Šta je novo?

TWS slušalice

Da li su Xiaomi Buds 5 Pro (ne redmi) ok kupovina za 135eur u kombinaciji sa Xiaomi 15 Ultra ili ima neka bolja alternativa?

Da li su Xiaomi Buds 5 Pro (ne redmi) ok kupovina za 135eur u kombinaciji sa Xiaomi 15 Ultra ili ima neka bolja alternativa?
Ja bih ti preporucio Zdusno Anker Liberty 4 Nc . Posto ih i sam imam, i koristim cesto i pored sve druge audio opreme i izbora koji imam. Nerealno dobar i kvalitetan Sub bass, Fin midrange i vokali solidni centralizovani sa dozom topline jer je sam Tjuning Warm v shape.
Vise nego korektni Visoki i separacija je na mestu za jedne tws.

Doduse ja imam blago korigovan Eq u odnosu na stock al nijanse su u pitanju, nista drasticno.

Za Edm subzanrove i Rep su dusu dale, al meni se svidjaju i u drugim zanrovima ko Alt rock recimo.

Baterija traje danima bukvalno u proseku sa Ldac i 50-70% jacine i Deezer stream, traje bez kutijice po 7-8 sati u cugu. A sa kutijicom iskreno zaboravis kad ih punih oko 30 sati mislim da je sa kutijom
Preudobne isto , pogotovo sto su mi to jedine Stem type in Ear koje imam, uprkos tome sto ne idu duboko u uvo, izolacija pasivna i bez NC im je vise no dovoljna da dijaloge i motor busa recimo utisa za jedno subjektivno 60% kad ne ide muzika.

Takodje mnogi clanovi preporucuju Soundpeats modele tipa Capsule 3 pro + i H3.

Da i Anker ima Liberty 5 nove o njima ne znam mnogo al verujem da su isto super
. Na netu imas dosta utisaka i o Earfun modelima tipa 4 pro. Al njih imas samo online nema distributera kod nas.

Inace od Xiaomi imam samo stare Redmi buds basic 5 obicne i skupljaju mi prasinu, iako ok-ish za male pare ne mogu se nositi sa ovima iznad

Poslednja izmena:
I Xiaomi Buds 5 Pro ima trosistemske drajvere i podršku za aptx loseless

Ako misliš da je bolja slušalica za te novce od H3, ti uzmi Xiaomi. Taman ćeš da nam napišeš utiske.

Gde da porucim ovde H3? Gde su najjeftinije? Uporedjivao sam ih sa Nothing Ear 2 sinoc I deluje mi da su bolje. Mada ruznije malo 🙂

Mi smo na AliE naručivali kad je bio crni novembar. Ko ih naruči imate u nekom mom postu dorađen EQ, zvuče stvarno neverovatno i otvoreno za zatvorenu slušalicu - ko razume shvatiće. Prepune su i dubine i širine istovremeno, i što je zeznutija pesma za reprodukciju ovako maloj slušalici, one više briljiraju.

Da li ste skontali da LDAC uopšte ni ne radi na 990? Bar na Androidu, uvek se vrati u neki adaptive. Čujem razliku kada stavim na 660, a 990 mi zabada na Engine4. Moguće da ne bih ni čuo poboljšanje, ali opet, reklamira se kao HiRes, a do moga.

Još jedan veliki plus za AptX.

Kako šljakaju Sony? Njima je to native, da li iko ulazi u developer mode da stavi na jači protok ili ih sluša na 330 koliko najverovatnije gura adaptive. Uvek vrati na adaptive, uopšte ne mogu da fiksiram.

Da li ste skontali da LDAC uopšte ni ne radi na 990? Bar na Androidu, uvek se vrati u neki adaptive. Čujem razliku kada stavim na 660, a 990 mi zabada na Engine4. Moguće da ne bih ni čuo poboljšanje, ali opet, reklamira se kao HiRes, a do moga.

Još jedan veliki plus za AptX.

Kako šljakaju Sony? Njima je to native, da li iko ulazi u developer mode da stavi na jači protok ili ih sluša na 330 koliko najverovatnije gura adaptive. Uvek vrati na adaptive, uopšte ne mogu da fiksiram.

Pisao sam o tome. Svakog puta kada se slusalice povezu mora ponovo u Dev. Options da se podesava nazad na 990. Zato i H3 i Sony XM5 povezujem preko Fiio adapera i na S24 Ultra i na iP16PM tu moze da se zakuca codec u samom adapteru. Gde god ga posle povezem (MacBook, iPad, desktop) odmah se poveze na AptX Loseless ili LDAC 990. Vidi se po boji diode na njemu.

I Xiaomi Buds 5 Pro ima trosistemske drajvere i podršku za aptx loseless

Broj drajvera sam po sebi ne znaci nista, ako nisu dobro odradili SW i crossover (skretnice kod zvucnika). Sony WF-1000XM5 i WF-1000XM6 imaju jedan drajver. Kod slusalica bih gledao brend koji ima iskustvo u pravljenju istih, a ne one koji prave slusalice da bi ih upario uz marku telefona. Isto kao sto ne bih kupio Bose telefon da se to odjednom pojavi, tako ne bih kupio ni Huawei, Xiaomi, pa verovatno ni Apple slusalice.

Koji softver koristis da dobijea tw opcije? Ja na mom OP 13r to nemam?

Vidim pojavile su se Anker P31i, još ih nema kod nas, prilično hvaljene.

Ovo je u developer options svakog Androida @veljkoka .
Само да напоменем - да би се добио приступ свим подешавањима, морају бити повезане слушалице и у апликацији SoundCore подешен LDAC. Тек се онда добија приступ свим овим подешавањима.

Кад смо код LDAC - мој honor 200 pro често губи контакт са Space A40. У току репродукције песама често на секунду, две нема никаквог звука. Телефон је, нпр, у џепу панталона или торбици.

Poslednja izmena:
Само да напоменем - да би се добио приступ свим подешавањима, морају бити повезане слушалице и у апликацији SoundCore подешен LDAC. Тек се онда добија приступ свим овим подешавањима.

Кад смо код LDAC - мој honor 200 pro често губи контакт са Space A40. У току репродукције песама често на секунду, две нема никаквог звука. Телефон је, нпр, у џепу панталона или торбици.
To je do telefona.
Isto se desava sinu na 400 pro koje god sluske da koristi.
Dok recimo meni na Samsung se (jos) nikada nije desilo.

Sad kad sam omirisao AptX Loseless, apsolutno neću da gledam telefon bez Snapdragon.

LDAC je polovično realizovan. Sad su mi stvari malo jasnije, pošto sam imao pitse Air3 verziju AptX Adaptive i LDAC (dva para slušalica), vrteo sam ih dva dana na blind test na Tidal, i svaki put mi je obična, jeftinija, verzija bolje zvučala subjektivno. Verovatno je 50% veći protok bio na "običnom" protokolu u odnosu na fensi HiRes.

Olako ljudi padaju na značke.

Pozdrav svima, moze mala pomoc. Nakon Galaxy Buds i Buds+, kupih juce Galaxy Buds2 pro, nove, prozvodnja 07/2022. Trebalo im je par min da krenu sa punjenjem, bile su potpuno mrtve.. Napunim do kraja, prvo koristenje, baterija curi kao luda. Od 100 do 30 spalo je za pola sata. Od 30 do 5% isto jako brzo, ali od 5% do 0% pa jedno sat vremena. Drugo punjenje malo bolja situacija, uglavnom nakon 3 punjenja izvuku od 3 - 3.5h uz ANC off i 360off i sve ostalo OFF, samo je ON touch control. Sve sam pokusao, radio restart 10x kroz SW i kroz slusalice. Ali 3.5h maks bez ANC. Fabrika kaze 8h, mada jasno je meni da nema od toga nista. Ali zar 3.5h nije premalo? Primjetio sam kada se isprazne, da lijeva uvijek ode prva, desna ostane na 18-24% kako kad. Jel moguce da je baterija vrisnula ili im samo treba jos neke kalibracije ili cega vec? Baterija ne curi da sa recimo 80% spadne na 50%, vec curi po 1% ali jako brzo. I kada dodje na 5-12% tu malo sporije curi. Ali ukupno 3-3.5h maks. Volume je na 50-60% maks.

Istu muku imam sa soundpeats h3, do duse meni izgura 4-4.5h, stim sto takodje jedna ode na 10% i kuka battery low dok druga 30% i komotno bi izgurala mozda jos 30-40min. Ja sam jednostavno prihvatio stvari kakve su ali ova reklama 8h kao anc off, ne znam u kom svetu.

Ako je to tako realno, meni je ok. Da znam da im je to maks i to je to. Medjutim desi se da od 100 do 92 spadne za 3 minuta, ali onda recimo od 30 do 20% radi sat vremena. Nekako mu neravnomjerno spadaju procenti. Dok sama ukupna suma od 3-3.5h mi je ajde da kazem ok. Mozda se kroz par ciklusa jos malo popravi. Platio sam ih 50e, sad mi momak nudi ili da mi vrati lovu ili da mi posalje druge crne 2023 godina, isto nove neotpakovane. Pa kontam ima li uopste smisla zamajavati se ako je to to. Da i sa njima ne bude tako?

Poslednja izmena:
Istu muku imam sa soundpeats h3, do duse meni izgura 4-4.5h, stim sto takodje jedna ode na 10% i kuka battery low dok druga 30% i komotno bi izgurala mozda jos 30-40min. Ja sam jednostavno prihvatio stvari kakve su ali ova reklama 8h kao anc off, ne znam u kom svetu.
Koji protokol, to je velika razlika. Oni verovatno mere na AAC. Ima 4 5 sati na AptX, a LDAC je svim slušalicama problem.

Koji protokol, to je velika razlika. Oni verovatno mere na AAC. Ima 4 5 sati na AptX, a LDAC je svim slušalicama problem.
Ne znam koji protokol koristi Windows 11, koristim slušalice na kompu. Jačina 60%

Moguće da bi bolje radile sa namenskim AptX Loseless USB dongle.

Burazeru se na Redmi 5 Pro dešava da mu se jedna raskači i da čudne procente baterije pokazuje za jednu. Izgleda da je odlepila jedna.

Nazad
Vrh Dno