Pre 2 meseca kupio sam MDV Aurora 18icu, i mislim da mi je to jedna od najboljih kupovina u zivotu. 🙂 Salim se, hocu reci da sam apsolutno prezadovoljan, to je neka navodno "premium" verzija Midee, ali svestan sam da je sve to isto, samo prepakovano.
Ali nevezano za brend, Mdv ili Midea, klima je fantasticna, za ovih 100K koliko je kostala sa ugradnjom ja zaista ne mogu da zamislim nista bolje. Zaista greje kao luda.
E sad, kuca mi je onako malo otvoreniji prostor, ogromna dnevna sa kuhinjom bez vrata na produzenom hodniku, i generalno dve sobe i kupatilo su stalno otvoreni, i onda zaista celu kucu grejem sa njom. Ali da kazemo primarno ta centralna dnevna soba oko 40 kvadrata plus spavaca u koju duva direktno maltene a otvorena su vrata. Bukvalno je ne gasim otkad je dosla pre nekih 50ak dana i go se setam ceo dan.
Nije me zanimala potrosnja i da li ce da pravi razliku u par hiljada dinara, bilo mi je bitno samo da bude toplo, ali i tu sam se odusevio, stigao mi je novembarski racun sa 30% manje potrosnje u odnosu na proslu godinu kada sam se grejao na vox ivu 12icu i jednu TA pec 4kw koja je nocu punila.
Doduse, bitno je napomenuti da je meni stolarija nova, i da je izolacija bas bas dobra tako da i nije iznenadjenje, ali eto preporuke ako se razmatra, pisem ovo jer ja nisam nasao neke informacije o njoj kada sam planirao.
Sto se tice defrosta, ulazi kad je minus nocu mozda na sat dva ali jako kratko traje, to mi je isto bilo iznenadjujuce u odnosu na stari vox koji je po 15 minuta odmrzavao.
E sad, ne znam jel nekome bucno ili ne, ali ja je drzim na keca uperenu u pod, i zaista se ne cuje, kao da ne postoji, na trojci vec duva kao tajfun ali nije neprijatno za usi.
Sto se tice mana, daljinski je apsolutno idiotski, em je veliki kao pola oklagije em ima neki lag, isto kao i wifi aplikacija, komande se nekad izvrse a nekad cekam 3 sekunde potvrdu, tako da totalno promaseno. Zaista ne znam ko koristi vise od pet komandi na daljinskom za klimu, a tek zasto im treba 20cm plastike za to, al ajde.
Pritom zivim na planini i svako vece sam u minusu a u kuci mi je bukvalno banja.