Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A mislim najlakse ce biti neki potenciometar da se ubaci na kompresor, pa da stelujemo rucno vatazu na kompresor sprema kako se mi osecamo u datom trenutku 😁
Kao grejanje u starim autima. Kad se ugrejes dobro zavrnes malo ka hladnom 😂
💯👌👍
To bi najidealnije bilo!

Kroz aplikaciju ili preko daljinca doduše, slično postojećem ograničavanju snage, samo preciznije. Još i mogućnost da postaviš opseg modulacije (350-550w npr), da koliko-toliko može i sama da šalta gore-dole......
Mhhh, pusti snovi 🙄🥹😅

💯👌👍
To bi najidealnije bilo!

Kroz aplikaciju ili preko daljinca doduše, slično postojećem ograničavanju snage, samo preciznije. Još i mogućnost da postaviš opseg modulacije (350-550w npr), da koliko-toliko može i sama da šalta gore-dole......
Mhhh, pusti snovi 🙄🥹😅
Daj da patentiramo nesto od toga 😎

Po malo se ide u tom pravcu, al dal ce da se dogura do kraja ne znam. Za sad ovo sa ogranicavanje nije lose, ali ipak po meni bolje da moze da se setira temp izduva, pa na koliko god hoce nek radi modulaciju 😁

Evo sad upravo Japanci i Kinezi zajedno,smisljaju klimu za Srpsko trziste.Trosi struju kao i kada je ugasena.Modulacija na -100°C ide na 0-5w.Kazu da u verziji 2.0 ima da ide i do nekih -150 - -200w.Prica na Srpskom i cita misli korisnika.Pocetna cena 10 dinara,sa tendencijom da opadne cena na 5.

Naprosto me mogu da vjerujem!
Još samo da ju je i naglavačke okrenuo i to je to!

Sto li se mucio.Mogao je da je postavi pored UJ.Medjutim,dovitljivost na zavidnom nivou.😀

Imam neki mitshubisi 18 inverter. Trenutno je na 25 stepeni i duvanje 3/4. Imam utisak da mi ove zime mnogo cesce ulazi u defrost, tipa na svakih 45-60 minuta.
Kad je napolju 6-7 stepeni onda je ok, ali cim padne na 3 odma ulazi cesce u defrost. Plus kad je pogledam u opste nije zaledjena nigde, unutra ne mogu da vidim detaljno, ali ako nije spolja ni malo, pretpostavljam da nije ni iznutra negde.

Moguce da mi je tako radila i prethodnih sezona, ali nesto imam utisak da je tek u minusima tako cesto ulazila u defrost. Da li moze da postoji neki razlog za to, tipa fali freona, nesto je zaprljano i slicno i kako bih mogao to da proverim pre nego sto zovem majstora?

Da li čistiš filtere klime?

Na 3°C ne bi trebalo da ide u DF uopste.Moze da bude svasta.Moguce i senzor za temperaturu da je pobrkao ocitavanje.Da ne bi nagadjali,najbolje da pogleda neko ko je strucan za to.

Imam neki mitshubisi 18 inverter. Trenutno je na 25 stepeni i duvanje 3/4. Imam utisak da mi ove zime mnogo cesce ulazi u defrost, tipa na svakih 45-60 minuta.
Kad je napolju 6-7 stepeni onda je ok, ali cim padne na 3 odma ulazi cesce u defrost. Plus kad je pogledam u opste nije zaledjena nigde, unutra ne mogu da vidim detaljno, ali ako nije spolja ni malo, pretpostavljam da nije ni iznutra negde.

Moguce da mi je tako radila i prethodnih sezona, ali nesto imam utisak da je tek u minusima tako cesto ulazila u defrost. Da li moze da postoji neki razlog za to, tipa fali freona, nesto je zaprljano i slicno i kako bih mogao to da proverim pre nego sto zovem majstora?
Ova zima je od 3 predhodne najvise oblacna bez sunca . Svaka zima izgleda ima svoj neki fazon, iako je kalendaski kreula tek juce, igrace se ona jos 100-tinak dana ")

Imam problem koji je sve veci i veci,imam sve vise i vise budji po coskovima,i na granici sam da stavim podno grejanje...tako da malo gubim veru u moje daikin perfera klime,imam stolariju veka i 12 cm storopor ali jednostavno...nesto ne stima...

Imam problem koji je sve veci i veci,imam sve vise i vise budji po coskovima,i na granici sam da stavim podno grejanje...tako da malo gubim veru u moje daikin perfera klime,imam stolariju veka i 12 cm storopor ali jednostavno...nesto ne stima...
I kada staviš podno, vrlo verovatno ćeš opet imati buđ. Hermetički ti je zatvoren prostor...
Ostaje ti odvlaživač ili rekuperator kao skuplja varijanta

Klima sushi vazduh ne bi trebalo da se pojavi budj.
Kad luftiras to je da svez vlazan vozduh udze.
Jel koristis ona opcija Clean?
Tad se aktivira Flash Streamer procistavac vazduha. Unistava bakterije, viruse i sprecava pojave budj

Screenshot_20251224_130620_Gallery.jpg

Kod mene u zgradi ima centralni ventilator povezan na ventilaciju u kupatilu. Jedne godine ga iskljucili na mesec dana, bukvalno u svakom stanu se pojavila budj na coskovima, te godine i nikad vise. Vidi da ventiliras dovoljno jer vlaga mora da izadje negde, u krajnjem slucaju prozor na kip uvek.

Ne znam,sve mislim da mozda nisu majstori lose uradili izolaciju nemam pojma(samo su lepili pecate nisu onako lepo u krug table stavili lepak)...
Mislim da je obrnuto od tvog misljenja, radili su je dobro, zato i imas takve efekte.
Maxi ti je lepo odgovorio, a i

team1

, probaj sa cescim vetrenjem ( kracim i svi prozori pootvarni na 3-5 min ), kladim se da se ti to resiti problrm, da ne ides dalje.

Poslednja izmena:
Klima sushi vazduh ne bi trebalo da se pojavi budj.
Kad luftiras to je da svez vlazan vozduh udze.
Jel koristis ona opcija Clean?
Tad se aktivira Flash Streamer procistavac vazduha. Unistava bakterije, viruse i sprecava pojave budj

Pogledajte prilog 520086
Molim te da nam objasniš fiziku na osnovu koje klima suši vazduh.

Nazad
Vrh Dno