style53
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2023
- Poena
- 925
Za tvoji ususkan stan i Daikin 12 (Sensira) bi zavrsila posao! Ako nisi siguran onda FTXF42F/RXF42F i cao 🙂Nema. Nemaju ni info da bi moglo uskoro da stigne.
Poslednja izmena:
Za tvoji ususkan stan i Daikin 12 (Sensira) bi zavrsila posao! Ako nisi siguran onda FTXF42F/RXF42F i cao 🙂Nema. Nemaju ni info da bi moglo uskoro da stigne.
Ako mogu malo i ja da predložim za 61 hiljadu jednu baš solidnu i poštenuNema. Nemaju ni info da bi moglo uskoro da stigne.
Pa sad se razmisljam da li da eskperimentisem sa ovom parapetskom, deluje mi interesantno i na velikom je popustu ali nije bas cesta kod nas pa se plasim da se nesto ne zeznem, onako kad gledas onu unutrasnju jednicu deluje malo kao zar moze ovaj radijatorcic ceo stan da greje? 😀Za tvoji ususkan stan i Daikin 12 (Sensira) bi zavrsila posao! Ako nisi siguran onda FTXF42F/RXF42F i cao 🙂
Tesko da ce bilo koja klima da greje ceo stan ravnomerno, koja temperatura treba da bude u jednoj sobi da bi ti doslo 22-23 stepena u drugu. Mislim da ce parapetna pre to da postigne kao sto rekose vec jer gura vazduh i gore i dole mada i to je pitanje. Da sam imao mesta ugradio bi je bez razmisljanja, tu Fujitsu sto gura 5.3kw na -15 mislim da nema bolje za te pare.Pa sad se razmisljam da li da eskperimentisem sa ovom parapetskom, deluje mi interesantno i na velikom je popustu ali nije bas cesta kod nas pa se plasim da se nesto ne zeznem, onako kad gledas onu unutrasnju jednicu deluje malo kao zar moze ovaj radijatorcic ceo stan da greje? 😀
Odlucio sam se na pocetku za japanca, to mi najsigurnije posto ce mi biti primarno grejanje tako da ne bih sirio sad na te ostale brendove i od ovoga me vec boli glava.
Dobro razmotri, kao sto smo rekli papir trpi sve pa je sigurnije ici na nesto provjereno. Ako sam dobro zapamtio ti imas ususkan stan tako da ti je modulacija u tom slucaju jako bitna i pogotovo da drzi stabilnu temparaturu a ne da iskljucuje kad pregrije ili pali kad se stan ohladi. Ako ti klima nespusta do nekih 250w nemoj da se zaleces, inace ce biti haos. A takodje ni neki jeftiniji japanac nije sigurno dobar izbor.Da da, zato je sad ozbiljno i razmatram, bas ima dobre specifikacije. Inace, meni je vazno da mi u dnevnoj bude 22-3-4 a u spavacoj ne mora, tu je norveski bas za nuzdu da dogreje. Kako li se ugraduje ta parapetna, da li spoljna jedinica mora u istoj visini ili moze gore kao za obicnu, gde ide izvod za kondenz..?
Od 40-60 ti je normalna vlaznost.Ljudi šta raditi
Imam problem, vlažnost u stanu je od 40 do 45 posto.
Klima radi non stop , ne gasi se nikada.
Prozračim ujutru i naveče po 5 minuta.
To je sve super, vecinom se ljudi muce sa previse vlage.Ljudi šta raditi
Ovdje po austriji gdje sam god mjerio, ladno oko 80% i vise ima vlage. I to vecinom zgrade novije gradnje kad su krenuli zidati betonskim plocama i crni stiropor od 20cm. A posto nema toplinskih sudara nema ni one crne budji. Poslije po planu je dolazilo da se ventilatori u wc i kupatilu nikad negase, samo prva brzina plus druga kad neko korosti wc ili kupatilo, masa naroda je to ugasilo posto je preglasno po noci za spavanje. U sustini sretan je onaj ko ima stariju kucu koja dise. Ok, vise se trosi na grijanje ali puno zdravije.Od 40-60 ti je normalna vlaznost.
