Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Zar TCL C805 nema ugradjen RJ45?
Ima ali je u C805 i u svim ostalim smart TV cak drugih proizvodjaca je ogranicen samo na 100 Mbps. Sto je meni nedovoljno jer gledam Dolby Vision/HDR Remuxe od 60-70-80+ GB za sta mi je potreban max iskoriscenost neta sto i dobijam koriscenjem gigabitnog usb to lan adaptera. Moze sve to i koriscenjem preko 5Ghz ali u mom slucaju sam imao malih poteskoca u vidu kocenja buferovanja.

Ne znam vama, ali jedino što mi se zasad ne sviđa je što Stremio aplikacija zabada na TV-u. Kretanje kroz aplikaciju i listanje dodataka je haos.
Kad uporedim sa Teslom predhodnim,bolje je to radio.Sve isto,isto net na wifi

Ne znam vama, ali jedino što mi se zasad ne sviđa je što Stremio aplikacija zabada na TV-u. Kretanje kroz aplikaciju i listanje dodataka je haos.
Kad uporedim sa Teslom predhodnim,bolje je to radio.Sve isto,isto net na wifi
Naravno Stremio jos vise baferuje ,bas lose radi .Probao Samsung galaxy buds,secka i previse tiho na TCL.
Bolja je solucija ona Lg TV -xiaomi box od Tesle i TLC

Poslednja izmena:
Jel pametno aktivirati u service meniju ovaj wifi enhancement?
Nemoj se zezati sa Service menu. Stavio sam samo da se promeni tj vrati opcija Shutdown koje nema u v590.
Evo ja zamalo da zeznem moj C805. Kucao neke druge kodove i usao sam u Factory Menu. Djavo mi ne da mira. I udjem da vidim ima opcija da vidim koja je temperatura procesora. Pazi radim to u mraku, samo tv osvetljava prostoriju. Nekako zaglavim u P Mode. I pocne da vrti sve boje, kao oni testovi za uniformnost panela. Nikako da izadjem. Tek posle pola sata vidim da mi je ukljucen factory hotkey mode. Kad sam to iskljucio...Jedino je pomoglo cupanje tv-a iz uticnice. Preporuka nikako ne ulaziti u Service menu, druge skrivene menije, a ima dosta kodova na netu...
I menjati postavke u tim podesavanjima... Jer se stvarno moze zeznuti tv.

Nemoj se zezati sa Service menu. Stavio sam samo da se promeni tj vrati opcija Shutdown koje nema u v590.
Evo ja zamalo da zeznem moj C805. Kucao neke druge kodove i usao sam u Factory Menu. Djavo mi ne da mira. I udjem da vidim ima opcija da vidim koja je temperatura procesora. Pazi radim to u mraku, samo tv osvetljava prostoriju. Nekako zaglavim u P Mode. I pocne da vrti sve boje, kao oni testovi za uniformnost panela. Nikako da izadjem. Tek posle pola sata vidim da mi je ukljucen factory hotkey mode. Kad sam to iskljucio...Jedino je pomoglo cupanje tv-a iz uticnice. Preporuka nikako ne ulaziti u Service menu, druge skrivene menije, a ima dosta kodova na netu...
Bilo bi jako zanimljivo gledati YT live stream ulaska u Service menu na TV-u od strane korisnika kome je prikljucen uredjaj za merenje pulsa 🙂

Zamolio bih malu pomoć, gde se tačno nalazi u podešavanjima taj super resolution?
Možda se i drugačije zove ali ne mogu da nađem...
Settings-Picture-Clarity. Ali pocev od v590. Mozda nisi na toj verziji firmware-a.

Ja ovo ukljucio ima 20 dana 🤣

Posle dužeg gledanja i čekanja, na kraju sam ipak uzeo 55C6K, filmmaker mod mi deluje najpovoljnije i tako sam stavio, nisam mnogo čačkao i realno ne želim da ulazim u tu zečju rupu, u svakom slučaju je veliki napredak u odnosu na staru toshibu 43 kojoj je otišao backlight...

Kako je najpametnije podesiti da ne zavisim od dva daljinska, tcl-ov i eon box-ov.

S jedne strane sve mi odgovara na TCLovom ali nema osvetljenje kao eonov…

Da li uopste moze da se upari nekako samo jedan da bude dovoljan?

Zbog manjka prostora mogu da uzmem tv samo od 50 inča. Da li neko zna da li u bilo kojoj radnji se prodaje 50c6k ili 50 c7k. Izbegao bih kupujem prodajem ako je ikako moguće zbog garancije 2+3 godine.

Da li uopste moze da se upari nekako samo jedan da bude dovoljan?
Jao koristim samo Eon daljinac a TCL-ov skuplja prašinu (zamisli daljinac bez play/pause dugmeta 😂😂)

= IR režim Eon daljinca sam re-programirao za TCL TV-ove i taj režim koristim isključivo za 2 stvari:

1) za paljenje TV-a (zato što kad ugasiš TV on ugasi Bluetooth i onda ne možeš da ga upališ za Eon daljincem dok je daljinac u Bluetooth modu = moraš za TV/STB testerom da prebaciš daljinac na IR > upališ TV > vratiš na BT i cepaš tako dalje.

2) kad treba da menjam input / source takođe Eon daljinac mora na IR mode.

Evo da i ja napisem moje utiske. 16.12 kupim 65 c6k na prvu loptu slika poprilicno losa al odmah sutradan ubacim otu 590 neverovatno kakav napredak u slici posebno sa super rezolucijom. ali kad sam vadio fles primetim da je poprilicno vruc , pipnem zadnji deo televizora onaj deo oko ulaza za usb i hdmi u sirini od nekih 30 cm sve ja bas poprilicno vruce, i narednih dana redovno proveravao konstantno je vruce, kakava su vasa iskustava koliko se kod vas greje. mislim kad se sad zimi toliko greje sta ce biti na leto kad bude +35.. i sad posle toliko muke da podesim sliku mogu da kazem da izgleda veoma dobro jutos palim tv i ponovo sok odjednom slika nesto mutna i tamna , odem u podesavanja i utvrdim da su mi sva podesavanja za sliku resetovana odnosno kao da se vracena na fabricki, posle toliko muke ponovo na pocetku. dali je neko od vas imao ovakav problem

Nazad
Vrh Dno