Da li znaš da je upravo zatvoren Ormuski zaliv, kuda protiče 20% svetske nafte. Da li si svestan kolika je to opasnost za tržište i ekonomiju ?Iran je na vreme kupio rakete i dronove, pa danas nije morao da prodaje BTC da bi se dopunio 🤣 .
Dajte ljudi, da li je neko stvarno mislio da će napad Izraela i SAD na Iran da utiče na cenu BTC?
Sve to nema apsolutne veze sa cenom BTC-a.Da li znaš da je upravo zatvoren Ormuski zaliv, kuda protiče 20% svetske nafte. Da li si svestan kolika je to opasnost za tržište i ekonomiju ?
Zanimljivo je da ratovi uvek počinju petkom, krajem dana, petak na subotu, isto kao i sa Venecuelom, kada se zatvara berza. Što znači da Amerikanci misle da će svakako trulu državu Iran, odnosno islamski režim da sruše preko vikenda, gde narod i onako se raduje bombardovanju, slično kao sa Kubom i Venecuelom.
Ako Persijski zaliv bude zatvoren kratko, par dana, tržište će se stabilizovati, ako bude zatvoren nedeljama cene počinju da rastu, ekonomija počinje da se guši, a ko bude zatvoren mesecima sledi globalna recesija.
Ljudi i dalje nikako da shvate da ono sto citaju je samo pokrice za sve ono sto se desava u kriptu. Da je sve isplanirano, izmanipulisano i koriste se/cekaju takvi momenti da bi mali Pera,Mika, Zika psovao Trumpa ili Jao Ciao Minga umesto market makere za sve ono sto se desava sa cenom.Sve to nema apsolutne veze sa cenom BTC-a.
Pa cena je zaista pala u vreme samog napada, ali premalo.Ljudi i dalje nikako da shvate da ono sto citaju je samo pokrice za sve ono sto se desava u kriptu. Da je sve isplanirano, izmanipulisano i koriste se/cekaju takvi momenti da bi mali Pera,Mika, Zika psovao Trumpa ili Jao Ciao Minga umesto market makere za sve ono sto se desava sa cenom.
O tome i pricam, vesti su pokrice. Cekaju se takve situacije da bi se nastavilo sa daljom manipulacijom.Pa cena je zaista pala u vreme samog napada, ali premalo.
Na kraju krajeva, cilj je kupiti kada padne cena, nebitno da li je uzrok Ali Hamnej, Tramp ili neki nepoznati špekulant.
Loše bi bilo ako bi manipulisali najnižom cenom, da recimo nekako održavaju nivo da nikada više ne padne ispod 60k i da nas ostave na cedilu jer čekamo od 35-50k recimo.
ocigledno ljudi ne citaju. Iz tog razloga sam i prestao da budem aktivan u temi neko vreme.Hoces da kazes sta god da se desi ti ces biti u pravu 🙂 Ne znam kako drugi ja pratim Simketov savet od pre stranu dve.
Bez uvrede druze ali zasto razmisljas na takav sujetan nacin? Nemam apsolutno nista od ovoga sto pisem ovde, gubim vreme prenoseci steceno i nauceno da stotine drugih se ne bi patilo ili prolazilo kroz sve sto sam ja sam bez icije pomoci i gubili pare ako to ne moraju. Sa srecom ti bilo, prati koga hoces ( pritom se takodje i slazem sa Simketom )samo izbaci taj nakaradni nacin razmisljanja jer cisto sumnjam da je bilo ko od ljudi dosao ovde da bi se folirao ili dokazivao kako je upravu. Sa srecom.Hoces da kazes sta god da se desi ti ces biti u pravu 🙂 Ne znam kako drugi ja pratim Simketov savet od pre stranu dve.
Iran je na vreme kupio rakete i dronove, pa danas nije morao da prodaje BTC da bi se dopunio 🤣 .
Dajte ljudi, da li je neko stvarno mislio da će napad Izraela i SAD na Iran da utiče na cenu BTC?
Jao molim te nemoj 🙁Sve to nema apsolutne veze sa cenom BTC-a.
20% svetske nafte kojom se trguje, sto je ogromna razlika.Da li znaš da je upravo zatvoren Ormuski zaliv, kuda protiče 20% svetske nafte. Da li si svestan kolika je to opasnost za tržište i ekonomiju ?
Zanimljivo je da ratovi uvek počinju petkom, krajem dana, petak na subotu, isto kao i sa Venecuelom, kada se zatvara berza. Što znači da Amerikanci misle da će svakako trulu državu Iran, odnosno islamski režim da sruše preko vikenda, gde narod i onako se raduje bombardovanju, slično kao sa Kubom i Venecuelom.
Ako Persijski zaliv bude zatvoren kratko, par dana, tržište će se stabilizovati, ako bude zatvoren nedeljama cene počinju da rastu, ekonomija počinje da se guši, a ko bude zatvoren mesecima sledi globalna recesija.
pa da vidimo drugi napad na 74k... prvi je bio fail sto je bilo ocekivano. Lepo su se rascistili shortovi i sad su se o5 nagomilali kasni longovi. Ako NY potera na gore, krece cena ka 80k. Ja sam iskreno skeptican i ne ocekujem jos da se odigra taj scenario. Polako sam krenuo sa otvaranjem short pozicija i krecu da se pune orderi.Neki ozboljniji lvl je 72-74k u najboljem slucaju 80k ( manje verovatno ) i ponovo na dole ka 60k.
Uzdravlje i pametno sa trejdovima 🍻
ju ju ju...bože bože božeSPX loading... 📉
👀
To je čista ljudska psihologija. Kad krene bull run, to privlači ljude, a kad krene pad, svi utihnu i nikog ne zanima.ju ju ju...bože bože bože
top ticked 😀
☕ 🥱
Koliko je tema mrtva..kapiram da niko nije ispratio ni btc ni spx 🙁
To je čista ljudska psihologija. Kad krene bull run, to privlači ljude, a kad krene pad, svi utihnu i nikog ne zanima.
Gledao sam na Redditu kako je neko postavio sliku ljudi koji čekaju u redovima ispred mjenjačnica zlata da kupe zlato po Australiji. Sad, kad je zlato palo 20 odsto ispod ATH-a, vjerovatno više niko ne čeka. Tako je i sa Bitcoinom.
To je čista ljudska psihologija. Kad krene bull run, to privlači ljude, a kad krene pad, svi utihnu i nikog ne zanima.
Gledao sam na Redditu kako je neko postavio sliku ljudi koji čekaju u redovima ispred mjenjačnica zlata da kupe zlato po Australiji. Sad, kad je zlato palo 20 odsto ispod ATH-a, vjerovatno više niko ne čeka. Tako je i sa Bitcoinom.
Kad krene bull run, vratiće se i kupovaće BTC po 200k.Umjesto da rade suprotno.
Zlato je bilo najbolje sredstvo koje smo u fizičkom svijetu mogli koristiti kao novac, ali digitalno doba nam je omogućilo da imamo mnogo superiornije sredstvo za novac Bitcoin.Zlato ima inflaciju do 2 posto godišnje, što znači da će se njegova ukupna ponuda udvostručiti za približno 35 godina.Zlata ima praktično neograničeno u zemlji i okeanima. Što cijena više raste, to se rudarima više isplati vaditi novo zlato, a s vremenom se razvija i tehnologija koja omogućava još veću brzu laksu eksploataciju.Bitcoin ima fiksnu količinu i difficulty adjustment, pa bez obzira na to koliko cijena skoči, koliko god rudari ulagali u opremu i koliko god se tehnologija mašina za rudarenje Bitcoina brzo razvijala, ne može se iskopati više nego što je protokol unaprijed predvidio.Cena zlata ne berzi je efektivno cena future delivery contracts koji su najčešće cash settled. To što je cena na berzi pala, ne znači da će se čarobno pojaviti nove količine fizičkog zlata u radnjama kako bi ljudi mogli i da ga kupe po tim nižim cenama. Abrakadabra iz finansijskog sveta ne fercera u stvarnom svetu. 😉
Ne treba sumnjati u to koje će od ova dva monetarna sredstva na kraju odnijeti pobjedu i gdje će se dugoročno sliti sva monetarna premija.Na kraju uvijek pobjeđuje teži novac.
Jel si uradio neki short jednom da ta tri puta ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari