Bilo je prošlog leta..Nordic modele za 100k nećeš naći nigde

Batali taj Auto mod to meni nikad nije radilo kako treba, u dnevnoj i kuhinji gde se ne spava mi je na Medium i ona sama radi kojom treba, najčešće Low brzinom a u spavaćoj dečijoj na Low da ne pravi buku i to sve radi savršeno.Pebacio sam je sa Auto na Medium brzinu fana i sada radi normalno i u kontinuitetu bez DF, ne luduje više. Ne znam šta se desilo sa Auto modom ali mi je prošli put radio okej.
Ja sam uzeo General ASHG07KPCA za 40k početkom decembra u hladnoj radnji, u spavaćoj je od 12m2, najniže modulira na 130W, odlična, tiha, spavam ne čujem je.Koju sedmicu da uzmem za kujnu (7-8 kvadrata, dobra izolacija, prozor i balkonac PVC), sve imaju neku falinku, dajte neke predloge. Tnx.
Da li je ona ok i za sobu od 16 kvadrata?Batali taj Auto mod to meni nikad nije radilo kako treba, u dnevnoj i kuhinji gde se ne spava mi je na Medium i ona sama radi kojom treba, najčešće Low brzinom a u spavaćoj dečijoj na Low da ne pravi buku i to sve radi savršeno.
Ja sam uzeo General ASHG07KPCA za 40k početkom decembra u hladnoj radnji, u spavaćoj je od 12m2, najniže modulira na 130W, odlična, tiha, spavam ne čujem je.
Pvc stolarija i izolacija. A druga prostorija od 23 kvadrata, u koju se ulazi iz nje, se greje sa amber pro 12.Ako imaš izolaciju i ok stolariju jeste, računam da do 18-20m2 može sigurno da greje.
7-8kvm je baš mali prostor. Svaka će da se pali/gasi. A šta ti je uz tu kuhinju? Trpezarija, dnevna soba? Čime greješ te prostorije i da li toplota dopire do kuhinje?Koju sedmicu da uzmem za kujnu (7-8 kvadrata, dobra izolacija, prozor i balkonac PVC), sve imaju neku falinku, dajte neke predloge. Tnx.
7-ca greje 20kvm, 9-ka 25kvm a 12-ca 35kvm. Ako ćeš bolje od KPCA koja je ulazni model gledaj 07keta, ima je u Hladnoj ProdavniciDa li je ona ok i za sobu od 16 kvadrata?
Može li ko prepoznati koji je ovo model? Pogledajte prilog 527999Pogledajte prilog 528005Pogledajte prilog 528006
Pa to i kažem - ova na slici nije RSE, baš zato što ima nalepnicu "inverter". (To što piše u dokumentaciji da greje i hladi ili samo hladi ne znači da je inverter.)Piše na vanjskoj inverter, i u dokumentaciji je vidljivo da imaš modele cooling i cooling/heating modele.
EER 2.75, COP 3.2, to je neefikasna klima po današnjim standardimaAoy12RSE
Proizvođena od cca 2000 do 2010Učitavanje...
aclimatconsulting.eu
33 kg neto vanjska, kapacitet grijanja 4 kW, 1100 g R22 gasa.
Ako se pogodimo za džabe cijenu, možda razmislim pa uzmem 🫣
Pa ako je cilj mnogo da radi, onda se ne isplati, poješće struje više nego što se uštedi na kupovini. Treba proračunati. Meni je 12LTCA za 9 godina uštedela 500eur struje u odnosu na 12LEC koju sam tada razmatrao da kupim, a upravo je to bila RAZLIKA u ceni između ta dva modela. I evo je LTCA i dalje radi. Ako je ta stara za neku vikendicu gde se ode par dana u godini onda OK^
To je klima od pre 25 godina, veruj mi na reč da je bila vrhunska. 😉 (RSE, ne ova na slici).
Vidim da si izmenio poruku - da, po današnjim standardima je neefikasna.
Pa jeste, ali mi ne znamo ni koliko košta ova polovna ni koji je model (inače, sa današnjim cenama invertera ja polovne nikad ne bih ni razmatrao). Da je pitanje da li da se kupi RSE danas, odgovor je jasan (na stranu što ne znam može li igde da se nađe i polovna, a da je u upotrebljivom stanju).Pa ako je cilj mnogo da radi, onda se ne isplati, poješće struje više nego što se uštedi na kupovini. Treba proračunati. Meni je 12LTCA za 9 godina uštedela 500eur struje u odnosu na 12LEC koju sam tada razmatrao da kupim, a upravo je to bila RAZLIKA u ceni između ta dva modela. I evo je LTCA i dalje radi. Ako je ta stara za neku vikendicu gde se ode par dana u godini onda OK
Nema sedmica KETA, ima devetka KETE koja je revizija i General je što je suštinski isto. Za 8m2 ne treba bolje od KPCA 7 po meni ali je svakako KETE bolja ali 14.000 nije mala razlika pa sad nek prelomi.7-8kvm je baš mali prostor. Svaka će da se pali/gasi. A šta ti je uz tu kuhinju? Trpezarija, dnevna soba? Čime greješ te prostorije i da li toplota dopire do kuhinje?
7-ca greje 20kvm, 9-ka 25kvm a 12-ca 35kvm. Ako ćeš bolje od KPCA koja je ulazni model gledaj 07keta, ima je u Hladnoj Prodavnici
Nema sedmica KETA, ima devetka KETE koja je revizija i General je što je suštinski isto. Za 8m2 ne treba bolje od KPCA 7 po meni ali je svakako KETE bolja ali 14.000 nije mala razlika pa sad nek prelomi.
Mozda nema u prodaji, ali postoji ta verzija
Ima na sajtu, pa verovatno ima i na stanju, čim stoji i cena od 43.999dinMozda nema u prodaji, ali postoji ta verzija
To moze samo u nasoj drzavi 🤦Zato što je tako lakše prodati proizvod a neće odgovarati za davanje pogrešnih podataka, niti će ih ko prijaviti... Iako je to često očigledno namjerno dovođenje kupca u obmanu, čak i da se nešto i potegne po tom pitanju, pravdaće se iskrenom nezlonamjernom greškom i omaškom/tipfelerom...
Zato što su nemači pojma i prepisivači ko zna od gdePitanje
Zasto na nasim sajtovima za prodaju
ASYG07KETA / AOYG07KETA
pise scop 4.40, a svuda u zvanicnim specifikacija pise da je scop 4.1 ?
To isto vazi i za
ASHG07KETA-B/ AOHG07KETA
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari