Šta je novo?

Veš mašine

Društvo, mojima treba mašina za pranje i sušenje, tj. prva kombinovana u životu. Otkad su se preseleli baš nikakvi uslovi za sušenje prirodnim putem, pa da uzmu nešto do 50k a da je iole pristojno.

Vidim da izbor uglavnom ide Gorenje, Beko, Vox... Imaju Beko mašinu već 8 godina, radi ko prvi dana. Da li su pouzdane i u kombinovanom fazonu?

Ja sam malo gledao po prodavnicama, sve to vizuelno deluje isto...

A Candy, kakva je. Meni je nešto zapala ova za oko

Da li koristite ove gel deterdzenta za pranje veša (beli veš)?
Kako su se pokazali, valjaju li, moze lijedan čep da opere 5-6kg?

Kako pere gel šareni veš?

Ne oštećuju gelovi odeću i veš?
Slažu se sa omekšivačem, lepo miriše pole a veš našušuren bar malo?

Neka preporuka za sipapnje u klasičnu veš mašinu?

Ima li neko iskustva sa Haier ves masinama? Konkretno sam zainteresovan za model HW70-B12929-S

Ako malo prelistaš forum, videćeš da nas ima.
Konkretno za taj model mislim da nema niko ovde

Planiram kupovinu nove ves masine pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa ova dva haier modela.Garancija je koliko vidim 7 godina.
1.

HAIER HW100-B14387U1-S​

Link

2.nesto malo manjih gabarita takozvani slim model

HAIER HW90-B14387TU1-S​

Link
https://www.bigbang.rs/ves-masine/h...154&utm_content=ves-masine&utm_term=es_0_1_pp

Drugar je porucio ovu vecu od 10kg hw 100 i stici ce mu za par dana pa ce mi svakako javiti kakva je masina.
Neki cenovni rang je tu do plafon 70 soma.Treba mi da masina dobro pere i da je tiha na centrifugi.
Zainteresovan sam i za neke druge brendove.Hteo sam i bosch serije 6 da pojurim ali sam dobio preporuku da se nisu nesto pokazale pa sam od njih odustao.

Odlucio sam se na kraju za Electrolux PerfectCare 600 Slim. Valjda se nisam zeznuo...

Sa Electroluxom ne možeš da se zezneš, za slim već ne mogu ništa da ti kažem jer to zavisi da li si imao prostora za 60cm i/ili koliko ćeš je koristiti tj za koliko kompleta su ti realne potrebe.

Nisam imao prostora jer mi je masina ispod pulta u kuhinji i ima front koji je zatvara. Dosad imao LG (inverter) iz 2015. koja odlicno pere ali su joj iznenada zveknuli lezajevi. Majstori traze oko 20000 rsd za zamenu, ovlasceni (Ignis) 30000. Metar od zemlje sam skocio.

Jel kada zatvorena ili je na srafove?Ali pre bih rekao da je na srafove kod Lg.

Nisam imao prostora jer mi je masina ispod pulta u kuhinji i ima front koji je zatvara. Dosad imao LG (inverter) iz 2015. koja odlicno pere ali su joj iznenada zveknuli lezajevi. Majstori traze oko 20000 rsd za zamenu, ovlasceni (Ignis) 30000. Metar od zemlje sam skocio.
to je to, 10godina... Meni zamrzivac crkao sa 9.5, sad ocekujem jos frizider i lg ves masinu...

Pozdrav, evo posle mesec dana sam ustanovio zašto kaplje voda ispod vrata na gorenje mašini WNPI82BS. Dakle nisu ni končići ni dlačice ni previše praška, nego izgleda konstrukcija vrata. Vrata su iz dva plastična dela, spoljneg i unutrašnjeg koji obuhvataju staklo, dakle ima šupljine okolo stakla i ako plastični krugovi nisu potpuno pripojeni voda ulazi u tu šupljinu kroz dve rupice na unutrašnjoj strani vrata i kaplje ispod. Nije mi samo jasno šta će te dva rupice na plastici od vrata, koja im je funkcija.

Prilozi

• IMG_20260216_152837785.jpg
    IMG_20260216_152837785.jpg
    93.1 KB · Pregleda: 42
  • IMG_20260216_152547905.jpg
    IMG_20260216_152547905.jpg
    99.4 KB · Pregleda: 41
Kao i na prozorima,ako udje vlaga,kondezacija izmedju prostora da izadje napolje kroz te rupice.I to nije ništa neobično.Izlazi svuda,izlazi i kod mene,ali ne napolje.Proveri gumu,zaprljanost,ili visok nivo vode u mašini.Moguce i od velike količine veša,Proveri kod gume dve rupice za odvod da nisu zapušene

Kao i na prozorima,ako udje vlaga,kondezacija izmedju prostora da izadje napolje kroz te rupice.I to nije ništa neobično.Izlazi svuda,izlazi i kod mene,ali ne napolje.Proveri gumu,zaprljanost,ili visok nivo vode u mašini.Moguce i od velike količine veša,Proveri kod gume dve rupice za odvod da nisu zapušene
Jao Đole pa zar mora da bude sve baš komplikovano, zar nije bilo bolje ranije kod starijih veš mašina, vrata iz jednog dela, štipaljka za bravu, a ne sad moram da čupam vrata i da guram, kao da su tako konstruisali da nam sve što pre crkne pa da kupujemo novo, isto tako kod svih tehničkih proizvoda, imam u šupi Gorenje WA 50050, pa ta mašina me je služila 20 godina, nikad na vratima nije puštala vodu.

Tebi to nešto nije u redu ako izlazi voda napolje,kažem i kod mene izlazi i vidi se trag još više na crnim vratima,ali ne izlazi napolje već kako je osmišljena,na gumu,pa kroz te dve rupice u gumi,barem mislim da je tako.
Proveri gumu i te dve rupe,ako ne možeš da rešiš problem onda servis.

Pozdrav, evo posle mesec dana sam ustanovio zašto kaplje voda ispod vrata na gorenje mašini WNPI82BS. Dakle nisu ni končići ni dlačice ni previše praška, nego izgleda konstrukcija vrata. Vrata su iz dva plastična dela, spoljneg i unutrašnjeg koji obuhvataju staklo, dakle ima šupljine okolo stakla i ako plastični krugovi nisu potpuno pripojeni voda ulazi u tu šupljinu kroz dve rupice na unutrašnjoj strani vrata i kaplje ispod. Nije mi samo jasno šta će te dva rupice na plastici od vrata, koja im je funkcija.
Slična situacija i na mojoj mašini Gorenje ,slični modeli s tim što nekad ispusti nekoliko kapi za ceo ciklus a nekad ni jednu.Od čega to zavisi ne znam(trenutno nije za reklamaciju ali ako se pogorša zvaću jer je tek druga godina u garanciji)...

И код мене имају та два отвора, и види се траг отицања воде, мада нисам приметио неко капљање из машине (могуће да из њих отиче вода/кондензација када су врата отворена).
Када сам притворио варта изгледало је да ти отвори не належу на гуму него остају испод ње. Али онда сам приметио другу ствар, мени зуб са врата уопште не улази правилно у отвор бравице, већ се приликом затварања врата натегну мало на горе и онда отвори налегну на гуму. Али ме ова бравица сада брине, јер ако овако остане овај метални зуб ће врло брзо "појести" пластични уводник бравице.
Како је код ваших Горење машина?
IMG_20260216_184532.jpg

Rupice nemaju nikakve veze sa kapljanjem. Guma naleze na staklo, voda dalje ne ide do rupica ili napolje, ako je guma ispravna. Ako je sve cisto, a voda ti kaplje i dalje, zovi servis.

И код мене имају та два отвора, и види се траг отицања воде, мада нисам приметио неко капљање из машине (могуће да из њих отиче вода/кондензација када су врата отворена).
Када сам притворио варта изгледало је да ти отвори не належу на гуму него остају испод ње. Али онда сам приметио другу ствар, мени зуб са врата уопште не улази правилно у отвор бравице, већ се приликом затварања врата натегну мало на горе и онда отвори налегну на гуму. Али ме ова бравица сада брине, јер ако овако остане овај метални зуб ће врло брзо "појести" пластични уводник бравице.
Како је код ваших Горење машина?
Pogledajte prilog 528499
Isto je, to je boljka svih masina skoro. Nista to ne smeta, nece se pojesti plastika.

Pozdrav ljudi, imam Beko WRE 6400B, nije grejala, ustanovio da je crko grejač pomoću multimetra. E sad jedino pitanje imam, da li treba podmazati gumicu novog grejača, ili samo dobro očistiti sam prostor od kamenca i prljavštine?

Podmaži i nju i ležište sa tečnošću za sudove.

Molim savet:
Gorenje WPNEI82A1SWIFI za 35.000 RSD.
WPNEI94A1SWIFI za 39000
Gorenje WPNEI14A2SWIFI za 45000
LG F4X1008NWH (47.000 RSD)

Živimo u malom gradu, porodica 4člana (2 dece osnovci). Servis za Gorenje nije problem, delova ima...mada gorenje je onako...srednji kvalitet. Vidim na forumu da ove koje sam ja hteo imaju plastični kotur za remen i da su mirovanju metalni delovi..hm. više preporučuju na forumu WNEI modele Gorenje.

LG mi je top da specifikacijama. Vidim da ima direct drive motor na bubnju bez remena. Ali ne znam. Ovde ima dva servisa koja rade, zavisno od dobavljača. Ali mi majstor kaže da su delovi znatno skuplji, malo se čekaju nekad. Elektronika je zalivena i ako crkne ne može da se ispravi kao kod gorenja ali da ređe crkava. Ali kod crkne 15000+ je deo, plus ruke. Kaže da je motor odličan. Hmmm, vaše mišljenje, preporuke...Hvala!

Vidim da WNEI modeli imaju veću dubinu i da imaju stvarni kapacitet od 8, 9 ili 10 kg a da je kod WPNEI skraćen bubanj i smanjen realni kapacitet.

Dobro druže ne spamuj temu. Stani ispred ogledala, dogovori se pa se vrati.
Ne razumem, napisao sam ispravka poruke jer vidim da mi je pametan rečnik napisao glupost. Što, ne smem da pitam ništa? Ili da podelim iskustvo moje potrage. Možda nekog zanima moja dilema ili iskustvo. Ili možda imaš monopol na forum? Moderator neka obriše moje poruke ako misli da je spam, neću se ljutiti. Ako sam promašio forum i temu, izvinite.

Posto mi slim ves masina (LG bez kaisa) malo malo pa migrira nekih 10-ak cm @1200rpm,
da li bi mi pomogli nekakvi gumeni amortizeri koje bih stavio izmedju plocica i njenih nogica?
(slao mi je kolega prosle godine slike istih, ali zaboravih kako se zovu).

Do 1K rpm ne pravi problem, samo na 1100-1200rpm, podloga je ravna, a masina (nogicama) nivelisana.

Nazad
Vrh Dno