Kod nas u kancelariji je oko 35 %. Pakao za sluzokožu.Ljudi šta raditi
To je ludilo. Tu bi najbolje legao neki rekuperator sa regulacijom vlage, ali oni i kod nas sa ugradnjom idu preko 5k eura.Ovdje po austriji gdje sam god mjerio, ladno oko 80% i vise ima vlage. I to vecinom zgrade novije gradnje kad su krenuli zidati betonskim plocama i crni stiropor od 20cm. A posto nema toplinskih sudara nema ni one crne budji. Poslije po planu je dolazilo da se ventilatori u wc i kupatilu nikad negase, samo prva brzina plus druga kad neko korosti wc ili kupatilo, masa naroda je to ugasilo posto je preglasno po noci za spavanje. U sustini sretan je onaj ko ima stariju kucu koja dise. Ok, vise se trosi na grijanje ali puno zdravije.
Uzeo sam Clivia ai 12k i namestio je da greje na 25stepeni dostigne 23 i modulira 1.3kwh non stop, drugi dan stavio je na 23 dostigne 21 stepen modulira konstantno na 500w što je mnogo. Da li postoji neka koja će držati 24stepena na 700w 800wU sobi bez grejanja mi je 13stepeni a napolju je oko 2,3stepena da li postoji klima koja će grejati tu sobu od 28m2 na 24 stepena i da modulira do nekih 700w800w max. Dajte mi neke preporuke.
Moći će velika većina, ako prostor to dozvoljava. Jer 90% "troši prostor", tj. njegove potrebe, tj. toplotni gubici. 😉 🙂Da li postoji neka koja će držati 24stepena na 700w 800w
Imam i ja Kliviju ai 12k. Ograniči joj snagu i pusti je na 24 stepena, moduliraće između 450 i 510 vati.Uzeo sam Clivia ai 12k i namestio je da greje na 25stepeni dostigne 23 i modulira 1.3kwh non stop, drugi dan stavio je na 23 dostigne 21 stepen modulira konstantno na 500w što je mnogo. Da li postoji neka koja će držati 24stepena na 700w 800w
Pošto se baš ne razumem u klime.
Prvo ovo pitaš, pa nakon 15min pišeš kako si uzeo Kliviju i kako si je podesio da greje (već par dana unazad)? Hoćeš da menjaš novu klimu za novu klimu?U sobi bez grejanja mi je 13stepeni a napolju je oko 2,3stepena da li postoji klima koja će grejati tu sobu od 28m2 na 24 stepena i da modulira do nekih 700w800w max. Dajte mi neke preporuke.
Deluje da su ti toplotni gubici veliki (13C?). Samim tim treba vremena da se nadomeste.
Ergo, čim je već drugi dan sišla na 500w, šanse su da će moći da se zadrži na istim i na većoj zadatoj T.
Tako da podiži sad postepeno pa vidi (i budi strpljiv).
Predpostavljam da nema izolacije?
Moći će velika većina, ako prostor to dozvoljava. Jer 90% "troši prostor", tj. njegove potrebe, tj. toplotni gubici. 😉 🙂
Da hoću da je zamenim jer je slaba verovatno, uzeo bih drugu koja drži 24 stepena i modulira 7-800w, jer Clivia drži 21 temp i modulira 600w a kada drži 23 stepena modulira 1300wPrvo ovo pitaš, pa nakon 15min pišeš kako si uzeo Kliviju i kako si je podesio da greje (već par dana unazad)? Hoćeš da menjaš novu klimu za novu klimu?
Sta grejes ---> stan, kuca? Kakva je uopste izolacija?Da hoću da je zamenim jer je slaba verovatno, uzeo bih drugu koja drži 24 stepena i modulira 7-800w, jer Clivia drži 21 temp i modulira 600w a kada drži 23 stepena modulira 1300w
Kod moje Midea brezzeleSS sam uklavirio kada je takva situacija gde je temperatura oko 0-3° i magla a vlažnost preko 95% stavim je na autofan i nema defrosta,ali prvo prostor ugrejem na 22-23° pomoću gasne peći , peć gasim i uključujem klimu koja samo održava zadatu temperaturu.Koristim taj hibridni način grejanja poslednjih nedelju dana i dobro funkcioniše.Aaaala jest ubi defrost KMCC, svako malo, nula stepeni i gusta magla 100% vlaznost
Ona definitivno nije za objekte bez izolacije, pa i sa izolacijom kod mene osetim onih zadnjih 3-5 min derfosta da je blago pala temp, taman pred da krene da ponovo greje.Aaaala jest ubi defrost KMCC, svako malo, nula stepeni i gusta magla 100% vlaznost
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari