Šta je novo?

Ryzen 7 5800 X3D ode u nebo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Arthur Morgan

Čuven
Učlanjen(a)
07.10.2007
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7800X3D & Lian Li Hydroshift 360
Matična ploča
Aorus X870E Pro Ice
RAM
32 GB Corsair Vengeance RGB DDR5 6000Mt/s + Corsair Light Enhacement Kit
GPU
Zotac Trinity RTX 4080 Super OC White Edition
Storage
Samsung 980 Pro 500GB + WD SN850 Black 1TB + Kingston KC 3000 1TB + 2TB Lexar NQ790
Zvuk
Altec Lansing ATP 3
PSU
Lian Li Edge 1000W White Edition
Kućište
Antec Constellation C8
Monitor
LG 32GP850-B
Miš & tastatura
ASUS ROG STRIX Scope II 96 Wireless & ASUS ROG Harpe Ace Aimlab Edition
Laptop
HP Probook 450 G10
Pristup internetu
  1. Optički internet
Čitajući naslov ove tme "Ryzen 7 5800 X3D ode u nebo", pomislio sam da je nastavak ove teme - nikad više AMD.

Moragan e izvini 🙂
Znaci kakav click-bait naslov ovo je strasno. Ja sam ocekivao neko zagorevanje, eksplozije, akciju a ne... @Arthur Morgan aka BenchmarkVesti 😀

ja mislio crk'o primerak tog modela procesora kad ono ... a da @arcibalde nisi ovo napisao, spojio bih ovu temu sa postojećom za Ryzen 5000

Znaci kakav click-bait naslov ovo je strasno...😀
Da, evo zarađujem silnu lovu na klikovima. 🙂 Iskreno, nisam puno razmišljao o naslovu, otkucao sam prvo što mi je palo na pamet. Izvinjavam se @momsab što ovo nisam stavio u temu o Ryzen 5000, ali sam pomislio da je to neko skretanje sa teme o tim procesorima, pa sam stavio kao thread koji će se brzo zaboraviti, samo je meni zanimljiv u ovom trenutku...

Ništa mi to ne vredi.
Šta treba, da prodam moj 5800X3D i onda i ja da čekam 2g da se smiri situacija da DDR5 postane dostupna po normalnim cenama 🙂

A 5700X3D nije otisao u nebo?

Zahvaljujući "prijatnim" cenama DDR 5 RAM-a entuzijasti se vraćaju na stari DDR 4 RAM, tako da je, trenutno, Ryten 7 5800X3D skuplji od 9800 X3D. Nešto više u ovom članku - https://www.tomshardware.com/pc-com...-msrp-as-enthusiasts-flock-to-old-ddr4-memory

Pa posle neka mi neko kaže da svet nije poludeo...

Vidim i sa 5700X3D je slicna situacija. Prije 2-3 mjeseca sam kupio nov PC sa 5700X3D, 32GB RAM DDR4 i Sapphire 9060xt nitro+ za samo 800 eur. Ludilo, za ovako kratko vrijeme sta se dogodi.

5700X3D nema ga nigde ni kod madjara, ja trazim da kupim jos jedan ali nema

Sklonili dok skroz ne poraste cena, dovoljno je da kosta 200 eur manje nego Ryzen 9xxx I DDR5 kombo.

Još jedna komponenta se pridružuje RAM memoriji u cenovnom haosu i uništavanju PC platforme. Ovo je bilo 90€ do pre nekoliko dana.
000.png

Pa moraš ti da platiš za terminatore da dođu da te ubiju.

Ima tih primera dosta, pre nekoliko dana ovu memoriju sam platio 280e za 16Gb DDR4 ECC, sad je out of stock, dok ne postave ovu novu cenu.

1766397942088.png

Sve je skocilo, ja sam u delimemi da li da prodajem ddr4. Moze da se desi da prosto nema memorije i to je to.

Nije hardver ali je blizu,Kickpi k2b,da kažemo kao rpi,sa 20 na 40€.Ok,nisu to velike pare ali je opet duplo.

Kupicu jedno 18 komada da imam za zivota, na akciji je pred Novu Godinu.
Kome ovo bude trebalo za posao, nagrabusio je. A ovo je samo početak, biće još gore za 6 ili 12 meseci. Tek krajem 2027. se očekuje "nova normalnost".

z se neko u ceni, stavio nulu na kraju

DDR5 platforme ce se veoma tesko prodavati po ovim cenama, najvise socket AM5 i 1851, delom i 1700.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno