Jesmo zlatna sredina.Samo kad smo mi divni i bajni. Spram cene i kvalitet. Srbi vise nisu uopshte jeftini. I nisu "value".
Nesto slabo dolaze nove firme ko je tu je tu a i ti znacajno smanjuju i zatvaraju makar NS.Za pare koje nas placaju smo bajni i sjajni. Da nismo, placali bi neke druge. Nisu ovde iz altruizma.
Mislim da grešiš, naš prosečan junior sa državnog faxa (ETF, FON, ili koliko toliko sličan) radi bolji posao nego Indus sa 5-8 godina iskustva. Tek po neki indus sa 15-20 godina bude nivo našeg mediora, ne računam top 5-10% nego prosek - prosek. Naš obrazovni sistem je daleko daleko ispred njihovog i tu nema poređenja. Drugo tamo je ulazni prag toliko nizak i često u timu od 20 ljudi 2 znaju nešto ostali se šlepaju.Indijaca ima mnogo, pa se čini da samo oni prave haos. Da Srba ima kao Indijaca, bila bi ista situacija, ako ne i gora.
Podsticali IT industriju... u prevodu davali strancima novac 🙁![]()
Najnoviji talas otkaza u IT sektoru Srbije ugasio više od 500 radnih mesta
Srbija je u proteklih desetak dana ostala bez nekoliko firmi iz IT sektora koje su zatvorile svoje poslovanje - bez posla ostalo oko 500 zaposlenih.n1info.rs
Zvuci smesno ali zasto bi iko znao ko su Tesla i Edison ako su inzenjeri?Dosao RF inzenjer iz Indije kod nas u Srbiju i posle 6 meseci pita on svoje kolege "Ko je Tesla, jel to neki vas kralj?" covek ima 40+ godina.
Za tih 100 više ništa.Nije dobro, al sta da se radi.
Zašto kult ličnosti, za Teslu i Ajnštajna (i još drugih imena) treba da je čuo svaki inženjer na svetu.To su kultovi licnosti
MIslis u ne-IT firmama ljude?Iskreno mi nije sve jedno kad vidim kolege oko mene iz drugih firmi kako lete.
Jako mi je krivo i zao tih ljudi, zamisli ljudi sa decom i kreditima...
Jeza me prodje.
Sto se mene tice, smesi mi se baustela jer ja za Srpski kikiriki necu raditi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari