Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Baš mi se gledalo nešto na fazon Altered States i naletim na Brainstorm odavno me neki film nije ovako uvukao.

Prve 2/4 savršene tehnički priča pa fora sa aspect ratio gde su VR scene raširene sa crnim barovima gore a radnja filma je u kocka uokvirenom foormatu da bi se napravila razlika. Vrlo efektno sa tim što ima jedna greška na nekih sati 19 min gde je 1 scena radnje filma u VR formatu greškom, mislio sam da je fora ali se nije refletovalo na radnju filma posle.

3/4 pada kvalitez priče i nekih dešavnja i onda kraj koji je na nivou početka. Jako zanimljivo uradjen film i zanimljiva tematika. Mnogo truda oko detalja. 6.7/10

@emaremare
Trodone je gutao ko bombone ali pre 20 i kusur godina, imalo ga ko pleve, posebno u apotekama u K. Mitrovici (dole studirao pre rata), a zadnjih godina bio i na fentanilu

The Healing (2025)
Ruski folk horor, u kojem Ljuba beži od nasilnog muža i odlazi sa prijateljicama Svetom i Zojom na izolovani duhovni retreat. Tamo ih čekaju mračni rituali i jezive vizije koje otkrivaju tajne zajednice, primoravajući Ljubu da bira između bekstva i zastrašujuće sudbine.
7.5/10

Silence of the Prey (2024)
Horor-triler sa elemntima folk horora u kojem se imigrantkinja (gotivna mlada mama) bez dokumenata, u pokušaju da obezbedi bolju budućnost za svoju ćerkicu, zapošljava kao negovateljica kod starijeg muškarca. Ubrzo otkriva da iza njegove fasade stoji jeziva istina — ona je zapravo sledeća žrtva u njegovom smrtonosnom planu.
Inače, radi se o fikcionalizovanom hororu koji koristi motive iz stvarnog života kao polaznu tačku.
6.5/10

Luciferina (2018)
Radnja prati devetnaestogodišnju iskušenicu Nataliju koja se vraća kući da se oprosti od oca koji je jedva živ, ali se sa sestrom i njenim prijateljima upušta u putovanje kroz džunglu u potrazi za mističnom biljkom. Ono što počinje kao spiritualna avantura pretvara se u susret sa crnim misama, demonskim prisustvima i krvavim vizijama, dok se Natalija suočava sa sopstvenim moćima i mračnim iskušenjem.
7/10

Don't Let Her In (2021)
Radnja prati mladi par koji iznajmljuje sobu u potkrovlju misterioznoj umetnici (new age cici) , ali ubrzo shvataju da ona nije ono što se čini - njeno prisustvo počinje da razara njihove živote, umove i odnose.
6/10
Колега, није поента теме препричавати филм(и спојловати другима), него изнети лични утисак шта ти се свидело а шта не, и оцена.

Mada ni malo spojlera ne bi bilo zgoreg staviti - bar za one koji bi pogledali neki od tih filmova.

Ajde de, ostavite horor fana na miru da samo kopira kratke opise sa imdba bez nekih spojlera i daje svoju ocenu.
Much appreciated i raspiši se malo o ličnom utisku uz ocenu, ako želiš naravno.

Vidi da se požališ malo i na Rotten Tomatoes što spojluju film identičnim opisom.

1000053367.jpg

Tamo:
1) mogu da zaobiđem opise kao što ih nikad ne čitam
2) moderatori nisu rekli da se ne spojluje kao što su rekli ovde

Btw koja je poenta prepisati od slova do slova opis nekog filma sa RTS ili IMDB - a zakleo bih se da u prvom postu nisam pročitao da je neko napisao "Prepisati tekst radnje sa nekog filmskog sajta".

Ali da, zašto bi se držali pravila koja postoje i koje je neko s razlogom napisao ako se može sve da lakoćom opravdavati...

Mali podsetnik da i ovde imaš potpunu autonomiju da zaobiđeš opise koji te ne zanimaju. Ne vidim nikakvo pravilo da je zabranjeno prekopirati opis filma uz sopstvenu ocenu, ali nisam ja moderator da se bavim time, samo podržavam kolegu.

Martin Mystere potpuno u pravu.
Film / lični utisak / lična ocena

Овде прочитах препоруку за овај филм. Хвала вам, свидео ми се, лепо се исмејах. Баш добра комедија, политички некоректна, као и све добре комедије тог времена. Препорука.

Од-ли-чан. Филм добија на енергији протоком времена. Бредли Купер озбиљно добро одрадио посао као режисер. У неким сценама као да сам видео сличност са Silver linings playbook, у коме је глумио. Уживао сам. Волим овакве филмове. Велика препорука.

Efekti tog vremena mi se daleko više svidjaju nego danasnji. Labaratorije, uredjaji, sprave sve je originalno i jedinstveno. Turnbull je učestvovao i ovde kao i u Blade Runneru a režirao je Brainstorm. Ima neki karakterističan pečat iako ne znam a li je do njega ili ekipe ljudi nastavljam sa SF tih godina...

Odličan film knjigu nisam čitao.

Iako sam ga pogledao sa ove vremenske distance od punih 26 godina, što se može uzelti kao zlo što se utiska tiče, ali nije mi svakako u kontinuitetu ostao na tom nivou reputacije koju i dalje ima. S jedne strane film mi je funkcionisao, dok kao kriminalistički triler baš i ne. Ali nije da nisam uživao.

Pokušao sam jednom pogledati Infernal Affairs trilogiju ali sam na samom početku ostao u mulju. Ništa gore od tih azijskih filmova sa scenema kišne noći i gomile Kineza u jednom kadru. Mislim da tako nešto počinje, te sam ga ostavio za neko drugo veče (a tome ima desetak godina).

Poslednja izmena:
"French Lover" (2025)

Okej feel good film. Daleko od lošeg, ali ništa specijalno.
6/10

Cliffhanger sam gledao ponovo pre nekoliko dana na AMC kanalu i film je bio zabavan kao pre 30ak godina kada je izasao.
Secam se da sam film imao na VHS kaseti i da sam ga tokom 1990ih nekoliko puta gledao ali nisam znao da je zaradio preko 250 miliona.
Vidim da ce ove godine izaci rimejk tog filma a da ce glavnu ulogu imati Pirs Brosnana.
Od mene preporuka za gledanje tog filma.

Preporuka od mene, gledao ga u novembru na Festivalu autorskog filma, sad se pojavio u bioskopima kod nas.

Film je pišijada od smeha uz maestralnu glumu glavnog glumca, koji je pritom totalni amater, bez glumačkog iskustva.

YSaP5fi.gif

Ona se posle pravila naivna kao nije znala sta snima... nije joj bilo cudno sto je gola svo vreme.

Cliffhanger sam gledao ponovo pre nekoliko dana na AMC kanalu i film je bio zabavan kao pre 30ak godina kada je izasao.
Secam se da sam film imao na VHS kaseti i da sam ga tokom 1990ih nekoliko puta gledao ali nisam znao da je zaradio preko 250 miliona.
Vidim da ce ove godine izaci rimejk tog filma a da ce glavnu ulogu imati Pirs Brosnana.
Od mene preporuka za gledanje tog filma.
Meni je on klasik, film koji mogu uvek da gledam. Samo nikako ne mogu da zamislim Brosnana umesto Stalonea.
Moglo bi da padne ponovo gledanje The Departed. Mislim da ga nisam gledao od kada je izasao u bioskope, znaci 20 godina.

^
Cliffhanger mi je uvek bio jedan od omiljenih akcionih filmova iz 1990ih a sada jos vise prija gledanje filma jer pomaze da se oci malo odmore od gledanja novih CGI filmova.
Verovato bi se nekim ljudima svideo malo stariji film Tango & Cash iako su Stallone i Russell zamalo osvojili nagradu za najgore glumce zbog tog filma. Pravljenje tog filma je kostalo 55 miliona a film je zaradio oko 120 miliona sto znaci da nije imao veliki uspeh na blagajnama.

The Driver - Zanimljive su sve scene sa automobilima iz filma i gluma je veoma dobra a scenario je ok.
Skoro sam spomenuo ovaj film na forumu ali ne u ovoj temi.

Poslednja izmena:

Dobar film i odlično iskustvo ako se paralelno igra igrica koja se prodje za par sati. Upaliti igru odigrati 15ak min i onda film baš lepo legne.

Inače igra je deo ps+ pretplate ima je i na androidu za 400 kinti. Za ibijanje vremena dok se nešto čeka dušu dalo. Mada ću da idem na neki apk sa mirror sajtova 😁

Prilozi

• 19c5e3f692a48-screenshotUrl.jpg
    19c5e3f692a48-screenshotUrl.jpg
    382.2 KB · Pregleda: 39
^ја сам читао књигу, није ми легла. Не знам да ли да гледам филм.

Nazad
Vrh Dno