Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Možda mogu ovu pazariti bas dzabe, a treba mi jedna za vikendicu kod punice, 18ka je, al ako je r22 belaj, tesko je dopuniti, zato mi je važno saznati model a naljepnica vjerovatno otpala prije desetak godina 😂

Zezao sam se za naljepnicu, vidim da fali...nego šalu na stranu, model može da se sazna tako što skineš poklopac elektronike (drži ga jedan šraf ispod ovog prednjeg panela s desne strane) pa pročitaš oznaku modela ili sa poklopca ili sa same ploče.

Koju sedmicu da uzmem za kujnu (7-8 kvadrata, dobra izolacija, prozor i balkonac PVC), sve imaju neku falinku, dajte neke predloge. Tnx.

Ustanovio sam da iz nekog nepoznatog razloga senzor temperature nešto tripuje. Klimu sam uključio, u sobi je pokazalo 18 stepeni, setovao na 23, posle 10 minuta rada na Auto odjednom pokazuje 23.5, što naravno nema šanse da je tačno. Nije se ponašala tako prethodna dva puta kada sam je koristio.
Moraću da proverim filtere opet mada kada klima je radila sve ukupno 10 dana, i delovali su baš čisto.
Još neka ideja?

1000095696.jpg

Ako je spustio brzinu ventilatora veoma brzo, onda zato je to tako. Kad se pusti klima, a u sobi znatno hladnije od zadate temp i ako je fan speed nizak, a modulacija jos velika, onda se desi bukvalno ovo i klima ce ici on/off. Jer ne moze da otera taj topao vazduh iz nje, pa zato senzor pokazuje tako iako u sobi nije ni priblizno ta temp.
Ubaci je prvo na max fan da dobro promesa vazduh i podigne temp u prostoriji za koji stepen, pa onda prebaci na auto. Deluje mi kao da autofan bolje radi kad je mala razlika u temperaturi od zadate i temp u sobi.

Klima ne moze da zna kolika je temp u sobi osim ako nije i-feel upaljen, pa da meri sa dalinca. Meri na osnovu vazduha koji ulazi u nju pa kad ne moze da izgura taj topao vazduh jer je fan speed slab, taj relativno topliji vazduh u odnosu na prostoriju se uvlaci opet u nju i tako misli da je pregrejala, pa se onda ugasi.
Da nemas i neku prepreku ispred klime?

Pebacio sam je sa Auto na Medium brzinu fana i sada radi normalno i u kontinuitetu bez DF, ne luduje više. Ne znam šta se desilo sa Auto modom ali mi je prošli put radio okej.
Batali taj Auto mod to meni nikad nije radilo kako treba, u dnevnoj i kuhinji gde se ne spava mi je na Medium i ona sama radi kojom treba, najčešće Low brzinom a u spavaćoj dečijoj na Low da ne pravi buku i to sve radi savršeno.
Koju sedmicu da uzmem za kujnu (7-8 kvadrata, dobra izolacija, prozor i balkonac PVC), sve imaju neku falinku, dajte neke predloge. Tnx.
Ja sam uzeo General ASHG07KPCA za 40k početkom decembra u hladnoj radnji, u spavaćoj je od 12m2, najniže modulira na 130W, odlična, tiha, spavam ne čujem je.

Batali taj Auto mod to meni nikad nije radilo kako treba, u dnevnoj i kuhinji gde se ne spava mi je na Medium i ona sama radi kojom treba, najčešće Low brzinom a u spavaćoj dečijoj na Low da ne pravi buku i to sve radi savršeno.

Ja sam uzeo General ASHG07KPCA za 40k početkom decembra u hladnoj radnji, u spavaćoj je od 12m2, najniže modulira na 130W, odlična, tiha, spavam ne čujem je.
Da li je ona ok i za sobu od 16 kvadrata?

Ako imaš izolaciju i ok stolariju jeste, računam da do 18-20m2 može sigurno da greje.

Lagano tu može KPCA, ako baš želiš sigurnost imaš i 09 KETE za 54k.

7-8kvm je baš mali prostor. Svaka će da se pali/gasi. A šta ti je uz tu kuhinju? Trpezarija, dnevna soba? Čime greješ te prostorije i da li toplota dopire do kuhinje?

Da li je ona ok i za sobu od 16 kvadrata?
7-ca greje 20kvm, 9-ka 25kvm a 12-ca 35kvm. Ako ćeš bolje od KPCA koja je ulazni model gledaj 07keta, ima je u Hladnoj Prodavnici

Piše na vanjskoj inverter, i u dokumentaciji je vidljivo da imaš modele cooling i cooling/heating modele.

