dedamrsoje
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.01.2002
- Poena
- 925
AP može da predje i u CN I u LA , LRUglavnom, ako je tracking broj sa AP ili CN
AP može da predje i u CN I u LA , LRUglavnom, ako je tracking broj sa AP ili CN
i pretpostavljam da vazi samo za beogradjaneUglavnom, ako je tracking broj sa AP ili CN
Znam da moze, zato sam i napisao uglavnomAP može da predje i u CN I u LA , LR
Desava se da tako ispise, neka greska u sistemu kod madjara sta li je, nisi trebao nista da radis vec samo cekas, doci ce ti sigurno, ali sad dosta kasne te iz madjarske posiljke... I spremaj pare za pdv 😉Ja brate evo 10 god. porucujem i ovo prvi put.
Isti dan mi stigle dve la...hu posiljke, jedna sitna ima je u sistemu, pdv 17 din plus fiksna globa oko 250din, iako je paketic manji od pola dlana... To uzimaju da imaju za dorucak...
Jos nista ne pronalazi...uneo moje ime i gore ono LAIsti dan mi stigle dve la...hu posiljke, jedna sitna ima je u sistemu, pdv 17 din plus fiksna globa oko 250din, iako je paketic manji od pola dlana... To uzimaju da imaju za dorucak...
A drugi paket i ne postoji u sistemu, a globa bila oko 5k za carinu + pdv...
Cekajte bre ljudi jel ste vi to sve na Bgd adrese porucivali? Znam da su rigorozne bile NS i Nis carine,a Bgd nije,prolazilo je mnogo bez icega?
Zato pitam,ako ste i vi Bgd carina onda su se bas osilili 😳
Nema vise propustanja, uveli robota sve cita i sve se naplacuje nezavisno za veličinu ili vrednost... Dobro je za skuplje stvari kad kinez napise manje ali nije dobro za sitnis koji ne vredi nicemu a min mora da se plati oko 300 din... Jedino CN express se ne placa dodatna globa uz pdv...Moj zakljucak za BG prethodnih godina kad su se pojavili LA paketi i cesca carinenja, da su proizvodi zavrsavali zapravo na carini samo kad nije dolazilo puno robe. A to je recimo period tokom letnjih meseci. Zimi i oko nove godine prepostavljam da propustaju mnogo vise robe bez da se uopste upute na carinu. Da li je dosao kraj toj praksi, moguce da jeste.
Zato te sitnice treba narucivati u gomili, vise njih u isto vreme, onda spajaju pakete u jedan, pa onda za vise proizvoda 250din ne dodje toliko mnogo...To je to, RIP AliExpress, barem što se nas tiče... Meni danas doneli paketić plaćen 0.28$ i kaže poštar otkup 266din. Rek'o neću, vraćaj pošiljaocu ili šta već. Čekam još 5-6 takvih sitnica, neću ni njih preuzimati.
👍🏻 Sve sto ne valja prvi uvodimo 😉Ovo me podseca na "resenje" koje ce uvede EU za dalekoistocnu robu do 150eur fiksna naknada 3eur.
EU je kontinent diletanata u svakom smislu, a Balkan je epicentar.
Da ne bude off topic, ljudi selite se i Makedonije u Hrvatsku, imaju za neke proizvode i vece coins popuste.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari