Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Bas ste me sad zbunili, znaci ne c6k, znam da je c6ks losiji tv, kao i sa dimming zonama manje ima, kao i da je 60hz ali bas da je toliko losa uniformnost tv c6k kao i da ima taj bug! Znaci ipak u7q ?
Ako ima U7Q pro za 58.0000 rsd to treba iskoristiti
Ali ako si se baš emotivno odlučio za taj TCL uzmi njega
MERAK NEMA CENU 😉
Taman da imamo iz druge ruke posle koleginice koja je takodje komentari sala TCL seriju C6K a ja C6KS pa eto da malo pro ćaskamo i o tvom utisku za TCL
Inače dobri VA paneli u dobrim serijama malo manje pate od gledanja iz uglova

Ja lično volim dobre ips televizore sa dobrim local dimingom kao što je Hisense E65/E75 NQ pro zbog fenomenalno prirodnih boja i dobrih uglova gledanja, satima može da se gleda tv bez imalo zamora, FALD radi besprekorno. Potrebno je malo truda oko kalibracije slike ali nagrada je potpuno filmsko zadovoljstvo na ovom Tv-u , iako je na nekom testu What - hifi dobio prosečnu ocenu. Netflix i HBO Max su nerealni sa slikom - opraštam mu lošiji kontrast. Ali za mračnu spavaću sobu sam uzeo U7Q 🤗🤗

Mitre dobro si reko, taj Philips toliko i vredi i to je narmano za tv u tom rangu cene
Niko ovde ne treba da očekuje dobru sliku od jeftinog tv-a
Sve je tačno poredjano po kategorijama i cenama
Ali
Naspram agresivnih reklama postoje lična iskustva i situacije gde možete dobiti veoma korisne informacije

Nije svakom čoveku isti budžet i to treba poštovati i ponašati se u skladu sa tim

Sve se svodi na uzume potrošačkog društva, manipulacije cenama

Svako ko kupuje tv ili bilo šta drugo mora da prati istoriju cene i da ulovi najbolju cenu u nekom trenutku, da uhvati prodavce u raskoraku jer se sa cenama strahovito manipuliše

Cene se u danu nerealno formiraju na gore, isti dan nivelišu na dole i ističe virtuelni popust.!!

Svasta necu procitati ovde, cuj tv od 80k bolji od onog od 55k....

Sto se mene tice, nema greske, apsolutni best buy ove godine je TCL C6K

IMG_8434.jpeg

Slika
Svaki tv koji je otpakovan i koriscen u radnji treba da se vodi kao polovna roba sa daleko vecim popustom od tih 10% jer takav tv tamo stvarno i radi. Cak i ako je recimo neka druga stvar koja je otpakovana i stoji negde na polici koju svako pipka i sl treba da se prodaje sa nekim popustom.

Sto se tice TCL C6K modela, imao sam ga nekih mesec dana (sad je na reklamaciji zbog fabricke, mehanicke greske), ja nisam imao nikakvih problema sa Wi-fi mrezom, bio je povezan na 5Ghz mrezu i kad god sam ga palio on je ostao povezan. Koristio sam ga u Movie modu gde sam jos malo podesio sliku i ja sam bio zadovoljan sto se toga tice. Placen je sa popustima oko 57000din 55" model i za te pare je bila najbolja kupovina.

Ono sto smo mi shvatili da nam VA panel ne odgovara zbog uglova gledanja i da se moramo vratiti na IPS ekran, a posto oduvek koristimo LG televizore sa IPS ekranom verovatno ce to biti LG 55QNED70A sa Direct LED osvetljenjem kako bi izbegao Edge LED osvetljenja.

Moje pitanje, koji jos IPS televizor preporučujete (od 55") a da nije Direct LED tip osvetljenja? Naci danas ovako nesto, kad proizvodjaci sakrivaju informacije sta koriste od ekrana i tipa osvetljenja u odredjenoj dijagonali, je cista lutrija.
Ako možeš uzmi Hisense 65e7nq pro, on je ips/ads. Nema promašaja. Slika je oooodlična. Već sam pisao o tome. 55 Inča je VA panel
Još bolja opcija je U8Q/8 NQ i U7Q Pro koji je kažu kolege na popust sa nekim kodom i to treba iskoristiti
Sa LG ips nema greške. Gledaj samo da bude FALD i nativ 120Hz jer si prečicom u zagarantovano dobroj slici. To automatski znači i malo viša cena ali to ide podrazumevano
Evo slika 75e7nq pro

IMG_20251223_134216.jpg

Svasta necu procitati ovde, cuj tv od 80k bolji od onog od 55k....

Sto se mene tice, nema greske, apsolutni best buy ove godine je TCL C6K

Pogledajte prilog 519858
Ne pričamo o ceni jer je ona promenljiva stvar i stvar trenutka kupovine
Moj komentar se odnosio isključivo na 55c6ks a koleginicin na c6k jači model

Ne bi bilo loše da proba da dodatno kalibraciju spegla malo sliku
Rado ću joj pomoći, neka se javi u poruke da probamo da li na c6k možemo da ispeglaomo sliku i umanjimo taj problem
Model c6k je sa nativ panel om 120Hz, sa više zna zatamljivanja,
Pro procesorom za obradu slike i to je automatski druga kategorija tv-a
Oba koriste TCL HVA PANEL koji ima još jači kontrast od VA uobičajnih panela

Na recenzijama su hvaljeni, lični utisci su uvek različiti. Tako i treba. Svako sebi za svoje pare bira šta mu treba. Vrv ste uspeli nekako da ispeglati sliku da budete zadovoljni , ja to nisam uspeo

Razlike izmedju 55c6ks i Hisense 55U7Q sam već detaljno opisao i stojim iza njih
Naravno da ova dva Tv-a nisu u istoj kategoriji, kako cene tako i kvaliteta slike
Ali osnovni problem sa ispadanjem iz wifi ja stoji, zato je generalno i vraćen
Slika je takva kakva je i kako sam je opisao.
Crni mulj i uniformisanost crne boje koja svojim crnilom ždere sliku stoji, kao i blur i zrnastost na tv kanalima. Jednostavno tv nema prirodnost u balansu boja, agresivne su crne boje koje se posle održavaju na spektar svih tamnijih boja u svim tamnijim scenama

Ne pričamo o ceni jer je ona promenljiva stvar i stvar trenutka kupovine
Moj komentar se odnosio isključivo na 55c6ks a koleginicin na c6k jači model

Ne bi bilo loše da proba da dodatno kalibraciju spegla malo sliku
Rado ću joj pomoći, neka se javi u poruke da probamo da li na c6k možemo da ispeglaomo sliku i umanjimo taj problem
Model c6k je sa nativ panel om 120Hz, sa više zna zatamljivanja,
Pro procesorom za obradu slike i to je automatski druga kategorija tv-a
Oba koriste TCL HVA PANEL koji ima još jači kontrast od VA uobičajnih panela

Na recenzijama su hvaljeni, lični utisci su uvek različiti. Tako i treba. Svako sebi za svoje pare bira šta mu treba. Vrv ste uspeli nekako da ispeglati sliku da budete zadovoljni , ja to nisam uspeo

Razlike izmedju 55c6ks i Hisense 55U7Q sam već detaljno opisao i stojim iza njih
Naravno da ova dva Tv-a nisu u istoj kategoriji, kako cene tako i kvaliteta slike
Ali osnovni problem sa ispadanjem iz wifi ja stoji, zato je generalno i vraćen
Slika je takva kakva je i kako sam je opisao.
Crni mulj i uniformisanost crne boje koja svojim crnilom ždere sliku stoji, kao i blur i zrnastost na tv kanalima. Jednostavno tv nema prirodnost u balansu boja, agresivne su crne boje koje se posle održavaju na spektar svih tamnijih boja u svim tamnijim scenama
Lepo si naveo sve. Postoje granice koje ljudi ne primećuju a koje su važne. Panel na 60 ili 120Hz, procesor tj. Procesiranje slike, i najvažnije Pozadinsko osvetljenje!!! Direct led ili FALD (sa što većim brojem dimming zona). A šlag na tortu su Quantum dot tehnologija, i audio sistem: Dolby Atmos, wuferi I sl....

I naravno OLED je van konkurencije. I mini RGB. Imate Hisense OLED A8K za 80K na 55 inča. Ima panell od LG C4 ali malo slabije procesiranje slike. Ali panel je vrhunski.

Onako cisto da se ne zalecu svi za hisense 55
u7q pro - u pitanju je ads ips panel. Pogodan za osvetljene prostorije, i ako niste zahtevni za pravilnim bojama, jer bele boje bukvalno nema, ide na ruzicasto. To je osobina ads ips panela i sa tim nista se ne moze uraditi, ali bukvalno cela slika tezi ka ruzicastim nijansama (magenta tint).

Poslednja izmena:
Videh danas uživo U7Q, fino fino to izgleda iskreno, mada opet nisam video TV kanale već onaj izložbeni video, ali opet dobar.

E sad me zanima koja je razlika izmedju U7Q i U7Q pro i da li vredi juriti pro?

A jel radio neko od vas kalibraciju slike aparatom ili onako skidate podesavanja sa NETa? Iskreno meni se dopada slika na TVu koju postavio @GabeN
Tv je fabricki kalibrisan, tacnije sertifikovan od strane Dolby-ja, kad prepozna dolby sadrzaj automatski pali dolby dark/iq/bright mod, i tu nemas sta da podesavas, bukvalno je onemogucemo.

Slicno nesto su hteli i za sav ostali, uglavnon sdr sadrzaj, imas taj filmmaker mod kod kojeg eventualno podesavas osvetljenje zavisno od osvetljenja u sobi…

Kalibracija aparatom je neisplativa, bolje kupis aparat i to radis kao side gig

u7q pro - u pitanju je ads ips panel. Pogodan za osvetljene prostorije, i ako niste zahtevni za pravilnim bojama, jer bele boje bukvalno nema, ide na ruzicasto. To je osobina ads ips panela i sa tim nista se ne moze uraditi, ali bukvalno cela slika tezi ka ruzicastim nijansama (magenta tint).
Znaci na 55" koriste IPS panel? Meni zbog prostora 55" dolazi u obzir i trazim televizore u ovoj dijagonali koji imaju IPS-like ekran. Problem je sto LG u ostatak QNED serije, na ovoj dijagonali ima IPS ekran ali sa Edge LED osvetljenjem koje gledam da izbegavam.

Poz kolega
Uz dužno poštovanje ali
Ne slažem se za ips komentar
Ja sam Baš sam izuzetno zahtevan korisnik kad je slika u pitanju, izuzetno
Kroz ruke su mi na odeljenju bele tehnike u Tehnomaniji - pre svega kao prodavcu televizora prošle stotine modela
Kupcima privatno posle rada uglavnom vikendom smo vršili instalacije i montaže televizora, kalibrisanja itd
Nagledao sam ih se podosta
Da su bele boje ružičaste na kvalitetnim tv ips ekranima - vala nisu
Fald na ips/ads radi veliki posao

IPS / ADS objašnjenje

ADS je naprednija verzija IPS panela, koji ima:

bolju propusnost svetla → jača osvetljenost i življe boje,

manje gubljenje kontrasta pod uglom,

brži odziv piksela → glađi pokreti i manje “blura”.

Zato moj Hisense 75E7NQ Pro izgleda tako prirodno i tečno — to je IPS-ADS kombinacija koja daje „real life“ boje bez prenaglašavanja, dok VA paneli (poput onog u U7Q) imaju jači kontrast ali ponekad tamniju, „filmskiju“ sliku.

Ukratko:

Hisense U7Q = moćan kontrast i HDR, super crna i dubina

Hisense E7NQ Pro = prirodniji ton i savršeni pokreti (IPS-ADS prednost)

Poz kolega
Uz dužno poštovanje ali
Kroz ruke su mi na odeljenju bele tehnike u Tehnomaniji - pre svega kao prodavcu televizora prošle stotine modela
Kupcima privatno posle rada uglavnom vikendom smo vršili instalacije i montaže televizora, kalibrisanja itd

IPS / ADS objašnjenje

Zato moj Hisense 75E7NQ Pro izgleda tako prirodno i tečno — to je IPS-ADS kombinacija koja daje „real life“ boje bez prenaglašavanja, dok VA paneli (poput onog u U7Q) imaju jači kontrast ali ponekad tamniju, „filmskiju“ sliku.

Ukratko:

Znaš li koji TV su IPS od 50 inča? Nigde da nađem info za tu dijagonalu.

Poz kolega
Uz dužno poštovanje ali

IPS / ADS objašnjenje

Ukratko:

Ono što me raduje da je Hisense u E Pro seriji uradio nda se dobije neki minimum minimuma. Tako da za pristojne pare dobije se Quantum dot, dobar procesor slike (700, malo slabiji nego na U8Q), MEMC, dobar zvuk čak i FALD u nekom najosnovnije obimu: 32 dimming zone kod 55 i 65 inča, za 75 ne znam. Ti reci. Ali vidim da je slika i TV odličan za te pare.

E sad treba pratiti cene i ako može da se uzme neki iz U7 ili U8 serije za iste pare onda uzeti to.
Ili Philips mled920...

