Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Sve to su rezači izvađeni iz rashodovanih laptopova i ubačeni u eksterno kućište. Ne znam kakvi su ovi jeftini gembird modeli koji mogu da se nađu kod nas, moguće da su na istu foru.

Uzmes USB na miniSATA (valjda bese taj) kablic i bilo koji rezac iz laptopa i to je to, velika vecina gotovo uopste nije koriscena nesto preterano.

Konačno mi ugasili qqqq na dva od tri naloga, na ovom poslednjem imam još par dana do glavne pa očekujem da i tu nestane.
S jedne strane falim te bože 😖 s druge strane usladilo mi se da biram poklone, nekoliko baš lepih stvarčica sam ulovila. Čak mi se i ona manje lepa (nesrećni x88 pro 13) fino isplatila pošto se pretvorila u 5 i nešto hiljada kredita 😁
Trenutno od promocija na jednom nalogu imam samo onu 2-3-6 artikla besplatno uz potrošenih 2-3-5 hiljada, na drugom za divno čudo posle 100 godina imam i claimcredit, koji mi trenutno uopšte ne treba pa nisam ni gledala šta mi
Razmišljam o 2. nalogu, pa da li prolazi isto ime na jednoj IP adresi odnosno da li im sistem detektuje da je to klon nalog te ne nudi kao da je nov korisnik?

Razmišljam o 2. nalogu, pa da li prolazi isto ime na jednoj IP adresi odnosno da li im sistem detektuje da je to klon nalog te ne nudi kao da je nov korisnik?
Mislim da je neko gore već pisao da ima dva naloga na jednom telefonu, tako da nemam pojma 🙂 meni su svi nalozi otvoreni na zasebnim uređajima sa različitim mejlom, svojom sim karticom/brojem i potencijalnim mobilnim internetom, pa su u nekom trenutku svi prešli na istu adresu i ista dva broja telefona 😁 i niko se ništa nije bunio dogod se troše pare.

Jel moguce da su razlicite cene u zavisnosti od drzave do drzave?
Otvorim sad ovaj link, stoji mi Zemlja: Bosna i Hercegovina i cena nesto vise od 22KM, sto izpadne oko 11,5 evra, sto opet ispadne 1300-1400 dinara
Prebacim na Srbiju i cena se poveca na nesto vise od 2100 dinara, sto mu ispadne oko 19 evra
8 evra razlika 🙄

Da li je neko uzimao liveno gvozdje (iron cast) tiganje, ja sam uzeo jedan mali, al se razmisljam sa ga nabavim onaj test na olovo, jer su mi ti sve tiganji sumnjivi dal se prave od otpadnog gvozdja ?
Mislim da je ista situacija i na aliju, pa tako da moze neko i sa alija da se javi, dal se odlucio na test dal ima olova u iron cast tiganjima.

Nakon 5 poručenih paketa sa 1700 otišlo na 1900din minimalno za isporuku, da li je to klasika i da li se povećava vremenom?

Zavisi kako kome. Meni je više od 6 meseci bilo 2100 minimum, juče vidim vratilo se na 1700...

Nakon 5 poručenih paketa sa 1700 otišlo na 1900din minimalno za isporuku, da li je to klasika i da li se povećava vremenom?
Na 2 stara akaunta od samog pocetka temua koja imam nikad se promenilo nije 1700,na novom akauntu koji imam 6 meseci isto skocilo na 2100,izgleda nema pravila.
Da li je neko uzimao liveno gvozdje (iron cast) tiganje, ja sam uzeo jedan mali, al se razmisljam sa ga nabavim onaj test na olovo, jer su mi ti sve tiganji sumnjivi dal se prave od otpadnog gvozdja ?
Mislim da je ista situacija i na aliju, pa tako da moze neko i sa alija da se javi, dal se odlucio na test dal ima olova u iron cast tiganjima.
uzimao sam neki crveni i pustio mi boju na sporetu,zavrsio u kanti,jedva zena ocistila posle🤣

Zašto mi ovo ne liči na tiganj od livenog gvožđa iako piše da jeste? I "nelepljivi premaz" neodoljivo podseća na teflon, što nikako ne ide sa livenim gvožđem tj. razlogom zašto bi ga neko kupio.

Obično ovako izgleda:
1774392400117.png

Pošto si ga imao u rukama, koliko je težak?

Imate i one "laserski gravirane" tiganje od inox-a.. Nije mi bas jasno kako to radi, ali se zaista ne lepi (za razliku od "obicnih" tiganja od inoxa za koje se i obicno jaje lepi kao ludo), i zaista jeste 316 marine grade stainless steel (koji je valjda bolji za pravljenje posudja).. Moji ih koriste, a ja se razmisljam da li da ih kupujem, ili ostanem na starom dobrom teflonu. Ima li jos neko iskustva sa ovima? (evo slike iz temu listinga, mada su moji slican platili dosta vise na aliju) Da li oni zapravo imaju neki premaz odozgo?1774393780566.png

Zašto mi ovo ne liči na tiganj od livenog gvožđa iako piše da jeste? I "nelepljivi premaz" neodoljivo podseća na teflon, što nikako ne ide sa livenim gvožđem tj. razlogom zašto bi ga neko kupio.

Obično ovako izgleda:
Pogledajte prilog 533106

Ja sam kupio identične od domaće firme preko Ananasa. Još ih nisam koristio, ona muka oko pripreme, a preko Temua sam dobio onaj tiganjčić onako plići, i znatno manji nego na slici, uvek prodaju manji, ni njega nisam koristio, iz istog razloga🙂, sada imam 2 😆

Nije problem u teflonu već ono ispod njega, PFAS koji služi da drži taj teflon zalepljen. I ja se razmišljam da se prebacimo sve na liveno bez teflona nek se lepi mada je sada kasno, PFAS je svuda u vodi na planeti i u nama.
Sorry za off

Ja sam gledao one neke kao od titanijuma, oni nemaju nikakav premaz cini mi se, jedino ne znam opet kakav je to kvalitet i koji je uopste materijal-titanijum, sumnjam 😀

Obično ovako izgleda:
Pogledajte prilog 533106

Nije mi bilo bitno uopste od cega je,kliknuo nabrzaka da dopunim za claim credit reko nek se nadje,doduse jeste bio tezak.

Kod livenog je bitno samo da nije od otpada liveno, i da ne sadrzi olovo u sastavu, ako se kupuje sa eu sertifikatom onda si siguran, a preko temu i alija i generalno od kineza ne znas na cemu si

муку мучим са каблом за пуњење телефона, јер док сам у хоризонталном положају користим природни сталак (мој стомак) да придржавам телефон и тада често убодем и кабл за пуњење и онда је тежина на каблу испод конектора што наравно доводи до хабања и прекида у истом. Дајте неку крштену варијанту за неки ојачани кабл односно нешто што неће захтевати да променим начин држања телефона 🙂

муку мучим са каблом за пуњење телефона, јер док сам у хоризонталном положају користим природни сталак (мој стомак) да придржавам телефон и тада често убодем и кабл за пуњење и онда је тежина на каблу испод конектора што наравно доводи до хабања и прекида у истом. Дајте неку крштену варијанту за неки ојачани кабл односно нешто што неће захтевати да променим начин држања телефона 🙂

I just found this on AliExpress:
Toocki 100W U-shaped Elbow UBS C to Type C Cable for iPhone 15 Pro Max Samsung S24 S23 Xiaomi Fast Charge Type C Cable Data Wire

Baš zbog toga sam uzeo ovaj od 1.8 m za tada bagatelnih 0.37$. Sada mi je žao što nisam uzeo pet komada. Sada može sa coins da se uzme za 2.87$.

Prilozi

• Screenshot_20260326_232001_AliExpress.jpg
    Screenshot_20260326_232001_AliExpress.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_20260326_231025_AliExpress.jpg
    Screenshot_20260326_231025_AliExpress.jpg
    53 KB · Pregleda: 40
Imam Toocki kabl onaj s displejem već koju godinu i odlično radi, čisto informativno radi brenda.

Na Temu sam obavio svega par kupovina (do najnovijih dešavanja mi je Aliexpress bio generalno bolji izbor).

