Šta je novo?

PlayStation 5 - Šta treba znati o prvom uključivanju, korišćenju i održavanju

E to već ne bih znao, neko je uzimao, ne secam se ko, ima u temi za popuste i akcije na PSN čini mi se. MK1 znam da nema kod Japanaca, ostalo se ne secam.

Batalite više japance. Na indian store-u prolaze naše kartice. Samo linkate na akaunt. MKX 3eu, MK11 3eu, MK1 5eu, UFC5 6eu...Metro Saga 5eu... I sve na engleskom.

Inače, Ištvan (ili njegova žena) su me ispoštovali za Sony. Dobijen novi.

I šta ćemo sad. U Srbiji sve više indijaca🙂

Ma smaraju oni hijeroglifi ali voice search radi pa nije tolika prečka.

Registrovah se prvi put na PSN kao Indijac, ista procedura kao i za USA, uzeo PS+Deluxe, mesec dana probno, pa će vidimo...
uplatio preko Raifaizen Virtuon kartice (kartica za plaćanje preko neta, uvek malo € na njoj),
1 mesec PS+ Deluxe trenutno 849 rupei, skinulo 8,14 €
verovatno ću posle preći na PS+ Extra, ne vidim neke prednosti Deluxe verzije.
😎

Poslednja izmena:
Хоћу да направим Турски налог, излази ми ова грешка WS-119655-5.
Синоћ направио Индијски налог и све прошло ок.

За нам председник није ортак са њим.

Dobro vece!
Srecna Nova godina svima....
Dakle, za poklon klincima PS5 sa dva kontrolera. Procitali smo uputstvo, procitali na prvoj strani prvi post...sve super objasnjeno.
Imamo zelju da se povezu sa drugarima online i shvatili smo da na jednom od navedenih sajtova kupimo gift card za wallet i time kupimo ps extra.Ti sajtovi koje pominjete g2a, eneba itd je samo za gift card? Tu se ne kupuje taj ps plus ili igrice? Negde smo procitali, na nekoj strani da to nije sigurno tj.da kodovi mogu i da ne rade?

Ono sto nas interesuje je da li, ako otvorimo naloge us i uk, suludo je kupovati dva ps+extra tj. za svaki otvoren nalog. Gde preporucujete da je bolje da uzmemo? A u poslednjim postovima pominjete i Indiju kao opciju...shvatili smo da se tu kupuje sa nasim platnim karticama i da je povoljnije.
I jos jedno pitanje, ako kupimo ps+extra na us nalogu, a recimo neku igricu na uk nalogu, da li bez obzira sto su razliciti nalozi oni mogu da se povezu sa drugarima i igraju tu igricu?

Izvinjavamo se ako se malo frljamo sa nazivima i pogresno imenujemo, i sami se jos upoznajemo.

Neko je na nekoj strani pomenuo i allkeyshop kao mogucnost trazenja najpovoljnijih ponuda, a da li su svi sajtovi preovereni ili vi neki preferirate?

Da li nam pre prvog prikljucivanja jos nesto preporucujete na sta treba obratiti paznju?
Nesto je pisano i o family delu gde klince mozemo kontrolisati, ali shvatili smo da nam za to treba nasa platna kartica...pa valjda ce se vremenom sve razbistriti, jer je trenutno sve jedna velika konfuzija🙂

Radiće kodovi sa tih sajtova. G2A, Eneba, cdkeys (sada Loaded) su provereni i eventualna poruka pri kupovini da taj kod neće raditi na tvojoj lokaciji je zato što ne postoji srpska PSN prodavnica. Tako da kupuješ dopunu za region na kom je nalog i to je to.

Region na kom ćeš kupiti pretplatu biraš po želji tj. gde ti je povoljnije. Većina ima USA ili tipa taj indijski, Japan, Turska...

Što se tiče kupljene igre na drugom nalogu, ona će raditi online i na glavnom na kom ima te drugare sa kojima igra.

U suštini samo lagano, uhodaćete se. Ovde u temi ima dosta korisnih informacija da se savladaju prepreke. Sve najbolje u Novoj.

Napravio sam nalog na Indiju, uplatio extra paket 3 meseca, direktno u story, sve proslo iz prve. Da li je jeftinije tako kupovati direktno, ili moze da bude neka akcija, pa da izadje jeftinije preko tih sajtova i kodova?

Dobro vece!
Srecna Nova godina svima....
Dakle, za poklon klincima PS5 sa dva kontrolera. Procitali smo uputstvo, procitali na prvoj strani prvi post...sve super objasnjeno.
Imamo zelju da se povezu sa drugarima online i shvatili smo da na jednom od navedenih sajtova kupimo gift card za wallet i time kupimo ps extra.Ti sajtovi koje pominjete g2a, eneba itd je samo za gift card? Tu se ne kupuje taj ps plus ili igrice? Negde smo procitali, na nekoj strani da to nije sigurno tj.da kodovi mogu i da ne rade?
Bolje odaberi Indiju umesto USA i UK , to mora prvi put kad biraš i registruješ se na PS network, pretplata je tad jeftinija, recimo ukupno 3 meseca playstation+ extra oko 19 € ili godinu dana trenutno oko 64€, prolaze naše internet platne kartice i za indiju možeš direktno kupovati, ne treba gift card.

Poslednja izmena:
Iii jos pitanja..ako smo shvatili glavni nalog da bude indijski? Da li to vremenom se moze menjati, tj.kad se otvori vise naloga menjas koji je glavni? I sta znaci uopste glavni?
Ako mi kupimo taj ps plus (koji se najvise isplati ovih dana?🙂) i deca krenu da instaliraju te igre koje su besplatne, pa i mi stariji, gde ce se drzati sve te igrice tj.da li to postoji kao neka biblioteka preuzetih igrica (sto znaci kao nekada davno diskete 😂) i onda "instaliramo" na disk? Sto znaci, kad zelimo da oslobodimo mesto, brisemo igricu? Gube se skorovi?
Nas disk je 1 tb i ako jedna fifa zauzima 50gb, to znaci da ne moze bas puno da se instalira i opet ako smo dobro procitali, sto vise preopterecujemo disk to ce slabije raditi, tj pocinje da koci?
Jos nismo ni otvorili ps od straha da nesto ne pogresimo 😀
I jos jedno pitanjce...kako da napravimo decije naloge? Da svako ima svoj, a da opet zajedno mogu igrati? Jel to u istom nalogu gde je i nas nalog tj. da mi imamo wallet, oni ne 😀
Mozda upravo sto mi preporucujete Indiju kao opciju za nalog mogu karticom da platim tih 0,5 karticom, jer smo citali da taj family acount neko od clanova nije mogao da otvori jer nije mogao da plati karticom?
Izvinite na konfuziji, tako je trenutno i u nasim glavama 😵‍💫

Главни налог је онај који си ти направио, код мене је USA и то је први налог.
На њему су моје игрице, односно које је играм, мој профил. Син има свој налог за свој профил.
Ја сам куповао игрице са налогом, а онда опет играм на првом налогу.
Ту ти је сав прогрес, трофеји, напредовања.
Неком није битно, неком је битно.
Имаш више налога, више игрица са различитих налога, све играш са првог, бар тако ја.

Ако немате меморије неће моћи много игрица инсталирати.
Fortnite заузима преко 100GB,
Све што скине буде на меморији, па и диск верзије.

A kako vi resavate problem manjka memorije?
Kupovina eksternog diska ili kako? Ili se brisu igrice da bi se oslobodila memorija,? Verujem da poatoji neko resenje da nisi ogranicen na broj igrica koje igras.
Bas je sve konfuzno.. 😂
Osecam da ce se igrati 3-4 igrice, a ja pitam za 50 plus igrica.

