Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Stigao tv, zadovoljan sam. Malo je OS zaostao da ne kazem neupotrebljiv. Ali i to se da resiti nekim boksom pa da bude android. Ali moja preporuka za one koj nemaju box te pare od boksa dodati na tv i uzeti neki sa krstenim Os om. Ja imam yetelov za vlc i skyshowtime, takodje i mini PC tako da sam pokrio sve, samo malo zongliranja sa daljincima i misem.

Boje su stvarno dobre, uniformnost ekraje je bolja od FOX-a. Posebno od ovoga sto sam vratio.
Ambientlight zanimljiv dodatak.

Tako da sve u svemu nije lose, zelim vam srecne predstojece praznike i da smo zivi i zdravi.

Philips cesto ima problem losih boja po otpakivanju, kazes da su kod tebe dobre? Kako izgledaju SD kanali? Onako povrsno razmisljam o TVu i trenutno dilema 8400 ili mled920, al TV je za dnevnu i 10+ sati rada i 99,9% SD kanali, pa ne znam sta bi bilo prihvatljivije resenje. Jos mi TV pod uglom u odnosu na sedenje. Verujem da je mled920 bolji i zanimljiviji tv, al VA panel i (moja pretpostavka) losije procesuiranje SD kanala me odbijaju, a iskreno nijedna recenzija me nije ubedila (ne ono sto pricaju u recenziji, nego ono sto vidim od slike na TVu) da 8400 ima bas kvalitetnu sliku.

Planiram da kupim, TCL 65 C6K na ananasu, ali ne vidim da li mogu tu pored ovih 2 godine garancije da dobijem i sledecih 3 godine garancije registracijom na sajt TCL? Ili moram da dokupim garanciju na ananasu ? Hvala

Planiram da kupim, TCL 65 C6K na ananasu, ali ne vidim da li mogu tu pored ovih 2 godine garancije da dobijem i sledecih 3 godine garancije registracijom na sajt TCL? Ili moram da dokupim garanciju na ananasu ? Hvala
Ima dodatnih 3 godine plus 2 godine kasko uz registraciju. Popunjavas formu, kacis racun i dobijes potvrde u roku od 30 dana. Dodje za nekih nedelju dana.

Kupio pre mesec dana Tcl 55c6ks
Reklamirao i vratio u zakonskom periodu za povraćaj robe od 14 dana dana ( odustajanje od ugovora kupovine na daljinu)

Tv je blago rečeno KRŠ
Tv uz jači model 6k ima fabrički bug wifi
Kad god ugasite tv i ponovo upalite on se raskači sa wifi mreže i mora ručno da se podesi - katastrofa
Čak ni u modu za podešavanje ,, Ja programer,, nisam uspeo da rešim problem!!
Kasnije uz pomoć AI saznam da su stavili wifi modul od 2 eura

Slika na tv kanalima je katastrofa ima blur i zrnastost koji nisu mogli da se prevazidju nikakvim podešavanjima

Crna boja ždere sliku u svim tamnijim scenama

Znači 3 ogroooomne mane za povraćaj robe

Kupovati samo putem internet prodaje zbog eventualno raskida ugovora kupovine na daljinu gde možete u roku od 14 dana vratiti uredjaj bez ikakvog objašnjavanja
Kupovinom u prodavnici gubite to pravo i ulazite u začarani mod dokazivanja reklamaciju o neispravnosti uredjaja

Preporuka Ananas zbog maximalno brzog rešavanja svih eventualnih nesuglasica oko povraćaja robe gde samo Ananas u odnosu na druge online prodavce snosi troškove povratka robe
Radio sam kao prodavac bele tehnike u Tehnomaniji sa akcentom prodaje na televizorina pa sam vam na usluzi ako zatreba neki savet

Elem da završim

Naručim Hisense 55U7Q ( nativ 120Hz, mini led, pik brightnees 900 nita)
Po prvoj instalaciji tv-a
Sve glatko i fluidno i bez ijedne od ovih navedenih mana
Slika vrh nakon brze kalibracije slike
Sve preporuke za Hisense

Kupio pre mesec dana Tcl 55c6ks
Reklamirao i vratio u zakonskom periodu za povraćaj robe od 14 dana dana ( odustajanje od ugovora kupovine na daljinu)

Tv je blago rečeno KRŠ
Tv uz jači model 6k ima fabrički bug wifi
Kad god ugasite tv i ponovo upalite on se raskači sa wifi mreže i mora ručno da se podesi - katastrofa
Čak ni u modu za podešavanje ,, Ja programer,, nisam uspeo da rešim problem!!
Kasnije uz pomoć AI saznam da su stavili wifi modul od 2 eura

Slika na tv kanalima je katastrofa ima blur i zrnastost koji nisu mogli da se prevazidju nikakvim podešavanjima

Crna boja ždere sliku u svim tamnijim scenama

Znači 3 ogroooomne mane za povraćaj robe

Kupovati samo putem internet prodaje zbog eventualno raskida ugovora kupovine na daljinu gde možete u roku od 14 dana vratiti uredjaj bez ikakvog objašnjavanja
Kupovinom u prodavnici gubite to pravo i ulazite u začarani mod dokazivanja reklamaciju o neispravnosti uredjaja

Preporuka Ananas zbog maximalno brzog rešavanja svih eventualnih nesuglasica oko povraćaja robe gde samo Ananas u odnosu na druge online prodavce snosi troškove povratka robe
Radio sam kao prodavac bele tehnike u Tehnomaniji sa akcentom prodaje na televizorina pa sam vam na usluzi ako zatreba neki savet

Elem da završim

Naručim Hisense 55U7Q ( nativ 120Hz, mini led, pik brightnees 900 nita)
Po prvoj instalaciji tv-a
Sve glatko i fluidno i bez ijedne od ovih navedenih mana
Slika vrh nakon brze kalibracije slike
Sve preporuke za Hisense
Ja sa druge strane imam totalno drugacije iskustvo. Tv mi je i vise nego odlican u svakom pogledu i sve radi kako treba. A imam i nov Samsung S90D i manje vise sve mi je slicno.

Takodje sam pre par dana kupila TLC 55C6K, po preporuci forumaša. Imam imam isti utisak kao i vi, TV nista posebno, ne bih ga ponovo kupila. Imam panasonikov tv star 11 godina, ima istu sliku kao i ovaj TLC, jedino je ovaj ekran veci. Boje prejake, ne mogu da gledam. Crvena prenaglasena, crna takodje, postavila sam sliku u filmski mod jer je blaza. Prenaglasene boje, neprirodna slika, ne prija ni ocima. Tv mi je mrezno povezan za netom, pa ne znam za taj bug sa wifi signalom, ali ako je tako, to je katastrofa. Dvoumila sam se izmedju 55u7g i ovog, ali sam ga uzela u radnji, ne znam ni da li vredi da pokusam da ga vratim....

Hisense Modeli za preporuku, ako želite dobru sliku i dobar tv :
MIDRANGE CLASS AND UP
Svi iznad modela E7NQ
Znači
E7NQ PRO( ne E7Q Pro)
E8Q
U7Q
U8Q
ITD

Ps
Evo i brzog odgovora koleginice koja se prepoznala i složila o problemima sa TCL Televizorima( serija C6K i C6ks)

Što se tiče ostalih brand name televizora uglavnom je za istu kategoriju tv-a cena bar 30-50 % veća
Ne kažem da nisu dobri ili čak i bolji ali cena im ne opravdava razliku u kvalitetu

Poslednja izmena:
Takodje sam pre par dana kupila TLC 55C6K, po preporuci forumaša. Imam imam isti utisak kao i vi, TV nista posebno, ne bih ga ponovo kupila. Imam panasonikov tv star 11 godina, ima istu sliku kao i ovaj TLC, jedino je ovaj ekran veci. Boje prejake, ne mogu da gledam. Crvena prenaglasena, crna takodje, postavila sam sliku u filmski mod jer je blaza. Prenaglasene boje, neprirodna slika, ne prija ni ocima. Tv mi je mrezno povezan za netom, pa ne znam za taj bug sa wifi signalom, ali ako je tako, to je katastrofa. Dvoumila sam se izmedju 55u7g i ovog, ali sam ga uzela u radnji, ne znam ni da li vredi da pokusam da ga vratim....
Probajte ali što pre, bar u 7 dana od prodaje
Kažite da niste zadovoljni i da tv ima fabrički wifi bug
Kad isključite tv koji je na vašoj wifi mreži i posle pola sata uključite on se raskači i morate svaki put u ručna podešavanja nreže
Ubuduće kupujte preko internet kupovine zbog navedenog

Vredi malo podesiti sliku jer na Standard rezimu slike, boje jesu prenaglasene (jer prosto vecina ljudi tako voli iako to nisu realne boje).

Ako hocete realne boje, prebacite na FILMMAKER mod slike ili na Movie mod i slika ce biti dosta realnija. Za one iskusnije, slika se daljim podesavanjima moze dodatno poboljsati ali samim prebacivanjem na ova dva moda dosta znaci.

I na kraju mala napomena TCL C6K i TCL C6KS (dodatni 'S' u nazivu) nije isti model. C6KS je oslabljena verzija veoma dobrog C6K modela.

Tako ako C6KS ima neki bug, ne znaci da ga ima i C6K i obrnuto.

Vredi malo podesiti sliku jer na Standard rezimu slike, boje jesu prenaglasene (jer prosto vecina ljudi tako voli iako to nisu realne boje).

Ako hocete realne boje, prebacite na FILMMAKER mod slike ili na Movie mod i slika ce biti dosta realnija. Za one iskusnije, slika se daljim podesavanjima moze dodatno poboljsati ali samim prebacivanjem na ova dva moda dosta znaci.

I na kraju mala napomena TCL C6K i TCL C6KS (dodatni 'S' u nazivu) nije isti model. C6KS je oslabljena verzija veoma dobrog C6K modela.

Tako ako C6KS ima neki bug, ne znaci da ga ima i C6K i obrnuto.
Na oba modela ima primedbi na wifi bug
Možda će se rešiti u nekom trenutku update zakrpama ali za naš region stiže obično jako kasno, ako uopšte i stigne

WIFI problem na TCL-u, posebno ova dva modela nije sitnica, to je hardversko ograničenje slabog wifi modula
koji softverske zakrpe samo peglaju

Što se tiče slike
Nema šta nisam probao na TCL 55C6KS i nisam uspeo da izbalansiram sliku i fabrički disbalans i neprirodnost boja na HVA Mini led panelu ovog TCL-a o kojima je koleginica pričala
Biće da jeftini TCL HVA panel te probleme umnožava, ne vidim realno drugi razlog

Ukupni utisak :
Ispadanje wifi modula. Nervoza i peglanje kod TCL-a naspram mir, spokoj i uživanje kod Hisensa

TCL - Google tv - bugovit ( ne izvesnost dok ne stigne update, novi firmeware što može potrajati mesecima )

Vidaa U - stabilan, zatvoren SISTEM sa odličnim upscaling-om
Kod Hisensea nema crnog mulja sa preagresivnim lokalnim zatamljivanjem kao kod TCL-a
Hisense ima mnogo bolji upscaling na tv kanalima, zato izgleda prirodnije

Philips cesto ima problem losih boja po otpakivanju, kazes da su kod tebe dobre? Kako izgledaju SD kanali? Onako povrsno razmisljam o TVu i trenutno dilema 8400 ili mled920, al TV je za dnevnu i 10+ sati rada i 99,9% SD kanali, pa ne znam sta bi bilo prihvatljivije resenje. Jos mi TV pod uglom u odnosu na sedenje. Verujem da je mled920 bolji i zanimljiviji tv, al VA panel i (moja pretpostavka) losije procesuiranje SD kanala me odbijaju, a iskreno nijedna recenzija me nije ubedila (ne ono sto pricaju u recenziji, nego ono sto vidim od slike na TVu) da 8400 ima bas kvalitetnu sliku.
Pogledajte prilog 1766326806710793.mp4

Prilozi

• IMG_0975.jpeg
    IMG_0975.jpeg
    561.3 KB · Pregleda: 92
  • 1766161917182168.jpeg
    1766161917182168.jpeg
    150.8 KB · Pregleda: 82
IMG_20251223_010747.jpg
55u7q
Nema ni trunke probijanje svetlosti na crne okvire slike kao na Philips u
Crna je stopljena sa mrakom u prostoriji
Cvetanje skoro i da ne postoji
Bas kako ga je opisao u recenziji ( koji tv odabrati krajem 2025 godine) na Benchmarku kolega koji radi recenzije
,, Ozbiljan tv,,

Bas ste me sad zbunili, znaci ne c6k, znam da je c6ks losiji tv, kao i sa dimming zonama manje ima, kao i da je 60hz ali bas da je toliko losa uniformnost tv c6k kao i da ima taj bug! Znaci ipak u7q ?

To što probija beli to je što je direct led I nema FALD. Javljaće ti se ponekad na trenutak. Ali vidi da li ti smeta, i ako ti smeta dodaj pare pa kupi neki model sa FALD-om. Čovek gore napisao modele...Shuca77. i ne mora da bude Philips, može i Hisense. Ako hoćeš Filips onda serija 9 Extra, ili mled920. Ispod toga nemaju FALD vić su direct led.

Pogledajte prilog 519773
Ovo nije dobro
Dobar mini led sa FALD ovo ne sme da ima
To čak nema na mom ips-ads panelu na 75e7nq pro a kamoli na 55u7q za koplje iznad sa odličnim VA panel om
Pogledaj snimak, mislim da toga nema. 75e7nq pro je dosta ozbiljna prica, Ja sam posao od 50000 din, za jos malo pa jos malo uvek ima bolje. Ovo je mnogo bolje od onog Foksa sto sam vratio, posto sam preko kredita nisam mogao da izvucem pare nazad.

Sto se tice kanala SD ili kojih god, nisam merodavan jer stvarno retko gledam TV kao tv sa kanalima samo kad ima neka interesantna domaca serija ili film, za ostalo koristim Netflix, HBO, Skyshowtime, i skidam serije i filmove sa torenta, i kao monitor za mini pc.

Za ovaj Foks sto sam vratio ( koj je probio kao nista) ovo je ekstra tv, mala zamerkana OS, nije bas frendly sa aplikacijama. Ali ono osnovno ima. Ne smeta mi toliko jer imam mini pc tako da mogu sa NASa da puvucem sta god hocu i sa weba takodje.

Prilozi

• IMG_0816.jpeg
    IMG_0816.jpeg
    115.6 KB · Pregleda: 34
  • IMG_0823.jpeg
    IMG_0823.jpeg
    181.6 KB · Pregleda: 26
  • IMG_0825.jpeg
    IMG_0825.jpeg
    163.5 KB · Pregleda: 44
Uzeo bih tv za filmove i serije uglavnom, malo programi i malo gaming. Budžet je 1000€. Bacio sam oko na Hisense 65U8Q, šta mislite o tom modelu? Koliko sam video jedino mu zameraju da je možda previše svetao. Da li za te pare i veličinu dolazi još neki model u obzir? GPT mi predlaže i TCL C855 i taj tv mi se sviđa jer je Google tv i vidim da je tačniji sa bojama ali taj model nema nod nas u ponudi ili bar ja ne nalazim.

Овако пробија доле и мој нови Филипс, купљен за око 300е на некој наводно супер акцији, тачно толико и вреди. У ХДР моду маши боје, никако нисам успео да га подесим, има ова пробијања доле итд.

Trenutno u tehnomaniji plus današnji popust od 10 posto.
Vodite racuna sa tim njihovim dodatnim popustom. Tako sam ja narucio oled Samsung i zvali me da mi kazu da imaju samo izlozeni model (citiriam " televizor kod nas radi vec duze vreme konstantno") i da dodjem da pogledam i da ga spakuju dok sam tu. Kad sam rekao da ne zelim polovan televizor za taj novac bili su u cudu i drcni. Posle sam otisao u G i trazio originalno zapakovan.

Svaki tv koji je otpakovan i koriscen u radnji treba da se vodi kao polovna roba sa daleko vecim popustom od tih 10% jer takav tv tamo stvarno i radi. Cak i ako je recimo neka druga stvar koja je otpakovana i stoji negde na polici koju svako pipka i sl treba da se prodaje sa nekim popustom.

Sto se tice TCL C6K modela, imao sam ga nekih mesec dana (sad je na reklamaciji zbog fabricke, mehanicke greske), ja nisam imao nikakvih problema sa Wi-fi mrezom, bio je povezan na 5Ghz mrezu i kad god sam ga palio on je ostao povezan. Koristio sam ga u Movie modu gde sam jos malo podesio sliku i ja sam bio zadovoljan sto se toga tice. Placen je sa popustima oko 57000din 55" model i za te pare je bila najbolja kupovina.

Ono sto smo mi shvatili da nam VA panel ne odgovara zbog uglova gledanja i da se moramo vratiti na IPS ekran, a posto oduvek koristimo LG televizore sa IPS ekranom verovatno ce to biti LG 55QNED70A sa Direct LED osvetljenjem kako bi izbegao Edge LED osvetljenja.

Moje pitanje, koji jos IPS televizor preporučujete (od 55") a da nije Direct LED tip osvetljenja? Naci danas ovako nesto, kad proizvodjaci sakrivaju informacije sta koriste od ekrana i tipa osvetljenja u odredjenoj dijagonali, je cista lutrija.

Nazad
Vrh Dno