Šta je novo?

Arc Raiders

Pocelo je. Nazalost, poslednje 2-3 nedelje sam bas igrao sa skupim loadout-ovima i gubio 100-150k po rundi, inace bi bilo 5milki lagano.
Jedno vece sam spucao preko milion inventara 🙂
Ali, za ovih par dana sam siguran da cu moci da nagruvam na 5 milki.

1765981154629.png

Ostavio sam i blueprinte koje cu da sacuvam kod drugara, vecina su plavi i roze, sa zlatnim snaphook-om, a juce nasao jos jedan i dao drugaru.
Juce sam u jednom raidu nasao 4 blueprinta u krugu od 100m. Dosta sam ih i prodao, jer mi ne trebaju...Il Toro nijedan nisam napravio recimo, pa necu ni da cuvam bp.
1765981263621.png

Ma neigra on radi sebe već radi društva 😛

Fenomen benčmark foruma

ispunio sam zadatak, coveka zbog kojeg sam uzeo igru, koji se kunuo u nju kao u igru godine 2025g u najavi, kako bi ga zahebavao (boga kunem sto nema friendly fire da ga jos vise ukanalim), sacekao sam da kaze da je igra totalno smece i da ce je deinstalirati. sad vise ne moram ni da je igram. kraj. zadatak ispounjen 😀

Izvukao 28 blueprinta najbitnijih kod drugara, prodao 20ak i spreman za reset 🙂

1766361899228.png

Dobija se i zvezdica iznad imena, worth it! 😀

Skoro pola miliona igrača, već sada igra oko 430k igrača. Ja pauzirao malo sa igranjem, jel to verovatno zbog ovog zimskog update-a?

Zato sto je dobra?
Zato sto je community dobar?

Nema veze sa update-om.

Igra je definicija dobrog igranja, dobrog provoda, gde vecina stvari radi kako treba, i gde je vecina stvari uradjena kako treba. Ljudi su seli u uradili igru na greskama ostalih, nije bilo tesko.

Kao keksic balavom detetu iz ruku.

A tako i treba, sad cemo doziveti pad jedne pa druge pa trece igre, sto se vec desava ako ste ispratili, u ostalim igrama ostace zamo zagrizeni bajati fanovi koji za bolje ne znaju.

Sto se mene tice ocena igre 8.5/10. Treba da se sredi malo, bice lagano 10/10, u sta ne sumnjam jer te u ovoj igri, za razliku od ostalih, ne napada toksican comunity kada nesto kazes lose za igru, vec su fer a i sami devovi slusaju igrace.

Edit: btw vec par dana pucaju serveri kolika je navala na igru, to sve govori. 🙂

Drugar koji ima 350 sati u Huntu i voli tu igru, sada je dostigao tu cifru u Arc Raidersu, a meni kao nekome ko prvi put igra extraction shooter, igra je fenomenalna, imam 309 sati trenutno.
Dosta igramo Arc i nije nijednog trenutka bila dosadna.

U top igrara koje sam igrao, pored red dead redemption 2, baldurs gate 3, elden ring, cyberpunk, zleda, god of war, tsushima...

Igra je definicija MP igre kakva treba da bude i jedno, 15 godina je ispred mnogih drugih.

Igrao sam do skoro warzone, ali me je tako smorio, probao BF dobar ali je igra na istu foru kao cod (ostale mp igre nisu ni vredne pomena), a arc je slicno, ali nesto sasvim drugo, sam vajb u igri i sve, bas je dobro odradjeno, nema OP oruzija, MM je vrh, parama mozes samo kozmetiku da uzmes, skroz si kompetitivan kao i ostali igraci nema tog dizbalansa da te neko sije, nema OP opreme i ostalih gluposti gde ljudi sa kesom siju one koji nisu platili.

Ima par problema koji mi se ne svidjaju recimo sto me baca na mapu pred kraj kad je sve lutovano, nisam razumeo foru u tome, ima po koja tekstura negde bag i to, sto je skroz razumljivo, to pucanje na serverima, kapiram da se nisu nadali da ce biti tolika navala ali treba to da srede.

Al to je kad neko ima osecaj i zna sta radi i nisu mu pare na prvom mestu.

Probao sam i finals pre jos, igra je dobra ali not my cup of tea, kapiram da je za mladju publiku.

Drugar koji ima 350 sati u Huntu i voli tu igru, sada je dostigao tu cifru u Arc Raidersu, a meni kao nekome ko prvi put igra extraction shooter, igra je fenomenalna, imam 309 sati trenutno.
Dosta igramo Arc i nije nijednog trenutka bila dosadna.
nije taj ni zagrebao Hunt po povrsini 😀
1766969507820.png
Hunt mogu da igram 8-9 sati bez prekida, dok mi ARC dosadi vec posle sat sat i po.
Ne kazem da je losa, svako ima svoj ukus i sta voli da igra, ali po mom ukusu, nije to ni prismrdeti Huntu, Hunt ima daleko najuvrnutiju ideju i izvedbu ikada za jednu MP/extraction shooteer igru, plus autenticna oruzija, plus sto mozes da izvodis sunjanje i postavljanje zamki, zaseda i ostalih smisalica na napodlije moguce nacine, i nista od orizija nije OP, jer svako moze da uzme pusku kao i svaki drugi igrac, a arsenal je zaista ogroman.....

Obicno ljudi koji su toliko zaludjeni jednom igrom, nalaze previse nerealnih mana drugim igrama, jer nisu kao ta koju igraju. Nisam rekao 350h kao veliku cifru, nego da voli tu igru, a da je za toliko godina igrao kao Arc za 2 messca 🙂
I jos bi tu sati bilo, nego ne igramo solo skoro uopste.

Obicno ljudi koji su toliko zaludjeni jednom igrom, nalaze previse nerealnih mana drugim igrama, jer nisu kao ta koju igraju. Nisam rekao 350h kao veliku cifru, nego da voli tu igru, a da je za toliko godina igrao kao Arc za 2 messca 🙂
I jos bi tu sati bilo, nego ne igramo solo skoro uopste.
uopste ne nalazim mane ARC-u, samo kazem, daleko je to jos od savrsenog MP, ima potencijala i verujem da ce je jos unaprediti
jedna stvar kooje me nervira je to trece lice, voleo bi da ubace iz prvog, mozda kao opciju da mozes da biras, ja licno mislim da bi se mnogo bolje snasao

Ja hunt ne bi ni ubrojao u igre koje mogu da budu u top chartevima.

Probao da je igram, nije za mene.

Igra je u najmanju ruku cudna, mesavima horora, westerna, i extraction shootera.

Nesto izmedju rdr 2, daying light / dead by daylight, pubg-a, i neke igre sa magijama nisam ih puno igrao.

Ima tu neku mracnu pozadinu.
Da li je originalna? Pa nije, osim sto su zgurali sve sto su nasli u jednu igru.

Hunt je za neku nisu igraca, i to je to, nema potencijala da bude mainstream hit.

Ni meni nekako nije legao.
Cudan POV ima. Cak ni sa podesavanjima nisam uspeo da sredim to. Otuzje nekako ide preko celog ekrana i pritom izgleda uzasno u FPV.
Kao da je uradjeno na budzetu, dok je glavnica love otisla na pravljenje staza/svetova, koji izgledaju odlicno.
I arkadan je nekako u 3 lepe. Kao bioshock se oseca ili fallout 3 valjda (onaj prvi 3d)...
kretanje je vrlo cudno i animacije, ma sve.

Arc je drugaciji ali i to bataljujem. Nemam bas nista da me tera da igram.
Imas neka oruzja u igri za koja moras mecku da rodis da nabavis delove, a kad se to desi - nisu nista posebno. I lako ih izgubis a naci ces... postoji sansa... samo ako igras tako dan i noc i nije ti muka kad naucis svako cose onih 5 staza. Audio vizuelna komponenta jeste odlicna, i fizika cak, ali dzabe kad je igra jako lose izbalansirana u smislu da su balans resili kako bi resilo i malo dete - napravi da sve bude lose i trqcenje vremena.
Ocekivao sam nesto kao sto je bilo u dark souls serijalu (pre nego sto su krenuli i oni da balansiraju sve) gde imas oruzja koja su prejaka ali su zeznuta za koriscenje. Imas ona koja koristis odmah, ali nemaju duzinu/domet, pa se iziskuje pozrtvovanija igra... Tako nesto, dakle kamen-papir-makaze. Ovako su samo 3 kamena i cukamo se ko kromanjonci.
Ove gluposti sa ekspedicijama ne bih ni komentarisao jer je ubedljivo najvestackiji nacin ikada da neko nastavi da igra igru.
Do sad su mi bili oni acivmenti zbog kojih su mnogi nastavljali da igraju igre, sto ja ne bih ni u ludilu. No ekspedicija je novi rekord, jer zahteva ekstremnu posvecenost a nagrade su .. pa skoro nikakve. Jedinu korist ce imati oni koji su bas navuceni ali dobro, to bi mogao biti najmanji problem sa njima.
Ima sve vise i hakera, i pacova, i polako teraju normalne igrace i igra ce uskoro postati ono sto je PUBG-u trebalo da postane dve godine. Mozda se njemu zapravo vratim jer sam cuo da je situacija dosta bolja tamo.

Jel ima neka pouzdana lista sa itemima koji se mogu prodati bez bojazni da će trebati kasnije? Npr. rusted gear sam škartario a sad sam se ubio da nađem 2, treba mi 3 za ugrade oružarnice 🙂 Više ne mogu da proširujem stash, došao sam do maximalnih 280 slotova i sad već moram da razmišljam šta sve mogu da prodam (za trinkete znam, uglavnom svi služe da se uzmu pare samo)

^Mislis lobby waiting inventory management simulator?
Sve nabrojane igre imaju mnogo ozbiljnih problema.
Pogode jednu stvar ili nekoliko jako dobro a sve ostale im je neopisiv krs.

nije taj ni zagrebao Hunt po povrsini 😀
Pogledajte prilog 520841
Hunt mogu da igram 8-9 sati bez prekida, dok mi ARC dosadi vec posle sat sat i po.
Ne kazem da je losa, svako ima svoj ukus i sta voli da igra, ali po mom ukusu, nije to ni prismrdeti Huntu, Hunt ima daleko najuvrnutiju ideju i izvedbu ikada za jednu MP/extraction shooteer igru, plus autenticna oruzija, plus sto mozes da izvodis sunjanje i postavljanje zamki, zaseda i ostalih smisalica na napodlije moguce nacine, i nista od orizija nije OP, jer svako moze da uzme pusku kao i svaki drugi igrac, a arsenal je zaista ogroman.....
Hunt je dragulj, Arc je osvezavajuca i fantasticna igra.Sigurno najbolji multi koji je izasao proteklih godina. Kamo srece da je vise ovakvih igrica. Sto se tice extraction sutera,zna se ko je tata..jedan jedini neponovljivi Tarkov.Sve ostalo je sminka i kisela voda

Tarkov bih igrao samo za platu 🙂
Sto se tice itema, gledas koja je vrsta itema i u kojoj vrsti lokacija se nalaze, recimo taj Rusted Gear se nalazi u "Industrual" vrsti zgrada...dosta je veca sansa da ces ga naci u night raid, cold snap i lightning.
Ja sam se resetovao, znam napamet sve od itema sto mi trebaju i sve skupljam samo kada dodje na red, do tada unistavam, prosto je i u tome gust.

Rusted Gear je prost. Na Dam-u pored najsevernijeg lifta ima nekoliko autobusa, breach&loot motorni prostor, zna da padne i po nekoliko komada.

Meni je najteze pao sentinel core, jurim ga po mapi i kad ga ubijem nema sta da se lutuje... Jos me vidi pola mape dok ga ubijam jer se dere kad te aimuje.

Sentinel core pre nađeš kao loot u ARC probe i ARC currier-ima. Mada ja nisam propuštao da ubijem i lootujem sentinele jer sam dosta dobrih blueprint-ova našao u njima.

Nikad ni jedan tamo nisam nasao a isao po mapi i redom lutovao svaki, jer su mnogi strimeri pricali da je tu mesto.

Na kraju sam odustao i jurio direktno sentinele.

poslao mi drugar malo pre.. isprevrtah se..

1767470596399.png

Zadnjih 40 sati nisam metka opalio u nekog raidera tako da su me izgleda smjestili u lobije gdje su ljudi skoncetrisani na borbu protiv ARC-ova 🙂 Bez bojazni znam da raznesem Bastiona ili Bombardiera i da ih čerupam, niko me ne dira, ne smeta ni meni ako neko priđe da se počasti 😀

Anyway, zna da nas bude po 5-6 u grupi (svi solo) i često se dešavaju ovakve npr situacije, tj. voiceacting na proximity chatu gdje znam da vrištim od smijeha.

Igra je zlato.

Ortak i ja smo oboje solo friendly i kada igramo Duo isto je, samo se pozdravljamo sa ljudima, ja uvek preko proximity chata. Igrali smo Stella Montis night za trials krljali pop's. Pozdravljali ljude, organizovli zurku ispred ekstrakta, proveli 28 minuta unutra niko metka na nas nije ispalio 😀

Ja ovo odavno cepam kao PvE igru, mislim desi se tu poneki zalutali al to je sada najvise zato sto su opet probili zastitu pa krekovana igra moze da se igra na oficijalnim serverima.

Nazad
Vrh Dno