Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Dead Man's Wire (2025)
Jako dobra krimi drama.
Ocena na RT je po meni realnija nego na imdb, dajem mu 7.5.
Podseca me dosta na Pasje Popodne (1975) i na Skorsezeove ranije radove.
Zanataski jako dobro odradjen, preneli su dobro taj vajb 70-ih.

Morao sam posle ZOI i hokeja u Italiji da ponovo pogledam ovaj film.

Što reče Herb Brooks toliko dream teamova i nikako do medalje da se dođe a on okupi klince i pobedi tadašnji SSSR

8/10
Ne bilo koji SSSR već možda i najbolji tim svih vremena da napadom Krutov - Makarov - Larionov! Sa Fetisovim i Kasatonovim su bili strah i trepet ali desilo im se da izgube taj meč što je bilo stvarno ravno čudu i sigurno bi od narednih 99 mečeva dobili svih 99, ali eto.

sigurno bi od narednih 99 mečeva dobili svih 99, ali eto.
Što reče Kurt Russel ( ne znam da li je i pravi Herb isto rekao):

Herb Brooks: Great moments are born from great opportunity. And that's what you have here, tonight, boys. That's what you've earned here tonight. One game. If we played 'em ten times, they might win nine. But not this game. Not tonight. Tonight, we skate with them. Tonight, we stay with them. And we shut them down because we can!

Много добар, немачки. Не знам шта бих рекао, право освежење у односу на Холивуд. Погледајте.
Lektira, što se kaže...

@PanonskiNS
Zanimljivost vezana za film je da je rađen po istinitom događaju. S tim da je je pokojni glumac Ulrich Mühe koji je u flimu glumio štazi agenta, u stvarnosti on bio ta praćena i prisluškivana osoba dok se bavio glumom u vreme DDR-a i po kome je prvo nastala knjiga, a nakon toga je sve pretočeno u flim sa promenjenim ulogama.

Pominjao sam ovde u vezi filma da je meni fascinantno da moć određenog sistema za vrlo kratak vremenski period može pojedincima, grupama pa i celom narodu oprati mozak. Nije tu bio samo prisutan strah kod Nemaca iz istočnog bloka prema Sovjetima. nije ni prošlo ne znam koliko vremena od posleratne nazi Nemačke do light opcije pod Rusima, ali takva promena kursa i tolika zaslepljenost ka komunizmu i socijalizmu od strane sistema u kom su bili Nemci je strašna. Što je najgore od svega, nemački narod u DDR-u je bio uplašen, svestan svoje pozicije i čekao je svoju priliku koju su dobili 1990.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
За наше стандарде, фин филм. Није баш толико урнебесно како су ми најављивали ови што су већ гледали, али има по нека добра форица.
7/10.
Gledao juče sa lepšom polovinom, solidna komedija ako se uzme u obzir da nisam gledao ništa od domaćih filmova koji su izašli zadnjih 20tak godina. Priča izgleda može nekome i da zasmeta , nekoliko parova izašlo na sredini projekcije.

Пре свега, политички некоректан филм, бар према нашем подневљу. Разлог тога је и снимање у "комшилуки", претпостављам... Ко је гледао, знао о чему причамо.

Gledao juče sa lepšom polovinom, solidna komedija ako se uzme u obzir da nisam gledao ništa od domaćih filmova koji su izašli zadnjih 20tak godina. Priča izgleda može nekome i da zasmeta , nekoliko parova izašlo na sredini projekcije.
Posle su se logovali na bench forum da napišu: "film je srnje, prekinuo sam na pola..."

Ponovo su na tv-u pustili film Red Heat i posle gledanja nije lako ne preporuciti ga iako ga na sajtu imdb nisu ljudi hvalili.
Reziser tog filma je izmislio buddy cop podzanr akcionih filmova a prvi takav film bio je 48 Hrs.
Po njegovom filmu je napravljena igra Driver.

Пре свега, политички некоректан филм, бар према нашем подневљу. Разлог тога је и снимање у "комшилуки", претпостављам... Ко је гледао, знао о чему причамо.
Verovatno je to bio razlog zašto su pojedinci napustili na pola. Čuo sam razne dijalekte u sali i pretpostavio sam da se manji deo publike osetio prozvan određenim delovima filma da ne spojlujem sad. Ko je gledao zna o čemu pričam. Ili je možda manjina bila lično pogođena istim.
Da dočaram, bioskop u Švedskoj i domaća (Srpsko/Hrvatska) projekcija je verujem spojila dosta ljudi iz bivše sfrj koji su došli da gledaju opuštenu komediju bez da uopšte imaju predstavu o čemu se radi. Nama je film fino legao jer sam mozak ostavio kući pre polaska mada dosta su fora kupili u filmu od američkih komedija tako da meni lično sve već viđeno ali eto u domaćem izdanju i na neki malo neobičan način.

