Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da to je to na sta sam mislio. Kontam da za tolike pare ima rezona na duze staze kada je klima primarni uredjaj za grejanje jer ne rasipa energiju kada radi defrost, narocito kada ga u hladnim danima radi 5-6 puta dnevno. Sve drugo iskreno je bacanje para, ali svako ima svoju racunicu naravno.

Opa đurđo, idemo i ispod 300w 😁

Prilozi

• Screenshot_20251221_001309_Tapo.jpg
    Screenshot_20251221_001309_Tapo.jpg
    66 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_20251221_001339_Tapo.jpg
    Screenshot_20251221_001339_Tapo.jpg
    66.6 KB · Pregleda: 79
31c

Prilozi

• Screenshot_20251221_001850_MELCloud.jpg
    Screenshot_20251221_001850_MELCloud.jpg
    68.4 KB · Pregleda: 84
  • Screenshot_20251221_001749_Tapo.jpg
    Screenshot_20251221_001749_Tapo.jpg
    75.7 KB · Pregleda: 89
  • 20251221_002354.jpg
    20251221_002354.jpg
    226.7 KB · Pregleda: 102
Jok, prao kosu, pa pojacao na pola sata, pa zaboravio i izasao napolje 😀

Duplo ili ništa 😎

Screenshot_2025-12-20-02-13-06-164_com.vivaldi.browser_12.jpg

P.S. Imam kosu još uvek. 😁 Rešena brljotina restartom a bila je na strani HA ili Gree integracije u istom (Gree aplikacija je uredno prikazivala sobnu - Kinezi pošteđeni ovaj put). 🙃

Prilozi

• Screenshot 2025-12-21 at 00-39-14 History – Home Assistant.png
    Screenshot 2025-12-21 at 00-39-14 History – Home Assistant.png
    214.7 KB · Pregleda: 35
Opa đurđo, idemo i ispod 300w 😁
Ja na prolece kad otopli ubacicu senzor temperature spoljasne jedinice u led, pa nek modulira nisko kad mi bas treba, a sad valjda treba da zalozim u spoljasni jedinicu, pa da mi ne spusta ispod 500w jer koji ce mi 250w na 0C, osim ako nisam u nekom olovnom kapsulom gde se cuva uranijum 🤣
Mislim da cemo tako nadmudriti kineske srednjoskolce koji su pisali taj softwer 😆

Ja na prolece kad otopli ubacicu senzor temperature spoljasne jedinice u led, pa nek modulira nisko kad mi bas treba, a sad valjda treba da zalozim u spoljasni jedinicu, pa da mi ne spusta ispod 500w jer koji ce mi 250w na 0C, osim ako nisam u nekom olovnom kapsulom gde se cuva uranijum 🤣
Mislim da cemo tako nadmudriti kineske srednjoskolce koji su pisali taj softwer 😆
Odlična ideja zapravo! 👍😁
Problem je samo kako sprečiti topljenje leda (tj. zezanje sa zamenom).... A za sad je bolje rešenje izvući grejač tacne na senzor == automatika, loženja bez 😉😁

Odlična ideja zapravo! 👍😁
Problem je samo kako sprečiti topljenje leda (tj. zezanje sa zamenom).... A za sad je bolje rešenje izvući grejač tacne na senzor == automatika, loženja bez 😉😁
Za hladjene senzora sam se setio! Postavicu duboki zamrzivac ispod klime i ubacicu senzor unutra, a za dogrevanje morace grejac tacne da bude na prekidac, jer ako je senzor topao nece da upali grejac tacne sam od sebe 😁

jer ako je senzor topao nece da upali grejac tacne sam od sebe 😁
Od automatike....autoispala 🤦‍♂️ 😆

S' ozbiljnije strane (koliko je moguće), kontam da je jedino nazovi praktično i gotovo potpuno automatsko rešenje da se produži kabl senzora, a isti spusti u cev u zemlji, pa po potrebi i spoljnoj T podiže/spušta (po grafiku sa Gugleta dole, izgleda da je oko 3m idealno). 🤓🤪😄

Prilozi

• air-temperature-and-soil-temperature-at-various-depths.png
    air-temperature-and-soil-temperature-at-various-depths.png
    328 KB · Pregleda: 46
Svako ima pravo da svoj novac trosi kako želi. Ja nikada, ni u snelu, ne bih dao ovoliki novac za jesnu jedinicu zrak/zrakkomotno razvedes podno u pola stanu za ta sredstva...

Evo uhvatih Cliviju 18 ovog jutra na istoriskom minimumu modulacije. Spoljna temperatura oko 3 stepena .Bez ijednog defrosta fan 3 23 stepena namestena greje sama oko 70 kvadrata . Na I feel funkciji namestena.
Iznenadila me opet sa niskom modulacijom,Neispitana je skroz. Ko zna gde je granica.Klima je stvarno top.

Prilozi

• 1000007741 (1).jpg
    1000007741 (1).jpg
    39.5 KB · Pregleda: 56
.
Svako ima pravo da svoj novac trosi kako želi. Ja nikada, ni u snelu, ne bih dao ovoliki novac za jesnu jedinicu zrak/zrakkomotno razvedes podno u pola stanu za ta sredstva...
Ljudima se kroz zivot smuce razno razna smeca, nekad je lakse koju ratu vise platiti nego godinama biti nezadovoljan. Razvesti podno grijanje u toj cijeni nije moguce, mozda pola kao sto kazes ali opet neka losa tp pa opet kritike i nezadovoljstvo kako radi. Iako na klimu nije neko idilicno grijanje, ali bar kvalitetnom klimom imas mir, upalis i to je to. Razlika u radu je u svakom pogledu drasticna.
Ljudi kojima nije primarno grijanje na klimu su vec u drugom polozaju. Naravno uzmimo u obzir da je mnogima tesko i bilo kalvu da priuste, ali ja govorim samo o ljudima koji imaju koliko toliko mogucnosti i izbor da odluce sta je za njih realnije.

Kupio sam Midea Oasis koja greje ubija a kostala 900 eur. Nije neki stedisa sigurno, ali voleo bi da mi neko objasni sta sam mogao da dobijem sa klimom od 3k eur. Softver, elektroniku ili sta vec sto mogu da osetno primetim. Kad poredis Mercedes i Reno imas bar 20 argumenata zasto je mecka toliko para, ne samo radi drugacije kad je upalis.

Kupio sam Midea Oasis koja greje ubija a kostala 900 eur. Nije neki stedisa sigurno, ali voleo bi da mi neko objasni sta sam mogao da dobijem sa klimom od 3k eur. Softver, elektroniku ili sta vec sto mogu da osetno primetim. Kad poredis Mercedes i Reno imas bar 20 argumenata zasto je mecka toliko para, ne samo radi drugacije kad je upalis.
Svako ima svoje potrebe i razlicito razmisljanje. Cak sta vise i uslove u kojima zivi i dali uopste ima potrebe za takvom klimom. Primjera ja je nebi kupio jer sam sasvim zadovojan sa svojim, precizan rad, jako tiha, ne trese ni kad su veci minusi tako da nema potrebe. Ali ima ljudi kojima je potreba za takvom klimom ili klijentele koja nepita za cjenu, samo da je top model.

Pojacao klimu u sobi da bi se brze osusila, jer sam morao napolje 😀 Jer, fen je za p...

Mozda ona i radi taj pasivni df pa ga zpravo zato i ne skontas jer neprekidno duva😁

😄😄
Nije nemoguće, mada kontam da bi morao da se vidi na grafiku potrošnje, u vidu nagle i kratke varijacije...
Pogotovo u HA, koji vuče podatke na 10-ak sekundi, gde bi teško promaklo tj. teško da može toliko brzo da odradi DF 🙂

Od automatike....autoispala 🤦‍♂️ 😆

S' ozbiljnije strane (koliko je moguće), kontam da je jedino nazovi praktično i gotovo potpuno automatsko rešenje da se produži kabl senzora, a isti spusti u cev u zemlji, pa po potrebi i spoljnoj T podiže/spušta (po grafiku sa Gugleta dole, izgleda da je oko 3m idealno). 🤓🤪😄
A mislim najlakse ce biti neki potenciometar da se ubaci na kompresor, pa da stelujemo rucno vatazu na kompresor sprema kako se mi osecamo u datom trenutku 😁
Kao grejanje u starim autima. Kad se ugrejes dobro zavrnes malo ka hladnom 😂

Nazad
Vrh Dno