Jedna od stvari čije mi je nepostojanje na iOSu bilo neoprostivo je clipboard. Neverovatno da tako nešto ne postoji na iOS. Imao sam stari Galaxy Note 4 čitavih 10 godina čija tastatura sa clipboard je miljama ispred aktuelne iOS tastature. Prediktivni tekst na srpskom na iOS tastaturi je katastrofalan. Mnogo je bolji onaj na Microsoft Swiftkey tastaturi. Gboard ni ne može da se instalira ako si u regionu Srbija. Međutim, iOS ima zanimljiv program Shortcuts, ko voli da programira razne korisne automatizacije. Volim tu aplikaciju jer na primer mogu se napraviti Shortcuts za resize fotografija, konverziju formata fotografija ili dokumenata, pa se može napraviti i sam Clipboard. Npr. ovde se može preuzeti gotov: https://michael.team/clipboard/Ne sećam se da sam imao tih problema na androidu, s23u.
Dosta bagovito sve ovo. Koristim swiftkey zbog clipborda i često mi polje za pisanje bude ispod tastature.
Da bi radio swype i voice type moras da imas hrvatsku, englesku tastaturu IOS + na sve to imam i swiftkey.
U Control Center se mogu postaviti ikonice za upis i očitavanje sadržaja Clipboard što radi vrlo dobro.
Takodjr pomocu Shortcuts se može kreirati prečica u CC za uključenje GPS Location, nešto što na Androidu ima po default, ovde nema. Itd.