Samo na ovom forumu se smatra da je ips inferiorniji u odnosu na va. Verovatno zato što tcl, sveta krava ovog foruma, forsira va panele.
Ips paneli su po mnogim parametrima pogodniji za tv ekrane. Naravno, svako ima svoje potrebe i prema tome bira, ali forsirati generalno va panele je nebuloza.
Opet kažem verovatno zbog favorizovanja tcl brenda koji je, ne znam iz kojih razloga, na ovom forumu favorit

Samo na ovom forumu se smatra da je ips inferiorniji u odnosu na va. Verovatno zato što tcl, sveta krava ovog foruma, forsira va panele.
Ips paneli su po mnogim parametrima pogodniji za tv ekrane. Naravno, svako ima svoje potrebe i prema tome bira, ali forsirati generalno va panele je nebuloza.
Opet kažem verovatno zbog favorizovanja tcl brenda koji je, ne znam iz kojih razloga, na ovom forumu favorit
Ne znam to za favorizovanje TCL - kao brenda
Nisam isčitavao teme jer nisam dugo ovde

TCL jako poštujem i promakao mi je u trenutku kupovine model od 75 inča za fenomenalnih 75.000 jer u trenutku kupovine još nisam prodao svoj Philips 70pus7304 The One koji me je solidno služio punih 5 gpdina sa samo 2 kvara😉

U garanciji 2 godine je vremenom prodirala prašina izmedju difuzora i panela i to je ovlašćeni servis. mislim Beotronik sa Zvezdare solidno očistio.

I pre 4 meseca je pukao softver ničim izazvan , i to je sredjeno uz puno muke sa više promenjenih majstora koji su tvrdili da je bila matična ploča u pitanju dok kući nije došao profesionalc iz LG - ija sa fleš usb - om i odradio posao za 15 minuta 😊
DA završim
Istina jeste da je strahoviti brend u pitanju ,, TCL,, koji je već zauzeo mislim drugo ili treće mesto na ukupnoj svetskoj prodaji tv-a
U Americi su čak prvi po prodaji tv - a, modeli koji idu za USA tržište su uglavnom kvalitetniji nego za Evropsko

Prvi put sam hteo da i ja pazarim TCL, da udjem u klub, ali mi se nije dalo 😪
Ispalo je kako je ispalo, priča ispričana i završih sa 2 Hisensea u kratkom periodu
Inače zaboravio sam da napomenem da TCL55C6KS ima kvalitetnijee ozvučenje od Hisensa.. Onkyo se baš baš dobro čuje. Za zvuk 5 *****

Inače Hisense 75E7NQ PRO ima blizu 200 zona local diminga
Što veći ekran više zona, zbog veličine panela

Što se tiče ips a, ja ga volim, prija mi očima
Znam PUNO dobrih gejmera koji nikad ne bi promenili ips monitore za VA

Poslednja izmena:
Poz kolega
Uz dužno poštovanje ali

IPS / ADS objašnjenje

Ukratko:

Pozdrav druze,
uz duzno postovanje, ali:
oci se naviknu pa mnogi ne primecuju, ali ako postavis pored dva ekrana i stavis belu pozadinu ili recimo neki film sa dosta snega u kadru - vidi se razlika. I ads ips ne bi rekao da je napredniji ips (smatram da to je bio lg ah-ips), vec malo drugacija realizacija ips od proizvodjaca boe, isto kao sto samsung ima pls ili auo sa svojim ahva.

U7q pro dobar model, porede ga sa tcl c7k, ali 55 i 85 su za izbegavanje samo zbog panela.
A ako se ide na 55 u7q - tu je i tcl c6k, i philips mled920, pa ima izbora sto bi se reklo.

Ali sve je to njesra za nas bedne, kad se nema za krsteni oled tipa lg c5.

TCL je u prednosti najviše zbog Google sastava. Meni je slika odlična, wi-fi modul radi dobro (ima problem nekad kad se upali TV, treba mu desetak sekundi da se nakači).

S obzirom da gledam i iz ugla, nije nešto naročito što se toga tiče. Prvobitno sam uzeo lg nano cell, ali i on na 50 ima VA panel.

Поздрав, који је најбољи тв од 50" који може да се купи код нас "легално" а да није ОЛЕД ?
Врло често гледам (пре ће бити упалим и оставим) један канал скоро "цео дан", па не бих да ризикујем са ОЛЕД-ом. ТВ се користи највише за гледање спорта, нешто мање филмова и серија, и то је то. Значи игрице и друге ствари нису битне (нет преко кабла).

