Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@nagard @Batke

7. novembar

Nego nešto zanimljivo🙂

We’re a multi-OS company, and Fire OS isn’t going anywhere. Vega OS gives us the flexibility to create premium experiences at every price point—notably on smaller, more affordable devices that run on low memory footprints, but also on larger devices running complex AI programs such as Alexa+.

Poslednja izmena:
Klasično muljanje, ispituju tržište i pokušavaju da nam uvale neki skrnavi OS koji će njih koštati 5x manje a cena proizvoda ostati ista.

Полако амазонови стикови и боксови постају уређаји за заобићи. Хардвер супер, али их софтверски сакате све више и више.

Baš tako, i uz Onn i kineske alternative više i nemaju toliko smisla.

Pa da u suštini se ide ka tome, još uvek su (fire…) dobri uređaji, ali softverske tendencije idu u pravcu da će se to promeniti na gore. Možda se najave na kraju neobistine (bar ne u potpunosti) nadamo se tome… a valjda rade neka istraživanja tržišta, jer zainterosovana javnost, blago rečeno, je razočarana najavljenim promenama.

Sa druge strane doći do Onn uređaja nije baš jednostavno, eventualno Thomson kao klon da se uzme. Kinezi su tu najdostupniji.

Poslednja izmena:
Dok čekamo da se pojavi Sky show time jedno pitanje vezano za Spotify. S obzirom da je meni sad Fire TV glavni izvor zvuka, pa preko optičkog kabla od tv-a do risivera... Kada će da se pojavi i da li će uopšte da se pojavi, losless Spotify verzija za Fire TV? Ako neće, da li će se pojaviti na Play za Android TV box-ove pa da se odatle iščupa apk?

@nagard @Batke

7. novembar
Ne radi ova verzija nakon instalacije na Firestick, koji je ne prepoznaje kao update već je instalira paralelno. Nakon instalacije ikonica je drugacija a po startu ispiše "something went wrong". Dok ona stara kaze needs updating...

NE radi ni jedna od poslednjih 6-7 verzija koje se mogu naći na zvaničnim i nezvaničnim sajtovima.
Isprobao sam ih sve, zato sam i postavio pitanje.
Do pre nedelju dana radila je apk od početka puštanja SST u Srbiji.
Čak sam je i 2,3 puta update-ovao na noviju verziju.

Pretražite temu, bilo je starijih verzija SST sa apkmirror koje su radile na FireOS...

Radile, ali više NE rade.
Koristili smo ih do sada.

Verzija 6.10.212 sa Apk Mirror skroz okej radi na Firestick Max 2gen, Fire OS 8.1.49. Jedino sto sam ja od pre imao Skyshowtime pa samo nadogradjivao. Ne smem se usuditi da obrisem pa ponovo instaliram

Inace, Fire je i dalje skroz okej uredjaj, sa poslednjim expoiltom kojim moze da se blokira azuriranje i promeni launcher, nema nikakvih bojazni da ce se nakon bkokiranja izgubiti neke funkcionalnosti.

I dalje se moze blokirati azuriranje ako je uredjaj nov, bitno je da se ne dozvoli prvo azuriranje sistema, a i za to postoji nacin. Ekspoilt radi na verzijama OS do 8.1.4.9, sve preko toga nece funkcionisati. Velike su verovatnoce da su na stanju jos uvek stickovi sa starijim verzijom FireOS. Uskoro ce da mi stigne jos jedan Max kupljen za Prime Day (poslednji dan) pa cu da proverim koja ce mi verzija Fire OS stici.

Kod mene na kocki je , 2nd gen., FireOS 7.7.0.6 i ne radi.

Мали, или мало већи коментар ван теме (за оне које незнају српски - off topic): фасцинанто ми је како неки људи блокирају ажурирања на боксу, телевизору... а за телефон ако нису добили најновију безбедоносну закрпу или не дај боже нови андроид. Па то је одмах пљување пеоизвођача на сва уста.
И Шоне, немој да се нађеш увређеним - нема ово с тобом везе. Подсетило ме на коментар другара да је на TCL ТВ-у одмах угасио ажурирања.

Znas kako, svi bi da blokiraju azuriranja od Amazona, niko ne ganja da blokira azuriranja za Xiaomi, Shield i sličo, jer Amazon prednjaci u reklamama i ogranicavanju korisnika da koriste uredjaj onako kako zele. Recimo i da Samsung najavi da ce da sa narednim azuriranjem da bkokira sideload, svi bi trcali da blokiraju azuriranje 😃 nije ni Amazon to najavio ali eto, znajuci sta rade, bolje spreciti nego leciti. Meni je najveci problem sa njima nemogucnost da se korosti prilagodjeni pokretac (custom launcher) bez raznih vratolomija. Ne verujem da bih se ganjao oko blokira ja da nisu to onemogucili.

Imam Amazon fire TV stick 4k Max.
Imam TV i imam yamaha network player s303NP
Da li mogu nekako povezati amazon fire na yamaha network player?

Imam Amazon fire TV stick 4k Max.
Imam TV i imam yamaha network player s303NP
Da li mogu nekako povezati amazon fire na yamaha network player?
Koliko vidim, samo bluetooth.
optički na njemu je output.

Da li ne njega povezuješ aktivne zvučnike?

A leba ti, imas frankenstajn setup. BT, mozda unese kasnjenje zvuka, mada firetv ima najboljy audio sync koji sam ikada video.
Mozda je bolje da uzmes neki odgovarajuci preklopnik pa da tv povezes na njega i onda biras da li da pustas zvuk sa yamahe ili sa tv.
Kakav audio output imas na tv? ili reci model

Ako moze kratko uputstvo kako instalirati aplikacije van ovog app storea sto dodje uz firetv stick?

Hvala gospodo 💪💪💪
Za svaku aplikaciju kaže da je download started i ništa se ne dešava. 1000026831.jpg

Poslednja izmena:
Rade druge ove sifre normalno, samo ovde nece da krene da skida aplikaciju, a iskreno najvise mi se svidja ovaj sajt. Steta

Kliknete na kod a ne na "Download Now" pa ce krenuti preuzimanje

Nazad
Vrh Dno