Poolmaker
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 05.04.2013
- Poena
- 2,245
@Bassnectar91 da, jeste, napisao sam da je do carine.
Da prijavim, i drugi paket LAxxxHU je stigao danas i opet nikakvo obaveštenje od pošte samo poziv poštara, ne znam ni koliko $ traže dok ne odem u poštu...Meni danas stigao jedan LA....HU paket, koštao 68 centi, kinez napisao 5$, trošak kod nas 356 din.
Ali glavna fora što nisam dobio nikakvo obaveštenje od pošte da je došao paket, da treba da se plati, kao do sad što su slali, najpre sms pa viber poruka, za jedan te isti paket!!! Saznao sam tako što me je poštar zvao da proveri jesam li kući da mi donese.
Na paketu su svi podaci čitljivi.
Da li je sad ovo nova taktika pošte, s obzirom da se dosta paketa ne preuzima zbog dodatnih troškova, da više ne šalju informaciju šta je stiglo kako bi ljudi morali da odu po paket a kad su već u pošti više će ljudi preuzeti !!!
Hteo ne hteo, bice cariNjoNjo.Izgleda tu ima lova u mutnom sa UC posiljkama na primer.
Tu smo najjači.Izgleda tu ima lova u mutnom sa UC posiljkama na primer.
Nismo jos usli u EU.
treba ponovo pitati poštara za njegovo stručno mišljenje
To sve citirajte onog koji je napisao tu informaciju a ne meni.Ja pitao juče mog poštara, dobro obaveštenog
carina je u obavezi da izlepi paket svojom zutom trakom ako su otvarali, tako da je verovatno bilo neadekvatno upakovanoDanas primih jedan eBay paket, preko vrednosti od 50€ koja se ne carini: naplaćena carina 10%, PDV 20%, fantomskih 260 dinara dodatka, sve se slaže po računici +- 10 dinara kursne razlike i onog što sam ja presabrao. Sve u svemu za kupovine srednje vrednosti od 51-70€ kupovina podrazumeva još 40-50€+ dodatnog troška u zavisnosti od poštarine. Pa kome se isplati, isplati se...
Inače, paket je stigao toliko pocepan da ne mogu da procenim da li su ga na carini otvarali ili su ga samo pustili. Ako su ga otvarali, onda su bukvalno samo pocepali karton da vide šta je unutra i onda samo tako pustili polu-otvoreno da može bilo ko da zavuče ruku i izvuče sadržinu (da ne pričamo što je ceo paket bio oblepljen trakom koja jasno kaže FRAGILE). Srećom pa je preživeo.
Za fizička lica DHL špedicija je 3159 din, Fedex 5520 din. DHL je pre par godina bio nešto skuplji.Ne znam jel slucajnost, ali gomilu gitara koje sam narucivao do 2026g, spedicija preko dhla i fedexa je uvek izasla na 5600din.
Poslednje dve posiljke iz ove godine spedicija je bila 3600din, ne znam jel su pojeftinili ali eto
"200 dinara fiksni trošak za uslugu carinskog pregleda i 60 dinara provizija za prenos novca."Danas primih jedan eBay paket, preko vrednosti od 50€ koja se ne carini: naplaćena carina 10%, PDV 20%, fantomskih 260 dinara dodatka
Pa to što očito nisu otvarali paket? Kao što reče član iznad, da jesu, onda bi paket bio oblepljen carinskom trakom. Dakle carinskog pregleda nije bilo, isto kao i za druge neotvorene pakete koji ljudima uredno stižu sa istom naplatom."200 dinara fiksni trošak za uslugu carinskog pregleda i 60 dinara provizija za prenos novca."
Šta ti je ovde "fantomsko" ?
Ja ne sporim 10% carine i 20% PDVa jer je za to jasan i zakonski osnov i matematika. To je ono što se vidi na papirima i što skener očita."Pošta Srbije uvodi sistem koji će automatski očitavati vrednost i sadržaj pošiljki što će skratiti carinsku proceduru i omogućiti da paketi sa stranih onlajn trgovinskih platformi stignu na adresu korisnika već dan nakon prispeća u Srbiju."
Znači, nije podrazumevano otvaranje, već se dadžbine naplaćuju na osnovu onoga što je navedeno na adresnici.
Uzmi pročitaj teme gde ljudi o tome raspravljaju, pogledaj šta su korisnici pisali? Za početak pročitaj ono što sam ja ovde napisao, jer deluje da selektivno ignorišeš delove posta. Ako si iole pratio problematiku ja ovde ne govorim ništa novo, ako nisi pratio, informacije su ti u najmanju ruku zastarele. Sada se gotovo svaka Ali pošiljka izuzev LA...HU podvrgava skeniranju tako da su za ovo o čemu pričam ti prethodni milioni potpuno van diskusije?Ne znam o čemu pričaš.. Pošta je milione paketa sa Ali-a isporučila bez ikakve nadoknade od korisnika i jednom od hiljadu je možda zapalo da plati uslugu "podnošenje na carinski pregled".
Inače, pomenuta usluga postoji od uvek i naplaćivana je isključivo za pošiljke koje su prošle carinski pregled.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari