PACEDINKI
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.03.2008
- Poena
- 310
I ja sam bio tog razmisljanja. Narucio sam je danas, noviji je model,inverter motor, nije kina... ne bih da rizikujem. Hvala na savetuJa bih pre ovu iz Rumunije (EU).
I ja sam bio tog razmisljanja. Narucio sam je danas, noviji je model,inverter motor, nije kina... ne bih da rizikujem. Hvala na savetuJa bih pre ovu iz Rumunije (EU).
to je to, 10godina... Meni zamrzivac crkao sa 9.5, sad ocekujem jos frizider i lg ves masinu...Nisam imao prostora jer mi je masina ispod pulta u kuhinji i ima front koji je zatvara. Dosad imao LG (inverter) iz 2015. koja odlicno pere ali su joj iznenada zveknuli lezajevi. Majstori traze oko 20000 rsd za zamenu, ovlasceni (Ignis) 30000. Metar od zemlje sam skocio.
Jao Đole pa zar mora da bude sve baš komplikovano, zar nije bilo bolje ranije kod starijih veš mašina, vrata iz jednog dela, štipaljka za bravu, a ne sad moram da čupam vrata i da guram, kao da su tako konstruisali da nam sve što pre crkne pa da kupujemo novo, isto tako kod svih tehničkih proizvoda, imam u šupi Gorenje WA 50050, pa ta mašina me je služila 20 godina, nikad na vratima nije puštala vodu.Kao i na prozorima,ako udje vlaga,kondezacija izmedju prostora da izadje napolje kroz te rupice.I to nije ništa neobično.Izlazi svuda,izlazi i kod mene,ali ne napolje.Proveri gumu,zaprljanost,ili visok nivo vode u mašini.Moguce i od velike količine veša,Proveri kod gume dve rupice za odvod da nisu zapušene
Slična situacija i na mojoj mašini Gorenje ,slični modeli s tim što nekad ispusti nekoliko kapi za ceo ciklus a nekad ni jednu.Od čega to zavisi ne znam(trenutno nije za reklamaciju ali ako se pogorša zvaću jer je tek druga godina u garanciji)...Pozdrav, evo posle mesec dana sam ustanovio zašto kaplje voda ispod vrata na gorenje mašini WNPI82BS. Dakle nisu ni končići ni dlačice ni previše praška, nego izgleda konstrukcija vrata. Vrata su iz dva plastična dela, spoljneg i unutrašnjeg koji obuhvataju staklo, dakle ima šupljine okolo stakla i ako plastični krugovi nisu potpuno pripojeni voda ulazi u tu šupljinu kroz dve rupice na unutrašnjoj strani vrata i kaplje ispod. Nije mi samo jasno šta će te dva rupice na plastici od vrata, koja im je funkcija.

Rupice nemaju nikakve veze sa kapljanjem. Guma naleze na staklo, voda dalje ne ide do rupica ili napolje, ako je guma ispravna. Ako je sve cisto, a voda ti kaplje i dalje, zovi servis.Pozdrav, evo posle mesec dana sam ustanovio zašto kaplje voda ispod vrata na gorenje mašini WNPI82BS. Dakle nisu ni končići ni dlačice ni previše praška, nego izgleda konstrukcija vrata. Vrata su iz dva plastična dela, spoljneg i unutrašnjeg koji obuhvataju staklo, dakle ima šupljine okolo stakla i ako plastični krugovi nisu potpuno pripojeni voda ulazi u tu šupljinu kroz dve rupice na unutrašnjoj strani vrata i kaplje ispod. Nije mi samo jasno šta će te dva rupice na plastici od vrata, koja im je funkcija.
Isto je, to je boljka svih masina skoro. Nista to ne smeta, nece se pojesti plastika.И код мене имају та два отвора, и види се траг отицања воде, мада нисам приметио неко капљање из машине (могуће да из њих отиче вода/кондензација када су врата отворена).
Када сам притворио варта изгледало је да ти отвори не належу на гуму него остају испод ње. Али онда сам приметио другу ствар, мени зуб са врата уопште не улази правилно у отвор бравице, већ се приликом затварања врата натегну мало на горе и онда отвори налегну на гуму. Али ме ова бравица сада брине, јер ако овако остане овај метални зуб ће врло брзо "појести" пластични уводник бравице.
Како је код ваших Горење машина?
Pogledajte prilog 528499
neKapsule?
Ispravka: Gorenje ima nitovane metalne delove...
Ne razumem, napisao sam ispravka poruke jer vidim da mi je pametan rečnik napisao glupost. Što, ne smem da pitam ništa? Ili da podelim iskustvo moje potrage. Možda nekog zanima moja dilema ili iskustvo. Ili možda imaš monopol na forum? Moderator neka obriše moje poruke ako misli da je spam, neću se ljutiti. Ako sam promašio forum i temu, izvinite.Dobro druže ne spamuj temu. Stani ispred ogledala, dogovori se pa se vrati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari