Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

• Začetnik teme Začetnik teme LukasP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Razlika izmedju merenja potrosenih khw Connect app i porodjenja januarskih racuna je 10-12%, nije puno pogresila app.

Razumeo sam,tako sam i postavio.Ali kako ti imas na displeju klime 32C?Kod mene na obe klime rucno postavljanje do 30C?
Pa isto ti je to. Bitno je da je na maksimalnu mogucu temperaturu podesena.
Neke klime imaju do 32, a neke do 30 max.
Ne znaci da ce ova sa 32 stepena grejati jace nego ova sa 30c max, nego je do koliko snage ima sama klima i njen kapacitet protok vazduha.

LukasP,izvrsio sam merenje obe klime na izduvu.Temp.van +4 a sobne za obe klime 22C.Starija klima (2god)pocetna snaga oko 1400W i max.temp. na izduvu jedva 46C.Duvala 15min.Nova klima(2 meseca)stara pocetna snaga oko 1700W i temp.na izduvu preko 50C.Termostat ne meri preko 50C.Povrsine oba prostora su identicne.Kada mozes napisi mi tvoj komentar.Jos nesto,starija hoce vrlo cesto da pirka prohladan vazduh,bude vrlo neprijatno u nekim trenucima.

LukasP,izvrsio sam merenje obe klime na izduvu.Temp.van +4 a sobne za obe klime 22C.Starija klima (2god)pocetna snaga oko 1400W i max.temp. na izduvu jedva 46C.Duvala 15min.Nova klima(2 meseca)stara pocetna snaga oko 1700W i temp.na izduvu preko 50C.Termostat ne meri preko 50C.Povrsine oba prostora su identicne.Kada mozes napisi mi tvoj komentar.Jos nesto,starija hoce vrlo cesto da pirka prohladan vazduh,bude vrlo neprijatno u nekim trenucima.
To za hladnjikav vazduh je ok kada se klima priblizi zadatoj temperaturi, to je normalno i pozeljno. Da stalno puše toplo konstantno bi prelazilo zadatu temperaturu. Prilikom montaze zbog ovoga je bitno da se klima usmjeri tako da ne puse u dio prostora gdje se najvise boravi da se ovo pirkanje ne osjeti.

E sad za ovo ne znam sta bi ti rekao, ja sam zimuis imao isto neke slične prebačaje kod svoje klime, nije htjela da puse toplo iako stavim na maksimalnu temperaturu, dizala potrosnju maksimalni na 1300w a znam da moze ici do 1700. Par dana sam se mucio i nakon detaljnog pranja filtera i resetovanja i klime i daljinca dosla je sebi.
Uvijek je mozes istekati na 30 minuta iz struje a kada je ukljucis u struju stisni ono dugme ispod poklopca desno, moras ugurati nesto i drzi stisnuto bar 6 sekundi, znaces da se resetovalo ako se klima upali na hladjenju. Dok to cekas operi dobro filtere i izvadi baterije iz daljinca i stisni par puta dugmice da se izvuce napon...

Evo upravo sam testirao svoju.
Vanjska je 3 stepena, klima nastimana na 32 stepena i fan 2, u stanu je 24.
Nakon 10 minuta potrosnja skace na 1500w (mislim da nece ici vise jer je vanjska u plusu) i temperatura na izduvu je na trenutke 62 a ugl je 60 (termalna kamera koju imam je poprilicno precizna u ovom nižem rasponu temperatura)
viber_image_2026-02-14_10-15-41-748.jpg

Sto se tice resetovanja to sam vec radio a i ti si pisao ranije.Meni samo nije jasno zasto stane na 46C na krilcima.Da li mozda fali freon ili nije dobro vakumirana.

Nazad
Vrh Dno