Šta je novo?

TWS slušalice

Nisam ni gledao iskreno, za vikend treba da pazarim oneplus 13R tako da se nisam puno ni cimao oko toga, to objasnjava neke stvari,ucinilo mi se da narocito kada slusam youtube imam utisak da je zvuk malo piskutav iako detaljniji od mini pro hybrid kojw su na aptx kodeku. Verivatno ce to totalno drugacije da zvuci na novom telefonu. Na spotify je to vec manje izrazeno.

Шта ти се то дешава са W тастером? Заглављује или притискаш њега уместо Е?
😁

Oneplus 13R bi trebalo da ima kompletan asortiman snapdragon sound, biće dugoročno kompatibilan šta god da izađe od boljih pitsa.

Trebalo bi da ima i AptX Loseless, a nije na spisku.

1,2Mbit kroz BT - kontam to je endgame za bubice.

Stigle Soundpeats H3. Kače se na AptX Loseless ili LDAC. Ako se uključi Multi-device pairing, tada ne radi LDAC. Kućište je od jako loše plastike, najobičnije sa jeftinim "zlatnim" aplikacijama. Jeftino izgleda i jeftino zvuči kada se zatvori, lupi plastika o plastiku, baš loše.

U odnosu na kučište od Sony WF-1000XM smešno je porediti.

Zvuk je OK, ali ništa specijalno. Out of the box zvuče užasno, ali dosta se poprave sa EQ. Ne mogu baš da se porede sa Sony WF-1000XM5. U principu, ako su Sony sada 150-200 eura, ove zapravo i vrede tih nekih 100-tinak eura. Imaju dosta široku zvučnu sliku i to im je prednost, ali detalji, srednji tonovi - daleko bolje na Sony-ju. Bas i na jednim i drugima dosta jak, ali je oštriji na Sony.

Aplikacija je možda bolja od Sony-jeve koja je dosta haotična i nabacana.

Dosta su ih hype-ovali kinezi očigledno preko socijalnih mreža. Koliko para, toliko muzike - bukvalno 🙂

IMG_0604.JPG

Screenshot 2025-12-04 at 11.47.47.png

@marantz

Ja sam se dvoumio izmedju capsule 3 pro+ i ovih, samo da te malo demantujem, ove H3 su oko 70€ ,za toliko su se mogle kupiti do skora, ne znam sadasnju cenu, mislim da i dalje mogu, pa je to duplo jeftinije od sony.

Polako samo, daj im vremena i podesi EQ. To ne može na prvo slušanje.

edit: capsule 3 pro+ nisam pipao , njih kad sam prvi put stavio u uši bilo je wtf. Tako su i ostale. Nije isključeno da mogu i bolje ako se malo čačnu.

edit2: engine4 su nikakve iz kutije, jako sam se razočarao u njih posle kapsule, ali uz malo eq truda i stavljanje većih silikona su proradile. Prelep topao zvuk, kapsula malo reže.

Poslednja izmena:
@marantz

Ja sam se dvoumio izmedju capsule 3 pro+ i ovih, samo da te malo demantujem, ove H3 su oko 70€ ,za toliko su se mogle kupiti do skora, ne znam sadasnju cenu, mislim da i dalje mogu, pa je to duplo jeftinije od sony.
Ja sam platio 72$. U principu, to sto sam platio to sam dobio. Svakako sam ih poručio za treninge i trčanje. Mislim, za 72$ su OK 🙂

U tekstu je dao hint za EQ, pa probaj njegovo podešavanje.

U tekstu je dao hint za EQ, pa probaj njegovo podešavanje.

Probao sam, ali i dalje je mutiniji zvuk nego na Sony, sa manje detalja (FLAC i Deezer HiFi). Ne dopada mi se ovaj njegov EQ. Problem je što ne mogu predefinisani EQ da se edituju. Možda je OK treble enhancement ili ACG preset, ali bih izmenio malo srednje, a to ne može. To su i lični afiniteti, ali čim preko EQ toliko može da varira zvuk drajveri bi trebalo da su dobri.

Mislim da nije moguće izvući sličan nivo oštrine, čudno. Izgleda da su ove Sony XM5 baš dobre slušalice.

Da se razumemo, nije loš zvuk. Možda je bolji nego na WF-1000XM3 sa kojima nikada nisam bio nešto zadovoljan.

Probaću kasnije Clarion eartips koje koristim na Sony kada treniram. Orininalni heremtički zatvore uho, pa imam problema sa upalama zbog vlage koja se onda skuplja.

Probao sam, ali i dalje je mutiniji zvuk nego na Sony, sa manje detalja (FLAC i Deezer HiFi). Ne dopada mi se ovaj njegov EQ. Problem je što ne mogu predefinisani EQ da se edituju. Možda je OK treble enhancement ili ACG preset, ali bih izmenio malo srednje, a to ne može. To su i lični afiniteti, ali čim preko EQ toliko može da varira zvuk drajveri bi trebalo da su dobri.

Mislim da nije moguće izvući sličan nivo oštrine, čudno. Izgleda da su ove Sony XM5 baš dobre slušalice.

Da se razumemo, nije loš zvuk. Možda je bolji nego na WF-1000XM3 sa kojima nikada nisam bio nešto zadovoljan.

Probaću kasnije Clarion eartips koje koristim na Sony kada treniram. Orininalni heremtički zatvore uho, pa imam problema sa upalama zbog vlage koja se onda skuplja.
Skini Flat Equalizer, imaš i pro verziju na liteapks . comScreenshot_2025-12-04-16-45-46-781_com.android.vending-edit.jpg

Ima EQ slušlica svoj i svoju memoriju u kojoj ga zapamti. Nepotreban je 3rd party.

@marantz ima dalje u komentarima još predloga. Probaj neki kao osnovu pa prilagodi.

Ostadoh i bez druge kapsule, stigle kod sestre na adresu. To ko proba ne vraća. H3 me čekaju.

Ima EQ slušlica svoj i svoju memoriju u kojoj ga zapamti. Nepotreban je 3rd party.

@marantz ima dalje u komentarima još predloga. Probaj neki kao osnovu pa prilagodi.

Ostadoh i bez druge kapsule, stigle kod sestre na adresu. To ko proba ne vraća. H3 me čekaju.

Da, podesi se preko aplikacije i posle su taj EQ i ostala podešavanja na bilo kom uređaju, kao i na Sony-ju. Ja sam ih upario sa FIIO AirLink-om i po potrebi mogu da ubacim AirLink u iPhone, S24 Ultra, MacBook, iPad ili na komp - povezuje se na svaki uređaj odmah i uključuje AptX Loseless na svakom.

Nekada se FIIO zaglupi, pa im dodeli LDAC. Može da se isključi LDAC kompletno, ali onda druge SONY slušalice koje podržavaju samo LDAC neće da se povežu. Treba to da ispeglaju, pa da mogu da se selektuju codec-i po uređajima ponaosob.

Podesio sam ih: u principu najbolji zvuk mi je Deezer HiFi + Treble Booster + AptX Loseless.
Dosta je dobar zvuk sa takvim setup-om. Pošto FIIO gura LDAC do 990, čini mi se da je bolji zvuk preko njega nego LDAC na Samsung-u.

Crvena LED dioda je AptX Loseless 🙂

viber_image_2025-12-04_21-11-52-943.jpg

Da bih bio potpuno fer, evo finalnog update-a. Neverovatno je da slušalice šalju sa ovako lošim fabričkim podešavanjem. EQ setting ima 10 podešavanja, ali za svako podešavanje može da se posebno promeni frekvencija (npr. nema 1KHz, ali može 1.6KHz da se setuje na 1KHz i sl.).

Nakon što sam podesio sve to, slušalice zvuče mnoooogo bolje. Šta je dodatno pravilo problem, nisu baš primetne razlike, ako se EQ podigne za npr. +1 ili +2. Treba biti malo izdašniji po tom pitanju.

Evo mojih podešavanja:

viber_image_2025-12-05_10-25-21-808.png

Treba možda još malo da se pogiram sa visokom, ali jako dobro zvuče sada. EQ je i stvar ličnih preferenci.
Uglavnom, dobro izbalansiran proizvod - zakinuli su ih na wireless punjenju, malo je lošija kutijica, ali sa zvukom nisu omanuli.

Takođe, skinuo sam njegove stock gumice i stavio sam TRI Clation. Ništa spec, ali su bolje od većine stock.

Sony WF-1000XM5 od 350 eura, koliko sam ih ja platio, defitivno ne vrede toliko pored ovih od 72$ 🙂

Stigle Capsule+ u petak , ali poštara naravno po običaju bolelo uvo da dođe do vrata i pozvoni pa ću sutra da ih pokupim iz pošte.
Javljam utiske 😊
Inače je plan da zamene T2 Hybrid ANC koje su 3/2022. plaćene 43$

Pozdrav društvo,

Postoji li neki model earbuds sluški na Temu/Aliexpress/Shein , a da su blizu kvalitetu Samsung Buds3 Pro - ako je to reper kvaliteta? Dakle, jeftinoća, a da valja.

Tnx!
Jeftinoća je nekome 5e, a nekome 105e.
Definiši jeftinoću a svakako ne boli da malo pročitaš temu pre nego što baciš pitanje, mnogo je predloga u prethodnim postovima, nešto će ti sigurno odgovarati.

Jeftinoća je nekome 5e, a nekome 105e.
Definiši jeftinoću a svakako ne boli da malo pročitaš temu pre nego što baciš pitanje, mnogo je predloga u prethodnim postovima, nešto će ti sigurno odgovarati.
U tvom odgovoru vidim samo potrebu da ne pomogneš. 🙂

Za ostale kolege - sve što je u visini par rata prema Buds3 Pro, a u kvalitetu on par. Hvala.

Spomenuta je capsule 3 pro+, verovatno dosta bolja od Samsung po pitanju zvuka. Ako su bitne neke druge karakteristike, to već ne znam.

Nije baš jeftinoća, ali kvalitet reprodukcije je izuzetan.

Buds 3 Pro su precenjene slušalice, ANC im baš loš za te pare. Pitanje koji segment kod slušalica ti je najbitniji. Pogledaj scarbir.com i naći ćeš nešto sigurno.

^
Vidim na brzu pretragu da su Capsule3 Pro+ oko 90 dolara. Ne čini mi se to previše, ali bih voleo još malo da uštedim. Hvala za preporuku!

Sinoć sam probao Anker Liberty 4 Pro, koje su 20k dinara kod predstavnika kod nas. To mi je previše, a sluške su OK.

Oneplus Buds 4 su oko 65-70 dolara na Aliju.

@Pega Upravo zato ti je kolega predložio da prelistaš par stranica unazad, gde sve piše, a ti si to protumačio kao potrebu da ne pomogne. Sada su sa novčićima oko 60$ koliko vidim, a uzimali smo ih i za manje para, treba biti strpljiv, skupljati novčiće na Aliexpress i pratiti popuste.

Prilozi

• Screenshot_20251209_111318_AliExpress.jpg
    Screenshot_20251209_111318_AliExpress.jpg
    64.9 KB · Pregleda: 21
Nazad
Vrh Dno