Поздрав, који је најбољи тв од 50" који може да се купи код нас "легално" а да није ОЛЕД ?
Врло често гледам (пре ће бити упалим и оставим) један канал скоро "цео дан", па не бих да ризикујем са ОЛЕД-ом. ТВ се користи највише за гледање спорта, нешто мање филмова и серија, и то је то. Значи игрице и друге ствари нису битне (нет преко кабла).
Pozz
Mala je ponuda televizora od 50 inča na tržištu
Kolki vam je budžet i dali možete uzeti 55 icu
Dali je tv za osvetljenu dnevnu sobu ili za mračniju spavaću

Stavio sam belu pozadinu na 75e7nq pro sa ips panelom
Ništa spec mi nije bolje na IMG_20251224_165733.jpgU8Q
Ne vidim na beloj pozadini ništa što vuče na svetlo ružičasto, ili bilo šta drugo
Nije kao na Oled ali sasvim je ok

Pozz
Mala je ponuda televizora od 50 inča na tržištu
Kolki vam je budžet i dali možete uzeti 55 icu
Dali je tv za osvetljenu dnevnu sobu ili za mračniju spavaću
И ја сам видео да је мали избор, и да су цене за њих у рангу који могу да испратим, па сам зато само питао шта је најбоље.
55" имам сада, али ми некако не одговара, не могу да "испратим" шта се све дешава, ако могу то тако да објасним. То је један од разлога због ког бих ишао на топ пик 50".
Тренутно имам "Hisense H55U7A", али му полако одлази позадинско (моја дијагноза, не мајстора) па бих да сачекам празнике спреман.
Други разлог је квалитет слике. Не могу да кажем да је лош и да сам зажалио што сам купио, али не може ни да приђе квалитету који је предходни Sony (неки основни модел од пре 10 год, који ми је исто овде препоручен) имао. Када сам проверавао шта је доступно, видим да нови модели јапанца имају цену као да су од злата прављени, па рекох да видим шта људи у теми препоручују. Ако нема ништа добро од 50", онда може и 55".

Од силног писања, заборавио сам да напишем буџет ако мора 55, а вере за едит истекло. Ишао до рецимо 100к дин, није проблем ни да се дода преко тога, али да је разлика "видљива".

Tv je fabricki kalibrisan, tacnije sertifikovan od strane Dolby-ja, kad prepozna dolby sadrzaj automatski pali dolby dark/iq/bright mod, i tu nemas sta da podesavas, bukvalno je onemogucemo.

Slicno nesto su hteli i za sav ostali, uglavnon sdr sadrzaj, imas taj filmmaker mod kod kojeg eventualno podesavas osvetljenje zavisno od osvetljenja u sobi…

Kalibracija aparatom je neisplativa, bolje kupis aparat i to radis kao side gig
Jel moze jos par slika ekrana? Najbolje sa nekih televizijskih kanala, da vidimo da li je slika zaista losa i zrnasta na kablovskoj kao sto se prica.

na brzinu sam škljocnuo par slika

Од силног писања, заборавио сам да напишем буџет ако мора 55, а вере за едит истекло. Ишао до рецимо 100к дин, није проблем ни да се дода преко тога, али да је разлика "видљива".
Od Hisensa slabo ima jačih modela, u 50 inča
Ovo je dobar tv, drug ga je kupio i nije se pokajao. Rang otpr kao U7Q

LG Uglavnom ips, dobre žive boje, odličan sdr, dobri uglovi ali ko i uvek lošiji kontrast
OLED objedinjuje sve tudje mane u svoju korist i ja bi na tvom mestu zbog dobrog budžeta upravo uzeo LG Oled od 50 inča
Po meni nemaju alernativu u toj tehnoligiji
Ne vredi kad krene trka sa slikom on je uvek za 3 koraka ispred bilo kog drugog quled, mini led, super led 😆 sarme i podvarak
Jednostavno ne možeš ništa, svaki piksela ima svoj led. Znaš li ti koliko je to zona 😁😁
Veliki delom novi modeli LG ija su rešili te probleme sa urezivanjem, burnin itd problemi
Čak stari model LG ija B9 je imao opciju za refresh piksela
Imaš 5 god garancije, nema brige, opušten si
Šteta je da ne uzmeš kad imaš dobar budžet za kupovinu
Jedan je život - reprizu nema
Poslušaj me, nećeš se pokajati C5

Evo nešto zanimljivo
Lg dobar model ali kao i uvek malo skuplje, - brand name.

Lg 50 QUNED 813RE Top

Screenshot_20251224_211023_com.android.chrome.jpg
Ps
Jednom sam kolegi poslao na PM kalibraciju za tv
Kako je ispalo?

Uzmi OLED: Hisense A85K za 80K (ima panel od LG C4), A85Q za 90k, Philips 769 i 770 za 100k.

Nazad
Vrh Dno