Kako si znao, možda si ti moj prijatelj? 😄Da pogodim, laze mu +2 stepena? Ja iskreno ja to navikao, moze da se resi setovanjem offseta, ali se i to pokarabasa ako se klima iscupa iz struje (mora ponovo da se setuje)
Pitanje, za obojicu: jel greši i leti i zimi, ili tačno meri samo prikazuje brojku uvećanu ili umanjenu za stepen-dva?Moja gresi stepen,na 22 stavim ako hocu 23.
Ako uopste na to mislis zbog termometar onda:Gde je najbolje da zalepimo termometar? Pitam jer moja klima drugog proizvođača ima vidljivu rupicu sa desne strane za merenje temperature.

Uzeo sam je pre 20tak dana tako da na hladjenju ne znam dal masi,meni stoji sobni termometar pored kreveta na komodici i prema njemu se orijentisem,22 na klimi je 23 sobna temperatura i odrzava vrhunski.Kako si znao, možda si ti moj prijatelj? 😄
Pitanje, za obojicu: jel greši i leti i zimi, ili tačno meri samo prikazuje brojku uvećanu ili umanjenu za stepen-dva?
Tako je neka priča bila leti za stepen-dva ali ja sam mislio da je do toga jer imaju visok plafon a razlika između temperature vazduha na plafonu i podu može barem 2 stepena da bude.
Gde je najbolje da zalepimo termometar? Pitam jer moja klima drugog proizvođača ima vidljivu rupicu sa desne strane za merenje temperature.
Na to sam mislio, hvala. Prijatelj ima dve AERI klime pa ću da javim za par meseci koliko se kod njega razlikuje temperatura.Ako uopste na to mislis zbog termometar onda:
Kad nema rupice onda od prilike ovde (crveno)
Kad ima rupice onda na tu visinu gde su rupice sa strane (plavo) ---> ako mislis da uporedis temp. kad pali/gasi klima i koliko masi itd. 🙂
Pogledajte prilog 512206

Kapiram da je -15 neki granični slučaj za lokaciju. Šta predlažeš onda za recimo tih teoretskih -15c, a najčešće oko 0 će biti.Za očekivanih -15 se ne kupuju klime iz budžet segmenta
Taj Fujitsu Nordik je TOP. Doduše im sad i noviji model KHCANKapiram da je -15 neki granični slučaj za lokaciju. Šta predlažeš onda za recimo tih teoretskih -15c, a najčešće oko 0 će biti.
Da li je ovo bolja opcija: FUJI 12LMCCB Nordic? Skuplja je ~280e.
Kod mene samo 3 df za celu noc.Danas pakao sa ovom klimom. U defrost ide na pola sata i traje 10 min.. Ne mogu se ugrejati zbog prokletog DF.
Ako navejava sneg na nju, napravi joj krov.Danas pakao sa ovom klimom. U defrost ide na pola sata i traje 10 min.. Ne mogu se ugrejati zbog prokletog DF.
Ne pokaze svaki DF na grafikonu.Kod mene samo 3 df za celu noc.
Evo danas ne pada sneg uopste i opet ista prica.Ako navejava sneg na nju, napravi joj krov.
Na koju temp drzis klimu i koliko ti trosi kad je 0 ili -1?Evo danas ne pada sneg uopste i opet ista prica.
Kod mene mora da pokaze svaki jer nemam izolaciju a posto df traje 10 minuta dosta se i ohladi prostorija i onda uvek radi na oko 1000w da nadoknadi 10-15 minuta,to je nemoguce da ne pokaze grafikon.Ne pokaze svaki DF na grafikonu.
Preslaba je definitivno. Ja kod mene sam prosle god grejao 80 kvadrata neizolovanih sa jednom hisense nordic i izdrzavala je do 3 stepena. Posle kako opada temp gubitci veliki ona radila pun gas + vlaznost o nakupi se i ode u df i onda krece krug ocaja opadne temp ona opet na max i tako sve dok nisam ugradio jos jednu klimu. Jedini nacin da smanjis df jeste da spustis na tipa 21-22 da se ona rastereti malo ili da upalis neki norveski radiator da joj pomogne. Ona bi mogla da greje 60 kvadrata da je Izolacija full a to je temelj 15cm stirodur metar u zemlju 10cm stirodur u pod, 20cm zid i 20cm tavan vuna + pvc troslojni a takve kuce imaju 1% ljudi u nasoj zemlji.60 kvadrata. Kuca sa izolacijom, ali su svuda okolo spoljni zidovi. Ocigledno se muci sa ovim padom temperature. Razumem da ako joj je prevelik zalogaj da se muci, ali da li zbog toga ide u cesti defrost? Kakve veze ima odledjivanje SJ sa tim?
Kod mene je ta izolacija samo nemam na pod izolaciju imam 3 cm stirodur, ostalo je dul sa hisense x pro grejem 40m2, na 24-25 (starija osoba je u pitanju )Preslaba je definitivno. Ja kod mene sam prosle god grejao 80 kvadrata neizolovanih sa jednom hisense nordic i izdrzavala je do 3 stepena. Posle kako opada temp gubitci veliki ona radila pun gas + vlaznost o nakupi se i ode u df i onda krece krug ocaja opadne temp ona opet na max i tako sve dok nisam ugradio jos jednu klimu. Jedini nacin da smanjis df jeste da spustis na tipa 21-22 da se ona rastereti malo ili da upalis neki norveski radiator da joj pomogne. Ona bi mogla da greje 60 kvadrata da je Izolacija full a to je temelj 15cm stirodur metar u zemlju 10cm stirodur u pod, 20cm zid i 20cm tavan vuna + pvc troslojni a takve kuce imaju 1% ljudi u nasoj zemlji.
Teraj sa ON/off sve dok be zaledi u pocne da lupa ventilator. Spremi se za jos jednu da nadomestis. Ako ti vec DF-ovi idu na zivac i oces nesto sto bas retko ide u Df Hisense nordic stari model njega imam dva komada, za novi nisam siguran. Zna i ona naravno da ide u Df al ako je rasterecena kad trosi od 300-600w jednom u 24h 🙂Evo uključio sam on/off klimu sa druge strane. Rasteretio je malo i vec se bolje ponasa. Ide u defrost ali redje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari