Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Danas stigla posiljka kaze postar e od sad se placa. Nisam bio siguran sta je pa je uzeh(bolje da nisam)300din vrednost 1.92$ . Pokazuje mi listu porudzbina koje treba da dostavi. Poštarina od 260 do 820din

Treba svi da pokrenemo dispite za te posiljke koje nam naplate posto nas država nije obavestila o uvođenju naknada, mislim na fantomsko otvaranje paketa, pdv ok. Takodje necu primiti ni jedan paket, pokrenucu dispute iz protesta cisto da kinezi imaju saznanja da se nesto desava, a pare ionako ne ocekujem da cu videti. Neka vrate sve bas me briga, ja im puniti budzet necu.

^^ Drugo su te neisporucive posiljke. Pise u tekstu - "Poštanska pošiljka za koju se utvrdi da ne može da se uruči ni primaocu ni pošiljaocu u predviđenom roku smatra se neisporučivom i čuva se minimum šest meseci, a nakon toga izlaže se na javnu prodaju."

Ja sam odbio prijem i posta je duzna da posiljku vrati posiljaocu. Postoji trag i posiljka ne moze tek tako da nestane, vec mora da se vrati.

Pošiljke bez praćenja su dobrim delom "neisporučive" u Beogradu.

Treba svi da pokrenemo dispite za te posiljke koje nam naplate posto nas država nije obavestila o uvođenju naknada, mislim na fantomsko otvaranje paketa, pdv ok. Takodje necu primiti ni jedan paket, pokrenucu dispute iz protesta cisto da kinezi imaju saznanja da se nesto desava, a pare ionako ne ocekujem da cu videti. Neka vrate sve bas me briga, ja im puniti budzet necu.

Kome dispute?

Državi? Zakon je jasan, pošiljke podležu PDV-u i eventualno carinjenju.
AliExpress-u? Piše da pošiljke ne uključuju VAT i duty tax, oni su i do sada pretpostavljali da mi plaćamo porez i carinu.

Bio bas danas u posti da preuzmem neke 3 posiljke bez pracenja (Beograd je u pitanju)
Kaze mi sluzbenica da sad svaka posiljka ima pracenje, kad sam joj rekao kako onda ove tri moje posilje nisu vidljive na sajtu poste ako ona kaze da imaju pracenje, nije znala sta da mi odgovori, rekla je da budem strpljiv i da ce stici.

Jedino neki vid peticije da AE obračuna PDV prilikom kupovine 🙂.
Proširiti na sve moguće platforme da se ljudi upoznaju.

Ljudi, prosto je da prostije ne može biti. Ako nam ne odgovara, ne kupujemo više na Aliju i kraj, a ako nam odgovara plaćamo tu sitnu lovu i kraj priče. Ovde je problem što ne znamo da li će nam stići nešto što smo platili, jer paketi mnogo kasne, a opravdanih razloga za to nema, sem kako neko reče da poštari neće da isporučuju sve pakete, jer im je muka od toga...

Slazem se sa tobom @s4m3m4n
Samo bih dodao da bi bilo bolje da utvrde neku tarifu, nek to bude i 20% od paketa, ali onda znas kako da se uklopis u cenu, ovako je lutrija.
Znam takodje da je postarima muka od paketa, razumem ih, i nama je muka od posla, pa ili menjamo ili trpimo.

Da ne bude off topic, ljudi selite se i Makedonije u Hrvatsku, imaju za neke proizvode i vece coins popuste.

Pozdrav, potreban savet.

Sutra istice rok za shipping i seller na pitanje kada ce da isporuci odgovara da nema taj proizvod i predlaze da otkazem porudzbinu.

Znam da zbog shipping guarantee dobija se dodatni kupon, ali isto tako cujem da prodavci znaju zbog toga da laziraju shipping.

Iskustva, da li otkazati order i ne mlatiti se sa njima, ili se cerati do kraja?

