Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

eo samo da se javim da sam postao i ja clan tcl televizora,u pitanju je 65" C6k,uzeo sam ga u tehnomedija prodavnici (fabricki zapakovan). u gigatronu imaju modele samo koji su izlozeni na policama i rade po 12 sati dnevno. prelazim sa lg 42" plazme koja je jos uvek dobro drzi. veceras ga raspakivam i pustam u rad, pa ako imate neka pitanja tu sam da pomognem.
Neka te dugo sluzi. Kod mene je 55ica
C6K i prezadovoljan sam, samo me daljinac po malo nervira jer je definitivno mogao biti bolje odradjen.

Preporuka da skines odmah Smart Tube ili Tizen tube cobalt (lepse izgleda) ako nemas yt premium.

Javljaj utiske.

Imas da kupis daljinski od c7k, aluminijum je i backlight, al nema brojeve

Imas da kupis daljinski od c7k, aluminijum je i backlight, al nema brojeve
Nije mi problem plastika na ovom, ali dugmici kao da nisu dovoljno ispupceni ili su mozda previse blizu, pa po nekad kod smanjivanja zvuka slucajno otvorim netflix.

Ali da, video sam taj daljinac i podseca me na samsung. Lepo izgleda, nema sta. Brojeve na daljincu koristim uvek umesto da ih trazim na tastaturi, tako da ono...

Eto ti ga sad, TCL nikako da ubode da ima sve što treba da ima 😂
I samsung onda isto ima taj problem sta ces 😃
Nekome su bitni brojevi na daljincu, nekome backlight, nekome kvalitet plastike i dugmica.

Eee ovako,naravno wow efekat sa 42" na 65",i ako je samo od 600 do 750 nita u pikovima na 65" je bas svetao tv (oslepo sam).
Imao sam prilike da gledam 55" od 1500 do 2500nita neke hisense modele i sony ali nije to to kad se gleda na vecem ekranu. veca dijagonala mislim da vise kompezuje nego manje dijagonale i ako je ovaj samo do 700nita. Odradio sam sa yt one testove za unifornost,drty screen i sve ostalo,izgleda da sam ubo bas dobar primerak (nadam se)
sad moram hbo standard da prebacim na premium a za sve ostalo koristim stremio/jellyfin kombinaciju. Upscale sa 480p/720p katastrofa na svim 4k televizorima nez obzira na cenu,1080p moze da prodje ako je bitrate visok preko 10k. daljina gledanja 2.5-3 metra jos se navikavam 🙂

da slazem se ali to je normalno kad je tcl skoro velik kao samsung sto se tice proizvodnje televizora. evo ovaj moj prijatelj sto radi u tehnomediji kaze da ima reklamacija na sve "kvalitetne" brendove sto se masovno prodaju.

Tako to ide, što vise nesto prodas, vise i reklamacija, plus nemaš neki brend, ono platis ga skuplje pa dobiješ neki veci kvalitet (izdrzljivost). Nevezano za TV uređaje nego generalno sve se pravi da traje par godina, ne isplati se kompanijama da prave kao nekada Obodin zamrzivac i onda mu majstor ne prilazi, radi po 40 godina.

Pre desetqk godina sam radio u Samsungu. 22 linije su izbacivale u proseku po 3000 tv-a dnevno-znaci 60-70000 dnevno. Ko to da iskontrolise kako treba ljudi moji?

Jesu li c8k i c7k televizori iz iste generacije? Nervira me sto nema kod nas c7k, cak se razmisljam da se malo otvorim i dam za c8k, ali koliko vidim ne dobijam bog zna za 200EUR vise.

da slazem se ali to je normalno kad je tcl skoro velik kao samsung sto se tice proizvodnje televizora. evo ovaj moj prijatelj sto radi u tehnomediji kaze da ima reklamacija na sve "kvalitetne" brendove sto se masovno prodaju.

nov2025vs2024_large.jpg

Каква је банда овај гигатрон. Елем, отворили ми у радњи рекаламацију, нису хтели да дођу по тв, нисам могао да га однесем и на томе остало. Стиже мени порука на мејл:

"Postovani, Tokom testiranja uredjaja nije ustanovljena nesaobraznost koju ste reklamirali. Prema informacijama koje smo dobili od strane ovlascenog servisa, dijagnostikom nije utvrdjena nesaobraznost proizvoda. U skladu sa Zakonom o zastiti potrosaca i definisanim zakonskim rokovima obavestavamo Vas da su Vasa reklamacija i zahtev odbijeni. U skladu sa clanom 55. Zakona o zastiti potrosaca imate mogucnost resavanja spora vansudskim putem posredstvom nadleznih tela: https://vansudsko.must.gov.rs/adrbodies Vas Gigatron"

Одговорио сам како је могуће да је тестиран ако је физички код мене и никад није дошао до сервиса. Зову ме из кол центра, чуде се нешто. Ко га зна колико рекламација и не погледају а одбију...

@pivarabip odgovarajuća tema:

Каква је банда овај гигатрон. Елем, отворили ми у радњи рекаламацију, нису хтели да дођу по тв, нисам могао да га однесем и на томе остало. Стиже мени порука на мејл:

"Postovani, Tokom testiranja uredjaja nije ustanovljena nesaobraznost koju ste reklamirali. Prema informacijama koje smo dobili od strane ovlascenog servisa, dijagnostikom nije utvrdjena nesaobraznost proizvoda. U skladu sa Zakonom o zastiti potrosaca i definisanim zakonskim rokovima obavestavamo Vas da su Vasa reklamacija i zahtev odbijeni. U skladu sa clanom 55. Zakona o zastiti potrosaca imate mogucnost resavanja spora vansudskim putem posredstvom nadleznih tela: https://vansudsko.must.gov.rs/adrbodies Vas Gigatron"

Одговорио сам како је могуће да је тестиран ако је физички код мене и никад није дошао до сервиса. Зову ме из кол центра, чуде се нешто. Ко га зна колико рекламација и не погледају а одбију...
To je kod njih po automatizmu. Dobices poruku da je prihvaceno,samo strpljenja.

Kad bude stigao,dobice istu poruku o odbijanju a onda ide prihvatanje.

Bolje da je ćutao. Kad dođe po televizor, nema ga a ima crno na belo da je tamo. Rezultat - zamenski uređaj uz izvinjenje što su mu zagubili njegov. 🙂

Inače, to im je neka fora. Valjda moraju u nekom roku da se izjasne. Tako su i meni u Tehnomediji poslali da reklamacija nije prihvaćena jer nije uočena neusaglašenost prjavljena na reklamacionom listu za mobilni, ali je stajalo da će u duhu dobre poslovne politike izvršiti dodatna ispitivanja. Onda je posle 7 dana stiglo da je uređaj popravljen.

Da bi dobili na vremenu, serviserima je prihvatljivija opcija da "pogreše" i napišu da je uređaj ispravan pa da ga posle poprave ukoliko je neispravan, nego da da napišu da je neispravan pa se ispostavi da je ispravan, a kupac ima traga i osnova da traži zamenski uređaj. Kako god se nama činilo, ima mahinacija i od strane kupaca, ređe, ali ima.

Nazad
Vrh Dno