Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Na sajtu i dalje stoji da je (bilo) do 31. decembra, ali ne bi bio prvi put da neblagovremeno produže, tako da kažem.

Nzm kako je sad ali krajem novembra sam na kevinom telefonu i broju video tih 90 dodatnih dana i brže bolje aktivirao, možda je bilo dan-dva pre isteka starog plana.

Preneo broj i uzeo Mega plan 6m free, pitao u filijali za 100GB praznicnog poklona i receno mi da cu dobiti, aktivacija kaze u aplikaciji.
Trazim u aplikaciji nema, zvao podrsku kazu nemam pravo samo oni koji kupe Mega plan to dobijaju.
Samo ako kupis plan
Ja kupio na 1 broju gde ima nagomilanog kredita i ubacio karticu u jedan mifi da se trosi

I, jel dobio neko sa isteklim besplatnim Mega plan onu ponudu za još 90 dana ovih dana ? 😂
Meni 15. januara ističe 12 meseci.
Ne, sli sam dobio na Viber poruku da aktiviram Top plan😄
Imam još 20ak dana do isteka MP

Pošalji prigovor i traži da ti vrate taj saobraćaj.
To sam i uradio, druže. Vratili su mi saobraćaj, a evo i njihovog odgovora:

Pri poslednjoj aktivaciji internet dodatka, nenamernim previdom je izostalo da se sistemski dodeli i kvota za Zapadni Balkan usled čega je sav saobraćaj za ovu regiju obrisan. Prigovor smo usvojili i ovim putem molimo da primite naše izvinjenje.

Ne brinite, Vašem broju smo dodelili sve obrisane megabajte i, u trenutku obrade ovog prigovora, na raspolaganju Vam je 11.500,00 MB za Zapadni Balkan. Količinu preostalog saobraćaja možete proveriti u Yettel aplikaciji na početnom ekranu: http://ytl.rs/home-pre.

Hvala Vam što ste nas kontaktirali i pružili nam priliku da pomenuto ispravimo. Vaše obraćanje nam značajno pomaže da usluge dodatno unapredimo, na čemu kontinuirano radimo.

Istekao mi je A1 besplatni mega plan 12 meseci na jednom broju, i hteo bih da održavam broj sa povremenim uplatama, beše u Yettelu je najisplativije držati takav broj jer je dovoljno uplatiti kredit jednom godišnje? Ranije je bilo tako, da li se nešto menjalo?

Неко рече у Глобалтелу.

• Like
Reagovanja: uji
Globaltel ima foru da slanje kredita nekome produžava važnost, pa ako imaš dva broja ili znaš nekog u mreži, možete da razmenite sredstva i to je to, oba broja budu produžena bez novih uplata i bez promene stanja kredita. Ostalo je isto kao u MTS-u. Evo u nastavku tabelarno sumirano, pa još i linkovano na odgovarajuće izvore sa sajtova.

Važenje kreditaMinimalna uplataSuspenzija brojaVaženje kartice
MTS i Globaltel3 meseca200 dinara/12 meseci
Yettel2 meseca300 dinara/13 meseci
A13 meseca200 dinara4 meseca5+ meseci

Jasno je da je A1 najlošiji za održavanje broja u životu, što zbog toga što ga suspenduju mesec dana nakon isteka kredita, što zbog toga što zadržavaju pravo da ga ugase već nakon jednog meseca u suspenziji (to im je prema članu 11 aktuelnih opštih uslova, koje sam linkovao u tabeli). Yettel bih isto isključio zbog velike minimalne uplate.

Poslednja izmena:
Jasno je da je A1 najlošiji za održavanje broja u životu, što zbog toga što ga suspenduju mesec dana nakon isteka kredita, što zbog toga što zadržavaju pravo da ga ugase već nakon jednog meseca u suspenziji (to im je prema članu 11 aktuelnih opštih uslova, koje sam linkovao u tabeli).

Ili su možda pod deaktivacijom kartice mislili na deaktivaciju odlaznog i dolaznog saobraćaja, obzirom da na sledećem linku piše da se broj gubi tek posle 13 meseci.

Ne, to je nešto neažurirano, tako je bilo nekad, bilo je ljudi na forumu koji su u skorije vreme žalili na gašenje kartice znatno pre tog roka.

Upravo, tako da se ne bih u njih uzdao, tj. dozvolio da mi važan broj bude u A1 duže vreme u suspenziji. Traju, doduše, u praksi brojevi i više od pet meseci, zato sam u tabeli stavio plus pored broja, no nesigurno je to. Dobro je što ipak na sajtu negde piše i tih 13 meseci, pa može da posluži kao osnov za prigovor, ali bolje sprečiti nego lečiti.

A1 je definitivno nešto promenio u vezi važenja broja.
Ranije, kada bih na govornom automatu proveravao važenje broja, bilo je 13 meseci od dana od aktivacije kartice ili poslednje dopune.
Sada kad hoću da proverim kaže da mi broj važi do datuma isteka kredita.
Proverite i vi, ne verujem da sam izolovan slučaj. Pozvati njihov Korisnički i pritisnuti opciju 3.

@Bonafides
Sad kako sam procitao tvoj post, reko da proverim jedan broj , kredit je isteko 15 novembra, a besplatan mega plan oko 1 novembra. Ja celo vreme sta da radim sa tim brojem se mislim. Nije rezervni, a uplacivati tako na 3 meseca po 200 dinara kad nemam ideju reko neka stoji.
Kad zvao taj broj kaze suspendovani su dolazni pozivi. Proverim ga u aplikacjji stoji, kazem neka stoji pa videcemo. Kad sad udjem u A1 palikaciju nema tog broja , znaci da su ga uzeli. 😅
Definitivno ga sad brze uzmu i ne cekaju cak 13 meseci.

Juce mi je na 3 broja istekao megaplan free 12 meseci .. nigde nisu ponudili onih 90 dana dodatak free megaplan .. iskoristio sam nagomilani kredit da uplatim na mesec dana mega plan i dobio 100 gb poklon .. pa posle cemo da vidimo sta i kako ..

Djubrad.Na tri broja si arcio godinu dana,za dzabe i nisu hteli da ti daju da arcis jos.

Djubrad.Na tri broja si arcio godinu dana,za dzabe i nisu hteli da ti daju da arcis jos.
Dobro ali samo daju ono u kvoti da arcis, ne možeš preko kvote. To je isto mana. 10 GB je 333 MB na dan ama ha sto nije preterano puno ako koristis negde gde nemas wifi. Ali opet dovoljno da preguras dnevne avanture između fva wifi

Vratio bih ja vas na prepaid 2010😂😂
Eo idem u maxi da protestvujem sto mi me daju lovcenacki prsut za dzabe a kupujem tamo svaki dan

Dobro ali samo daju ono u kvoti da arcis, ne možeš preko kvote. To je isto mana. 10 GB je 333 MB na dan ama ha sto nije preterano puno ako koristis negde gde nemas wifi. Ali opet dovoljno da preguras dnevne avanture između fva wifi
Pa da,em dzabe em ne moze preko kvote🤣🤣🤣😉

Juce mi je na 3 broja istekao megaplan free 12 meseci .. nigde nisu ponudili onih 90 dana dodatak free megaplan .. iskoristio sam nagomilani kredit da uplatim na mesec dana mega plan i dobio 100 gb poklon .. pa posle cemo da vidimo sta i kako ..
Imojima istekao, ali bez tog poklona.
Koja je opcija najpovoljnija sada? Mogu i da im prebacim broj u drugu mrežu.

Vidim u A1 ima Mega plan za 1000 din i dobije se 100GB, da li ostaje 100GB ako se posle aktivira jeftiniji Top plan od 700 din? To je poklon, logično je da ostane?

Supruzi ističe danas ili sutra, takođe nema dodatnog poklona. Aktivirao sam joj Dobar plan, pa će podneti zahtev za prenos u Globaltel.

Vidim u A1 ima Mega plan za 1000 din i dobije se 100GB, da li ostaje 100GB ako se posle aktivira jeftiniji Top plan od 700 din? To je poklon, logično je da ostane?
1768035150723.png
Kao i sva "sitna" slova, formulacija je prilično nejasna. Da li važi do kraja tog jednog Mega plana koji aktiviraš ili važi sve dok aktiviraš Mega plan u kontinuitetu. Sudeći po poslednjoj rečenici, ja bih ipak rekao da tih 100 GB važe samo 30 dana.

Pokrenuo prenos nekorištenog broja iz Globaltela u A1 juče ujutru. Mislim da neće ni zvati za ostanak u mreži. Broj je samo bio redovno dopunjavan sa 50 dinara. Dobiću ponovo 6 meseci mega plana 🤞😁

Supruzi ističe danas ili sutra, takođe nema dodatnog poklona. Aktivirao sam joj Dobar plan, pa će podneti zahtev za prenos u Globaltel.

Pogledajte prilog 522809
Kao i sva "sitna" slova, formulacija je prilično nejasna. Da li važi do kraja tog jednog Mega plana koji aktiviraš ili važi sve dok aktiviraš Mega plan u kontinuitetu. Sudeći po poslednjoj rečenici, ja bih ipak rekao da tih 100 GB važe samo 30 dana.
Važi do kraja jednog mesečnog Mega plana u kome si ga aktivirao. Kada započne novi mesečni Mega plan imaš opciju da ga ponovo besplatno aktivaraš.

Pokrenuo prenos nekorištenog broja iz Globaltela u A1 juče ujutru. Mislim da neće ni zvati za ostanak u mreži. Broj je samo bio redovno dopunjavan sa 50 dinara. Dobiću ponovo 6 meseci mega plana 🤞😁
Da odgovorim sebi, zvali me iz Globaltela i ponudili 6 meseci NEO pozive i SMS i 30 gb bez uplaćivanja kredita. Prihvatio. 🎉😁

Nazad
Vrh Dno