Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Nemaju pojma oni.Ja sam zvao call centar odma cim sam dobio cuvenu SMS poruku.Imam na vikendici optiku i tv koju sam dobio na akciji uz obavezu placanja fixnog 24 meseca.I imam omoriku S koju sam potpisao u septembru 2025.I jasno sam pitao operatera dal ce me prebaciti na petica s.Posto me optika i tv ne zanima jer u ugovoru pise da nemam obavezu da placam cak i ako poskupe ili promene paket(osim ako ne poskupi fixni).I lik mi je rekao prvo ne znam.Pa je rekao zvacemo vas za koji dan.Pa me je zvao posle mozda 1h.I kao misli da mene to ne kaci.Ali kaze nije 100% siguran i proverice pa ce me zvati.Nije me niko do sad zvao vise.Nisam se ni svadjao jer je covek bio ljubazan i vidi se da ne znaju ni oni sta se krije iza te SMS poruke.E sad mozda cu zvati ponovo ako ne zovu.Jer to je bio taj 1 dan.Mozda sad imaju vise informacija.

Upravo sam nazvao mt:s operatere sa različitih brojeva telefona, i šta sam dobio kao odgovor na pitanje koje usluge tačno poskupljuju od 01.04.2026. :

1. Prvi operater sa prvog broja telefona mi je rekla da sve usluge poskupljuju od 01.04.2026. ( ali sve, tim rečima, + je još dodala da informacije o poskupljenju i aktuelnim komercijalnim ponudama mogu videti na sajtu mts.rs ??)..

2. Drugi operater sa drugog broja telefona mi je rekao da poskupljuju sve usluge osim onih koji sadrže mobilnu liniju/telefonu u sebi..

I kome sada verovati?

Ako usluge poskupljuju od 01.04.2026., oni su već trebali postaviti obaveštenje na zvaničnom Telekom Srbija sajtu 01.03.2026. da usluga ta i ta poskupljuju od 01.04.2026., korisnici imaju rok izjašnjenja 30 dana od dostave obaveštenja...

Pa morali bi da istaknu i koje ce nove cene biti. Kakav je ovo haos... Oni znaju da im treba vise para i ocigledno im gori, pa prave opsti haos. A narod ko narod 90% nece ni peleimeriti par stotina dinara..

Pre sat vremena podneo zahtev za prelaz sa prepaid mts na prepaid A1 za Mega plan 6 meseci gratis. Nije mi bio plan da ostanem, i sada me zovu iz call centra da nude da predjem na postpaid 5S paket sa 70% popusta, izadje onda nekih 800-900 din mesečno. Dal je to ok ponuda, nisam se informisao nikad šta mts nudi za ostanak, Yettel znam, to sam i dobio pre nedelju dana 12m dinar 12m 50%. Zvaće me ponovo za 2 sata sam rekao, pa ako neko može da kaže jel ovo max ponuda ili mogu da tražim još nešto više?

Pre sat vremena podneo zahtev za prelaz sa prepaid mts na prepaid A1 za Mega plan 6 meseci gratis. Nije mi bio plan da ostanem, i sada me zovu iz call centra da nude da predjem na postpaid 5S paket sa 70% popusta, izadje onda nekih 800-900 din mesečno. Dal je to ok ponuda, nisam se informisao nikad šta mts nudi za ostanak, Yettel znam, to sam i dobio pre nedelju dana 12m dinar 12m 50%. Zvaće me ponovo za 2 sata sam rekao, pa ako neko može da kaže jel ovo max ponuda ili mogu da tražim još nešto više?
To ti je bukvalno max

To je poklonjeno bukvalno. Jedino samo 50Gb neta ali ok posto posle brzina upotrebljiva.

50gb neta + 10gb ili za društvene mreže ili za ytube...
Pozivi i poruke neograničene, roming ...
Ponuda je veoma pristojna.

Jeste, ali sam je odbio iz razloga što je taj prepaid broj bio i biće 95% vremena kući , znaci wifi konekcija non stop, vrlo retko van kuće.
Po potrebi su aktivirani dodaci za net kada ide van kuce na par dana za viber, WA.
Mega plan 6 meseci free, plus isti taj mega plan po potrebi 30 dana 1000 din nakon tih 6 meseci je bolja opcija, jer u svakom slučaju će manje izaći nego 24 meseca fiksno oko 900 din. Plus, sigurno će ići cene gore za te 2 godine, možda već od 1 aprila, tako da sam ipak rešio da odbijem. Da broj vise gravitira van kuće, ne bih razmisljao, ponuda je extra.

Bukvalno ne znam zašto bi davali nešto, kad je Globaltel u stvari samo još jedan brend Telekoma. Ne verujem.

Jeste, ali sam je odbio iz razloga što je taj prepaid broj bio i biće 95% vremena kući , znaci wifi konekcija non stop, vrlo retko van kuće.
Po potrebi su aktivirani dodaci za net kada ide van kuce na par dana za viber, WA.
Mega plan 6 meseci free, plus isti taj mega plan po potrebi 30 dana 1000 din nakon tih 6 meseci je bolja opcija, jer u svakom slučaju će manje izaći nego 24 meseca fiksno oko 900 din. Plus, sigurno će ići cene gore za te 2 godine, možda već od 1 aprila, tako da sam ipak rešio da odbijem. Da broj vise gravitira van kuće, ne bih razmisljao, ponuda je extra.
mogao si xs da tražiš, verovatno bi dobio za 650din/mes.

Bukvalno ne znam zašto bi davali nešto, kad je Globaltel u stvari samo još jedan brend Telekoma. Ne verujem.

Ja htela majku iz mts-a na globaltel, dobila ponudu od mts-a da ostanem kod njih.
Pitala agenticu zašto pošto su bukvalno ista firma, kaže ona "pa nismo baš" i da je politika takva da svejedno pokušavaju da zadrže korisnike tu gde su.
Tako da možda i ima nešto, ko pita ne skita 🙂

Ali kada pogledaš pakete/cene, globaltel bude kao dumping varijanta. Imaš neki minimum za tipa 350 dinara mesečno. Manje košta nego čokolada/pakla cigra
Vrlo zanimljive opcije imaju

Upravo sam nazvao mt:s operatere sa različitih brojeva telefona, i šta sam dobio kao odgovor na pitanje koje usluge tačno poskupljuju od 01.04.2026. :

1. Prvi operater sa prvog broja telefona mi je rekla da sve usluge poskupljuju od 01.04.2026. ( ali sve, tim rečima, + je još dodala da informacije o poskupljenju i aktuelnim komercijalnim ponudama mogu videti na sajtu mts.rs ??)..

2. Drugi operater sa drugog broja telefona mi je rekao da poskupljuju sve usluge osim onih koji sadrže mobilnu liniju/telefonu u sebi..

I kome sada verovati?

Ako usluge poskupljuju od 01.04.2026., oni su već trebali postaviti obaveštenje na zvaničnom Telekom Srbija sajtu 01.03.2026. da usluga ta i ta poskupljuju od 01.04.2026., korisnici imaju rok izjašnjenja 30 dana od dostave obaveštenja...
Nešto mi se čini da se zbog Yettela oni pripremaju za poskupljenje.
Od 01. aprila SBB prestaje da postoji i postaje zvanično/pravno Yettel, i verovatno će tada izaći neke nove ponude paketa ili usluga.

A i mts treba da pokrene 5G SA (ovde ne znam da li trebam da budem ozbiljan ili sarkastičan) 😅

Ako si se prijavio na Honor sajt za poklone o da ćeš dobiti, ako nisi onda ništa. Trebalo je da se prijaviš i dobiješ povratni mejl za poklone, ako si se prijavio kako je trebalo onda moraš da cimaš Honor Srbija.
"Honor sajt za poklone"?
U mts-u su mi rekli da se registrujem u aplikaciji "My horor" što sam i uradio..

"Honor sajt za poklone"?
U mts-u su mi rekli da se registrujem u aplikaciji "My horor" što sam i uradio..
Uglavnom za te promocije, kao i za produžene garancije i ostale dodatke, imaš eksterni sajt preko koga se registruješ i obavezno uneseš račun za uređaj.
Ništa ti ne znači app ako oni ne znaju da li je telefon kupljen u toku promocije. Jedino da app funkcioniše kao portal za registraciju, ali nemam pojma, imam iskustvo jedino sa Šaomijem.
Drugo, obaveštavaju obavezno na mejl da li si prijavljen za igru i okvirno kada da očekuješ poklone. Tako da bi trebalo da imaš neku potvrdu.

Ako ti je bilo koja opcija odozgo 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️ - nisi se uopšte prijavio, tj. dobio si skroz pogrešnu informaciju.

Toliko reklamiraju AI čuda-luda, a ja da im dostavljam račun.. Vrlo napredno. 🤗

Pravno gledano, mene je mts doveo u zabludu...

Pravno gledano, mene je mts doveo u zabludu...
***, mts bi možda nekako i mogao da deli podatke sa organizatorima nagradnih igara (mada ih generalno boli uvo) pošto telefon uzimaš na ime, ali ko uzme uređaj u radnji dobije samo fiskalni, koji AI će to da pročita?
Pravno gledano, ne znam šta da ti kažem, imao si milion načina da se informišeš o promociji, naročito ako posle registracije nisi dobio ni jednu jedinu povratnu informaciju.

Promociju daje Honor a ne mts, nema to veze sa operaterima. Da si kupio fon i u radnji morao bi da se prijavis na Honorov sajt kada bi dobio poklone, isto je kao i za produženu garanciju 2+3.

@zeka81
Evo, pokušavam sada.. Bio sam na horor srbija, nigde ne vidim nešto vezano za poklone koje mts reklamira (pre toga proverio, trenutno daju slušalice).
Nisam mislio da mts treba da deli podatke, već mi nekako logično da sama registracija na "my honor" treba biti dovoljna, da sistem prepozna korisnika sa uređajem koji podleže određenoj promociji.

...što bi podrazumevalo da neko negde signalizira Honoru kad je tačno uređaj prodat, pošto te ništa ne sprečava da se registruješ kad god i pokupiš poklon za uređaj kupljen pre tipa 6 meseci.

A evo posle 10 sekundi pretrage "honor mts pokloni"

1773759011020.png

...nacrtali ljudi pa čak i linkove dali 😛

• Like
Reagovanja: fiy
Uh, baš su nacrtali, u rubrici "vesti"... 🤗

Elem, kao što napisah, telekom i dalje reklamira uređaje uz koje "daju" poklone ( među njima i honor 400pro ).. Dok kod honor-a postoje samo ove opcije:

Prilozi

• Screenshot_20260317_162243_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20260317_162243_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    93.5 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Nema to veze sa potrebom vec je to nacin da se neki smore i manje dobiju.
Znaju oni da recimo 30% nece ni da se seti, 20% ce da se smori a 10% da pogresi. Inace nas 40% ne bi dobilo to - kao lutrija.

Majka mi koristi mts-ov paket soko lite u okviru Box 4 belog paketa. Došlo je vreme da zameni ovaj stari xiaomi telefon i da predje na neki po mojoj preporuci samaung, dal' a30 serija ili a50 to ćemo još videti. Zanima me kakve su mogućnosti i cake? ( znam za yettel tamo je moj br, za mts nemam pojma)
I još jedno pitanje, gledam sad račun i ima tu nekih dosta stvaki tipa NZRD-mParking i Net Boost pa mi recite u praksi šta bi to značilo?

Skraćeno tražiš odmah da isključe Net Boost, ako zna da ne može da potroši svu količinu interneta, a NZRD-mParking je naplata u ime i za račun drugog i dodatak od, mislim, tri dinara po poruci kod plaćanja parkinga sms uslugom, ako na to misliš. Detaljnije imaš napisano na šta se još odnosi.

^^ umesto NetBoosta moze i iznos racuna da se ogranici. Pa tipa ja sam stavio 900 din limit zbog parkinga.

Podnet zahtev za prenos u A1. Inicijalno nudili 50 posto na 5icu M. Uz malo ubeđivanja dali 60 posto popusta ne daju 70 posto. Prihvaćena ponuda na 60 posto

Da li je neko uspeo da prebaci iz soko lite u 5icu M uz istu cenu koju je dobio uz soko lite?

Nazad
Vrh Dno