^
To je klima od pre 25 godina, veruj mi na reč da je bila vrhunska. 😉 (RSE, ne ova na slici).

Vidim da si izmenio poruku - da, po današnjim standardima je neefikasna.

^
To je klima od pre 25 godina, veruj mi na reč da je bila vrhunska. 😉 (RSE, ne ova na slici).

Vidim da si izmenio poruku - da, po današnjim standardima je neefikasna.
Pa ako je cilj mnogo da radi, onda se ne isplati, poješće struje više nego što se uštedi na kupovini. Treba proračunati. Meni je 12LTCA za 9 godina uštedela 500eur struje u odnosu na 12LEC koju sam tada razmatrao da kupim, a upravo je to bila RAZLIKA u ceni između ta dva modela. I evo je LTCA i dalje radi. Ako je ta stara za neku vikendicu gde se ode par dana u godini onda OK

Pa ako je cilj mnogo da radi, onda se ne isplati, poješće struje više nego što se uštedi na kupovini. Treba proračunati. Meni je 12LTCA za 9 godina uštedela 500eur struje u odnosu na 12LEC koju sam tada razmatrao da kupim, a upravo je to bila RAZLIKA u ceni između ta dva modela. I evo je LTCA i dalje radi. Ako je ta stara za neku vikendicu gde se ode par dana u godini onda OK
Pa jeste, ali mi ne znamo ni koliko košta ova polovna ni koji je model (inače, sa današnjim cenama invertera ja polovne nikad ne bih ni razmatrao). Da je pitanje da li da se kupi RSE danas, odgovor je jasan (na stranu što ne znam može li igde da se nađe i polovna, a da je u upotrebljivom stanju).

7-8kvm je baš mali prostor. Svaka će da se pali/gasi. A šta ti je uz tu kuhinju? Trpezarija, dnevna soba? Čime greješ te prostorije i da li toplota dopire do kuhinje?

7-ca greje 20kvm, 9-ka 25kvm a 12-ca 35kvm. Ako ćeš bolje od KPCA koja je ulazni model gledaj 07keta, ima je u Hladnoj Prodavnici
Nema sedmica KETA, ima devetka KETE koja je revizija i General je što je suštinski isto. Za 8m2 ne treba bolje od KPCA 7 po meni ali je svakako KETE bolja ali 14.000 nije mala razlika pa sad nek prelomi.

Prilozi

• Screenshot_20260217_211631_Chrome.jpg
    Screenshot_20260217_211631_Chrome.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_20260217_211822_Chrome.jpg
    Screenshot_20260217_211822_Chrome.jpg
    91.3 KB · Pregleda: 36
Pitanje
Zasto na nasim sajtovima za prodaju

ASYG07KETA / AOYG07KETA​

pise scop 4.40, a svuda u zvanicnim specifikacija pise da je scop 4.1 ?
To isto vazi i za

ASHG07KETA-B/ AOHG07KETA​

Prilozi

• Screenshot_20260218_110904_Chrome.jpg
    Screenshot_20260218_110904_Chrome.jpg
    56.2 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_20260218_111024_Chrome.jpg
    Screenshot_20260218_111024_Chrome.jpg
    60.6 KB · Pregleda: 17
Zato što je tako lakše prodati proizvod a neće odgovarati za davanje pogrešnih podataka, niti će ih ko prijaviti... Iako je to često očigledno namjerno dovođenje kupca u obmanu, čak i da se nešto i potegne po tom pitanju, pravdaće se iskrenom nezlonamjernom greškom i omaškom/tipfelerom...

Zato što je tako lakše prodati proizvod a neće odgovarati za davanje pogrešnih podataka, niti će ih ko prijaviti... Iako je to često očigledno namjerno dovođenje kupca u obmanu, čak i da se nešto i potegne po tom pitanju, pravdaće se iskrenom nezlonamjernom greškom i omaškom/tipfelerom...
To moze samo u nasoj drzavi 🤦

Da sad vidim da je ima ali van Fujitsu grupe proizvoda, link je pogrešan jer piše ¨ashg14keta-aohg14keta-silver¨ u linku a vodi do sedmice, sad ne znam da li je bila u decembru inače bih je pre uzeo od KPCA:

Ja bih opet izabrao KPCA i to samo zbog velicine unutrasnje jedinice, KETA je ogromna, pogotovo za malu sobu/prostoriju, bar za moj pojam...
U januaru kada su bili oni ledeni dani 07KPCA je imala najvecu potrosnju od 8,1 kWh u toku jednog dana(24h) u neizolovanoj sobi od 9m2, sve vreme radi rastereceno.

Nazad
Vrh Dno