Antene i B535 sam povezao sa CFD-400 kablovima. Tu mislim da sam usao u opasnu zonu, mora dobro da se pazi jer na tim slabijim ruterima kao sto je 535, SMA konektori su slabo pricvrsceni, mozda ih samo lem drzi na ruterskoj PCB (ne znam ali imao sam otkidanja konektora u proslosti) a CFD-400 kablovi su kruti, debeli i teski. Odvrtanje i zavrtanje kablova na ruteru mora vrlo pazljivo da se odradi. Mislim da nisam puno dobio sa -400, mogao sam verovatno i sa -200, al sad sta je tu je.Pogledajte prilog 521647
dve ovakve sad imam, pod uglom od 90 stepeni. E sad, ja sam oko 20 km od centra Beograda, a ove antene, iako odlicne, prilicno siroko hvataju, pa mi dolazi do skakanja sa jedne BS na drugu , cesto. Zato sam narucio ove druge antene: Pogledajte prilog 521648
One su usmerenije pa ce "skakanje" da se minimizuje. Uz to planiram i jaci ruter CAT12 verovatno. Inace Nedis antene preko kupujem prodajem, a ove panelne ima i tamo a i po radnjama online.
Nedis su prva liga, jesu oko 70 e ali su i za 5G pa ako menjam ruter, antenu necu morati 🙂Uf ove yagi izgledaju poprilično zgodno. Nije ni cudo da ti rade. Ja mojima isto kontam iskrinu antenu doduse za TV da uzmem. 40 km i dva brda imam do tornja. Tako da za mobilnu telefoniju ovo je Overkill lagano...