Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Da li je neko 5ica XL na 12 meseci ili više za dinar? Ako ima neki agent da ponudi za nov broj neka se javi u inbox značilo bi puno više od optike.

Da li je neko uspeo da prebaci iz soko lite u 5icu M uz istu cenu koju je dobio uz soko lite?
Ne , Sokolite je kostao 3850 din a 5ica M kosta 3600, mozes samo na veci paket.
Kad sam prebacivao sa SokoLite imao sam da biram skuplje tarife 5ica L i 5ica XL.
Nikad nije moglo sa vece na manju tarifu prebacivanje.

Da li je neko 5ica XL na 12 meseci ili više za dinar? Ako ima neki agent da ponudi za nov broj neka se javi u inbox značilo bi puno više od optike.
Nema vise akcije 15 meseci za prelaz iz A1, nije vazilo nikad za nov broj. 15 meseci po dinar moglo je iskljucivo za prenos broja iz A1. O novim benefitima koje sad daju niko se nije javljao, mada je neko pomenuo da i agenti nude 3 meseca po dinar kao u poslovnicama.
A 5ica XL je svakako mocna tarifa i na 24x50%. 😀

Kad sam prebacivao sa SokoLite imao sam da biram skuplje tarife 5ica L i 5ica XL.

Nema vise akcije 15 meseci za prelaz iz A1, nije vazilo nikad za nov broj. 15 meseci po dinar moglo je iskljucivo za prenos broja iz A1. O novim benefitima koje sad daju niko se nije javljao, mada je neko pomenuo da i agenti nude 3 meseca po dinar kao u poslovnicama.
A 5ica XL je svakako mocna tarifa i na 24x50%. 😀
Pitao sam zbog čega su ograničili brzine neta na 5G korisnicima koji imaju stare tarife, kažu jer te tarife više nisu u komercijalnoj ponudi I da predjem na neke 5 ice, pa me zanima pošto sam soko lite dobio 12m po 950 i 12m po 1750,zanima me da li samo mogu migrirati na recimo 5icu M I da mi ostane sve iz ugovora sa soko lite ili ce mi to poništiti I dati skuplje naravno, da znam sta mi je činiti. Inače sam podneo prigovor Ratel-u zbog ograničava ja brzine neta, pa ćemo videti.

Pitao sam zbog čega su ograničili brzine neta na 5G korisnicima koji imaju stare tarife, kažu jer te tarife više nisu u komercijalnoj ponudi I da predjem na neke 5 ice, pa me zanima pošto sam soko lite dobio 12m po 950 i 12m po 1750,zanima me da li samo mogu migrirati na recimo 5icu M I da mi ostane sve iz ugovora sa soko lite ili ce mi to poništiti I dati skuplje naravno, da znam sta mi je činiti. Inače sam podneo prigovor Ratel-u zbog ograničava ja brzine neta, pa ćemo videti.
Mozes da predjes na 5Ica L i 5Ica XL, ostaju isti uslovi iz ugovora. To ti sve pise u ugovoru, i.pise kad prelazis preko aplikacije ima obavestenje i tu da ostaju isti uslovi iz ugovora. 😀
Ali ne mozes da predjes na jeftiniju tarifu: 5Ica S , 5ica M, itd itd , nikad nije ni moglo.

Istice me caletu (ultra mator covek) ugovorna obaveza i gledam da mu stavim neku opciju za mobilni sa internetom. Trenutno ima Box 4 (bez njegovog mobilnog) a cerka im Omorika M ...Gledam na Web da ima neka opcija da se doda mobilni broj u postojeci paket pa me zanima kako to radi i koliko to kosta. Shvatio sam da moze da se doda broj i kao promocije se dobija extra 200 GB ali ne kapiram da li uzimam posebno pakete a extra mi je samo taj dodatak od 200 GB...
Druga opcija je neki paket tipa prepaid Globaltel za 1000 din gde ima besplatno i sto je najvaznije ograniceno za neki extra trosak. Jel postoji neki paket za penzionere u tom rangu za MTS a da se ogranici potrosnja (to je valjda Net Boost)

Inace, zaboravio sam da kazem da on vecinu vremena provodi u WiFi zoni na 2 lokacije

Istice me caletu (ultra mator covek) ugovorna obaveza i gledam da mu stavim neku opciju za mobilni sa internetom. Trenutno ima Box 4 (bez njegovog mobilnog) a cerka im Omorika M ...Gledam na Web da ima neka opcija da se doda mobilni broj u postojeci paket pa me zanima kako to radi i koliko to kosta. Shvatio sam da moze da se doda broj i kao promocije se dobija extra 200 GB ali ne kapiram da li uzimam posebno pakete a extra mi je samo taj dodatak od 200 GB...
Druga opcija je neki paket tipa prepaid Globaltel za 1000 din gde ima besplatno i sto je najvaznije ograniceno za neki extra trosak. Jel postoji neki paket za penzionere u tom rangu za MTS a da se ogranici potrosnja (to je valjda Net Boost)

Inace, zaboravio sam da kazem da on vecinu vremena provodi u WiFi zoni na 2 lokacije
Ja sam kevu prvo u A1 na besplatan Mega plan , imas 6 meseci besplatno ide 500 min i 10gb .
Posle A1 sam je prebacio u globatel. Imas neku Senior tarifu za starije ali je nema na sajtu , nisam siguran , kosta negde oko 1400dim, mora da proveris.
Ako ne trosi mnogo , ne vidim razloga da ne prebaci broj u A1 i koristi 6.meseci besplatan mega plan za dzabe.
Akcija traje do 31 marta da znas, obicno do sada su je produzivali ali ko zna.

Nema linka,kad preneses br u A1,na pripejd,automatski te stave na Mega.

Malo niže kad skroluješ stoji ovo

Prilozi

• Screenshot_20260325-084500.png
    Screenshot_20260325-084500.png
    268.7 KB · Pregleda: 157
Moze da se prebaci ukoliko je ugovor istekao, blizu je isteka ili ima 3 meseca do isteka ugovora.
Sem ta 3 vremenska perioda moze iskljucivo na vecu tarifu da se promeni.

Moze da se prebaci ukoliko je ugovor istekao, blizu je isteka ili ima 3 meseca do isteka ugovora.
Covek je pod ugovorom obavezom tako je rekao. I gde pise da moze sa vece na manju pod ugovornom obavezom blizu isteka ugovora? Samo nam pokazi gde to pise, posto to ne pise u ugovoru nigde.

Svi znamo kad nema UO da mozes da promenis tarifu sa vece na mannu. Prical smo o slucaju kad je pod UO . Samo nam pokazi gde pise da moze da se prebaci sa vece na manju tarifu kada si pod UGOVORNOM OBAVEZOM?
Ja prvi cu se pozvati na taj clan ugovora i prebaciti sa vece na manju tarifu blizu isteka ili 3 meseca do isteka UO. Ustedecu par hiljada dinara sigurno.
Mozda je to novo pravilo posto nikad nije moglo ranije.

Poslednja izmena:
Pre dve godine sam presao sa vece tarife na manju. Receno mi je da moze jer je ugovor pred istekom, a i da mogu tako da se menjaju tarife kada je ostalo 3 meseca ili manje do kraja ugovorne obaveze.
Nisam nigde citao o tome vec sam otisao u najblizu poslovnicu da vidim sta cu dalje jer je ostalo par nedelja do kraja ugovorne obaveze. Posle toga su pustili bolje uslove pa sam presao na Soko Lite.
Ne kosta vas nista da pred kraj ugovorne obaveze svratite u najblizu filijalu i pitate sta moze, a sta ne moze. Meni su barem tako neke stvari pre lakse prolazile nego da zovem operatere ili cekam da me zovu ne bi li se cenkali kao na pijaci koju ce ponudu da mi daju jer im pretim prelaskom u drugu mrezu.

Svi znamo kad nema UO da mozes da promenis tarifu sa vece na mannu. Prical smo o slucaju kad je pod UO . Samo nam pokazi gde pise da moze da se prebaci sa vece na manju tarifu kada si pod UGOVORNOM OBAVEZOM?
Ja prvi cu se pozvati na taj clan ugovora i prebaciti sa vece na manju tarifu blizu isteka ili 3 meseca do isteka UO. Ustedecu par hiljada dinara sigurno.
Mozda je to novo pravilo posto nikad nije moglo ranije.

uvek mozes sa manje na vecu, sa vece na manje takodje mozes uvek ali uz PENALE nikad nije bez naplate tkd se moze gledati isto kao da ni ne moze

Poslednja izmena:
Pre dve godine sam presao sa vece tarife na manju. Receno mi je da moze jer je ugovor pred istekom, a i da mogu tako da se menjaju tarife kada je ostalo 3 meseca ili manje do kraja ugovorne obaveze.
Nisam nigde citao o tome vec sam otisao u najblizu poslovnicu da vidim sta cu dalje jer je ostalo par nedelja do kraja ugovorne obaveze. Posle toga su pustili bolje uslove pa sam presao na Soko Lite.
Ne kosta vas nista da pred kraj ugovorne obaveze svratite u najblizu filijalu i pitate sta moze, a sta ne moze. Meni su barem tako neke stvari pre lakse prolazile nego da zovem operatere ili cekam da me zovu ne bi li se cenkali kao na pijaci koju ce ponudu da mi daju jer im pretim prelaskom u drugu mrezu.
covece naravno da kosta vreme, koj k bih se bahcao sa tim da se setam do poslovnice i da cekam u redu zbog cega, procedura je sledeca, ostalo ti je malo do kraja ugovora mozda te pozovu oni sami, ili nista, u tom slucaju cekas dan posle isteka i pravo kod rivala, da obnavljam ugovor po punoj ceni daj molim te

Ok priznao si da nema nigde u ugovoru da moze sa vece na manju. Nikad nije moglo niti ce moci.
Sve ono sto moze to pise crno na belo u ugovoru, eventualno u opstim uslovima ili njihova dobra volja da se ranije obnovi ugovorma obaveza kad je manje od 3 meseca.
Sta ce kome dozvoliti 45 dana me mozemo da gledamo u pasulj niko ne zna, mogu da kazu eto tebi cemo mi zadnja 3 meseca da placamo tarifu.

uvek mozes sa manje na vecu, sa vece na manje takodje mozes uvek ali uz PENALE nikad nije bez naplate tkd se moze gledati isto kao da ni ne moze
Nikad ne moze sa vece na manju. To sto ti pricas je raskidanje UO sa penalima i pravljenje nove UO sa manjom tarifom , to i deca znaju da moze.
Tokom UO nema prelaza sa vece na manju i ne pise nigde. Pise lepo u ugovoru ko ga uopste i cita, moze u bilo kom periodu da se predje sa manje na vecu besplatno, povratak na manju pocetnu se naplacuje.
Sve ostalo su dezinformacije.

Ok priznao si da nema nigde u ugovoru da moze sa vece na manju. Nikad nije moglo niti ce moci.
Sve ono sto moze to pise crno na belo u ugovoru, eventualno u opstim uslovima ili njihova dobra volja da se ranije obnovi ugovorma obaveza kad je manje od 3 meseca.
Sta ce kome dozvoliti 45 dana me mozemo da gledamo u pasulj niko ne zna, mogu da kazu eto tebi cemo mi zadnja 3 meseca da placamo tarifu.
Nisam nista priznao jer to nisam ni trazio u ugovoru. Samo kazem sta mi je radnica iz filijale rekla. Nije bila informacija u pitanju 'nemoj ovo nikome reci, strogo je poverljiva tajna'.
Bas ste se trigerovali oko gluposti. Kao da sam vas prstom ubo u oko, a ne da sam presao sa vece na manju tarifu.

Moja situacija nakon prijave za prelazak iz Mts-a u A1,odmah nakon prijave zvali iz mts-a i dogovorili se za tarifu petica s za 1100 din inače A1 preko agenta nudi 40% umanjenje.

3m pred istek je mogao novi ugovor, ali nisu davali na nizu tarifu ranije bez penala.
Mooozda nekome uklone penale, ali nije standard. Ja bi pogledao racune jos jednom... jer prvi racun je vrvt imao neku sumu za raskid ali tebi neprimetnu.

Da li neko zna koja je brzina interneta bila na starim paketima omorika 30 i omorika 50?

Koliko te bazna stanica pusti, nije bilo ograničenja...

Podnet zahtev za prenos u A1. Inicijalno nudili 50 posto na 5icu M. Uz malo ubeđivanja dali 60 posto popusta ne daju 70 posto. Prihvaćena ponuda na 60 posto
Koja ste tarifa bili pre i da li vam je istekla ugovorna obaveza.Istice mi ugovor za 10 dana,trenutno nude 5icu M za 2100 dinara,sa Omorika S.

Da li mt:s-ovi paketi ( mobilni paket/pretplata ), poskupljuju od 01.04.2026. ili 01.05.2026.?

Ja sam dobio sms poruku da mi ostaje stara cena. Ali nisam nista pisao , zalio u vezi postpejd ugovora. Imam extra popust i koliko god poskupeli meni ce biti smesna cena.
A zasto mi poslali da ce ostati ista cena pojma nemam. 😂
A uvecane racune ako ih bude bilo stici ce u maju.

Prilozi

• Screenshot_20260401_090348_Gmail.jpg
    Screenshot_20260401_090348_Gmail.jpg
    79.4 KB · Pregleda: 99
Ja juce podneo zahtev za prenos iz a1 u mts, ugovor mi istice 7.4.2026 i on mi lik ponudio 3 meseca po dinar a posle 5ica S po ceni od 2900. Sta preporucujete da radim jer je ovo smesna ponuda aahaha

Preporucujem ti malo da prelistas, temu, na svakoj drugoj strani imaju "instrukcije"... A pod broj jedan to sto si podneo zahtev, to se tek radi iskljucivo nakon isteka ugovora, ako zelis neku ozbiljnu ponudu.

Nazad
Vrh Dno