Dakle, glavni nalog je nas odraslih i taj preporucujete da bude from India?
I Koji ps plus paket je dovoljan za nas pocetnike u ovome, ali iskusne u igricama (paaaa u stara vremena)? 😎

I sta znaci glavni nalog?
Oni koji su instalitali jos pre 2-3 godine uglavnom imaju usa ili uk nalog (kao i sto pise u prvom postu), ima li to prednosti u odnosu na Indiju?
Da li Indija da bude prvi taj, glavni nalog? Da nesto ne zeznemo?
I koji grad u Indiji stavljate,ima li i tu neke razlike? 😁
I jos jedna stvar nije jasna...ako ja uzemem indijski nalog i stavim ps plus u indiji, meni taj ps plus ne vazi na deugim nalozima? Skidam igrice koje su u tom trenutku dostupne u Indiji ili je svuda isto?

A kako vi resavate problem manjka memorije?
Kupovina eksternog diska ili kako? Ili se brisu igrice da bi se oslobodila memorija,? Verujem da poatoji neko resenje da nisi ogranicen na broj igrica koje igras.
Bas je sve konfuzno.. 😂
Osecam da ce se igrati 3-4 igrice, a ja pitam za 50 plus igrica.
Problem manjka memorije nije nešto specifično za Playstation 5, isti problem je i na Xbox konzoli ili PC-u. Igre su postale poprilično glomazne a cena brzih SSD uređaja nije baš toliko povoljna da se instaliraju oni modeli velikog kapaciteta. Za to proširenje memorije od 8TB treba izdvojiti blizu 1000 evra a to je ipak za većinu korisnika preskupa investicija. Za Xbox konzole je još skuplja investicija, 4TB expansion card se može naći za nešto manje od 600 evra.

Ја сам пре две године купио Kingston Fury renegade 1T, тад је био 11.200, сад видим да је 22/25.000, значи скоро дупло.
Питање је колико вам се исплати.

То је SSD mv који се убаци у конзолу и прошири се меморија.

Oook, krenuli...otvorili us i indijski nalog. Hteli i UK zbog parental kontrole, ali trazi age verification-traze mobilni ili id face i odustali, imace svako od njih nalog kao odrasli, pa cemo videti.
Zanima nas cloud streaming na ps +deluxe da li moze sa us naloga da radi h Srbiji? Tj.da li postoji neko ogranicenje? Negde mi je ostalo u glavi da moze samp ako postoji vpn, jer ne dozvoljavaju po drugim drzavama ili je to vezano za cloud storage? 😵‍💫
Ako neko ima, da li su sve one igre iz tog cloud strramjming kataloga besplatne i dostupne?

Striming igara radi normalno, nikakav VPN nije potreban, ali će raditi samo sa naloga na kom je aktivna Premium/Deluxe pretplata (glupa logika i ograničenje Sonija, ali tako je za sada).

Da, skroz sam smetnuo sa uma da ima ograničenja u tim regionima u odnosu na Premium.

U pravu ste, samo premium ima streaming.
A da li ako platimo pretplatu na us nalogu svi nalozi, pa i oni iz drugih drzava imaju online?
Sta je zapravo problem....imamo us i indijski nalog trenutno, stali smo jer moramo napraviti sada deci po nalog...hoce svako svoj. Necemo parenteral control, da ne bi decu vezivali za indijski nalog (us trazi 0,5 dolara karticom sto je nemoguce), a to pukne jednog dana od masovne virtuelne migracije Srba u Indiju.
Ako kupimo na us nalog premium pretplatu (da vidimo kako to funkiconise uopste) da li svi na us nalozima imaju da igraju sa drugarima online tj. Da se povezu sa drugarima ili samo taj nalog koji ima pretplatu.
Apsolvirala sam za igrice, ali za ovo mi nije jasno...
Koliko vidim, ovde forumasi igraju za sebe, a mi ovaj muceni PS5 treba da podelimo na 3-4 osobe 😂😂😂
Aj nema veze, nek bude na 3, ja cu se vec snaci.

Pravite svakom detetu zaseban nalog. Svi će imati online pristup, samo će nalog na kom je kupljen imati stream. Ostalo sve radi na svim nalozima.

Nazad
Vrh Dno