Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Return to Silent Hill(2026)

Auu brate al je ovo loše...prvi Silent Hill film za ovo je remek delo. CGI očajan, gluma takođe, aj glavni lik i nije toliko loš ali ostali... Totalno nepovezana radnja, čini mi se da je reditelj hteo da nas impresionira koliko dobro poznaje video igru pa se trudio da poubaciva sve živo u film, i na kraju sve to ispade baš loš bućkuriš.

Pre par dana,naidjem na YT Apocalipto.....ljudi moji koji film.Gibson je napravio odličan posao.

Danas odgledao One battle after another,stime šta se danas sve dogadja u USrA.ICE,Epstein....ovaj film mi dodje kao proročanstvo,na momente dobar,na momente dosadan,sve u svemu...dobar,al ipak možda najslabiji DiCapriov film

I swear mi je na listi,vidio ga na YT,i baš mi je privukao pažnju.

banexbanex@ Monster-ja sam mislio da to glumi ona iz Game of thrones,Gwendoline Christie.Ti jarca,koja trasformacija.
Imaš 3 dragulja iz 2006 Apocalypto, Pans Labyrinth i 3 uvek zaboravim. Kad se setim napisaću.

Metro Manila (2013)
triler/akcija
Siromašna filipinska porodica dolazi sa sela u Manilu u urbanu džunglu gdje su svi spremni da lažu i kradu,nasuprot porodice koja misli sve na pošteno.Bara prepuna krokodila treba se izboriti za svoje mjesto pod suncem u takvom okruženju.Film ima mnogo dobar kraj.
Ocjena:7,5

Return to Silent Hill(2026)

Auu brate al je ovo loše...prvi Silent Hill film za ovo je remek delo. CGI očajan, gluma takođe, aj glavni lik i nije toliko loš ali ostali... Totalno nepovezana radnja, čini mi se da je reditelj hteo da nas impresionira koliko dobro poznaje video igru pa se trudio da poubaciva sve živo u film, i na kraju sve to ispade baš loš bućkuriš.
Ja sam izdrzao 15min.vise nisam mogao.

Sad moram i ja 🤣

Nego The Thing odličan nisam ga sigurno gledao do sada. Karakondzule su mi malo tu much u nelim scenama a u nekim brutalno dobre.

• Like
Reagovanja: zre
I ovaj noviji Thing (2011) je dobar (ne na nivou originala svakako), ja sam išao sa pretpostavkom da će biti kopija ali nije tako, da mi je bilo pozitivno iskustvo.

Pa njega sam verovatno i gledao jer sam mislio da sam ovaj stari gledao.

Jer se ne bave zvukom i kadriranjem dovoljno nego gruvaju na efekte sve pare. Ali Oddity je tu odličam što ae tiče nabijanja atmosfere o tenzoke inače tanak kraj filma.

Sad kad bih vam rekao da smo gledali Thing na VHS trakama početkom 80-tih, sa 13-14 godina...kakav je to užas bio.
(a Evil Dead nas je trajno oštetio....)

Pa i danas je tako. Roditelji vode decu na 18+ filmove, niko ih ne odbija u bioskopu, nema toga kod nas. Gledao Deadpoola, Predatora itd sa klincima predskolskog uzrasta.

@emaremare
Po mom misljenju filmska muzika, kasting i rezija u novim sf filmovima nisu na nivou iz 1980ih. U danasnje vreme reziseri verovatno ne mogu da uticu na kvalitet svakog dela filma nego i producenti kazu da je neka scena dovoljno dobro snimljena i onda se nastavlja sa pravljenjem filma. Pre su reziseri vise puta ponavljali snimanje neke scene sto je uticalo na kvalitet filma. Atmosfera iz novih sf filmova se ne moze porediti sa onom iz Predator, Star Wars, Blade Runner, Alien... Mogu neke scene iz starih sf filmova da izgledaju zastarelo ali mi se cini da ti filmovi bolje stare od danasnjih cgi filmova. Nemam nista protiv koriscenja kompjutera prilikom snimanja filmova ako se to ne primeti prilikom gledanja kao u seriji Boardwalk Empire.

Poslednja izmena:

Sasvim solidan filmčić za jednu popodnevnu zabavu.

Glavni nedostatak mi je u stvari osnovna premisa filma gde je polazna tačka filma da svako ima pravo i vreme da dokaže svoju nevinost pred AI sudijom ali je pitanje zašto se sve te mogućnosti i tehnologije koje su, bar prema filmu široke ne koriste za rešavanje zločina a ne za dokazivanje nevinosti - naravno uz upotrebu i usmeravanje ljudske logike, intuicije i osećanja.

Ocena taman kakva je i na IMDB jedna 6/10.

Хахаха, која филмчина, које главе, плак'о сам.
Некако сам имао амбивалентан осећај док сам гледао, истовремено ми се и гледао, и исто толико ми се и није гледао. Дешава ми се то са неким филмовима.
Свеједно, препорука!

Sasvim solidan filmčić za jednu popodnevnu zabavu.

Glavni nedostatak mi je u stvari osnovna premisa filma gde je polazna tačka filma da svako ima pravo i vreme da dokaže svoju nevinost pred AI sudijom ali je pitanje zašto se sve te mogućnosti i tehnologije koje su, bar prema filmu široke ne koriste za rešavanje zločina a ne za dokazivanje nevinosti - naravno uz upotrebu i usmeravanje ljudske logike, intuicije i osećanja.

Ocena taman kakva je i na IMDB jedna 6/10.
Nije nedostatak filma, više puta se provlači objašnjenje, nego nisi pažljivo gledao Rebeku. Čačkaš telefon kad gledaš filmove, priznaj.

Napisaću da ne bude spojler: i dalje regularno istraživanje ide standardnim putem, Mercy sistem u tom vremenskom prozoru dobije privilegiju za pristup svemu. Video si kako AI kad pozove bilo koga u bilo koje doba ovaj mora da bude kooperativan.

Fina metafora dobrih i loših strana AI. Čak i u budućnosti neko će moći da ga izmanipuliše.

Ocena jeste 6-7 ali od onih filmova koje bih svakom preporučio.

Da ali isto pitanje u malo drugom obliku zašto tu privilegiju pristupa svemu ne koriste za rešavanje zločina već tek za dokazivanje nevinosti?

За наше стандарде, фин филм. Није баш толико урнебесно како су ми најављивали ови што су већ гледали, али има по нека добра форица.
7/10.

Da ali isto pitanje u malo drugom obliku zašto tu privilegiju pristupa svemu ne koriste za rešavanje zločina već tek za dokazivanje nevinosti?
Nije sistem dokazivanje krivice već nevinosti. Kriv si dok se ne dokaže suprotno. Jeste falinka i nisu se puno bavili objašnjavanjem već samo napomenuli da se dokazuje nevinost i tačka.

Pa i ja sam 🤣 pitao si zašto se koristi za to a ne druge istražne radnje. Zar ne? Pa tako su hteli i nisu puno hteli da objašnjavaju.

Problem moći, opojnosti moći (hibris), njene hipnotišuće snage i pogubnosti.

Vlatko Gilić - Moć (1973)​

Koja psihodeloija, još jedno remek delo za koje sam bio ubedjen da sam gledao a nisam. Alchajmeru ti li si sve ti... malo malo provalim da nisam gledao film za koji sam bio ubedjen da jesam.

P.S. ladno sam provalio Jelenu Jovičić po onom nosu, kao vino je ...sad je bolja nego tada. Kalva je to p... uživo ijao

Djidjimidji bubamaro

Nazad
Vrh Dno