Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

… izgleda da MTS nešto ne voli A1…
Koga to A1 voli u Srbiji? Sem Yettel-a? Sve sto ne voli, ratuje pa kupi, ili odmah kupi.
E sa A1 ide malo teze , ne smeju javno da ih pljuju, ali eto tihi rat raje vec 15 meseci. A1 besplatan mega plan mts uzvraca. Mogu misliti koliko im smeta kamicak (A1) u cipeli kad hodaju. Sva sreca A1 kompanija koju zanima profit a ne politikanstvo i kako doci do korisnika sa raznim promocijama. Kad to bude prestalo da se ide na pripejd ili da vatamo wi-fi i pricamo preko aplikacija. 😅

… za sada A1 dugoročnije planira, ali će (možda?!) jednog dana i oni krenuti da deru… za sada konkurenciji prave probleme, ali nama to odgovara…

S obzirom da sam prihvatio da ostanem u Globaltelu, ostala mi je i pripejd kartica od A1 predviđena za prenos, registrovana na moje ime. Šta nude novom pripejd korisniku kada je ubacim u telefon?

Da li to svima nude?
Imam broj koji sam iz yettela pre 2-3m preneo u globaltel pa me zanima da li bi ponudili to ako podnesem za prenos u A1
Izgleda da nude. Moja potrošnja je bila 0 na ovom broju. Samo održavanje kartice svaka 3 meseca. Čak nisam ni uplatio fripejd kada sam preneo iz A1 u Globaltel i nisam hteo 200 gb za prenos. Pozoveš ih i otvoreno kažeš šta želiš. To radiš zbog mega plana. Meni se zahvalili na iskrenosti i ponudili ovo. Možda bi mogao ostvariti ovo samo pozivom, bez pokretanja procesa prenosa.

Šta nude novom pripejd korisniku kada je ubacim u telefon?
Izgleda da više ne nude ništa. Ranije su se stvarno ponašale kao obične pripejd kartice, mogao je čak da se uzme i jedan Mega plan kao poklon dobrodošlice, ali su pre jedno mesečak dana počeli da ih blokiraju, verovatno zbog povećanog broja nerealizovanih zahteva za prenos u toku (pret)prazničnog perioda.

Ti svakako možeš da je ubaciš i vidiš šta će se desiti, ali nisu loše šanse da uopšte neće moći da se poveže na mrežu (uz poruku da broj nije dozvoljen), žalili su se na to već mnogi i u ovoj temi. Ukoliko se ipak poveže, očekuj da će raditi samo dolazni saobraćaj, budući da nemaš kredita, ali ne možeš ni da ga uplatiš, jer sistem blokira broj. Drugim rečima, čini se da sada u najboljem slučaju taj broj možeš da broj koristiš tri meseca za dolazni saobraćaj, jer se nakon toga suspenduje, a neko vreme kasnije i automatski deaktivira. Budući da ti tada stižu poruke, možeš čak da ga povežeš sa aplikacijom Moj A1, ali ona ništa neće prikazati, tj. pisaće neka greška, zaboravio sam tačno koja, a nemam snimak ekrana.

Svakako su nešto čudno uradili sa tim. Ako već ne žele da se privremeni brojevi koriste, ne znam zašto ih odmah ne deaktiviraju, kao što rade u slučaju uspešnog prenosa. Ovako je baš nejasno šta im je cilj. Da ponovim, sistemi za uplatu kredita uopšte ne vide te brojeve (isto važi za onlajn uplatu), a navodno ih ne vide ni u poslovnicama, tj. računari im javljaju da su brojevi nepostojeći. S druge strane, sistem za registraciju ih vidi kao registrovane, tako da je baš tehnička zavrzlama u pitanju.

Izgleda da nude. Moja potrošnja je bila 0 na ovom broju. Samo održavanje kartice svaka 3 meseca. Čak nisam ni uplatio fripejd kada sam preneo iz A1 u Globaltel i nisam hteo 200 gb za prenos. Pozoveš ih i otvoreno kažeš šta želiš. To radiš zbog mega plana. Meni se zahvalili na iskrenosti i ponudili ovo. Možda bi mogao ostvariti ovo samo pozivom, bez pokretanja procesa prenosa.
Da li si ti morao da ih zoves ili su oni tebe zvali po podnetom zahtevu za prenos u A1?

I meni uskoro isticu 2 broja na 12m besplatnom Mega planu u A1, pa razmisljam, sta i kako dalje...
Da li Globaltel daje neke povoljnosti za prelazak kod njih, van onih na sajtu, tipa niza cena Freepaid-a narednih par meseci, itd.?
Sta je trenutno najbolja varijanta?

I meni uskoro isticu 2 broja na 12m besplatnom Mega planu u A1, pa razmisljam, sta i kako dalje...
Da li Globaltel daje neke povoljnosti za prelazak kod njih, van onih na sajtu, tipa niza cena Freepaid-a narednih par meseci, itd.?
Sta je trenutno najbolja varijanta?
Mozda cete zvati A1 sa ponudom za prelazak na postpaid, 50% popusta na sve tarife 24 meseca (mene zvali mesec pre isteka i ponudili).....

Da li si ti morao da ih zoves ili su oni tebe zvali po podnetom zahtevu za prenos u A1?
Ja sam podneo zahtev, ali imam osećaj da bi izašli u susret i bez podnošenja istog. Probaj, ništa ne gubiš, a uvek možeš da ga podneseš do 31.1. do kada traje ova A1 ponuda.

Poslednja izmena:
Izgleda da više ne nude ništa. Ranije su se stvarno ponašale kao obične pripejd kartice, mogao je čak da se uzme i jedan Mega plan kao poklon dobrodošlice, ali su pre jedno mesečak dana počeli da ih blokiraju, verovatno zbog povećanog broja nerealizovanih zahteva za prenos u toku (pret)prazničnog perioda.

Ti svakako možeš da je ubaciš i vidiš šta će se desiti, ali nisu loše šanse da uopšte neće moći da se poveže na mrežu (uz poruku da broj nije dozvoljen), žalili su se na to već mnogi i u ovoj temi. Ukoliko se ipak poveže, očekuj da će raditi samo dolazni saobraćaj, budući da nemaš kredita, ali ne možeš ni da ga uplatiš, jer sistem blokira broj. Drugim rečima, čini se da sada u najboljem slučaju taj broj možeš da broj koristiš tri meseca za dolazni saobraćaj, jer se nakon toga suspenduje, a neko vreme kasnije i automatski deaktivira. Budući da ti tada stižu poruke, možeš čak da ga povežeš sa aplikacijom Moj A1, ali ona ništa neće prikazati, tj. pisaće neka greška, zaboravio sam tačno koja, a nemam snimak ekrana.

Svakako su nešto čudno uradili sa tim. Ako već ne žele da se privremeni brojevi koriste, ne znam zašto ih odmah ne deaktiviraju, kao što rade u slučaju uspešnog prenosa. Ovako je baš nejasno šta im je cilj. Da ponovim, sistemi za uplatu kredita uopšte ne vide te brojeve (isto važi za onlajn uplatu), a navodno ih ne vide ni u poslovnicama, tj. računari im javljaju da su brojevi nepostojeći. S druge strane, sistem za registraciju ih vidi kao registrovane, tako da je baš tehnička zavrzlama u pitanju.
Ovo mi je baš novo. Ovaj broj u Globaltelu na koji sam dobio Neo pozive, SMS i 30 gb je bio privremeni od A1 koji je u januaru prošle godine ostao kod mene kada sam prihvatio godinu dana besplatno 1000 minuta i 30 gb u Globaltelu. Videću kada istekne ovaj plan koji sam kupio, pa ću ubaciti karticu u telefon.

Pa eto, kako pomenuh, promena je nastupila u prethodnih mesečak dana, vrlo je sveža stvar. Što se tiče kasnijeg ubacivanja, čisto da napomenem da su te kartice aktivne samim uručenjem, tako da time ne odlažeš datum isteka (ako ti je to cilj), koji je tri meseca od dobijanja te kartice, a ne od ubacivanja u telefon. Ovo nije novina, i ranije je tako bilo, pa bi recimo i odmah mogao da pozoveš taj broj i dobio bi poruku da je korisnik isključio telefon, što je poruka vezana za aktivne brojeve.

Pa eto, kako pomenuh, promena je nastupila u prethodnih mesečak dana, vrlo je sveža stvar. Što se tiče kasnijeg ubacivanja, čisto da napomenem da su te kartice aktivne samim uručenjem, tako da time ne odlažeš datum isteka (ako ti je to cilj), koji je tri meseca od dobijanja te kartice, a ne od ubacivanja u telefon. Ovo nije novina, i ranije je tako bilo, pa bi recimo i odmah mogao da pozoveš taj broj i dobio bi poruku da je korisnik isključio telefon, što je poruka vezana za aktivne brojeve.
U pravu si. Ranije nisam obraćao pažnju na to. Osoba je isključila mobilni telefon ili je privremeno nedostupna. Sada pozvao taj privremeni broj. Sačekaću još 2 dana kada mi ističe mega plan pa javim.

Mozda cete zvati A1 sa ponudom za prelazak na postpaid, 50% popusta na sve tarife 24 meseca (mene zvali mesec pre isteka i ponudili).....
Pisao je ovde jedan clan, da su njemu ponudili 6m 100% , a ostatak ugovorne obaveze, 50% popusta za odredjene postpaid tarife....
Mozda bi mi takva ponuda za jedan broj i odgovarala...🙂 U tom slucaju, Neo Surf u proseku izadje 713din mesecno, a nisam pronasao neku prepaid varijantu po toj ceni i kolicini saobracaja...

Oni koji su bili na mega planu 12 +3 free nude 3 free +21 po 50% na neo 5, neo surf i neo 30. Info od danas.

Istice mi uskoro free megaplan 12 , snema nikave ponude za jos 3 meseca gratis...Zanima me sada koja je najbolja sledeca pripejd opcija? Ne bih da menjam brojeve , trenutno mi je glavni broj na A1 , drugi je yettel turisticki paket koji koristim dugo zbog neta ,trenutno se nakupilo 500gb.Tako da promena brojeva zbog nove A1 6meseca pada u vodu. Posto imam net na yettelu , trebao bi mi pripejd za pozive.

Isteklo ti 12+3 i sami ponudili? Bez da si pokrenuo prenos broja u drugu mrezu?
Do skora su davali 6x1 + 18x50% , znaci smanjuju popust polako.
U pitanju je bratov broj, pozvao 060 1238, bez prenosa, bez agenta, sve uradili preko telefona i mejla. On je uzeo neo 30 Možda bi mu ponudili i više za prenos ali je potrošio sadržaj mega plana(minuti) pa smo situaciju rešili odmah na ovaj gore pomenut način.

Možda se javi još neko sa drugačijim iskustvom.

Istice mi uskoro free megaplan 12 , snema nikave ponude za jos 3 meseca gratis...Zanima me sada koja je najbolja sledeca pripejd opcija? Ne bih da menjam brojeve , trenutno mi je glavni broj na A1 , drugi je yettel turisticki paket koji koristim dugo zbog neta ,trenutno se nakupilo 500gb.Tako da promena brojeva zbog nove A1 6meseca pada u vodu. Posto imam net na yettelu , trebao bi mi pripejd za pozive.
Da li globatel i dalje ima problema da ne stizu sms poruke verifikacije ili je sada to reseno?

Sta mislite da li bi A1 ponudio dobar plan ali na 30 dana ili samo nude postpejd ako podneses zahtev za prelaz?

Pošto koristiš Yettelov Turistički paket, zanima me da li se nepotrošenih 50 GB može sabrati sa aktivacijom novih gigabajta?
Unapre hvala na odgovoru

Kartica je bila aktivna od trenutka odbijanja prenosa. Inicirao ga u petak. Danas dobio promo paket od Globaltela. Ubacio A1 u telefon. Kod stiže za aktivaciju aplikacije, ali nema nikakvog sadržaja u njoj. Na *123# je moguće samo kupiti planove. Sačekaću 2 meseca i prebaciti je u Globaltel. 50 dinara na 3 meseca. Neka stoji u njihovoj mreži.

P.S. Čim sam izvadio A1 karticu iz telefona, proradio Volte na Globaltelu. Kakav će biti? Videću. Testiram danas.

Prilozi

• IMG_20260112_152828_861.jpg
    IMG_20260112_152828_861.jpg
    45.6 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_20260112-153941.png
    Screenshot_20260112-153941.png
    167.4 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Edit: Imam 2 Globaltel broja u telefonu trenutno. Na onom prenetom iz Jetela (069) Volte nikako da proradi. Navodno aktiviran. Ovaj sa promocijom koju sam dobio proradio odmah. Numeracija 061. Ima li to kakve veze, ko će ga znati?!

Edit: Imam 2 Globaltel broja u telefonu trenutno. Na onom prenetom iz Jetela (069) Volte nikako da proradi. Navodno aktiviran. Ovaj sa promocijom koju sam dobio proradio odmah. Numeracija 061. Ima li to kakve veze, ko će ga znati?!
Probaj da pozoves *801#
edit: sa kartice koja nema volte

Neće. Internet je na toj kartici 4G+ i kada krene poziv, spušta ga na G. Na ovoj prvoj je isto 4G+ ali ostaje 4G+ pri pozivu.
Za aktivaciju sacekaj malo mislim da se ne uključuje instant volte kad ukucas kod. A kod ovoga drugog mora da je bag sto ostaje 4G+. Trebalo bi da je tokom poziva samo 4G aktivan

Za aktivaciju sacekaj malo mislim da se ne uključuje instant volte kad ukucas kod. A kod ovoga drugog mora da je bag sto ostaje 4G+. Trebalo bi da je tokom poziva samo 4G aktivan
Možda i jeste samo 4G aktivan pri pozivu. Ne sećam se više. Isključio sam sve u podešavanjima i *# kodom. Pre toga je počelo da se dešava da kada pozivam a volte je uključen, zazvoni jednom i prekine se veza.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno