Slabo je i radila da nahvata prašineNe, čak i žena ume malo da pretera sa " liftiranjem" kada radi recimo druge smene a ja prve,pa je špijunuram"sa kamera" gde ostavi otvorene širom prozore skoro i po pola sata.Pored kuće imamo i pomoćni objekat što mi na selu zovemo "letnju kuhinju" i tu boravimo veći deo dana,i taj prostor je isto odlično izolovan pvc stolarija,tu se kuva i obeduje,i posle se prelazi u kuću.Šta dati kažem,klima se koristi od sedmog meseca 2025 i preneki dan rako da operem filtere a oni čisti ,ko novi,u kući nema kuvanja ni pušenja.
Evo za poslednja dva ipo meseca koliko je radila i potrošnja.Slabo je i radila da nahvata prašine
Ja ni ne primetim da uopste ide u defrost na ovim temperaturama do 0 stepeni.Vrlo retko i kada je hladno ali sto rece kolega samo na tapo mogu da primetim i to bude vrlo kratko i brzo ga odradi bez padova temperature i neprimetno Clivija 18Da je Klivija ušla u defrost primetim samo po tome što unutrašnja jedinica "diše" kao asmatičar i proverim na Tapo utičnici koliko vuče. Onako ne bih nikad primetio jer ne pada temperatura i ne traje dugo.
Onih par puta što sam primetio, jednom je bilo u gustoj magli i onih nekoliko jutara sa -3 °C
Radi pod velikom snagom. Moguce da je iscureo gas negde pa ne moze da nabije pritisak pa forsira rad.Jedno pitanje za stručnjake. U pitanju je vox ihd12. Danas mi par puta uključi defrost na spoljnoj temperaturi par stepeni iznad nule. Prošle godine sveukupno ako je par puta radila defrost za celu zimu i to tamo u januar po minusu i kad je vlažno. Šta može biti? Ili je to sve normalno i samo tripujem?
verovarno jako vlazan vazduh, kako se nocas u jutros ponasala? tcl kod mene i vox kod roditelja defroste cesto imaju sad.Jedno pitanje za stručnjake. U pitanju je vox ihd12. Danas mi par puta uključi defrost na spoljnoj temperaturi par stepeni iznad nule. Prošle godine sveukupno ako je par puta radila defrost za celu zimu i to tamo u januar po minusu i kad je vlažno. Šta može biti? Ili je to sve normalno i samo tripujem?
Druze ja imam istu klimu, magla danima i vlazan vazduh, meni radi df na sat ili dva, i to traje 6-7.min.Ako greje normalno trebalo bi da je ok, ipak je i minus i magla, tesko vreme.Klima ako postize temp u kuci, nemoj ni da obracas paznju na df.Jedno pitanje za stručnjake. U pitanju je vox ihd12. Danas mi par puta uključi defrost na spoljnoj temperaturi par stepeni iznad nule. Prošle godine sveukupno ako je par puta radila defrost za celu zimu i to tamo u januar po minusu i kad je vlažno. Šta može biti? Ili je to sve normalno i samo tripujem?
18ca set 23c 12ca 25c-26c i druga 23c mora tako da bi temp bila 24+Druga i treća rade pod solidnim opterećenjem za trenutne klimatske uslove...
Druze te godine sam dao za pelet 2.500e kad je poceo rat u Ukrajni, pa sam gledao da se spasavam, a realno nikad me klime nisu zanimale, nisam nista znao, a i sad nisam pametniji. 😜Pa brale, kud malo ne pogleda i da imaju koji +, ako su primarni ili jedini izvor grijanja???? 🫣 🫣 🫣 🫣
Nekad kad dodje vreme i mogucnost za dobru izolaciju to ce se drasticno promjeniti. Duplo manje ces struje trositi.18ca set 23c 12ca 25c-26c i druga 23c mora tako da bi temp bila 24+
Druze te godine sam dao za pelet 2.500e kad je poceo rat u Ukrajni, pa sam gledao da se spasavam, a realno nikad me klime nisu zanimale, nisam nista znao, a i sad nisam pametniji. 😜
To samo gde mi je 18ca, tu nemam izolaciju, a 12ce su u izolovanoj kuci, nema tu prostora za stednju, jedino da ih ugasim i ne grejem.Kako ja vidim stvari, pitanje koji vid grejanja cu koristiti u narednim godinama, struja ode u nebo,sa peletom haos, a nije bolja situacija i oko uglja i drva. Svasta mozemo ocekivati. Mozda vratim smederevac, motorku u ruke pa u sumu, ludnica je oko grejanja na selu. Ako mi pukne film ima sve da prodam i ode u stan..ll.
Nekad kad dodje vreme i mogucnost za dobru izolaciju to ce se drasticno promjeniti. Duplo manje ces struje trositi.
Bolje ulozi u izolaciju i u jos jednu klimu tamo gde su ove 2 12-ke. Previse je 90m2 za te 2 klime. Po meni nece ti drasticno skociti racuni jer ce klime samo rasterecenije raditi. Mada i 3 vox klime na 90m2 je nategnuto. Ja imam trenutno 4 na 82m2 i rade prilicno rastereceno. Imam jos jedan mali deo fasade da zavrsim i trebalo bi tavan izolovati ali to kad dozvole finansije. Vec vidim drasticnu razliku ove zime jer imam manje defrosta. Prosle noci su otisle cini mi se jednom u defrost a bilo je 0 stepeni i vlaga 95-100%. Klime namestene na 23 a odrzavaju 23-23,5.To samo gde mi je 18ca, tu nemam izolaciju, a 12ce su u izolovanoj kuci, nema tu prostora za stednju, jedino da ih ugasim i ne grejem.Kako ja vidim stvari, pitanje koji vid grejanja cu koristiti u narednim godinama, struja ode u nebo,sa peletom haos, a nije bolja situacija i oko uglja i drva. Svasta mozemo ocekivati. Mozda vratim smederevac, motorku u ruke pa u sumu, ludnica je oko grejanja na selu. Ako mi pukne film ima sve da prodam i ode u stan.
Kombinujem klime sa peletom, kad je veci minus palim kotao, ali za sada nas vreme sluzi pa klime piče.Sto se tice dve klime nije lose kad je neki plus oko 10c, onda ova u hodniku greje celu kucu i potrosnja je super, minusi su problem, tada prze struju.Bolje ulozi u izolaciju i u jos jednu klimu tamo gde su ove 2 12-ke. Previse je 90m2 za te 2 klime. Po meni nece ti drasticno skociti racuni jer ce klime samo rasterecenije raditi. Mada i 3 vox klime na 90m2 je nategnuto. Ja imam trenutno 4 na 82m2 i rade prilicno rastereceno. Imam jos jedan mali deo fasade da zavrsim i trebalo bi tavan izolovati ali to kad dozvole finansije. Vec vidim drasticnu razliku ove zime jer imam manje defrosta. Prosle noci su otisle cini mi se jednom u defrost a bilo je 0 stepeni i vlaga 95-100%. Klime namestene na 23 a odrzavaju 23-23,5.
Ja jednu od mojih par puta uhvatih i na ~270w.ide i ispod 400w
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari