Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

• Začetnik teme Začetnik teme Chupo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav,

Komsije se povampirile pa hoce da ugradjuju video nadzor. Jos se licitira sa brojem kamera a mene interesuje jedna stvar. Da li postoji mogucnost da se instaliraju samostalne wifi kamere, koje bi bile zakacene na razlicite rutere (u smislu da ce kamera biti zakacena na WIFI komsije ciji signal "hvata") a da u isto vreme mogu da se sve zajedno kontrolisu u jednoj aplikaciji i snimaju na neki cloud. Poenta je sto manje kablova i bez DVR-a, da sve bude online. Da napomenem da bi kamere imale napajanje strujom....

To rešenje je užasno neprofesionalno i puno potencijalno nepotrebnih problema sa kojima u zajednici zgrade nema ko da se bavi. Znači neće raditi kako treba

Video nadzor za zgradu bi trebao da bude urađen sa poe kamerama i dvr i naravno biće sve online

Upravo sam zato i postavio pitanje i jer ne znam da li to moze tako da funkcionise a da radi normalno jer mi nije resenje da postavimo nesto a da to baguje i kvari se svaka dva dana. Kablove razvlaciti po fasadi zgrade meni je bzvz, p[a cak i kanalice, a ja prvi ne bih hteo ni dozvolio da mi se provlace kablovi kroz stan. Imamo i parking iza zgrade gde bi takodje stavili kameru, sa prednje strane zgrade 4 kamere (jedna u ulazu) i jedna jos sa strane zgrade...pri tom znam da se naplacuje po metru kabla, sto je dalje kamera to je skuplja ugradnja.

pa to ne mozete da izbegnete... kabl mora do kamere... eventualno neka wifi varijanta ali opet mora stuja, tako da to tesko moze da bude resenje...

Zutom sam obelezio gde bi trebale da budu kamere i sta da snimaju, plus jedna u ulazu zgrade. Struju mozemo da dovedemo da ne izgleda ruzno, npr na ovoj trecoj slici moze da se uzme sa klime, za ove sto stoje na prednjoj strani zgrade struja bi se uzela od reflekora ispred ulaza koji se ne vidi na slikama, i to se nece ni videti, a iza zgrade takodje kosminica na terasi ima struju i moze od nje da se uzme. Zato sam i mislio WIFI da se ne razvlace kablovi...

Prilozi

• 12.jpg
    12.jpg
    228.2 KB · Pregleda: 88
  • 1 1.jpg
    1 1.jpg
    286.7 KB · Pregleda: 87
  • Screenshot 2025-11-22 224428 1.jpg
    Screenshot 2025-11-22 224428 1.jpg
    269 KB · Pregleda: 86
Pozdrav,

Komsije se povampirile pa hoce da ugradjuju video nadzor. Jos se licitira sa brojem kamera a mene interesuje jedna stvar. Da li postoji mogucnost da se instaliraju samostalne wifi kamere, koje bi bile zakacene na razlicite rutere (u smislu da ce kamera biti zakacena na WIFI komsije ciji signal "hvata") a da u isto vreme mogu da se sve zajedno kontrolisu u jednoj aplikaciji i snimaju na neki cloud. Poenta je sto manje kablova i bez DVR-a, da sve bude online. Da napomenem da bi kamere imale napajanje strujom....
Nikakav problem,ugardio sam ih brdo po tom sistemu...znaci kada instaliras svaku ,dovedes struju...pre toga je na zemlji ubacis u aplikaciju, a za wifi joj pustis svoj hotsot sa telefona....i tako svaku podesis, i okacis...znaci sve imaju pristup netu na tvoj hotspot i sve su vidljive u aplikaciji...zatim preko aplikacije udjes u svaku pojedinacno, dok si u blizini i hvata tvoj net. Ondak kod dahue recimo ides u podesavanja, pa wifi pa tu imas spisak svih mreza koje su trenutno u opsegu kamere...izaberes onu koju ce da koristi od tog nekog komsije,upises joj pass i ona se sama restartuje i ostaje na mrezi samostalno van tvog hotspota...tako svaku...

Nikakav problem,ugardio sam ih brdo po tom sistemu...znaci kada instaliras svaku ,dovedes struju...pre toga je na zemlji ubacis u aplikaciju, a za wifi joj pustis svoj hotsot sa telefona....i tako svaku podesis, i okacis...znaci sve imaju pristup netu na tvoj hotspot i sve su vidljive u aplikaciji...zatim preko aplikacije udjes u svaku pojedinacno, dok si u blizini i hvata tvoj net. Ondak kod dahue recimo ides u podesavanja, pa wifi pa tu imas spisak svih mreza koje su trenutno u opsegu kamere...izaberes onu koju ce da koristi od tog nekog komsije,upises joj pass i ona se sama restartuje i ostaje na mrezi samostalno van tvog hotspota...tako svaku...
A reci mi dali to funkcionise ok na taj nacin, u smislu da nema nekih ozbiljnih bagova i da ne mora svako malo da se nesto resetuje, podesava....da li postoji aplikacija gde bi imali pristup svim kamerama i putem koje bi mogli da vracamo snimak, i na kraju gde se snima materijal, da li na neki cloud ili na karticu na kameri ?

Funkcioniše ako ima neko stalno da se bavi time😉

Da ima kod vas da se neko bavi time ne bi postavljao ovde ovakva pitanja.

Pretpostavljam da ovde na temi ima clanova koji se bave ugradnjom video nadzora , ako su zainteresovani za potencijalni posao mogu da me kontaktiraju preko watsupa ili vibera na broj 065 98 77 549

Neke preporuke za zvono sa kamerom? Imam vec imou kamere i nvr. Mada verujem da je bilo koje zvono sa onvif protoklom kompatibllno. U principu bilo bi super da ima unutrasnji monitor.

Ne, obicno zvono. U kuci zivim. Moze wifi, imam struju na tom mestu, ali moze i sa baterijom koja se puni.

A reci mi dali to funkcionise ok na taj nacin, u smislu da nema nekih ozbiljnih bagova i da ne mora svako malo da se nesto resetuje, podesava....da li postoji aplikacija gde bi imali pristup svim kamerama i putem koje bi mogli da vracamo snimak, i na kraju gde se snima materijal, da li na neki cloud ili na karticu na kameri ?
Nema problema nikakvih,radi sve godinama...SAMO jedna napomena, govorim o firmiranim kamerama sa kojima ja radim a to su hikvision, dahua, imou i reolink...za neke.o name kineze sa oglasa,temu alija i sl ne garantujem.

Materijal se snima na micro SD i preko aplikacije se pristupi,premota,skine i sl. Moze i na cloud ali se to naplacuje

Poslednja izmena:
Je l ima neko preporuku za neki bundle, NVR + 3 kamere?

Kućna upotreba, spolja da snimam ulaz u dvorište i iza, mogu na betonsku šišu da ih nakačim, visoko je oko 7m.

oko 400e max bih dao i sam uradio sve.

Ako može pomoć...
Ideja je da postavim jednu unutrašnju kameru koja bi po detekciji pokreta (ili neki drugi okidač) snimila video i poslala ga meni na telefon ili na cloud. Uglavnom da je snimak pohranjen van lokacije.
Kamere su jeftine, ali bekap na cloud se plaća posle nekog grejs perioda i to bih da izbegnem.
Nailazio sam na netu na preporuke za Eufy, ali vidim da i oni sada naplaćuju cloud.
Imam 1 TB na mail.ru, ali ne znam da li neka kamera može (bez NASa) da podigne snimak na cloud?

Dakle, jeftina kućna kamera i pohranjivanje snimka van lokacije.

Je l ima neko preporuku za neki bundle, NVR + 3 kamere?

Kućna upotreba, spolja da snimam ulaz u dvorište i iza, mogu na betonsku šišu da ih nakačim, visoko je oko 7m.

oko 400e max bih dao i sam uradio sve.
Vrlo lepo možeš da odradiš samostalno sa dahua setom i da si miran sledeću deceniju, recimo nvr 4ch koji ima poe napajanje i 3 ip kamere. U nvr ustekas internet lan i imaš kamere na dmss aplikaciji bilo gde.
Kod ulaza gledaj da bude neka dome a za dvorište bullet. Neka kamere budu ip i 4mpx minimum. Treba ti još i hdd, a i mrežni utp kablovi, recimo neki minimum standard cat 5e. Ne znam da li će se uklopiti u 400e, dajem predlog, pogledaj cene. Za druge ne znam šta bih rekao, imam par imou wifi bez snimaca sa memorijskom rade ok, imam par kineskih što rade preko icsee aplikacije - ništa posebno, ume da zabaguje i imam neke ezviz koje su osrednjeg kvaliteta i komplikovane za deljenje drugima. Od svih nabrojanih dajem iz iskustva veliku prenost dahui.

Vrlo lepo možeš da odradiš samostalno sa dahua setom i da si miran sledeću deceniju, recimo nvr 4ch koji ima poe napajanje i 3 ip kamere. U nvr ustekas internet lan i imaš kamere na dmss aplikaciji bilo gde.
Kod ulaza gledaj da bude neka dome a za dvorište bullet. Neka kamere budu ip i 4mpx minimum. Treba ti još i hdd, a i mrežni utp kablovi, recimo neki minimum standard cat 5e. Ne znam da li će se uklopiti u 400e, dajem predlog, pogledaj cene. Za druge ne znam šta bih rekao, imam par imou wifi bez snimaca sa memorijskom rade ok, imam par kineskih što rade preko icsee aplikacije - ništa posebno, ume da zabaguje i imam neke ezviz koje su osrednjeg kvaliteta i komplikovane za deljenje drugima. Od svih nabrojanih dajem iz iskustva veliku prenost dahui.
sam planiram i da odradim, bas tako kako si i rekao.
Gledao sam sve kako se povezuje, i baš imam uslove za tako nesto da odradim po tavanu i samo na ivicama šiše da probušim za kamere da lepo izgleda isto sve bez kablova.
Hvala puno na savetu, jurim onda Dahua.

sam planiram i da odradim, bas tako kako si i rekao.
Gledao sam sve kako se povezuje, i baš imam uslove za tako nesto da odradim po tavanu i samo na ivicama šiše da probušim za kamere da lepo izgleda isto sve bez kablova.
Hvala puno na savetu, jurim onda Dahua.
Snimac Dahua kamere moze i Imou to je isto , kamere imou imas i moze jeftino da naletis na aliju ,

Za te pare 3 kamere i snimac...to je nesto do max 4mp...mislim da je to premalo za danasnje standarde...pre boh osao na reolink za te pare, od 8mp...

Iako vidim da su ovde uglavnom teme za profesionalni video nadzor, ja se izvinjavam postavio bi jedno dosta jednostavnije pitaje vezano za običnu sobnu kameru sa Temu-a...
Zapravo da li je neko eventualno poručio sa Temu-a neku običnu sobnu kameru za unutra i da je pri tom proverio da radi koliko toliko kako treba. Ako jeste moli bi da mi pošalje link sa Temu-a za takvu kameru u poruke ili kako god.

Na Temu ih ima na stotine i kad čitaš one recenzije neki kažu ovako drugi onako pa nisam siguran.
Znači standardno sobna unutrašnja kamera koja snima na SD karticu (ne treba nikakva cloud usluga), da se može povezati na telefon i da je to provereno...Hvala.

Ako se može povezati na telefon onda je to cloud usluga. Ali većina je takvih.
Što se tiče Temu kamera, ja sam zadovoljan mojima. Ali one su spoljne, bullet i nisu za tvoju namenu. Mislim da možeš uzeti bilo koju, pošto su sve manje-više iste (sve su podjednako loše, ili dobre - zavisi kako posmatraš). A ni ne koštaju nešto preterano, tako da nećeš puno platiti ukoliko shvatiš da ti ne odgovaraju (ili jednostavno vrati, pošto Temu to dozvoljava).

Iako vidim da su ovde uglavnom teme za profesionalni video nadzor, ja se izvinjavam postavio bi jedno dosta jednostavnije pitaje vezano za običnu sobnu kameru sa Temu-a...
Zapravo da li je neko eventualno poručio sa Temu-a neku običnu sobnu kameru za unutra i da je pri tom proverio da radi koliko toliko kako treba. Ako jeste moli bi da mi pošalje link sa Temu-a za takvu kameru u poruke ili kako god.

Na Temu ih ima na stotine i kad čitaš one recenzije neki kažu ovako drugi onako pa nisam siguran.
Znači standardno sobna unutrašnja kamera koja snima na SD karticu (ne treba nikakva cloud usluga), da se može povezati na telefon i da je to provereno...Hvala.
Bolje gledaj na aliju neku Imou kameru , ima dobru aplikaciju za pracanje i gledanje unazad , snima na sd karticu i moze da pratis na kompu i telefonu
Sa jednim nalogom moze da prati i tvoja familija

Bolje gledaj na aliju neku Imou kameru , ima dobru aplikaciju za pracanje i gledanje unazad , snima na sd karticu i moze da pratis na kompu i telefonu
Sa jednim nalogom moze da prati i tvoja familija
Evo jos par dana i godina kako ih koristim. Zaista odlicna investicija. Moze da se prati na 6 telefona sa jednog naloga, na TVu, na kompu... dosta stabilno rade. Imao sam jednom problem, uradio sam update novog firmera na kamere, al je on bio nepotpun i bagovit od strane samog proizvodjaca, posle par dana su ispeglali sve novom verzijom i od tada sve fercera bez problema. E sad dolazim na ideju mozda da na sve dodam i NVR, pa me zanima na sta obratiti paznju prilikom njegovog izbora!? Da li neko ima za preporuciti model koji lepo saradjuje sa Imou kamerama?

Za IP camere, NVR je praktično ruter sa diskom pa treba da ima sve što i kamere.

Baci pogled na Tapo C 210,često bude na sniženju,skoro je bila 3000.Po punoj ceni mislim da nije dobra kupovina...

Evo jos par dana i godina kako ih koristim. Zaista odlicna investicija. Moze da se prati na 6 telefona sa jednog naloga, na TVu, na kompu... dosta stabilno rade. Imao sam jednom problem, uradio sam update novog firmera na kamere, al je on bio nepotpun i bagovit od strane samog proizvodjaca, posle par dana su ispeglali sve novom verzijom i od tada sve fercera bez problema. E sad dolazim na ideju mozda da na sve dodam i NVR, pa me zanima na sta obratiti paznju prilikom njegovog izbora!? Da li neko ima za preporuciti model koji lepo saradjuje sa Imou kamerama?
Ne mora NVR moze i DVR , Zavisi sta nabavis hard disk da bude za video nadzor naprimer WD purple , Ja imam Dahua

Sobna kamerica xiaomi c700...nije jeftina ali sije sve..
4k snima, 360c rotacija, i gomila smart opcija...licno je koristim i kod sebe za bebecu sobu, velika razlika u odnosu na standardne fullhd i sl...

Ali cena 9000

Kako Imou kameru da pratim na kompu?

Nazad
Vrh Dno