Šta je novo?

Raiffeisen bank

Da, bez provizije je.

Je l postoji na njihovim bankomatima mogucnost da se beskontaktno prijavis koristeci telefon, bez fizicke kartice? Konkretno iOS je u pitanju.

Moguće je ali mislim da postoje ograničenja u opcijama šta može da se radi u odnosu na ubacivanje kartice.
Ja podižem manje sume novca. Samo prislonim telefon i ukucam PIN

Očitavanje na bankomatu mobilnim novčanikom (Google/Apple/Garmin Pay) daje samo mogućnost isplate dinara (uplata dinara, te uplata i isplata evra nisu moguće).

A ako se beskontaktno skenira fizička kartica da li su dostupne sve opcije kao kada se ubaci u čitač? Bilo bi mi besmisleno da se razlikuje beskontaktno očitavanje kartice od autentifikacije putem ApplePay.

Ali ipak jeste tako. Beskontaktno očitavanje fizičke kartice jednako je identifikaciji klijenta, sa svim svojim mogućnostima (uključuje rukovanje računima za koje kartica nije povezana, kao da si očitao ličnu kartu umesto bankovne kartice), dok očitavanje tokena (poput Apple Pay) nudi samo najosnovnije, kao da si karticu očitao na običnom bankomatu, a ne na višenamenskom uređaju. Zašto je tako, dobro je pitanje, ali mnoge banke imaju slična ograničenja. Sve je to, logično, na softverskom nivou, pa mi je najizvesnije da uređaji iz nekog razloga ne prepoznaju tokene kao matične kartice. Jedino je Yettel to odskora izjednačio, pa su jednake opcije dostupne beskontaktnim očitavanjem plastične kartice i tokena.

Ali ipak jeste tako. Beskontaktno očitavanje fizičke kartice jednako je identifikaciji klijenta, sa svim svojim mogućnostima (uključuje rukovanje računima za koje kartica nije povezana, kao da si očitao ličnu kartu umesto bankovne kartice), dok očitavanje tokena (poput Apple Pay) nudi samo najosnovnije, kao da si karticu očitao na običnom bankomatu, a ne na višenamenskom uređaju. Zašto je tako, dobro je pitanje, ali mnoge banke imaju slična ograničenja. Sve je to, logično, na softverskom nivou, pa mi je najizvesnije da uređaji iz nekog razloga ne prepoznaju tokene kao matične kartice. Jedino je Yettel to odskora izjednačio, pa su jednake opcije dostupne beskontaktnim očitavanjem plastične kartice i tokena.
Да, баш је безвезе што су то тако урадили.
Мој брат је отворио рачун и још увек му нису стигле картице, и преко ове дигиталне малте не само може исплату да ради. Данас је покушао уплату на свом рачуну преко банкомата, али из неког разлога банкомат не даје уплате уопште. 😅

Klasični bankomati im služe samo za isplatu dinara, dok je za sve ostalo potreban višenamenski uređaj. Ako je na jednom takvom bio, možda uplata privremeno nije bila moguća zbog prepunjenosti kasete. To je makar prvo (a i jedino) što mi pada na pamet. Nisam dosad čuo da na nekima može da se uplati samo uz karticu, tj. da ne može unosom broja računa.

• Like
Reagovanja: uji
Da li vam trenutno radi aplikacija? Kod mene od jutros se samo zatvori/sruši kad pokušam da je otvorim. Nikada se ovo nije dešavalo, da znam da li je neki problem do mog telefona ili kod svih? Kada pokušam na računaru da se ulogujem traži potvrdu sa telefona koja ne stiže, takođe ne dobijam ni notifikacije nakon plaćanja karticom. Sve je to radilo do juče, danas ništa.

Hvala, znači do mog telefona je. Šta sad da radim, force stop i clear cash ne pomaže ništa, jel jedino rešenje reinstalacija cele aplikacije? Ili clear user data pa nova aktivacija što mu dođe na isto?

Reset telefona je rešio problem, nadam se ne privremeno 🙂

Dobih mejl od Rajfa da postanem premijum korisnik . Vredi li to ? Sad plaćam mesečno već 14 godina 250 dinara mesečno održavanje tekućeg.

Mislim da je cena premijum paketa 1000 din (+ dodatne usluge koje odabereš), ali ako redovno primaš platu veću od 150.000 din premijum paket postaje besplatan. Ne znam da li su i dodatne usluge besplatne ili je besplatno samo ono što ulazi u tih 1000 din u tom slučaju.

Ukoliko i ne placas 1000din odrzavanje uz primanja veca od 150k, placa se 450din Visa Gold clanarina.

Meni je prije par dana bankar iz RF prezentovao Premium segment i stvarno ne vidim nikakvu prednost u odnosu na iRačun pa sam odbio prelazak iako bi mi bilo džabe. Ne znam da li postoji neko ko stvarno plaća 1000 dinara i zašto bi to radio.

Ne može ni sa Gold, tek sa Platinum koja košta 1.500 dinara mjesečno. 😄

Dobih mejl od Rajfa da postanem premijum korisnik . Vredi li to ? Sad plaćam mesečno već 14 godina 250 dinara mesečno održavanje tekućeg.
Ako trenutno nemaš ličnog bankara, to je solidna prednost premijum paketa. 99% stvari u banci možeš da obaviš preko njega putem poruke ili poziva.
Osim toga ostalo je manje-više isto. Osim što ćeš plaćati 140 dinara umesto 250 mesečno (ako se odlučiš za običnu Visa classic karticu, a ne za gold ili platinum koje su mnogo skuplje). 100 dinara je za debitnu karticu, a 40 je osiguranje.

Edit: ovo gore važi pod uslovom da ti premijum paket nude besplatno.

Ja sam ga otvorio 03.04. i zadovoljan sam. Ne znam samo koliko dugo se ceka na kartice. Bili su sada i praznici pa pretpostavljam da cu ih cekati malo duze. Vidim ih na Raipay ali ne moze ili ne znam da ih aktiviram. Dobro je sto pazar moze da se uplati na pib bez kartice.

Koliko ste čekali da vam uplate za ovu preporuku za iracun? Drugaru sam poslao link i otvorio ima već dve nedelje, i dalje nema ništa...

Mislim nije ni bitno nego čisto da znam da nije nešto izbagovalo..

Koliko ste čekali da vam uplate za ovu preporuku za iracun? Drugaru sam poslao link i otvorio ima već dve nedelje, i dalje nema ništa...

Uplate su svakog utorka obicno izmedju 14-16h. Meni je tako bilo i u prošloj i u ovoj kampanji.

Ako se tvoj customer ID nije preneo na link za otvaranje iRačuna, pošalji prigovor u vezi s tim što ti i/ili drug niste dobili novčane nagrade, njegovo ime i prezime sa mejl adresom i/ili brojem telefona prijavljenog banci.

Da li je moguć prenos deviza sa iRačuna na račun u Yettel banci ako je isti vlasnik?

Moguće je ali su užasne provizije i potpuno je neisplativo.
Svaka banka ima to u tarifniku...

Nazad
Vrh Dno