Kombinujem klime sa peletom, kad je veci minus palim kotao, ali za sada nas vreme sluzi pa klime piče.Sto se tice dve klime nije lose kad je neki plus oko 10c, onda ova u hodniku greje celu kucu i potrosnja je super, minusi su problem, tada prze struju.Bolje ulozi u izolaciju i u jos jednu klimu tamo gde su ove 2 12-ke. Previse je 90m2 za te 2 klime. Po meni nece ti drasticno skociti racuni jer ce klime samo rasterecenije raditi. Mada i 3 vox klime na 90m2 je nategnuto. Ja imam trenutno 4 na 82m2 i rade prilicno rastereceno. Imam jos jedan mali deo fasade da zavrsim i trebalo bi tavan izolovati ali to kad dozvole finansije. Vec vidim drasticnu razliku ove zime jer imam manje defrosta. Prosle noci su otisle cini mi se jednom u defrost a bilo je 0 stepeni i vlaga 95-100%. Klime namestene na 23 a odrzavaju 23-23,5.
Ja jednu od mojih par puta uhvatih i na ~270w.ide i ispod 400w
Kuca/stan? Kakva ti je izolacija?Evo uhvatih Cliviju 18 ovog jutra na istoriskom minimumu modulacije. Spoljna temperatura oko 3 stepena .Bez ijednog defrosta fan 3 23 stepena namestena greje sama oko 70 kvadrata . Na I feel funkciji namestena.
Kuca izolacija stiropol spolja 10cm pvc stolarija .Dobra izolacija.
Kuca/stan? Kakva ti je izolacija?
To i ja nikad nisam razumeo. Kad je iznad 10C nikad nece ispod 500w i pregreje sobu za 3 minuta, a kad padne oko 0 onda uvek hoce da ide u modulaciju i to na nekih ~270w sa upaljenim grejacem tacni oko 70w. Kakva je ta kineska logika kad vidi da je napolju toplo da natera klimu da ide skoro pa na max snagu, a kad je hladno da je natera da radi na absolutnom minimumu kao neki japanac. Dok mi u sobi treba oko 1600w toplotne energije da bi se odrzavala temperatura 🤣Čim zahladni na oko nule ili manje - eto je ispod (suprotno svakoj logici, al' ajd' - bar drži sobnu kako treba i sa mlakim izduvom) 🤪🙄👍
Kao da pisu srednjoskolci software 😀Kakva je ta kineska logika kad vidi da je napolju toplo da natera klimu da ide skoro pa na max snagu, a kad je hladno da je natera da radi na absolutnom minimumu kao neki japanac.
Pa upravo to, kineska 😆Kakva je ta kineska logika
Erapol, by OjdanićThermStiropor ...
Samo kod gree, kod midee neKad je napolju toplo kineska klima be like: Evo ti još toplote, kuvaj se, crkni ko te ebe
Kad je napolju hladno kineska klima be like:
Ouuu, vidi, vidi, kolko mogu da spustim modulaciju, štedim ti struju. Ladan ti izduv? Ko te ebe, tresi se
😁😁😁
P.R.C.ko, u skladu sa imenom.....radi radnju 😆😆Kad je napolju toplo kineska klima be like: Evo ti još toplote, kuvaj se, crkni ko te ebe
Kad je napolju hladno kineska klima be like:
Ouuu, vidi, vidi, kolko mogu da spustim modulaciju, štedim ti struju. Ladan ti izduv? Ko te ebe, tresi se
😁😁😁
O da, samo na drugi način.Samo kod gree, kod midee ne
Ma svi su po malo skljembani. Ko sa modulacijom, ko sa defrostovima 🥹Samo kod gree, kod midee ne
Ko sa mašenjem temperature i velikim histerezisomMa svi su po malo skljembani. Ko sa modulacijom, ko sa defrostovima 🥹
Gde je nadje leba ti i kolko novca je bila ako nije tajnaNova Daikin Perfera 3kW serija Nepura namenjena za nordiske zemje.
Grejac na tacne i odvod crevo.
Oznake
FTXTM30A / RXTM30A
Pogledajte prilog 519377
Pogledajte prilog 519378
Pogledajte prilog 519379
Pogledajte prilog 519380Pogledajte prilog 519381Pogledajte prilog 519382Pogledajte prilog 519383Pogledajte prilog 519384
Verovatno pogledah pogrešan model. Šta je ispod tbiv više nije bitno jer je za sve ispod toga potreban dodatni izvor toplote.Tbiv je -15 i tu daje 3.58kW
Isto i na -22 i -30
Pogledajte prilog 519421Pogledajte prilog 519422Pogledajte prilog 519423Pogledajte prilog 519424
Jeste to je odlican dizajn, voda odmah procuri i to je to. Ali ide preko drzace i one posebne amortizere sta stavljaju u Finskoj, kao metalne spirale.Dobra makina 👍
Stara Daikin Nordic nije imala grejac tacne ---> nego bila ispod izmenjivaca otvorena!
Ovo je tvoja 😉
Pogledajte prilog 519426

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari