Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Zasto bi bio bag?
Na dva razlicita broja mi je bilo isto tako, bag nema veze sa tim. Cak su mi pre 2 godine rekli kada sam ih pitao da se sve sabira i prenosi nepotroseno.
Svaki paket traje 30 dana,uplatim npr. 5.000 i aktiviram 5x po 999 paket za redom,to je 5x po 30 dana. U cemu je onda problem.

Poslednja izmena:
Ako se njemu u aplikaciji stvarno produzavalo trajanje sve do novembra, onda to moze biti neki bag koji su oni tek sad pronasli pa ispravili, bilo je neko azuriranje aplikacije pre neki dan.
Naravno da je bio bag koji su oni sada tako jajarski ispravili tako što su mu obrisali sav saobraćaj.
Ja nisam pročitao, video, iskusio nikada do sada ni na jednoj mreži koje baš aktivno koristim (sve mreže u Srbiji i 5 u EU u različitim zemljama) da postoji ta opcija da ti izgruvaš paket (dodatak) i da ti se svakom novom aktivacijaom dodaje novih 4 nedelja važnost. Na primer danas aktiviram pa mi on dodeli 30 dana, pa opet aktiviram sutra on mi da 29 + novih 30 dana. Saobraćaj se dodaje na postojeći to stoji, ali se važnost prepaid plana (dodatka) računa od tog momenta samo novih 30 dana.

Bez namere da pametujem, primećujem promenu u aplikaciji. Od juče se ne vidi koliko dana traje kredit ( kad je i 0 bio jedan dan). Sada se jasno vidi datum do kog važi aktivirani paket. Nigde ne piše darum važenja kredita. Moguće je da ove izmene dovele do problema i izazivaju nesporazum.

Prilozi

• Screenshot_20260405_000145.jpg
    Screenshot_20260405_000145.jpg
    71.2 KB · Pregleda: 101
  • Screenshot_20260405_000645.jpg
    Screenshot_20260405_000645.jpg
    80.2 KB · Pregleda: 62
Naravno da je bio bag koji su oni sada tako jajarski ispravili tako što su mu obrisali sav saobraćaj.
Kako bag niko nije registrovao vise od dve godine?! I kao sto sam rekao,pitao sam ih kako funkcionise i rekli su mi bas ovako kako sam i napisao vec par puta.

Svaki paket traje 30 dana,uplatim npr. 5.000 i aktiviram 5x po 999 paket za redom,to je 5x po 30 dana. U cemu je onda problem.
Tako definitivno ne funkcionise nama ostalima, i to nije u skladu sa uslovima koriscenja opisanih na globaltel sajtu. Ja se iskljucujem iz dalje diskusije o tome.

Zasto bi bio bag?
Na dva razlicita broja mi je bilo isto tako, bag nema veze sa tim. Cak su mi pre 2 godine rekli kada sam ih pitao da se sve sabira i prenosi nepotroseno.
Nece biti 5x30 dana nego 30 dana od poslednjeg aktiviranog paketa a sav preostali kredit se brise 90 dana od poslednjeg uplacenog kredita.

Nemam vise zivaca... Dve godine mi tako radilo na dva broja i na jos jednom, to sto nekima nije ,ili nisu ni pokusali da bi sigurno znali, to je vec njihov problem.

Tako definitivno ne funkcionise nama ostalima
Jel uopste neko pokusavao tako nesto?
Da isti paket aktivira 2 (ili vise) puta odjednom?

Mene ovo bas zanima, ali ne bih bas da bacam pare sada (imam vec aktiviran paket), nego tek 01.05 (kad mi istice paket) bih mogao 2x da aktiviram onaj paket od 1GB+50 min sto je 335 dinara (bice 2x335 sto nije strasno, "bacicu" 335 dinara, tj. mozda ih i ne bacim ako mi paket bude trajao 60 dana).

Nazalost, ne mogu da probam "retroaktivno/u proslosti" pa da znamo jel ranije radilo pa tek sad od skoro, od neke njihove "interne promene/update app" ne radi vise.

@NorthGate kad im pises na mail, saljni im screenshot od tog drugog broja gde ti se vidi trajanje paketa jos par meseci.
Ako vec ne mogu da ti srede i produze trajanje paketa, barem nek ti odrade refundaciju novca (bar u vidu kredita) pa ti onda uplacuj paket po zelji mesec po mesec i trosi ga tako (na 3 meseca mozes da sa jednog broja prebacis tipa 50 dinara na drugi i obrnuto, kako bi produzio vazenje kredita).

P.S.: Nadam se da ce se resiti pozitivno, barem su do sad cesto izlazili u susret ljudima za tako neke probleme.

to je vec njihov problem.

Nije njihov problem, već tvoj.
Ti si ostao bez svog novca. Nisu oni.
Ja te razumem, ali razumi i ti situaciju.

Tvoj problem je i što jedini ideš svojom putem, iako ti i oni i mi objašnjavamo da to ne funkcioniše tako.

Više puta je rečeno da kredit traje 90 dana od momenta poslednje dopune i da paket traje 30 dana od momenta poslednjeg dodavanja.

Ne možeš dodavati i koristiti pakete, bez da nisi dopunio kredit.
Propašće ti uloženo.
Kao i što jeste.

Verujem da su ti oni greškom potvrdili da funkcioniše onako kako si ti do sada radio, samo zato što vidim da ne objašnjavaš precizno ono što hoćeš reći, jer si i nas ovde više puta zbunio.

A do sada tebi jeste funkcionisalo tako kako si radio, samo zato što si se sasvim slučajno nalazio u gore pomenutim granicama rokova važnosti.
Ne vidim drugo objašnjenje, sem da je zaista u pitanju neki bug u njihovom sistemu.

Znači, ja da sam na tvom mestu, zaboravio bih sve što sam do sada radio i kako sam shvatao da funkcioniše i počeo da koristim onako kako je definisano i kako koristite ostali:
Dopunio bih kredit koliko mi je potrebno i dodao bih paket koji mi je potreban i postavio bih ga na automatsku obnovu.
Zatim bih vodio računa da sa kreditom budem u okviru 90 dana važnosti. A i u 30 dana važnosti paketa, ako ga nisam postavio na automatsku obnovu.
Veoma jednostavno.

Stvarno takav način korišćenja nije uobičajen.
Nije ni praktičan, jer nema potrebe za tim.
Dovoljno je imati kredita i tim kreditom dodavati pakete po potrebi.
To sasvim fino funkcioniše i jako je praktično.

Naš kolega je shvatio da kredit može dopuniti jednom i paket dodati jednom više puta zaredom i da je narednih X meseci miran.

Nego.. zaista trenutno postoji greška neka.
Juče tokom našeg razgovora, gledao sam kako je kod mene na njihovim sajtu pod Moj nalog i pisalo je do kada mi važi kredit.
Sada toga nema:

1000001181.jpg
Ispraviće verovatno uskoro.
Ako me ne bude mrzelo, prijaviću im zapažanje, ali verujem da ako nije namerno, videće već i sami.

Svakako, da me je neko drugi sada pitao da li se mogu dodati više paketa zaredom, ja bih rekao da može, s'tim da će njihova važnost biti 30 dana od momenta dodavanja poslednjeg paketa.
Kao i što jeste.

Ja ako u toku 30 dana važnosti paketa potrošim svojih 100 dodatih minuta, uvek mogu i hoću dodati još.

Globaltel je to svojevremeno fino smislio i uredio.
Bez dodatnih zavrzlama, bez dodatnih briga.

Sada je mts to malo zakomplikovao raznim promocijama i sl, ali su srećom Uzbudljivi razgovor ostali isti i jednostavni - samo jedan korak: dopuna kredita na 90 dana.

Tip:
Ja imam dva broja i u svoj task u kalendaru upišem datum koga mi kredit ističe. Tako da uvek znam kog dana kredit trebam dopuniti.
Kalendar me o tome obavesti i nema greške niti kašnjenja evo, godinama već.
Paket je na automatskoj obnovi, tako da je njegovo dodavanje automatizovano.

Pa kako da imam kredit kada sam uplatio paket?
Kada ručno aktiviraš paket, aktiviraš novi Freepaid paket, po uslovima koji trenutno važe. Prema uslovima nove kampanje i novih Freepaid tarifa (sa bonusima) ti stoji na sajtu:
  • Korisnici koji su ostvarili benefite iz prethodnih kampanja imaju pravo učešća u novoj kampanji uz obaveznu ručnu aktivaciju Freepaid paketa koji sadrže bonuse iz aktuelne kampanje, pri čemu gube benefite ostvarene u prethodnoj kampanji.
Zato si sve nakupljeno izgubio, bez obzira što je to trajalo do novembra ili kad već.

Ukratko, ko aktivira novi Freepaid gubi sve što je ranije u Freepaid-u nakupio i kreće od početka po novim uslovima i sa bonusima koji se više ne prenose.

Stari Freepaid paket i uslove možeš zadržati isključivo i samo automatskom obnovom!

Poslednja izmena:
Ni ovo tumačenje nije bez izuzetaka. Imam stari fripejd koji ističe 6.4. i aktivirao sam dodatak 30gb koji važi do istog datuma.

Ni ovo tumačenje nije bez izuzetaka. Imam stari fripejd koji ističe 6.4. i aktivirao sam dodatak 30gb koji važi do istog datuma.
Šta je dodatak od 30 gb? Bonus? Bonus postoji samo na novom Freepaid-u. Tj. kako si na starom Freepaid paketu aktivirao dodatak od 30 gb? Vrv govoris o prethodnom Freepaid Easy paketu koji je ukljucivao mesecni bonus od 30 gb.

Ovde obavezno ukljuciti automatsku obnovu, inace ces izgubiti sve, ako rucno budes obnavljao.👇🏻

Prilozi

• IMG_0732.jpeg
    IMG_0732.jpeg
    77.7 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
@kaptaintrust .. u tome što si citirao, spominju se samo reči bonus, benifit i kampanja.
Ne spominje se prenos neiskorišćenog saobraćaja.
Tako da to važi samo za prva tri.

I ne postoji stari i novi Freepaid.
Postoji jedan Freepaid, samo se kampanje menjaju. I uslovi tih kampanji važe onako kako si citirao.

Mi možemo automatski obnavljati Freepaid i ne aktivirati bonuse. To nas niko ne uslovljava.. (barem tako mislim, jer Freepaid ne koristim, ali tako shvatam iz teksta)
.. ali, ovo neka potvrdi neko drugi.

@kaptaintrust .. u tome što si citirao, spominju se samo reči bonus, benifit i kampanja.
Ne spominje se prenos neiskorišćenog saobraćaja.
Tako da to važi samo za prva tri.

I ne postoji stari i novi Freepaid.
Postoji jedan Freepaid, samo se kampanje menjaju. I uslovi tih kampanji važe onako kako si citirao.

Mi možemo automatski obnavljati Freepaid i ne aktivirati bonuse. To nas niko ne uslovljava.. (barem tako mislim, jer Freepaid ne koristim, ali tako shvatam iz teksta)
.. ali, ovo neka potvrdi neko drugi.
Dakle… Nekad je postojao Freepaid 2, 5 gb… itd, pa Freepaid Easy 5 + 30 gb bonusa 6 meseci….itd, sad je Freepaid Easy 5 gb + 1 od 3 bonusa po izbori koji se ne prenose… itd.

I te kako je postojalo više opcija Freepaida.

Poenta, ukljucite automatsku obnovu!

