Šta je novo?

PlayStation 5 - Šta treba znati o prvom uključivanju, korišćenju i održavanju

Znam da je zamenim, nije problem mi rastaviti ceo dzojped i sastaviti, nego sam imao 2 losa iskustva sa Alija pa reko da se ne zeznem ponovo 🫣

Ja sam na KP našao oglas za zamenu baterije na dualsense.
Stavljena je baterija sa duplo većim kapacitetom u odnosu na originalnu.
Mislim da je bilo 1300 din ukupno (baterija + zamena).
Nemam živaca ni volje da se sam zezam sa tim, lakše mi je bilo da odnesem.
Zaista drži dugo, nisam merio ali utisak mi je sigurno bar 6-7h igranja.

Drugi kontroler (onaj što je došao uz konzolu) mi i dalje završava posao. Iako je i njemu opao kapacitet baterije, to i dalje prihvatljivo, drži 2h+.

Ako ne odlučim da menjam konzolu za Pro verziju (a sve više naginjem ka Pro), uradiću i na njemu zamenu baterije i analoga na hall effect.

Razmišljam o Pro jer mi je sve realnije da PS6 neće izaći pre 2029, a mislim da će i PS5/PS5 Pro uskoro da dobiju novo poskupljenje usled RAM i SSD/NVME krize.
Ti si se ladno probudio i prevagnuo 🤣 ili si zaspao sa odlukom nema treće

Pa bukvalno, čuo lepe vesti na poslu, petak jutro, moralo je odmah da se počasti 🥳 Ovaj januar je lepo krenuo (RTX 5080 + Pro)
Plus, kako je krenulo dolazi vreme kad će tih 2TB u konzoli da vredi kao 70% Proa. Ne bi me čudilo d uskoro sve konzole odu gore 30%

Istom logikom sam se vodio. Pro uopšte nije bio neophodan, ali RAM i storage luduju sa cenama, ne vidim da skorije može jeftinije da bude nego sad, plus sam zakačio BF popust u momentu kupovine.

Šta je ovo? HR nalog? Jel ga ima neko? Kako se registrovati?

1000029179.jpg

Da. Dopuna za hrvatski PSN.

Pa bukvalno, čuo lepe vesti na poslu, petak jutro, moralo je odmah da se počasti 🥳 Ovaj januar je lepo krenuo (RTX 5080 + Pro)
Plus, kako je krenulo dolazi vreme kad će tih 2TB u konzoli da vredi kao 70% Proa. Ne bi me čudilo d uskoro sve konzole odu gore 30%
Kako se niko jos nije setio da se vratimo na rezanje diskova (blu ray, cega god) 😆

Podržavaju neki regioni našu karticu, plaćanje preko PayPal ili Apple Pay, ali ćeš morati sam prvo da proveriš sa svojom karticom jer zavisi od banke. Za početak napravi USA i indijski nalog i probaj na njima.

Eeee zdravooo...dugo nas nije bilo.
Osnovne stvari smo kolilo-toliko savladali.
Djomla je divan komsija ovde u Indiji, a cena lubenica skace iz casa u cas.
Elem, doslo je vreme za obnovu psplusa posto smo probno uzeli samo mesecno.
Prvi put smo uzeli preko US naloga (on je glavni), a sad bi mozda uzeli preko indijskog.
Pitanje: da li napredak u igrici ostaje iako je druga drzava ili da bi se zadrzali ti skorovi moramo nastaviti na US. Uglavnom pitamo za igrice koje strimujemo...
Pozzzz

Progres instaliranih igara ostaje na onom nalogu na kom je igrano. Ali što se tiče striminga, ne bi vam bilo sačuvano, jer ta mogućnost može samo na nalogu sa aktivnom PS Premium pretplatom.

Dodao bih da neke igre neće prepoznati save US/Indija bez obzira što su vezane za nalog, sistem ih vidi kao druge igre (testirao na GOW i Spiderman-u TR/US nalozi).
Što se pretplate tiče, prošle godine je krajem februara bilo sniženje, pretpostavljam da će i ove. Ako Vam je bitan steam, onda samo premium tj US acc @Family

A sta ako uplatimo recimon sada meaec dana i u toku trajanja clanarine pojavi se ponuda sa popustom, da li u toku trajanja te nase clanrine mozemo dokupiti 6-mesecnu ili godisnju clanarinu po aktuelnoh snizenoj ceni?

Zavisi od same ponude u tom trenutku. Ona može biti da je samo za korisnike bez aktivne pretplate ili recimo ako se radi upgrade na skuplji paket. Ako vam ne gori sačekajte da bi bili sigurni, obično je polovinom ovog meseca bilo popusta za PS Plus.

Ako je pretplata aktivna, nema pravila. Nekom ponude da kupi godinu dana sniženo kao ostalima, nekom ništa, nekom daju popust na upgrade na Premium/Deluxe za preostalo vreme, neko dobije random popust -20%, bukvalno je kako algoritam odluči. Najsigurnije je da nemaš aktivnu pretplatu i sačekaš. Sad krajem februara oko Lunar New Year će verovatno biti popusta kao što je bilo za Black Friday.

Pozdrav svima. Imam problem, ne mogu da kupim nijednu igru od petka na PS Store karticom, kada idem Purchase izbaci mi “An unidentified error”. Isti problem ima i moj drug. Da li je neko upucen sta se desava i kako resiti ovo ? Hvala !

Који налог је у питању, која картица?

Ни код нас више не пролазе наше картице на индијском, турском налогу, за остале не знам.
Ни на УСА ниси могао куповати игрице преко store, већ са допунама.

Исто од пре неки дан.

Ne rade kartice kako treba danima ljudi pišu. Nisam probao ali vidim po poruka. Doduše naše za Katar je bio jedan post, mozda je isto tvoj.

Ne rade kartice kako treba danima ljudi pišu. Nisam probao ali vidim po poruka. Doduše naše za Katar je bio jedan post, mozda je isto tvoj.
Bukvalno kada pokusam da npr dodam opet karticu u Sony izbacuje error takodje, ne samo pri kupovini. Izgleda kao da je Sonyjev payment service totalno zakazao.

Sta se desava prilikom pokusaja kupovine na us nalogu preko apple pay-a?

jel probao neko Pay Pal možda? poslednju kupovinu sam obavio tako na US regionu

Nazad
Vrh Dno