Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

1000015519.jpg

Samo skuplja prasinu... 😄

1765843093227.png

I moj maltene skuplja prasinu...

Ja moram samo jedan kratak update vezan za situaciju sa voljenom suprugom i voljenom mi peticom.

Gospođa je danas brisala prašinu oko konzole gde sam ja sve vreme bio u fazonu :

nervous-sweating-sweating-bullets.gif

U jednom trenutku je samo zastala i mislio sam to je to, kraj, kreće drama, ali je onda usledilo pitanje - "uzeo si nov stalak?"

IMG_20251216_193334.jpg

• Jesam, stigao juče sa Alija.
  • Pff... Ništa posebno.

🏆

Sledece bih probao svalerku da dovedem u kucu... Samo je postavi na novu stolicu/fotelju... 😎

Sony je mislio na ovakve stvari za spas muževa... Zamisli da si morao da menjaš Xbox Series S za X. 😎

"Like a Pro"! Na sve se misli. 😂

hahah
neka neću da spamujem, mislim da nema dalje od ovoga i kapiram da je jedini način da provali ako slučajno na netu nabasa na uporedni prikaz pro vs fat, ali slaba vajda s obzirom da je alogratim vodi ka receptima, mačkama itd 😎

Kazi ti nama vidis li neku realnu razliku izmedje ps5 i sada pro verzije?

Iskreno, nisam startovao ni jednu pro enhanced igru još uvek, samo da završim FF7 remake pa kreće rebirth i javljam utiske, tu bi trebalo da se vidi.

Imam problem, ne mogu da se ulogujem na psn account. PS5 nisam koristio od aprila meseca, nisam ni bio kući. Sinoć ga upalim ne mogu da se ulogujem. Id i password prihvati, ali mi traži 2 step verification neki kod. Ne pamtim da sam mu to ikad ubacio.
Ma ps support centar nema vajde, može kao šifru da mi resetuje, to mogu i sam. Radi se o običnom chat botu.
Kad mu dam do znanja da imam problem sa 2 step verification kodu, onda mi kaže da moram da razgovaram sa njihovim agentima da mi ugase tu opciju, ali trenutno nema dostupnih agenata😅
Jel imao ko sličnih problema?

Pa ako si stavio 2 step onda ti šalje kod na neki mail ili broj telefona. Ako nisi stavio onda neko jeste kome si dao podatke ili su ti nekako pokupilo podatke. Mada kada dobijaš 2 step znaci da je sifra i dalje dobra.

Imam problem, ne mogu da se ulogujem na psn account. PS5 nisam koristio od aprila meseca, nisam ni bio kući. Sinoć ga upalim ne mogu da se ulogujem. Id i password prihvati, ali mi traži 2 step verification neki kod. Ne pamtim da sam mu to ikad ubacio.
Ma ps support centar nema vajde, može kao šifru da mi resetuje, to mogu i sam. Radi se o običnom chat botu.
Kad mu dam do znanja da imam problem sa 2 step verification kodu, onda mi kaže da moram da razgovaram sa njihovim agentima da mi ugase tu opciju, ali trenutno nema dostupnih agenata😅
Jel imao ko sličnih problema?

Imao sam ja, srećom sa japanskim nalogom a ne sa glavnim.
Ukratko, hakovan si. Tj. Ne ti nego Sony ili negde imas tu kombinaciju username/pass gde je hakovano.
Ja sam uspeo da se 'odhakujem' tako što sam nekako uspeo da izmenim password.
I tokom izmene mi je ponudio da umesto lozinke stavim passkey. Kad ima passkey ukine se 2-step vetification.
Ne secam se tacno kako me je pustio da izmenim pass. Mislim da sam trazio po mejlovima kad me je obavestio o uvodjenju 2-step i da je u tom mejlu bio link.(otkrio sam da je mi je hakovan nalog jos aprila i to iz Vijetnama).
Ako ne nadjes taj mejl vrti se po opcijama gde mozes da kazes da si zaboravio pass. Pre nego sto krene 2-step.
Pa ti onda PSN posalje mejl.
Ne secam se racno redosleda.
Ako uspes nesto, javi jer ima jos posle. Naime, nalogu verovatno ukinuto share-ovanje.
Od supporta nema mnogo vajde narocito japanskog.
Enivej, srecno. Vrti opcije dok ti ne ponudi izmenu lozinke i posalje ti mejl (tokom izmene ili ka vsi je izmenio). I kaze ti nesto u fazonu...lozinke su bzveze, uvedi passkey a ti onda stavi passkey.
Jel' ti bitan nalog? Ja imao samo Spajdermena od 7$ ali sam se drndao iz principa.

Poslednja izmena:
Sa lozinkom je sve ok. Ali me baci na 2 step verification cod. Pretrazio sam sve mejlove od Sony-a, nista nisam mogao da nađem.
Imam tu opciju sa passkey, kao ubacite neki passkey koji ste sačuvali od ranije. Koji bre passkey? Nisam ja to uopste pravio, valjda bi znao da jesam. Ps5 imam od 2022. samo ID i password nista vise. Ne znam sta da radim

Probaj preko web-a da odradis recovery naloga.
Tražiće ti datum rođenja koji si ostavio ili sigurnosno pitanje.

Sa lozinkom je sve ok. Ali me baci na 2 step verification cod. Pretrazio sam sve mejlove od Sony-a, nista nisam mogao da nađem.
Imam tu opciju sa passkey, kao ubacite neki passkey koji ste sačuvali od ranije. Koji bre passkey? Nisam ja to uopste pravio, valjda bi znao da jesam. Ps5 imam od 2022. samo ID i password nista vise. Ne znam sta da radim

Probaj da odeš na change password na konzoli.
Ako možeš, promeni ga.

Kad (ako) ga promeniš treba da dobiješ mejl gde te obaveštavaju o izmeni mejla (verovatno imaš negde mejl i da ti je aktiviran 2-step ali ga nisi primetio, ja samprimetio posle 10 meseci..bio na japanskom 🙂 )

Kad pošalju taj mejl o izmeni..ili tokom procesa izmene, trebalo bi da te pita da li želiš da batališ password i podesiš passkey. Ti mu kaži da hoćeš i podesi ga.

Da bi podesio passkey, najbolje je da ovo radiš sa telefona jer ti onda Android nudi aplikaciju za passkey (ja imam Samsung pa on ima svoju).

Ali ključno je da uspeš da promeniš pass ili da uspeš da pokreneš izmenu da bi ti poslali mejl. Trebalo bi da možeš sa konzole.

@delrey Mislim da PS nema opciju da ti 2FA ide preko emaila. Mislim da su opcije tipa google authenticator ili SMS. Vidi ako si kojim slucajem sacuvao backup codes negde.
I da, kao sto rece Djomla, najverovatnije si upisao sigurnosno pitanje, pa pretpostavljam da sa tim mozes da iskoristis recovery opciju. Doduse, pojma nemam kako se radi recovery.

@delrey Mislim da PS nema opciju da ti 2FA ide preko emaila. Mislim da su opcije tipa google authenticator ili SMS. Vidi ako si kojim slucajem sacuvao backup codes negde.
I da, kao sto rece Djomla, najverovatnije si upisao sigurnosno pitanje, pa pretpostavljam da sa tim mozes da iskoristis recovery opciju. Doduse, pojma nemam kako se radi recovery.

2FA na PSN-u je ili SMS ili autentificator ( MIcrosoft ili Google). Preko mejla stižu obaveštenja tipa - postavljen je 2FA, jeste li vi tražili reset passworda ...i slično.

Mislim da mu sigurnosno pitanje neće mnogo pomoći jer će ga u jednom trenutku vratiti na 2FA. Isto je i za backup kodove, dobiješ ih kad napraviš 2FA. A haker je napravio 2FA.

Cenim ga da mu je jedino rešenje da odradi ovo preko izmene passworda i onda stavljanja passkey-a. Bar je meni tako uspelo.

Ne može da menja pass zato što ne može da se loguje.
@delrey loguj se preko web-a tj idi na Trouble Signing In> recover your account

Sad sam pogledao i ne postoji klasican "forgot password" link.
Prvo bih probao kao sto Djomla kaze na recover your account, jer sem toga postoji samo help opcija koja daje neke predloge kako da resis ili te upucuje na korisnicku podrsku.

1766231856391.png

Ne može da menja pass zato što ne može da se loguje.
@delrey loguj se preko web-a tj idi na Trouble Signing In> recover your account
Ne moze da se loguje na PSN account ali je ulogovan na konzoli. Bar sam ja bio.
Valjda ce da ga pusti da pokuša promenu.
Dobro je i da pokuša recovery ako ga tu opet ne vrati na 2FA.

Ne moze da se loguje na PSN account ali je ulogovan na konzoli. Bar sam ja bio.
Valjda ce da ga pusti da pokuša promenu.
Dobro je i da pokuša recovery ako ga tu opet ne vrati na 2FA.
Ovo su njegove reči:
PS5 nisam koristio od aprila meseca, nisam ni bio kući. Sinoć ga upalim ne mogu da se ulogujem.

Jedino sta mi nudi je 2 step verification cod i passkey

Mozda ne moze samo na PSN.
I ja sam bio offline za PSN a ušao sam u nalog.
Kakogod, neka proba čovek sve varijante.
Tako je. Mogu da se ulogujem u konzolu na pocetku, ali na PSN me mogu

Nemam nikakve kodove niti vidim opciju da me pita da datum rodjenja ili slicno
Pretrazicu jos po nesto...

Prilozi

• Screenshot 2025-12-20 131404.png
    Screenshot 2025-12-20 131404.png
    307.4 KB · Pregleda: 18
  • Screenshot 2025-12-20 131452.png
    Screenshot 2025-12-20 131452.png
    165.1 KB · Pregleda: 16
Jedino sta mi nudi je 2 step verification cod i passkey

Tako je. Mogu da se ulogujem u konzolu na pocetku, ali na PSN me mogu
Ovde idi bez unosa maila ili nakon unosa maila idi na trouble kako bi dobio link na mail za recovery.

Prilozi

• Screenshot_20251220_131628_Chrome Beta.jpg
    Screenshot_20251220_131628_Chrome Beta.jpg
    41.8 KB · Pregleda: 14
Probaj to. A probaj da se uopste ne logujes na PSN.
Idi odmah u Account - Security i probaj da izmenis pass.

Nazad
Vrh Dno