Oni će pominjati i promocije i kampanje i bonuse i benefite samo da bi korisnike prešaltali na “nove” Freepaid pakete i opravdali ovo o čemu govore neki korisnici.

Uzgred, bonusi su nekad bili ukljuceni u pakete, sada se, u “novom” Freepaid-u, mogu izabrati.

Poslednja izmena:
Menije samo bitno da mi se prenese 213gb. Uplatio sam dopunu i aktivirao paket 1gb 150 min za 500 dinara. Sutra ću videti šta ostaje, a šta nestaje. 🙂

Meni se uz 1gb i 50 min prebacuje još nekih 50 min svaki mesec. Nemam samo 225gb i 50 min nego mi stoji 83. Vrv je bilo 100 pa sam potrošila 17 u međuvremenu. Tj nisam skontala uopšte da mi se sabiraju minuti svaki mesec hehe

Nemam vise zivaca... Dve godine mi tako radilo na dva broja i na jos jednom, to sto nekima nije ,ili nisu ni pokusali da bi sigurno znali, to je vec njihov problem.
U odbranu kolegi @NorthGate, ja sam pre više od 2 godine, kada sam primarni broj prebacio na Globaltel, uplaćivao Freepaid za nekoliko meseci unapred, baš kako je kolega opisao i to je baš tako funkcionisalo (s tim što ja nisam plaćao kreditom nego karticom), aktiviram nekoliko paketa zaredom i važenje mi se u skladu sa tim produži za broj uplaćenih paketa x 30 dana. U nekom trenutku sam prestao i počeo da uplaćujem mesec za mesec (sa aktiviranim automatskim obnavljanjem) i sav taj saobraćaj mi se i dalje sabira iako odavno ne uplaćujem Freepaid.

Mislim da je ovde problem u kombinaciji uvođenja nove promocije za Freepaid i nedavnog ažuriranja aplikacije, kao što su kolege iznad i opisale. Sada više za aktivni paket ne piše "Ističe za xx dana" nego "Ističe xx.xx.xxxx" i lukavo su sklonili datum do kojeg važi kredit iz aplikacije, pa će sada korisnicima mnogo lakše da promakne da produže kredit na vreme.

@NorthGate Ja bih im tražio da mi vrate bar sabrane osnovne GB iz unapred uplaćenih Freepaid paketa, ako već neće da vrate promotivne GB.

Poslednja izmena:
ja sam pre više od 2 godine, kada sam primarni broj prebacio na Globaltel, uplaćivao Freepaid za nekoliko meseci unapred, baš kako je kolega opisao i to je baš tako funkcionisalo
Dobro je čuti da ima još takvog iskustva.
Ja Freepaid ne koristim, ali me interesuje kako funkcioniše, možda nekome u mojoj okolini bude potrebno.

Meni se logika ne buni protiv dodavanja paketa unapred, već je pitanje šta je sa kreditom.
Čak i ako se paket ne dodaje kreditom, već živim novcem (kartica), ja bih rekao da to tada resetuje važenje kredita, tj od tog dana dodavanja kreće njegovo važenje od 90 dana.

Ili ja grešim?
Kako je bilo kod tebe?
Da li si na taj način dodavao paket u intervalima dužim od 90 dana?

A da su zaklomplikovali, to mislim.
Lično nikada nisam voleo te promocije, kombinacije.. i mimo Globaltel-a, kada bi mi neko došao da mu podesim pripaid, meni ništa jasno ne bi bilo i muka bi bila da se odabere i namesti da radi neograničeno dugo bez daljih intervencija ljudima koji bi da samo plate i koriste.

Sada vidim da i Globaltel počinje da "izmišlja".. ali kako su mts, ne čudi me.

Nego, hoću reći da je sada moguće da se sistem negde "zaglavi" i pogreši.

Što se tiče toga da se trenutno ne vidi do kada važi kredit - ili je greška ili im iz nekog razloga više nije moguć prikaz, pa će nam biti potrebni drugi načini (*100# i sl, što je gore spomenuto).
A možda i imaju nameru izbaciti važenje kredita.
Videćemo..
.. mada meni od svega izgleda na grešku.

Probaću da se ponovo logujem na nalog sada.
Ako se ne javim, nije do toga.

Nije njihov problem, već tvoj.
Ti si ostao bez svog novca. Nisu oni.
Ja te razumem, ali razumi i ti situaciju.

Tvoj problem je i što jedini ideš svojom putem, iako ti i oni i mi objašnjavamo da to ne funkcioniše tako.

Više puta je rečeno da kredit traje 90 dana od momenta poslednje dopune i da paket traje 30 dana od momenta poslednjeg dodavanja.

Ne možeš dodavati i koristiti pakete, bez da nisi dopunio kredit.
Propašće ti uloženo.
Kao i što jeste.

Verujem da su ti oni greškom potvrdili da funkcioniše onako kako si ti do sada radio, samo zato što vidim da ne objašnjavaš precizno ono što hoćeš reći, jer si i nas ovde više puta zbunio.

A do sada tebi jeste funkcionisalo tako kako si radio, samo zato što si se sasvim slučajno nalazio u gore pomenutim granicama rokova važnosti.
Ne vidim drugo objašnjenje, sem da je zaista u pitanju neki bug u njihovom sistemu.

Znači, ja da sam na tvom mestu, zaboravio bih sve što sam do sada radio i kako sam shvatao da funkcioniše i počeo da koristim onako kako je definisano i kako koristite ostali:
Dopunio bih kredit koliko mi je potrebno i dodao bih paket koji mi je potreban i postavio bih ga na automatsku obnovu.
Zatim bih vodio računa da sa kreditom budem u okviru 90 dana važnosti. A i u 30 dana važnosti paketa, ako ga nisam postavio na automatsku obnovu.
Veoma jednostavno.

Stvarno takav način korišćenja nije uobičajen.
Nije ni praktičan, jer nema potrebe za tim.
Dovoljno je imati kredita i tim kreditom dodavati pakete po potrebi.
To sasvim fino funkcioniše i jako je praktično.

Naš kolega je shvatio da kredit može dopuniti jednom i paket dodati jednom više puta zaredom i da je narednih X meseci miran.

Nego.. zaista trenutno postoji greška neka.
Juče tokom našeg razgovora, gledao sam kako je kod mene na njihovim sajtu pod Moj nalog i pisalo je do kada mi važi kredit.
Sada toga nema:

Pogledajte prilog 534559
Ispraviće verovatno uskoro.
Ako me ne bude mrzelo, prijaviću im zapažanje, ali verujem da ako nije namerno, videće već i sami.

Svakako, da me je neko drugi sada pitao da li se mogu dodati više paketa zaredom, ja bih rekao da može, s'tim da će njihova važnost biti 30 dana od momenta dodavanja poslednjeg paketa.
Kao i što jeste.

Ja ako u toku 30 dana važnosti paketa potrošim svojih 100 dodatih minuta, uvek mogu i hoću dodati još.

Globaltel je to svojevremeno fino smislio i uredio.
Bez dodatnih zavrzlama, bez dodatnih briga.

Sada je mts to malo zakomplikovao raznim promocijama i sl, ali su srećom Uzbudljivi razgovor ostali isti i jednostavni - samo jedan korak: dopuna kredita na 90 dana.

Tip:
Ja imam dva broja i u svoj task u kalendaru upišem datum koga mi kredit ističe. Tako da uvek znam kog dana kredit trebam dopuniti.
Kalendar me o tome obavesti i nema greške niti kašnjenja evo, godinama već.
Paket je na automatskoj obnovi, tako da je njegovo dodavanje automatizovano.
Poz!
Nisam ja to nikad radio da sam aktivirao dvaput jedan isti paket odjednom.
Znam da mi ističe svakog petnaestog ili šesnaestog u mesecu.
Dopunim kredit par dana ranije,
Stigne mi lepo da mi paket freepaid smart ističe za 3 dana, pa posle 2 dana da mi ističe sutra, i taj dan kad treba da istekne mi stigne da mi je obnovljen.
Od prvog dana mi je automatska obnova aktivna.
I na mts kad sam bio na prepaidu sam isto tako radio.
Ne koristim aplikaciju nego na *100# pa opcija 2 proverim stanje i kad mi ističe i sve lepo izbaci u sms poruci.

Aplikaciju ni ja ne koristim.
Inače izbegavam sve aplikacije, sem iz Google ekosistema i onih koje to nisu, a baš-baš su mi neophodne (tipa banka, kamere i sl).
Sve što mogu - radim preko web-a.

Zanimljivo, meni nikada ne stiže SMS obaveštenja.
Ili barem mislim da ne stiže. Ne sećam se da sam viđao.
A znam da to postoji i mislim da mojoj supruzi stiže, iako ni za to nisam siguran.
A druga kartica mi je bila u ruteru.. gde sam poruke brisao periodično, bez da sam ih čitao.
Videću sada, kada je i ta kartica u telefonu.

Svakako, meni će navika ostati.
Ništa ne košta.
Kada dan za dopunu kredita dođe, ja uplatim za naredna tri meseca, plus kusur koji je ostao od prošlog perioda, i task samo reschedule na novi datum koji prikaže sajt posle uplate.
Tako nema greške i razmišljanja u slučaju da im servis obaveštavanja nekom prilikom zakaže.

Meni eto, ako obaveštenja zaista ne pristižu - to znači da je i tako nešto moguće.

Poslednja izmena:
Kako mi automatska obnova, iako je bila aktivirana, nije radila, par puta sam dan dva pred istek aktivirao ponovo freepaid i uvek je pisalo ističe za 30 dana od tog dana, ne sećam se nikad da se dodavalo tih preostalih dan-dva, niti je očekivano.

Inače za 2 meseca mi ističe besplatnih 6 meseci freepaida koje smo nas par ovde na forumu dobili nakon zahteva za prenos u drugu mrežu, ja sam nakupio 380GB, ispada da ću ostati bez toga kad istekne ovaj period, uplatom novog freepaida.

Isprobano letos sa freepaid, trebalo mi vise gigabajta nego sto daju na mesec. Aktiviras vise puta u toku meseca i gigabajte ocekivano dobijes odmah po aktivaciji, a trajanje dana svih paketa se ne sabira vec svaki traje pocev od dana aktivacije.

Bez namere da pametujem, primećujem promenu u aplikaciji. Od juče se ne vidi koliko dana traje kredit ( kad je i 0 bio jedan dan). Sada se jasno vidi datum do kog važi aktivirani paket. Nigde ne piše darum važenja kredita. Moguće je da ove izmene dovele do problema i izazivaju nesporazum.
Kod mene se vidi datum do kada traje kredit.

Prilozi

• Screenshot_20260405_174223.jpg
    Screenshot_20260405_174223.jpg
    39.8 KB · Pregleda: 66
Sada videh da mi nije ažurirana aplikacija pa je to verovatno razlog što vidim do kada traje kredit. Inače mi je isključeno automatsko ažuriranje aplikacija i očigledno da ima svoje prednosti.

Nema na iphone aplikaciji.

Nije nikakav bug, i ja sam uplaćivao freepaid više meseci odjedared, i da, dani su se sabirali (ovo nije važilo za ostale pakete) pisalo mi je važi 90 dana.... ili koliko sam već puta obnovio freepaid. Ako više nije tako onda su u nekom trenutku promenili...

Pa bag u terminologiji znaci neocekivano ponasanje, sto su onda ukinuli ako je to bilo ocekivano ponasanje.

Nazad
Vrh Dno