Hvala na javljanju! Narucen Flexis plus as50, u subotu ugradnja pa cemo videti konacno, ubedjen sam da sam napravio dobar izbor. Ozbiljno sam razmatrao i Mitsubishi ay50 ali razlika u ceni od min 500e, ne mogu racionalno da opravdam takvu investiciju, Haier bas nudi jak kvalitet za ulozeno.
Moj rezim grejanja je nocu 21, danju nekih 8h efektivno na 22 a ostatak na 18 - kada nismo kod kuce, pricamo o spratu gde se greje open space dnevni boravak 35 kvadrata i 2 sobe po 14, u prizemlju 20ak godina star LG on/off 12 sa svim potrosacima koju upalimo mozda sat vremena dnevno (plus masine za pranje/susenje/sudove/2 bojlera/ 2 frizidera/zamrzivac) i evo na polovini meseca brojilo je na 430kW - sto se mene tice, vise sam nego zadovoljan.
Bergen 12 ce preci u prizemlje ipak je noviji, stari LG ceka projekat medjusprata pa ce tamo naci mesto, Haier ide na sprat.
Izolacija je glavna razlika, pre ugradnje bilo kog uredjaja se mora uloziti u objekat, sto ljudi obicno olako shvate pa onda plate na cupriji... Posle bude kuknjava, javna ili tiha, ali uzaludna...
U razgovoru svi trose 2 tone peleta, a u praksi... 🙂