Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hisense U7Q je najbolja kupovina. Za te pare nema ništa bolje. I ja sam imao plazmu Panasonic 42'' 18 godina i vreme je bilo da je zamenim.

Ako uzmes javljaj pa da izmenjamo utiske. Do sada nisam imao problem, ekran je CIST, brzina ekrana je sasvim ok, svetlina je dovoljna apsolutno, prebacivanje sa ulaza na ulaz je ok. A7KQ mi je pravio malo problem prilikom prelaska sa jednog hdmi na drugi, nije bio cest slucaj ali desavalo se. I kod Serviio sam imao ranije problem da nece da ga "vidi" nekada preko Lan-a. Ovde sve radi odlicno, prevodi mi rade ok. Jedino sto mi je onako neka mana je taj daljinski koji je na istom kvalitetu kao stari tv od 2-3god. Mogli su to malo bolje.

Je l istina ovo što se pise u temi 'Sta da kupim?' da su u Hisense televizore krenuli da ubacuju neke silne reklame, koje ne mogu da se prekinu?

Ne znam na cega se misli, nema reklama. Ja iskljucujem Advertising i ostale ponude opcija za ukljucenje.

Kaže član foruma da se pojavljuju reklame kad se upali tv, ide u meni, u prevodu da se pojavljuju često (navodim u članku sta sam pročitao)

Dobro je da nije tako

Postoji reklama na homescrenu na baneru koji i ne primetis osim ako ti nije jako pojacan tv pa se iscimas. Homescreen svakako ne koristis duze od par sekundi dok promenis input tako da reklama jedva stigne i da pocne.

o tim reklamama piše ovde

spomenuto je u ovoj temi

značajno je da će VIDAA postati, tj. promeniti naziv, Home OS i ta promena počinje od ove godine

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: fix
Prilikom paljenja tv-a, setovanja, menjanja inputa, nijedna reklama, ne znam o kakvim reklamama se prica. Ako budu krenule reklame javljam.

Što se tiče reklama, ima ih na početnom ekranu. Jednostavno se isključe u meniju. Nisu to samo reklame, nego na osnovu navika gledanja izlaze ti razni predlozi za gledanje serija , filmova i ostalog sadržaja. Kao što sam rekao sve može da se isključi ako ti smeta.

Kupio sam 43A6N na sniženju pre neke 3 nedelje, sve preporuke, prijatno iznenađenje, mnogo bolje nego što sam očekivao sve lepo izgleda i šljaka, a posebno mi se sviđa NBA League Pass dugme na daljinskom, nigde drugde to nisam video. A prvo se dvoumio između Tesle i Samsunga, na kraju ovo neko "međurešenje" koje je odlično ispalo.

prekinuo sam posle nepuna 4 minuta. lik gura reklamu za drugu marku (mobilni telefoni, punjači, usisivači...) i koristi tuđe snimke. jedva je zbudžio 8 minuta, verovatno kako bi monetizovao video. a već dosta toga piše na linku koji sam okačio

Ja ne gasim tv od kako je kupljen, to kod mene stoji stalno upaljeno, nikakve reklame ja nemam. Pogasio sam sve ono sto sam imao i na proslom tv-u i setovao slike za sve izvore i to je to.
Danas sam malo pratio Frankenstajna HDR DV doduse Web verziju al ajd, slika i uzitak u filmu je drugaciji totalno od stare slike.
Pustao sam preko Serviio na Lan-u, ucitava momentalno sve, premotavanje u sekundi, nijednom nije zabagovao nigde tv.

Ja imam reklame na pocetnom ekranu gore u baneru, gde se nekad vrte neki predlozi za kontent iz aplikacija, nekad se vrte i random reklame, tipa za Nivea kremu. Ako je to o cemu pricaju, onda imam, al ono, nit to ikome smeta nit znam dal je to nesto novo ili je od pre.
I na starom u7qf 5 godina su na pocetnom ekranu stajali baneri koje nisam ni gledao, tako da ne verujem da to nekom moze da predstavlja problem zaista.

Odes levo u podesavanje tog glavnog ekrana i tu imas da iskljucujes reklame i ne znam jos sta tacno, na poslu sam ne znam napamet

Evo sad nastavio sa Frankenstajnom, ovo je za Dolby Vision settings mada generalno je odlican i za ostale izvore osim jedne stvari ali cu napisati sta generalno menja sliku.
Dolby Vision Custom
Filmmaker Mod
Pozadinsko 70
Svetlost 50
Kontrast 80
Zasicenost 53
Ostrina 15
Svetlost Lokalni Dimm Visok
Ai svetlina Off
Senzor svetla off
Prilagodljiv kontrast Srednji
Poboljsanje senke On
Temp boje Toplo 2
Tuner boje Crvena -3
Plava -2
Balans Bele Vrlo bitno 2 Point
R-razmak -1
G-razmak 0
B-razmak -1
Smanjenje suma Off
Digitalni sum Off
Gradijent moze Off za Dolby a moze i Nisko
Detalji Ostrine On
Savrsena rezolucija On
Pokret Glatko
Za kablovsku je isto to osim Gradijent na Visok i kod nekih losijih izvora slike.

Od danas opet krenule reklame na U7Q. Nije ih bilo 2 nedelje od kako sam kupio tv i blokirao reklame isljucivanjem iz opcije (personalizovane reklame), blokiranjem preko dns i ciscenjem kesa. Sad vidim da to ne pomaze, i da samo je resenje iskljucivanje mreze i prebacivanje na box.

Ukoliko neko od clanova nadje neko resenje, neka postavi ovde.
BTW: Da li ove reklame mogu da budu razlog za vracanje Tv-a u prodavnicu?

Ja imam U7Q pro i sem reklama u baneru na vrhu na home ekranu nevidim ni jedne druge reklame. Svakako kad palim tv, prebacuje se automatski na SBB box pa ni te reklame ne vidim. Inace ja sam iskljucio brzo ukljucivanje TV-a tako da je on u potpunosti iskljucen kad fa ugasim i tek pri paljenju se povezije na wifi.

Kakve reklame ne kapiram?! Gde budu?
U gornjem baneru.

Ja imam U7Q pro i sem reklama u baneru na vrhu na home ekranu nevidim ni jedne druge reklame. Svakako kad palim tv, prebacuje se automatski na SBB box pa ni te reklame ne vidim. Inace ja sam iskljucio brzo ukljucivanje TV-a tako da je on u potpunosti iskljucen kad fa ugasim i tek pri paljenju se povezije na wifi.
Bas tu. Aplikacije na vida os koristim zbog gledanja filmova i serija, tv kanale retko gledam.

Jedino ako postoji neki "Launcher" kao za google tv, pa da ubacim na ovaj vida os

Poslednja izmena:
A to, pa to se ni ne ukljuci kod mene, tebi stoji tv na tom pocetnom meniju? Ja menjam izvore u 2 sekunde , nema sta da gledam baner, to je glupost ako zbog toga pravis reklamaciju.

Meni to ne smeta ni najmanje pogotovo sto predlaze neke emisije, filmove i sl, nisam video kkasicne reklame.

ne. a i verovatno si prihvatio uslove korišćenja prilikom prvog uključivanja televizora
Nisam prihvatio nista, bas zbog toga. Sve je iskljuceno od tih opcija. Najgore je sto mi i youtube (na koji sam se ulogovao sa premium nalogom) pusta reklame u tom baneru za zvukom.

Meni to ne smeta ni najmanje pogotovo sto predlaze neke emisije, filmove i sl, nisam video kkasicne reklame.
Da li tvoj TV ima poslednji firmware?

ima primera iz Španije na onom YouTube linku koji sam "isprozivao". doduše, ti primeri su ekstremni u odnosu na spomenuti baner

Nikakva cudesa, mali deo ekrana zauzimaju dok vrtis izvor slike da li ces Cable, Hdmi, Mrezu ili Netflix, Hbo Max sta god, to traje kratko

Ali ja nisam znao da se na TO misli kao reklame

Pošalji baš sliku toga kad uspeš da vidim

Inače da li neko prati cene i gde je trenutno najpovoljnije uzeti 55U7Q i 55U7Q Pro?

Nazad
Vrh Dno