Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U cemu je razlika između 4K i 4K Plus (2gen)?

У суфиксу "ПЛУС" 🤔
🤷‍♂️

Zanimljivo sto je cena ista, trenutno je to 29€ sto je dzabaka, i za 4K i za 4K Plus (2gen). Nisam se dublje zagledao ali koliko sam video Wi-Fi 6 podrzava i 4K.. Po ChatGPT nema razlike

Kratko i jasno: nema stvarne „tehničke razlike” između Amazon Fire TV Stick 4K i Fire TV Stick 4K Plus (2. generacija) – to je istu hardver, samo je model preimenovan u „Plus” kako bi se razlikovao od novog jeftinijeg modela 4K Select u Amazonovoj ponudi.

📌 Šta to znači u praksi​

Fire TV Stick 4K Plus (2. gen) i Fire TV Stick 4K (2. gen) su isti uređaj sa istim specifikacijama i performansama.
🆕 Naziv “4K Plus” je samo rebranding starog Fire TV Stick 4K modela, radi jasnijeg pozicioniranja u liniji proizvoda sada kad postoji i Fire TV Stick 4K Select koji je slabiji model.

📊 Specifične karakteristike (2. gen, bilo “4K” ili “4K Plus”)​

• 4K Ultra HD rezolucija
  • Dolby Vision & HDR10+ podrška
  • Dolby Atmos audio
  • Wi-Fi 6 podrška
  • 2 GB RAM, 8 GB interne memorije
  • Alexa glasovna kontrola
  • 4-jezgreni procesor ~1,7 GHz
    (sve su ovo standardne specifikacije modela koji se sada zove 4K Plus).

🤔 Zašto to ljudi mogu pobrkati​

Amazon je u 2025. dodao novi Fire TV Stick 4K Select model koji je jeftiniji i ima slabije performanse (npr. manje RAM-a, bez nekih naprednih audio/video formata) — pa da bi razlikovao taj “budget” uređaj od “normalnog 4K” uređaja, originalni Fire TV Stick 4K preimenovan je u 4K Plus.

📌 Ukratko​

ModelHardver / performanseRazlike
Fire TV Stick 4K (2. gen)Identično⚠️ Stari naziv istog uređaja
Fire TV Stick 4K Plus (2. gen)Identično✅ Samo novi naziv za isti model
Fire TV Stick 4K SelectSlabije specifikacije🟡 Jeftiniji, ali manje RAM + neke format podrške
👉 Ako vidiš oba modela u prodaji danas — ne očekuj nikakvu performansnu razliku ako su oba “2. generacija 4K”.
Želiš da ti ukratko napišem što je bolje od ova dva u praksi, npr. za igranje, aplikacije ili pravljenje medija centrum?

Imam Fire tv 4k max model kod roditelja i uzeo sam neki dan Tesla TV.

Ne mogu da podesim daljinski od fire tv da spojim na tv da sa daljinskim od fire tv palim gasim i upravljam TV-om.

Fire tv nudi 6x kodova za teslu ali bez uspjeha. Ima li još koja caka da se to naštima? Prosli telefunken tv radilo mi povrzivanje bez problema.

Pa jedino da uključiš CEC na oba pa preko hdmi da ti radi volume i power of on.

To i radi preko CECa, barem na mom Hisense televizoru.
Kod mene je proradio tek na 6/7 a CEC je cak iskljucen na TVu.

Radi preko IR a ako ne rade kodovi ima negde u opcijama da daljinac automatski prepozna tv i to uvek radi, tako sam ja povezao stari panasonic lcd tv u spavaćoj sobi sa firestickom. Čak sam i negde ranije u ovoj temi napisao kako, probaj pretragu. Ako se ne snađeš, kad budem bio pored uređaja probaću da nađem opciju, mada verujem da i internet / AI pretraga može da pomogne.

Ne mogu da podesim daljinski od fire tv da spojim na tv da sa daljinskim od fire tv palim gasim i upravljam TV-om.

Fire tv nudi 6x kodova za teslu ali bez uspjeha. Ima li još koja caka da se to naštima? Prosli telefunken tv radilo mi povrzivanje bez problema.
Koji Tesla model? Probaj da izabereš Samsung kao model tv-a, na firesticku.

Koji Tesla model? Probaj da izabereš Samsung kao model tv-a, na firesticku.
  • TESLA TV 55E655BUS Google TV
Nisam probao Samsung, jesam TCL, Phillips, Vestel,Changhong, Vestel to mi chat gpt izbacio.

uradio update tv sve uredno ali eto nisam uspio povezati fire tv 4k max daljinski.

Poslednja izmena od urednika:
Za 40E325BF sam izabrao Samsung i radi kako treba.

Samo moraš biti uporan. Meni je za Fox televizore proradio kod za Akai televizor(Ne pitaj kako sam provalio). Mada imaš i onu opciju kad ne odgovara nijedan kod od ponudjenih za tvoj TV pa onda ideš na opciju da on češlja sve te generičke grupe kodova.

Tako se i radi po prvom uključenju sticka. On šalta kodove i ti pritiskaš vol+ vol- dok ne proradi. Nema potrebe za ručnim unošenjem koda.

Kako prebacujete nesto tipa sa telefona na stick? Ima li neka fora da ne znam ili?

Ja nisam baš odavno koristio ne znam da li ima nešto novije, koristio sam easy fire tools ili anydesk je isto ok za prebacivanje fajlova.

Pa instaliraš na sve uređaje sa kojih prebacuješ i na koji prebacuješ i kad ga startuješ na fire stiku on će da ti ispiše alias name, onda taj name nađeš u aplikaciji na uređaju s kog šalješ i stisneš send, naravno moraju uređaji da budu na istoj wi-fi mreži.

Prvi fajl je prebacio odmah, a sledeci nece da krene.

Tacnije, nece da posalje bas mali fajl od 130 kb.

Poslednja izmena:
Probaj onda Send Files to TV, ista fora ko Local Send ili instaliraj TV Bro pa skini direktno iz browsera (oba imaju u Store).

ATV Tools (ima narodnih verzija da se nadje na Google), instalira se samo na telefonu, unese se IP od Firesticka i mozes da prebacujes fajlove, da instaliras direktno aplikacje, da onemogucis pojedine. Najbolja app po meni.

Potrebna pomoc, koju marku televizora izabrati prilikom kodiranja daljinskog za Vox tv, posto ne postoji u listi?

Ima li Medion? Sharp? Telefunken? Vdim da je isti kod za univerzalni daljinac za VOX i te marke pa ko zna, probaj neku.

Ali probaj prvo VIVAX

Nazad
Vrh Dno