Ne mogu da pronadjem na sajtu opciju 1000/1000 mozda sto nije dostupan na velikom podrucju, ali me svakako interesuje jer bih da predjem na veci paket.Promene u "raju", vezane sa solo net pakete na mts optici (uz dodatno obavezno plaćanje fiksnog telefona u iznosu od 660 dinara):
* Net 10000 paket je dostupan na vrlo malom području.
Brzina Stara cena Nova cena Net 200/200 3500 nema u ponudi Net 400/400 3900 3500 Net 600/600 5200 4500 Net 1000/500 6800 7500 Net 10000/1000* 7100 7100
Cini mi se da je neko vec rekao da je taj 10Gbps paket dostupan samo u Bgd na vodi..Ne mogu da pronadjem na sajtu opciju 1000/1000 mozda sto nije dostupan na velikom podrucju, ali me svakako interesuje jer bih da predjem na veci paket.
Jeste, radi. Ali samo neki GPON moduli sa specificnim firmverima. Na kraju radi, ali nije zvanicno podrzano, i sledeca promena podesavanja/hardvera OLTa sa njihove strane, ili cak samo pushovanje nove sw verzije, moze to da pokvari.jel probao neko da umesto njihovog rutera koristi SFP modul?
Ne znam kako se UDM Pro podešava, ali ako ima podešavanje slično kao switch, onda bi mogao:To mi je malo teze da izvedem ako preskacem ruter 1, imam onda dva kabla iz podruma tj. mora da ubacim jos jedan kabal. Mislis da spojim direktno na switch pa da on salje sve bez filtriranja
Pozdrav svima, imam jedno pitanje vezno za IPTV, ne mogu da ga proguram preko moje mreze vec ludim. Evo je sema kako je povezano sve:
Pogledajte prilog 524971
E sad ovako objasnjenje:
1) Ruter 1 je u bridge mode-u preko PPPoE konekcije. Takodje stavljen trunk za Internet VLAN 100 i ya IPTV VLAN 300. I to je sve spojeno u port WAN 1 sa slike gore.
2) Takodje spojio sam i sa huawei rutera port gde je samo IPTV na port 7 Rutera 1 (da probam tako da dobijem signal) i stavio sve na isti VLAN (probao i 300 i 1331, sa dve razlicite opcije da moj ruter dodeli internu ip adresu i Third Party Gateway nije htelo)
3) Nazalost mora ovako posto je kuca a imam samo jedan kabal preko koga moram na sprat i internet i IPTV. Stavljao sam sve portove koji su gore na slici u isti VLAN (probao i 300 i 1331, sa dve razlicite opcije da moj ruter dodeli internu ip adresu i Third Party Gateway nije htelo)
U nekom slucaju dobijem sliku i vidim da je iris box dobio ip adresu od mts-a ali slika nakon 5 skeundi pocnu slika i zvuka da seckaju i onda skroz stane. Ako promenim kanal radi malo opet i sve tako.
E sad uspeo sam jednom da sve proguram i da radi perfektno! Naravno odmah uradio backup podesavanja kompletne mreze da imam za ne daj Boze. Kada sam probao nesto jos da menjam drugo i provalim da ne radi ja uzmem i vratim restore medjutim vise ne vaze podesavanja koja su bila. I nikako ne mogu da ustanovim zasto nece da radi.
Ako neko ima neki info da li treba nesto posebno u firewall-u da se podesi, da li da podesim PPPoE i za IPTV ili ako mi fali nesto otvoren sam za sve predloge i molim za pomoc posto vec 6 mesei pokusavam i hocu da izludim jer mi nikako nije jasno zasto ne radi
Zaboravio sam da napisem da je moja oprema kompletno Ubiquti, Glavni ruter 1 i dva mala svica koja su izmedju.
Pa u kom si to mestu ?Pozdrav, da li postoji nacin da se zatrazi od mts-a da se uvede optika u moje mesto? Posto se nalazim izmedju dva mesta gde ima optika, a pritom mesto nije malo, te bi verovatno imalo dosta korisnika. Gde se mogu videti neke informacije ili makar plan za prosirenje, gde, sta i kako? Hvala
Ok uspeo sam da dobijem delimicno resenje. Trunk na mts ruteru koji ima VLAN 100 i VLAN 300 (port 4) sam preneo na mali switch i dobio kanale ali ne sve. Nece da rade Arena Premium ni jedna i Nacionalna geografija nisam sve testirao ali te najvise gledam. RTS radi u superstar. Mislim da je problem sto IRIS tv box dobija ip adresu od mog rutera a ne od mtsa, i izgleda kao da su blokirani ostali kanali.
Kad spojim direktno na mts ruter IRIS tv box sve radi normalno problem je samo kad ide kroz moju mrežu.
Mesto se zove Kusadak(na oko 10km od Mladenovca, i 15ak km od Smederevske Palanke). Mesto nije malo, ima oko 6000 stanovnika i mislim da ima dosta zainteresovanih za optiku kada bi ona dosla, posebno sto sad za 10/1 se placa oko 30e.Pa u kom si to mestu ?
Hvala na informaciji. Blago receno sam u soku, s obzirom da sva navedena mesta imaju par hiljada vise nego moje mesto samo. Po svemu sudeci najranije sto ce dodji do mene je 2028.god, i to mozda.Zapravo postoji okvirni plan na sajtu Ministarstva informisanja i telekomunikacija. Nalazi se bukvalno na početnoj stranici, ali potrebno je učitati desktop verziju da bi se lepo sve videlo. Na mobilnom prikazu izbacuje poruku da treba ući preko računara. Učestvuje i Smederevska Palanka, mada konkretno Kusadak nije u planu, ali jesu recimo Ratari i Rabrovac, za kraj 2027.
Poenta je sto oni i dalje rade po onom kontra systemu. Umesto da se omoguci usluga, pa da se ljudi mogu prijavljivati, oni bi da prvo neko prikupi potpise ili pokaze TACNU brojku zainteresovanosti, pa da onda procene da li im se isplati. A sve to u doba sve jeftinijih optickih kablova. Sta reci, nego neverovatno. Meni bi bio merak da uvodim mesto po mesto, selo po selo.... ali eto.Mesto se zove Kusadak(na oko 10km od Mladenovca, i 15ak km od Smederevske Palanke). Mesto nije malo, ima oko 6000 stanovnika i mislim da ima dosta zainteresovanih za optiku kada bi ona dosla, posebno sto sad za 10/1 se placa oko 30e.
Upravo to je slucaj kod mene. Imam samo adsl internet a centrala nije u mom mestu.То на сајту министарства је за села која немају никакав интернет или имају само адсл а централа није у селу (мобилни и бежични интернет не рачунају). Министарство спроведе оптички кабал до села и телеком онда мора да спроведе оптичке каблове до кућа.
Pa ne znam gde to moze da se proveri, ali kad sam bio u mts-u, niko nikad nije rekao da je centrala u Kusatku, vec da je u nekom susednom mestu.Немогуће је да Кусадак нема телефонску централу мора да је има ако има пошту.
Pre 4 meseca sam prešao u Yunet i MTS je zvao i nudio 24x50%.
Odbio sam ali jesu nudili.
Koriste postojeću optiku kod mene su u stanu samo zamenili onu kutijicu gde ide optički kabl. Inače rade samo uvođenje interneta do rutera ostale kablove za TV ili za neki drugi računar do toga rutera to ne rade. Inače iako imaš sve kablove razvučene po kući opet ako hoćeš bez UO uzeće ti 12000 dinara za priključak. Tako da ti je jeftinije uzeti za samo internet neku UO koji su od 6 meseci pa do 24 meseca ako se uzima i TV onda su UO na 12 meseci ili 24 meseca.Televizija je move i svi kanali osim HBO kanala i su u tom osnovnom paketu,kanale za odrasle nemaju u ponudi još par kojih ima na MTS move i Iris ali to su uglavnom sem axn kanala neke koje verovatno niko i negleda. Ako uzimaš box od njih 1 ti sleduje besplatno ostali se doplaćuju 360 din mesečno,bežično se povezuje iako box ima mogućnost i povezivanje preko LAN kabla.Молим те напиши ако нађеш времена. Који си пакет узео у Јунету ? Јесу бушили зид за улазак у твој стан или су користили као Супернова постојећу инфраструктуру у здради. Видим да имају без уговорне обавезе телевизију и интернет.
Nisam ovde baš od pomoći jer živim u naselju koje ima već razvučenu optičku mrežu do svakog stana i ima jedan TK centar gde se svaki provajder prikači. Nema menjanja instalacija po stanu ili hodnicima. Uzeo sam 400/200. TV ne koristim, nisam ga uzimao ni sada a nisam ga imao ni pre.Молим те напиши ако нађеш времена. Који си пакет узео у Јунету ? Јесу бушили зид за улазак у твој стан или су користили као Супернова постојећу инфраструктуру у здради. Видим да имају без уговорне обавезе телевизију и интернет.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari