Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Pozdrav,

Komsije se povampirile pa hoce da ugradjuju video nadzor. Jos se licitira sa brojem kamera a mene interesuje jedna stvar. Da li postoji mogucnost da se instaliraju samostalne wifi kamere, koje bi bile zakacene na razlicite rutere (u smislu da ce kamera biti zakacena na WIFI komsije ciji signal "hvata") a da u isto vreme mogu da se sve zajedno kontrolisu u jednoj aplikaciji i snimaju na neki cloud. Poenta je sto manje kablova i bez DVR-a, da sve bude online. Da napomenem da bi kamere imale napajanje strujom....

To rešenje je užasno neprofesionalno i puno potencijalno nepotrebnih problema sa kojima u zajednici zgrade nema ko da se bavi. Znači neće raditi kako treba

Video nadzor za zgradu bi trebao da bude urađen sa poe kamerama i dvr i naravno biće sve online

Upravo sam zato i postavio pitanje i jer ne znam da li to moze tako da funkcionise a da radi normalno jer mi nije resenje da postavimo nesto a da to baguje i kvari se svaka dva dana. Kablove razvlaciti po fasadi zgrade meni je bzvz, p[a cak i kanalice, a ja prvi ne bih hteo ni dozvolio da mi se provlace kablovi kroz stan. Imamo i parking iza zgrade gde bi takodje stavili kameru, sa prednje strane zgrade 4 kamere (jedna u ulazu) i jedna jos sa strane zgrade...pri tom znam da se naplacuje po metru kabla, sto je dalje kamera to je skuplja ugradnja.

pa to ne mozete da izbegnete... kabl mora do kamere... eventualno neka wifi varijanta ali opet mora stuja, tako da to tesko moze da bude resenje...

Zutom sam obelezio gde bi trebale da budu kamere i sta da snimaju, plus jedna u ulazu zgrade. Struju mozemo da dovedemo da ne izgleda ruzno, npr na ovoj trecoj slici moze da se uzme sa klime, za ove sto stoje na prednjoj strani zgrade struja bi se uzela od reflekora ispred ulaza koji se ne vidi na slikama, i to se nece ni videti, a iza zgrade takodje kosminica na terasi ima struju i moze od nje da se uzme. Zato sam i mislio WIFI da se ne razvlace kablovi...

Prilozi

• 12.jpg
    12.jpg
    228.2 KB · Pregleda: 28
  • 1 1.jpg
    1 1.jpg
    286.7 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot 2025-11-22 224428 1.jpg
    Screenshot 2025-11-22 224428 1.jpg
    269 KB · Pregleda: 27
Pozdrav,

Komsije se povampirile pa hoce da ugradjuju video nadzor. Jos se licitira sa brojem kamera a mene interesuje jedna stvar. Da li postoji mogucnost da se instaliraju samostalne wifi kamere, koje bi bile zakacene na razlicite rutere (u smislu da ce kamera biti zakacena na WIFI komsije ciji signal "hvata") a da u isto vreme mogu da se sve zajedno kontrolisu u jednoj aplikaciji i snimaju na neki cloud. Poenta je sto manje kablova i bez DVR-a, da sve bude online. Da napomenem da bi kamere imale napajanje strujom....
Nikakav problem,ugardio sam ih brdo po tom sistemu...znaci kada instaliras svaku ,dovedes struju...pre toga je na zemlji ubacis u aplikaciju, a za wifi joj pustis svoj hotsot sa telefona....i tako svaku podesis, i okacis...znaci sve imaju pristup netu na tvoj hotspot i sve su vidljive u aplikaciji...zatim preko aplikacije udjes u svaku pojedinacno, dok si u blizini i hvata tvoj net. Ondak kod dahue recimo ides u podesavanja, pa wifi pa tu imas spisak svih mreza koje su trenutno u opsegu kamere...izaberes onu koju ce da koristi od tog nekog komsije,upises joj pass i ona se sama restartuje i ostaje na mrezi samostalno van tvog hotspota...tako svaku...

Nikakav problem,ugardio sam ih brdo po tom sistemu...znaci kada instaliras svaku ,dovedes struju...pre toga je na zemlji ubacis u aplikaciju, a za wifi joj pustis svoj hotsot sa telefona....i tako svaku podesis, i okacis...znaci sve imaju pristup netu na tvoj hotspot i sve su vidljive u aplikaciji...zatim preko aplikacije udjes u svaku pojedinacno, dok si u blizini i hvata tvoj net. Ondak kod dahue recimo ides u podesavanja, pa wifi pa tu imas spisak svih mreza koje su trenutno u opsegu kamere...izaberes onu koju ce da koristi od tog nekog komsije,upises joj pass i ona se sama restartuje i ostaje na mrezi samostalno van tvog hotspota...tako svaku...
A reci mi dali to funkcionise ok na taj nacin, u smislu da nema nekih ozbiljnih bagova i da ne mora svako malo da se nesto resetuje, podesava....da li postoji aplikacija gde bi imali pristup svim kamerama i putem koje bi mogli da vracamo snimak, i na kraju gde se snima materijal, da li na neki cloud ili na karticu na kameri ?

Vrh Dno