Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Jesu li c8k i c7k televizori iz iste generacije? Nervira me sto nema kod nas c7k, cak se razmisljam da se malo otvorim i dam za c8k, ali koliko vidim ne dobijam bog zna za 200EUR vise.
Jesu ista generacija, imaju isti glavni čip, ali C8K ima bolji panel, više mini led zona, jači brajtnes, mislim i bolji zvuk. Da li to vredi 200€ ne znam, po ceni je to već blizu jeftinijih OLED tevea.

Juče pogledam i stvarno, TCL 50C6KS ne nudi online update firmwarea ali zato novija verzija (iz decembra, a ne od juče ili pre nedelju dana) ima na Telegramu.
Ne kapiram zašto u 2026 moram ručno loviti i apdejtovati softver ali ok, nek im bude.

Kupio sam c6ks. Da li postoje neka podesavanja kako bi slika bila jos bolja za sport i filmove?

Da li igde može da se vidi šta je novo u V8-0008T01-LF1V521 za C6KS?

Bolje je ono na telegramu nego changelog, komentarisu ljudi koji instaliraju, odmah pročitaš sta možeš očekivati i da li se isplati instalirati.

Uključiš moć rasuđivanja😉, kome je konfuzno onda zaobiđe TCL, uzme Samsungu pa nema ni changelog, ni telegram, a i update u par godina.

To je TV nije telefon. Da su iz prvog puta kad su tj pre nego što su TV model pustili u prodaju "uboli" firmware da radi kako treba sva osnovna funkcionalnost ne bi ni bilo potrebe za 8 updates godišnje. I da su ti kinezi iole kršteni programeri ne bi im ni trebalo 8 pokušaja da naprave da TV pamti podešavanja koja korisnik zada.
I što ga više update-uje to je manje u stanju da j*beno drži zvuk i sliku sinhronizovane.
Ko šta radi restartujem ovaj C805 da se sredi audio delay.

Imam C805 i iskustva su više nego pozitivna. Sve pamti, ne kasni ton...
Pre će biti da ili ne primetiš "sitne probleme" ili da ne koristimo TV na isti način. Tipa ko gleda samo SDR sadržaj ili gleda samo TV kanale ili koristi TV samo sat vremena dnevno ne može imati isto iskustvo kao neko ko gleda mix SDR i HDR sadržaja i koristi TV 9 sati dnevno.

Tako moj ćale ne primećuje godinama out of sync zvuk na Eon stream (pogotovo na sad pokojnim / izbačenim SportKlub kanalima) a meni dođe da polupam TV kad sednem i to primetim. Kao što nekim ljudima 'nema razlike' između 25fps i 50fps TV kanala.

A C805 definitivno posle aktiviranja screensaver-a zna random da napravi blagi delay zvuka u odnosu na sliku. Ili ako ostaviš video pauziran neko vreme.

A takođe je i na v139 i sad na v509 definitivno imao problema sa picture podešavanjima i random izmenom u vezi istih nakon gledanja HDR / DV materijala: na v139 je sam prebacivao aktivan profil na "Vivid" kad završiš gledanje HDR videa i vraća TV na SDR preset a na v509 random kad pustiš DV video sadržaj zvekne colour temperature na 5. Najgore što nema pravila ni šablona kad to radi a kad ne radi: nekad će danima da ne dira to podešavanje iako se šetam između SDR i DV sadržaja i/ili puštam DV sa različitim profilima a nekad krene i bukvalno svaki put kad stopiraš i pustiš DV vidio da promeni / resetuje to podešavanje.

Ja bih rekao da si ti Shamane opasna picajzla 🙂....please, bez uvrede , mada, OK, svako ima pravo da pristupa temi na nacin koji njemu odgovara.....ne secam se kako ono bese izraz za tako nesto....a da, to bese demokratija misljenja koja ne postoji u ovoj kloaki od drzave 🙂....ali svakako u virtuelnom svetu tvoje pravo. 🙂
Elem, sta htedoh reci... meni su ovi update-i bitniji zbog security pacheva, nego zbog sminke interface-a ili eventualno nekih dodatnih funkcija. Ipak je to Drndroid operativni sistem za koji bas i nema previse postovanja, ali opet moram da priznam da bar do sada nisam imao bukvalno nikakvih problema sa bezbrojnim update-ima i nadam se da ce TCL nastaviti u istom maniru i dalje...

Pre će biti da ili ne primetiš "sitne probleme" ili da ne koristimo TV na isti način. Tipa ko gleda samo SDR sadržaj ili gleda samo TV kanale ili koristi TV samo sat vremena dnevno ne može imati isto iskustvo kao neko ko gleda mix SDR i HDR sadržaja i koristi TV 9 sati dnevno.

Tako moj ćale ne primećuje godinama out of sync zvuk na Eon stream (pogotovo na sad pokojnim / izbačenim SportKlub kanalima) a meni dođe da polupam TV kad sednem i to primetim. Kao što nekim ljudima 'nema razlike' između 25fps i 50fps TV kanala.

A C805 definitivno posle aktiviranja screensaver-a zna random da napravi blagi delay zvuka u odnosu na sliku. Ili ako ostaviš video pauziran neko vreme.

A takođe je i na v139 i sad na v509 definitivno imao problema sa picture podešavanjima i random izmenom u vezi istih nakon gledanja HDR / DV materijala: na v139 je sam prebacivao aktivan profil na "Vivid" kad završiš gledanje HDR videa i vraća TV na SDR preset a na v509 random kad pustiš DV video sadržaj zvekne colour temperature na 5. Najgore što nema pravila ni šablona kad to radi a kad ne radi: nekad će danima da ne dira to podešavanje iako se šetam između SDR i DV sadržaja i/ili puštam DV sa različitim profilima a nekad krene i bukvalno svaki put kad stopiraš i pustiš DV vidio da promeni / resetuje to podešavanje.
Što ne instaliras V590, kod njega nema taj problem sa color temp. Inače instalirao sam i ovaj novi V613 isto dobar slican je ovom V590. Ovo oko zvuka isto ne "čujem" problem, imam neki soundbar najobicniji Vivax radi sve ok.

meni su ovi update-i bitniji zbog security pacheva

please, bez uvrede ,
Bez uvrede ali ova izjava za toooooliku goruću potrebu za security patches na TV uređaju je prilično smešna. Nemaš aplikaciju banke nit bitcoine na TV-u pa da si kao mnogo ugrožen finansijski. Worst case problem koji može da se desi na TV-u i zbog TV-a je da neko nađe exploit i uspe da ti pristupi mailu / Google nalogu.

Ja bih rekao da si ti Shamane opasna picajzla 🙂
Ja samo picajzla zato što hoću da zvuk bude 100% sinhronizovan sa slikom a ne "samo 'malo', jeeedva 0.3 sekunde je pomereno, ajde šta bre ima veze"? I da ga ne zbunjuje koji profil na kom input / source-u treba da koristi. Baš mnogo tražim, sram me bilo 😂😂

Na v590 problem sa HDR10+, ni v613 ne resava problem, slika i dalje tamna. C805 u pitanju ne znam kako je na ostalim modelima

Na v590 problem sa HDR10+, ni v613 ne resava problem, slika i dalje tamna. C805 u pitanju ne znam kako je na ostalim modelima
Da HDR10+ neupotrebljiv na v509, v590 isto C805. Tamno i kod mene. Jos nisam probao v613.

Nazad
Vrh Dno