Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Evo jos jednog dogadjaja prvi put. Pisah nedavno ovde da mi stajao jedan LA od pocetka februara i da se odglavio i zavrsio na carini. Danas mi je donet paket i nista nije naplaceno. Da postar mozda nije zaboravio da naplati (sto se jednom i bilo dogodilo). Paket nije otvaran, inace je bio vrednosti oko 14eur placen 6eur sa coins. Vrednost na paketu je kinez napisao 7$, sto je priblizno ceni koju sam platio.

Poslednja izmena:
Ja brate evo 10 god. porucujem i ovo prvi put.
Desava se da tako ispise, neka greska u sistemu kod madjara sta li je, nisi trebao nista da radis vec samo cekas, doci ce ti sigurno, ali sad dosta kasne te iz madjarske posiljke... I spremaj pare za pdv 😉

Rekao sam Kinezu kao i uvek da pise manju cenu,do sad su mi samo dve carinili,ostalih preko 150 nisu 😉 mozda i sad prodjem 😉

Dodje danas i jedan CN preko Simanovaca. I za njega je interesanto. Proizvod je kostao 44eur, placen sa coins 40eur, a poslao sam prodavcu poruku da upise manju vrednost 14eur. Nista nije odgovorio. PDV mi je naplacen za ovo 380din, sto negde odgovara cifri 14eur. Da li je stvarno i proslo tako ko zna, ili je ovo neki odokativni PDV.

Isti dan mi stigle dve la...hu posiljke, jedna sitna ima je u sistemu, pdv 17 din plus fiksna globa oko 250din, iako je paketic manji od pola dlana... To uzimaju da imaju za dorucak...
A drugi paket i ne postoji u sistemu, a globa bila oko 5k za carinu + pdv...
Jos nista ne pronalazi...uneo moje ime i gore ono LA

Za zaštitna stakla plaćena 3.73$ naplaćeno je dodatno 340 dinara. Pošiljka je bila LA-HU.
Još dva paketa i kraj.

Tehnički imam još 4 paketa, ali druga dva su mizarno sitno plaćena da jednostavno ne želim ni da ih preuzmem ako budu tražili išta dodatno da se doplati.

Cekajte bre ljudi jel ste vi to sve na Bgd adrese porucivali? Znam da su rigorozne bile NS i Nis carine,a Bgd nije,prolazilo je mnogo bez icega?
Zato pitam,ako ste i vi Bgd carina onda su se bas osilili 😳
Ja porucio neku malu dijagnostiku koja me kostala oko 30 evra...kinez mi napisao oko 10 dolara...pa cemo videti,ako mi uopste i stigne nakon svih onih problema...a porucuo je jos 11. febr. 😉

Jos jedno pitanje,posto mi je vec spor aktivan i imam jos 14h da odgovorim,ako ga otkazem ili oni odbiju,a recimo paket stvarno ne stize,jel se moze opet pokrenuti taj spor?

Ja sam odbio nekih 14 do sad, 4 sam preuzeo nesto sto mi je bas bitno bilo, na sve je islo 280-360 din po komadu, nema smisla za stvari od 20-40 centi placane davati 300+ din, inace kod kineza sve sto sam odbio sam obelezio kao da je stiglo i to je to.

Poslednja izmena:
Moj zakljucak za BG prethodnih godina kad su se pojavili LA paketi i cesca carinenja, da su proizvodi zavrsavali zapravo na carini samo kad nije dolazilo puno robe. A to je recimo period tokom letnjih meseci. Zimi i oko nove godine prepostavljam da propustaju mnogo vise robe bez da se uopste upute na carinu. Da li je dosao kraj toj praksi, moguce da jeste.

Moj zakljucak za BG prethodnih godina kad su se pojavili LA paketi i cesca carinenja, da su proizvodi zavrsavali zapravo na carini samo kad nije dolazilo puno robe. A to je recimo period tokom letnjih meseci. Zimi i oko nove godine prepostavljam da propustaju mnogo vise robe bez da se uopste upute na carinu. Da li je dosao kraj toj praksi, moguce da jeste.
Nema vise propustanja, uveli robota sve cita i sve se naplacuje nezavisno za veličinu ili vrednost... Dobro je za skuplje stvari kad kinez napise manje ali nije dobro za sitnis koji ne vredi nicemu a min mora da se plati oko 300 din... Jedino CN express se ne placa dodatna globa uz pdv...

To je to, RIP AliExpress, barem što se nas tiče... Meni danas doneli paketić plaćen 0.28$ i kaže poštar otkup 266din. Rek'o neću, vraćaj pošiljaocu ili šta već. Čekam još 5-6 takvih sitnica, neću ni njih preuzimati.

To je to, RIP AliExpress, barem što se nas tiče... Meni danas doneli paketić plaćen 0.28$ i kaže poštar otkup 266din. Rek'o neću, vraćaj pošiljaocu ili šta već. Čekam još 5-6 takvih sitnica, neću ni njih preuzimati.
Zato te sitnice treba narucivati u gomili, vise njih u isto vreme, onda spajaju pakete u jedan, pa onda za vise proizvoda 250din ne dodje toliko mnogo...

Narucis istovremeno, istog dana jedno za drugim.

Naravno treba da bude iz iste radnje ili bar Choice da bi spojili, ali kad je ista radnja i istog dana naruceno, 99% stvari su mi spakovali zajedno.

Desavalo se da spakuju iz iste radnje zajedno cak i ako nije isti dan, samo je naravno bitno da ne procesiraju order odmah. Jednom sam mislim i dobio carinu zbog toga jel sam narucio 4 kom nekih motorica posebno i ocekivao odvojene pakete, a ono stiglo sve u 1 i na carinu 🙂

@dEXE
min mora da se plati oko 300 din

Ovo me podseca na "resenje" koje ce uvede EU za dalekoistocnu robu do 150eur fiksna naknada 3eur.
EU je kontinent diletanata u svakom smislu, a Balkan je epicentar.

Poslednja izmena:
@Kuba ja ne razumem njegov, a ni tvoj post? Ko da se seli u Makedoniju i Hrvatsku? 😀

Evo i ja da se upišem, za sitnicu od 0,65$ traže 275 dinara.
Ovo što imam naručeno ću videti da li da primam ili ne i to je to sa AliExpress-om. Što bi Nino rek'o: "Rastanak mi nije mio, lajkovo sam i naručivo..."

Nazad
Vrh Dno