Poslednja izmena:
Verovatno je to bio razlog zašto su pojedinci napustili na pola. Čuo sam razne dijalekte u sali i pretpostavio sam da se manji deo publike osetio prozvan određenim delovima filma da ne spojlujem sad. Ko je gledao zna o čemu pričam. Ili je možda manjina bila lično pogođena istim.
Da dočaram, bioskop u Švedskoj i domaća (Srpsko/Hrvatska) projekcija je verujem spojila dosta ljudi iz bivše sfrj koji su došli da gledaju opuštenu komediju bez da uopšte imaju predstavu o čemu se radi. Nama je film fino legao jer sam mozak ostavio kući pre polaska mada dosta su fora kupili u filmu od američkih komedija tako da meni lično sve već viđeno ali eto u domaćem izdanju i na neki malo neobičan način.
Филм је за наше подручије одличан, а што је публика напуштала пројекцију говори доста о томе какви смо људи постали, тужно.

Da se razumemo nije najbolji horor koji sam gledao, pa ni među prvih trideset. Sa druge strane jako poštujem kada se u današnja sterilna vremena neko usudi biti imalo originalan i drugačiji. Od mene 7+
p.s. Iron Maiden 666 scena je najblaže rečeno čisto savršenstvo. Moje komšije su je takođe čule i ne verujem da su delili oduševljenje nedeljom u 20h 😀
Sto se te Heavy Metal scene tice, objasnili su, kakva metallica i ST

Pakt sa vukovima kako je snimljen svaka im čast.

Gledao rematser DC verziju duža nekih 13 minuta. Objašnjava neke elemente ali gubi na dinamici. Dva ipo sata mislim da je origonalnih 2.15 taman ali ipak ...

Vrisak 7
Vezu me secanja na tinejdzerske godine za ovaj serijal jos od kad se pojavio prvi deo 1996 postao mi je jedan od omiljenih horora, naravno bio sam mnogo mladji , tako da verovatno ovakvi filmovi vise odgovaraju tom uzrastu, sto potvrdjuje i cinjenica da sam bio okruzen decom u sali, i to dvoje nekulturnih koji su non stop pricali i nakon moje opomene.
Gledao sam naravno sve do sada delove ali vise je postala reciklaza uz neke nove momente , 5 i 6 sam vec zaboravio a bogami i 4 deo.
6/10 Dao sam mu verovatno visu ocenu nego sto zasluzuje uz neke nelogicne glupe scene i ne bas dobar kraj , vidim da ima kriminalno niske ocene kritike

Zaredjao sam sa glupim plitkoumnim filmovima , ali sam sam kriv kad biram lako stivo
Abigejl

Jos jedan biser u Netflix produkciji, zanimljiva postavka i solidan potencijal, ali to je sve , celokupan utisak los
5/10

Poslednja izmena:
Je Vrisak 7
Vezu me secanja na tinejdzerske godine za ovaj serijal jos od kad se pojavio prvi deo 1996 postao mi je jedan od omiljenih horora, naravno bio sam mnogo mladji , tako da verovatno ovakvi filmovi vise odgovaraju tom uzrastu, sto potvrdjuje i cinjenica da sam bio okruzen decom u sali, i to dvoje nekulturnih koji su non stop pricali i nakon moje opomene.
Gledao sam naravno sve do sada delove ali vise je postala reciklaza uz neke nove momente , 5 i 6 sam vec zaboravio a bogami i 4 deo.
6/10 Dao sam mu verovatno visu ocenu nego sto zasluzuje uz neke nelogicne glupe scene i ne bas dobar kraj , vidim da ima kriminalno niske ocene kritike

Zaredjao sam sa glupim plitkoumnim filmovima , ali sam sam kriv kad biram lako stivo
Abigejl

Jos jedan biser u Netflix produkciji, zanimljiva postavka i solidan potencijal, ali to je sve , celokupan utisak los
5/10
Jesu li ubacili neke hot glumice po obicaju bar?

Nazad
Vrh Dno