Ja sam od onih koji na Aliexpress uđe jednom dnevno da pokupi novčiće, i to je sve. Kupovine obavljam ciljano, tad kada mi nešto treba nađem gde je najpovoljnije u tom momentu i ako se može dodatno sniziti cena sa novčićima snizim je i obavljeno.

Šta bi bila odgovarajuća strategija za Temu? Ako je ima naravno.
Ne želim da visim u aplikaciji, igram igrice skupljam džiđža bidže i hranim šopingholičara u sebi.
Dakle zanima me kad nešto pazarim da obavim stvar po mogućnosti što brže i povoljnije uz minimalno robovanje sistemu.

Šta bi bila odgovarajuća strategija za Temu? Ako je ima naravno.
Ne želim da visim u aplikaciji, igram igrice skupljam džiđža bidže i hranim šopingholičara u sebi.
Dakle zanima me kad nešto pazarim da obavim stvar po mogućnosti što brže i povoljnije uz minimalno robovanje sistemu.
Nazalost je nema. Vecina robe je i do 2x skuplja nego na Aliju, izbor za iole nesto korisnije drasticno gori, i uglavnom su neke "magicne" gluposti koje zapravo ne rade..
Do skora je iole prihvatljivo bilo koristiti claimcredit i kupone, ali vecini su sada i to zavrnuli. Sada su igrice - ako i postoje - ili bas zahtevne (dvadeset i jedan dan moras svaki dan da otvoris app - npr qqqq, ili neke koje su cista prevara - dobijes na poklon 99.5% nekih poena, a onda za poslednjih 0.5% moras da potrosis 50k din)...

Dok je claimcredit bio redovan, ok kupovina na temu-u je bila ako se to nesto efektivno dobije u pola cene. I tada bi to bila OK kupovina u odnosu na Ali.

Da ne bude da samo pljujem Temu - glavne prednosti su - stvarno besprekoran shipping, brz, lak povrat i relativno OK customer service. I naravno app (sa svim djubretom koje iskace sa svih strana), je beskonacno bolji od Aliexpressa koji se raspada vec decenijama... Samo moras da prihvatis da nesto iskace stalno i znas sta da ignorises...
Od kad nema vise claimcredit i kupona, polako se vracam na Aliexpress, pa makar i placao harac od 260din.. PDV mi je ok - posebno sto mi se cini da sada mnogo brze stize sa aliexpressa, a verujem da ce i postari teze da kradu cak i paketice koji nisu praceni (jer sada postoji dokaz da je paketic usao u zemlju u vidu carinske deklaracije)... Neki glupi adapteri sa alija za vazduh, od trenutka placanja na aliju su mi se pojavila na carinskoj deklaracijiji za 11 dana.. To je vec impresivno u odnosu na prosecna 2 meseca cekanja u zadnje vreme. Videcemo za koliko ce paketici da stignu na adresu i da li cu platiti svojih 10din pdva i 260din haraca..
Jos samo da ukinu tih 260din, ili omoguce da unapred uplatis carinu - e to bi bilo super.

И не можеш да купиш само кабл за пуњење телефона, него још глупости до мин 1700 дин.
Шипинг јесте бољи, али зависи ко ти западне. Ја сам због неиспорученог пакета од Ситија двоструко оштећен, прво рефундирано ми је мање од вредности пакета и то кроз кредит, а друго, више немам право на те попусте, типа qqqq , claimcredit.

Mislim da je temu dosta ljudi razmazio sa claim creditom ako vam je kupovina sa cc samo “ok”,naravno da polako ukidaju nece sigurno doveka da daju dzabe,pa gde ima da obavis kupovinu a oni te jos caste 1000 dinara preko,sto puta su mi dali cc lupam kupis za 10k a vrate ti 11k i tako slicno,imam kupljenih stvari sigurno za nekih 400.000 a daj boze da sam dao 100.000 dinara kad oduzmes cc,nasim ljudima jedino da dele dzabe da bi bili zadovoljni.

Da li je moguće više puta dobiti nagradu od 99 dinara sa jednim nalogom? Pre dva meseca sam dobio kameru Osmo Action 4 i od tada ništa pa ne znam da li igram uzalud ako je ograničeno na jedan dobitak po nalogu.

Nazad
Vrh Dno