Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Mts ima najjače glavice na internet nebu. Za triple sonyc ili kako se već beše zvao Orionov šatić, nabiše legendice skoro četri somića uz 50%. Što bi reko Drakče, dobiće onu stvar, za ostalo će se dogovorimo. 🙂 Inače, paket sam plaćao 2765rsd. Sreća pa sam im pisao u martu i za vikend ponovio zahtev za raskid. Svakako ugovor ističe sad u maju i ćao državni paraziti.

Prilozi

• 1f47bd78-3d6a-4722-8964-7f6c73ef2f83.jpg
    1f47bd78-3d6a-4722-8964-7f6c73ef2f83.jpg
    78.1 KB · Pregleda: 96
Ja sam imao 10/2 Gbps, oko 6300rsd sa fixnom ip adresom (se secam se koliko je ona bila, mislim da je ~800)
Dobio sam upravo racuna za mart, sa 50% popusta, 4419rsd, znaci bice regularna cena ~9000
Iskreno mislio sam da ce biti mnogo gore, s obizrom da su neki dobili duplo veci iznos
Ali takodje, 9k je bas premnogo, a nisam ni siguran da li i dalje imam fixnu ip adresu (za sada se nije promenila ali se taodje i ne spominje nigde u mailu ili na sajtu)
I smanjili su upload na 1gb
screenshot_2026-04-07_15-59-19_370438761.png

Ali ti kad biraš prigovor na račun + razlog pretplata za uslugu nudi / piše samo fixni telefon??
Tako je kod ujaka koji je imao Triple a sad piše da ima Plan 3 (a internet usluga se ne vidi nigde i spominje jedino u detaljima računa za mart).

I meni je danas stigao racun - GPON Super PLAN 3 XXL, sa popustom od 50% na tri meseca, cena 3965.68 🙂 Plus ovog XXL paketa uopste nema na sajtu Supernove. Na Orionu je bio 4.5/1 optika sa svim TV kanalima (uljucujuci HBO).

Sta su druge opcije? A1 znam otprilike, moram da vidim i Yettel da li mogu da napravim neki paket (optika + tv + tri ili cetiri mobilna broja). Mada, ne verujem da igde mogu da dobijem ovako dobar upload koji mi je najbitniji.

Verovatno ponavljam pitanje, danas sam primetio da na Orion portalu nije stigao racun. Istovremeno sam na moj.mts.rs posto imam nalog od ranije primetio da je sada racun tamo. Dakle da li mogu da raskinem ugovor sa Orionom? Hvala!

Ovo je potpuno prevarno ponašanje MTS. Ukoliko sada MTS naplaćuje (meni) 3873 RSD, a u propratnom mailu sitnim slovima navodi da je kao poklon odobren popust od 50% na račune za mart/april/maj, u tom slučaju bi na računu MORAO biti vidljiv celokupan iznos - 7.746,00 RSD pa na to obračunat popust od 50%.
Ovako svoje korisnike dovode u zabludu u pogledu ugovorene cene usluga!
Dakle ovde se na radi samo o kršenju ugovorenih uslova u ugovoru, već pre svega u pokušaju prevare postojećih korisnika, koji će pomisliti da im je račun neznatno uvećan, pa pristati na to, a junskim računom kreće naplata pune cene, a onda dolazimo do čuvenog - bili ste obavešteni.
Ovo je za zatvor.

Poslednja izmena:
Meni stigao račun od telekoma sa kinder suprise dodatkom. Plaćao kod oriona 2400 pa mi mts digao na 3400 i to je kao 50% popusta. ALI opao mi je kvalitet usluge to vam mogu reći. @DUDE račun će ti stići od telekoma to rade 5/67 u mesecu ako ne idi do filijale i ažuriraj podatke. Jer mi na računu koji je stigao stoji adresa od pre 20 godina kada sam im zadnji put bio korisnik. Toliko o privatnosti i njihovoj bolekuranciji.

Odbili su mi prigovor da ostane ista cena do kraja ugovora, tako da sam momentalno podneo zahtev za raskid ugovora jer ako to ne uradim ode sve u ....

Prilozi

• telekom.jpeg
    telekom.jpeg
    167 KB · Pregleda: 104
Šta samo pišete, po ceo dan, u mts i na raskid. Džabe pišete ovde. I tako u krug. Svi koji mogu na raskid i ćao, ko nema uslova to je viša sila.

Okacio sam iznad racun, nigde ne pise da je 50% popusta, pise neki popust od 83rsd, ne znam otkud to
1775573754975.png
Meni isto pise popust 83,33 dinara. Jos sad u PDF racunu kazu i da im dugujem od ranije 3848.67, iako su evidentirali uplatu za februar u tom iznosu i do skoro je pisalo u aplikaciji da je trenutno zaduzenje 1957.6 RSD (to je tih 1714.66-83.33+PDV). Moguce da su povukli podatke sa Orion portala gde mi jos uvek stoji da nije placen novembar, tako da sad moram da kopam po izvodima banke da uporedjujem sve placene racune i pozive na broj.

Malo sada upadam, ali da li neko zna sta se desava sa postpaid TV ugovorima sa 50% popusta? Moguce da je neko napisao, ali tema je postala aktivna kako se mts umesao.

I ja sam dobio racun, ali jos nemam pristup nalogu imama sam davno adsl, jos mi je IP orion i bridge mod, sav net ce mi stati i servisi ako me bace na cg-nat jel ima neko ideju da li mora u poslovnicu da vidi za public ip insistira ili da uzmem odma staticku adresu i da li se za istu potpisuje neki uguvor ako iko zna?
Call centar naravno svi su operateri zauzeti, svakako cu se prebaciti hitno ali mi do tad treba net

Danas dobio račune za dve adrese na kojima imam Orion. Otišao u mts poslovnicu i tražio raskid oba ugovora, kad kažu, prvo mora prigovor, pa tek ako ne budem zadovoljan, onda raskid. Navodno do kraja nedelje će me neko zvati na mobilni. Ako se ne jave, eto mene u utorak po Vaskrsu da raskidamo ugovore.

Malo sada upadam, ali da li neko zna sta se desava sa postpaid TV ugovorima sa 50% popusta? Moguce da je neko napisao, ali tema je postala aktivna kako se mts umesao.
I ja se to pitam. Danas mi je stigao racun od 2.057,12 din, a bio je 750,00 din.
Proveravao sam sve mailove posto nikad nista ne brisem i nigde nisam video obavestenje o prebacivanju na mts niti o povecanju usluga.

Ali ti kad biraš prigovor na račun + razlog pretplata za uslugu nudi / piše samo fixni telefon??
Tako je kod ujaka koji je imao Triple a sad piše da ima Plan 3 (a internet usluga se ne vidi nigde i spominje jedino u detaljima računa za mart).
Da, baš tako. Ali iznos odgovara celokupnom paketu za optiku na koji ulažem prigovor.

Danas dobio račune za dve adrese na kojima imam Orion. Otišao u mts poslovnicu i tražio raskid oba ugovora, kad kažu, prvo mora prigovor, pa tek ako ne budem zadovoljan, onda raskid. Navodno do kraja nedelje će me neko zvati na mobilni. Ako se ne jave, eto mene u utorak po Vaskrsu da raskidamo ugovore.
Nadam se samo da ovi racuni od 1. aprila nisu prvoaprilska sala.

Ako jos neko koristi Orion WiFi (legacy Cambium network), javite da li su vas "castili" sa manjim, vecim ili (skoro) istim racunima.

1775576745670.png

I nama danas poslali uvecan, pa smo poslali prigovor i zahtev za raskid UO

P.S. I brzinu su promenili

Meni su podigli sa 1600 na 3900, ali kao do maja 50% na tih 3900. Čim stignem šaljem mail za raskid.

Treba svi da ih izbombardujem raskidima da im propadne kupovina i akvizicija. Ne znam zasto su mislili da ce im proci ovo gde podizu ljudima 100% cene, kakav je to delulu OKG land?

I kazu brzi i stabilnini internet ?
Meni bilo uvek 195-200 na wifi, a sada je kao duplirana brzina i na wifi imam uglavnom 213-260, a posle ponoci dogura i do max 390/177.
U bloku 64 mi jos nisu nista menjali, jos je orion i javna ip.

Dobro je sto ljudi ovde javljaju promene.
Moze se primetiti da oni namecu svoja pravila, sta sve mora pre raskida. Pa mora samo da se umre. Oni su ti koji krse ugovorne obaveze, a jos bi da nam uvode svoja pravila.

Znam, zato smo im i poslali 2 email-a na 2 razlicite adrese (za slucaj da jednu "ne vide") i pozvali se na clanove zakona koji se odnose na sve prekrseno i promenjeno jednostrano od strane njih, trazili raskid UO pa cekamo epilog. Znam samo da im necu platiti ovaj novi uvecan racun za mart, a za april moze biti samo nizi od stare cene jer su brzinu smanjili pa ako pristanu super, ako ne angazovacemo advokata

Šta se dešava sa prepaid paketima, pošto ja nisam uplaćivao preko godinu dana, stoji mi priključak za backup, uplatim 1x u dve godine kao što piše u ugovoru, da bi usluga ostala aktivna. Moj orion portal mi još uvek radi, na moj mts nalogu nemam ništa.

Nazad
Vrh Dno