Imam i ja jedan problem.
Porucio sam neku malu dojagnostiku za auto 11.feb. od 30 evrica.
Pracenje posiljke je bilo sve ok do stizanja u Madjarsku gde 27. pise da je kao neka greska,da je pokusana dostava i da kontaktiram tu Kinesku dostavu (ima neka 4 slova u nazivu).
Ja ih pitao oni kazu da je greska u podacima od prodavca,prodavac kaze da je sve ok (ima dobru ocenu),pitao postu kaze zena da bi trebalo biti sve ok,posto tako slican sadrzaj dobijaju ljudi vec par dana (kao neki bag),a u pracenju kod poste stoji samo "prijem" i to od 26.02.
Kad odem na pracenje AE stoji "package arrived at local carrier facility" i to posle vise dana od juce pise,znaci nakon one poruke o gresci od 27. sto sam gore naveo.
I sta sad covek da radi,pitao AE podrsku,oni pokrenuli dispute za povracaj,medjutim AE trazi jos dokaza i za to imam jos 24h (vreme otkucava),sad ne znam sta raditi?

Iskustva, da li otkazati order i ne mlatiti se sa njima, ili se cerati do kraja?
Pustis da istekne rok za slanje ili prodavac da otkaze, onda dobijas aliexpres kupon zavisno od vrednosti porudzbine ide od 1$ pa na vise.

Samo isprati za novac, on ce leci od prilike za 5 dana na tvor racun.

Imam i ja jedan problem.
Porucio sam neku malu dojagnostiku za auto 11.feb. od 30 evrica.
Pracenje posiljke je bilo sve ok do stizanja u Madjarsku gde 27. pise da je kao neka greska,da je pokusana dostava i da kontaktiram tu Kinesku dostavu (ima neka 4 slova u nazivu).
Ja ih pitao oni kazu da je greska u podacima od prodavca,prodavac kaze da je sve ok (ima dobru ocenu),pitao postu kaze zena da bi trebalo biti sve ok,posto tako slican sadrzaj dobijaju ljudi vec par dana (kao neki bag),a u pracenju kod poste stoji samo "prijem" i to od 26.02.
Kad odem na pracenje AE stoji "package arrived at local carrier facility" i to posle vise dana od juce pise,znaci nakon one poruke o gresci od 27. sto sam gore naveo.
I sta sad covek da radi,pitao AE podrsku,oni pokrenuli dispute za povracaj,medjutim AE trazi jos dokaza i za to imam jos 24h (vreme otkucava),sad ne znam sta raditi?
Ako je isporuka u nasoj zemlji preko CN express, to su sad ovi sto naplacuju PDV navodno, oni imaju neki svoj broj za pracenje, koji se na AE nigde ne prikazuje, i ako odes sa brojem za pracenje koji je na AE u postu, reci ce ti da nema te posiljke u sistemu. Bar je meni tako.
U tom slucaju CN express lepi svoj broj za pracenje preko nalepnice iz kine, a ti do tog broja nikako ne mozes doci, sve dok ti ne stigne na viber poruka gde te obaveste da je prispela posiljka koju mozes ocekivati u toku dana i iznos za uplatu, u toj poruci bude broj za pracenje, a ako imas vise porudzbina onda ne mozes znati ni koji je paket u pitanju.

Kako znate da PDV uzima drzava a nemam ni jedan papir , nisam protiv toga neka naplate svi naplate , ali ja neznam kome ide ovaj novac

Kako znate da PDV uzima drzava a nemam ni jedan papir , nisam protiv toga neka naplate svi naplate , ali ja neznam kome ide ovaj novac

Ukucaj broji posiljke i svoje podatke i videces gde ide novac

Koje, otvaranje paketa koji ni ne otvaraju? Pdv sam napisao da je ok da naplate protiv toga nemam ništa protiv, čitajte malo.
Paketi ne moraju da se otvaraju, jer paket pre nego sto napusti Kinu ovi nasi znaju sta ce da im stigne (zato postoji carinska deklaracija). Porucio preko choice 3 artikla, PDV uredno naplacen za svaki artikal. S' tim da je na carinskoj fakturi svaki artikal zasebno naveden + koliko se za koji naplatio PDV i sta je sadrzina

U stvari nisam racunao carinu ,tako da mu je naplaceno sve u dinar.
carina+PDV+260din(fiksna globa)

To sto ide preko simanovaca ide samo 20% pdv od vrednosti, nema tog fiksnog haraca od 260

Uglavnom, ako je tracking broj sa AP ili CN

Juce posta naplatila PDV i nalepnica Kina LAxxxHU , Simanovci zalepe njihovu nalepnicu preko originala

Nazad
Vrh Dno